Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zigomer Trubahin

47 bejegyzést írt és 1195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Július végén újabb kötettel bővült a Star Wars világa - megérkezett a Thrawn: Alliances, melynek címszereplője minden rajongó (de legalábbis a Birodalmat visszasírók) kedvenc kék admirálisa. Thrawn karaktere egyaránt megjárta a Legendákat (azokat a történeteket, amelyeket a Disney a közelmúltban…..
Ha ezt tudom előbb, biztos nem adtam volna hálapénzt, amit simán zsebre vágott! Mikor kiengedte a kórházból ismét elmondta, hogy férjem meg fog halni. Kedves Praxisblog!   Sajnos negatív véleményt kell írnom Törökbálinti Tüdőgyógyintézetről. Férjem tüdőáttétes…..
Zigomer Trubahin 2017.10.01 03:43:48
@Ugyan Nemár: Ha már ilyen lelkesen osztogatná a börtönbüntetéseket a betegeknek vagy a hozzátartozóiknak, hadd kérdezzem meg: és ha valaki aktív eutanáziára biztatja a beteg hozzátartozóját ("már kábító-fájdalomcsillapítóval kellene kezelni, had menjen szegény az útjára!!!"), az mennyire ítélhető?
Millió cikket olvastam már szegény autistákról, akiket nem ért meg a világ. "Minden a normálisoknak kedvez." - mondják. Hát tudják meg, nem csak nekik szar! A zárkózottságukkal, barátságtalanságukkal, félősségükkel folyamatos bizonytalanságban tartják a környezetüket - legalábbis engem biztosan.…..
Zigomer Trubahin 2017.07.13 23:13:37
@Sir Galahad: Miről beszélsz, te szerencsétlen? Az introvertáltak kurvára nem várják el, hogy a többiek alkalmazkodjanak hozzájuk, és pl. hogy az extrovertáltak is maradjanak otthon esténként olvasni bulizás helyett. Az introvertáltak annyit szeretnének, hogy hagyják békén őket, ne másszanak a képükbe és ne ugassák le őket a hozzád hasonló parasztok lépten-nyomon pl. azért, mert nem járnak fesztiválokra.
A május 4-én megrendezett fideszes lakossági fórumon történtek kapcsán beszélgetést szervezett az ELTE BTK Média tanszéke a médiában egyre gyakrabban előforduló inzultusokról. A 444.hu-s Halász Júlia fizikai bántalmazása óta már hetek teltek el, de a rendőrség végzésére még sokat kell várniuk. Azóta…..
Az Eurostat december elején publikálta a 2014-es mediánbéreket bemutató listáját, amely alapján ismét bebizonyosodott, hogy a magyar bérek jócskán le vannak maradva a nyugat-európai bérekhez viszonyítva. De még a hasonló fejlettségű országok között sem állunk túl jól, a…..
Zigomer Trubahin 2016.12.23 04:47:53
Sajnálatos, hogy szinte senki nem érti, mit jelent a gazdaság termelékenysége. A nagyobb német termelékenység nem azt jelenti, hogy a német melós ötször jobban dolgozik, vagy a fodrász ötször jobban (gyorsabban, szebben stb.) vágja a hajat, mint a magyar, vagy hogy a német pincér ötször annyi vendéget szolgál ki adott idő alatt. Ezeknek a munkaköröknek a termelékenysége kb. ugyanannyi a két országban (max. pártíz százalékos különbség lehet pl. szervezési okokból, nem sokszoros). Csakhogy nem néhány kiragadott szakmát, hanem az egész gazdaságot kell nézni.

Termelékenység = eredmény/ráfordítás. A ráfordítás - durva közelítéssel - az emberek munkája, az eredmény meg az, amit a munkájukkal előállítottak.

Na most a német gazdaság atomtengeralattjárót, utasszállító repülőgépet, távközlési műholdat, génszekvenáló berendezést, PET CT készüléket és még egy rakás más óriási értéket képviselő modern terméket képes előállítani, amihez a magyar gazdaság hozzászagolni sem tud, és akkor még nem is említettük az olyan apróságokat, mint mondjuk a személygépkocsik tízmilliói, amiket évente legyártanak.

Az egyenletben a számlálóban tehát a német gazdaságnál még a két országot arányosítva is sokkal nagyobb érték szerepel, mint nálunk, ahol az Ikarus buszok képviselik a magyar ipar egyik csúcsteljesítményét.

Az ezek által a termékek által előállított értéktöbblet miatt nagyobb sokkal a német gazdaság termelékenysége, és emiatt van sokkal több pénz a német gazdaságban.

Azt meg, hogy a kb. ugyanolyan termelékenységgel dolgozó pincér akkor miért keres többszörösen többet Münchenben, mint Magyarországon, már nagyon könnyű megérteni, ha belegondolunk, hogy Budapesten is jóval többet keres egy pincér, mint Ózdon. A gazdagabb környezet vásárlóereje idővel egyszerűen felhúzza az alacsonyabb termelékenységű munkák bérét is.
Folytassuk egy kicsit a lapos Föld elképzelésével kapcsolatos gondolkodást! Merthogy már magyar Lapos Föld Társaság is létesült, méghozzá Székely Sándor feltaláló által alapítva, ami hát ebben a formában valahogy oximoronnak tűnik a számomra. Egy előző írás már szólt a témáról – ha azt még nem…..
Zigomer Trubahin 2016.09.16 18:52:12
@Howard L. Braden: Ne haragudj, de szerintem te vagy az, aki rohadtul nem gondoltad át ezt a dolgot. Csak diadalmasan ismételgeted itt, amit mindenki tud már 500 éve, pedig nem a racionális gondolkodású embereknek kellene bebizonyítanod, hogy a Föld gömb alakú, hanem az irracionális gondolkodásúaknak. "Képesnek kell lenni módszeresen átgondolni és ellenőrizni a dolgokat", ahogy mondod. Persze ha csak az a célod, hogy önmagadnak bizonygasd, hogy milyen okos vagy, akkor szuper a gondolatmenet. Ha babonás gondolkodásban szenvedő szerencsétleneket próbálsz felvilágosítani, akkor viszont nem sokat ér.

Ezeknek az embereknek a gondolkodásában ugyanis - erre próbáltam rámutatni - azok az axiómák, amikre te az érvelésedet építed, egyszerűen nem léteznek.

Ha a Föld lapos, akkor simán lehet, hogy a csillagok nem fényévekre, hanem mondjuk csak 100 kilométerre vannak a földfelszíntől. Ez máris megmagyarázza, hogy miért látszanak más magasságban Kölcsén vagy Madridban. Arról nem is beszélve, mi van akkor, ha a csillagok akármilyen távolságban vannak, de van 100 km magasságban egy kristályréteg, amely különböző irányokba más fénytörési-tükrözési tulajdonságokkal rendelkezve más-más szög alatt közvetíti a felszínre ugyanazoknak a csillagoknak a fényét. Stb.

Persze vannak más érvek (pl. a horizont alatt eltűnő hajótest), amivel már jobban fogást lehet találni a hülyéken, de a csillagos ég meg a világűr az speciel nem ilyen, mert túl elvont, és túl alapos tanulmányozást igényel, hogy rájöjjön az ember a turpisságra.
Czett Petra Ugyan Németország és Magyarország kulturálisan nem tér el annyira egymástól, mint mondjuk Kína Magyarországtól, de azért itt is van pár furcsaság, ami kizökkentett a lelki nyugalmamból. Az aggódóknak mondanám, hogy talpra álltam, és újra ráleltem a balanszra...
Aki tudatosan sportol, az biztosan nyújtással kezdi az edzést. A jóleső feszülés kellemes érzéssel tölt el minket, a stretching rítusa biztonságot ad, és azt gondoljuk, mi aztán tényleg mindent megtettünk testünk védelme érdekében. Azonban bármennyire is hihetetlen, a legújabb kutatások azt…..
Zigomer Trubahin 2015.11.21 18:54:43
@Macskond: @Alick: @bértrollbosszantó_kovi1970: Kb. tizenöt éve végleg megdöntötte a tudomány azt a hiedelmet, hogy az izomlázat a tejsav okozza, de ahogy látom, hozzátok lassan jutnak el a hírek.
Zigomer Trubahin 2015.11.21 20:00:15
@Hóhér az utolsó barátod: Ja, ezek azok a hiedelmek, amelyeket már megdöntött egy ideje a tudomány, úgy néz ki, a webbeteg.hu sem tart lépést a korral.

www.scientificamerican.com/article/why-does-lactic-acid-buil/

Ajánlom amúgy ennek a keresésnek a végigböngészését:

www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=lactic+acid+doms&start=0

Egyetlen találat sincsen, ahol ne azt írnák, hogy nem a tejsav felelős az izomlázért.
Zigomer Trubahin 2015.11.21 20:50:33
@Adamk: Pontosan ezt írtam én is, és pontosan ezért linkeltem be a listát. Örülök, hogy ennyire tökéletesen egyetértünk.
Az Én Win 10-em A Start menü 2015.08.03 13:46:25
Hurrá! - kiáltottam fel, mikor megtudtam, hogy visszatér a Start menü. Na jó, amolyan virtuális kiáltás volt, de azért tényleg megörültem, merthogy a Windows 8-ban eltüntették és a Metro / Modern…..
Zigomer Trubahin 2015.08.06 14:07:28
@Holden: Látom, kicsit megviselt téged az élet. Egyrészt egyáltalán nem az élő csempe volt a lényeg a 8-asban, hanem az, hogy a Start menü ikonjait egy egész képernyői felületen lehetett elrendezgetni. Másrészt megnyomod a Windows gombot és látod, megnyomod még egyszer, és nem látod. Nem kell, hogy megüssön a guta téged a gép előtt azért, mert ott van valahol a háttérben. Mindegy, lényeg, hogy mielőbbi jobbulást kívánok!
Kattintottál? Kellenek is ezek a hangzatos, figyelemfelkeltő címek ha sokakhoz szeretnél eljutni, de nagyon helyes hogy itt vagy, jól fogsz járni és valószínűleg találsz valami új néznivalót a listán. Hacsak mondjuk nem a Wostry Feri vagy. A felsorolás természetesen szigorúan az…..
Nyilván sokan olvastátok a Helsinki Bizottság részére címzett legújabb fideszes anyázást. Annyira elegem van már az általunk busásan fizetett hivatalnokok által kibocsátott hivatalos közlemények fórumtroll-színvonalú, szélsőséges stílusából, hogy az elmondhatatlan. A…..
Lauren Blog Luxus két keréken 2015.05.18 08:08:30
Rég elmúlt az az idő, amikor már nem feltétlenül azok bicikliznek, akik nem engedhetik meg, hogy autót vásároljanak. Íme 5 példa, mely alátámasztja a fenti állítást. Ezekből a kerékpárokból akár agy autót is vehetnánk. Jócskán benne vagyunk a bringa-szezonban - ezzel nem…..
Zigomer Trubahin 2015.05.19 14:31:04
@froton: "Nem is tudom, mikor hallottam utoljára a "versenybicikli" kifejezést...talán 30 éve, mikor még szinte csak országúton versenyeztek (itthon)...ma már azért más a helyzet, sok féle kerékpárverseny van sok féle kerékpárral, és mindegyiken "versenybicikli"-vel mennek"

Úgy mondod ezt, mintha "versenybicikli"-ből százféle lenne, "országúti"-ból viszont tényleg csak egy. Holott ha a szó szorosan vett jelentését nézzük, "országúti"-ból is van legalább 50 féle bringa. Pl. ez is egy "országúti", tessék:

www.bacchettabikes.com/blog/wp-content/uploads/bent6smallest.jpg
A mai poszt (ami indul a Magyarország és én pályázaton, szóval az írás végén és a Facebookon lehet szavazni) onnan indul, hogy szeretné megfejteni, miért is vágnak bele a határátkelésben oly sokan, és mire a végére ér, jóformán meg is válaszolja – de legalábbis ad egy…..
Putyin közelgő látogatása kapcsán ezt nyilatkozta nemrég Orbán Viktor. Na most nem azért mondom, nem az volt itt a két éven keresztül reggeltől estéig, estétől reggelig sulykolt sztori egész idő alatt, hogy a rezsiárak a gonosz multik extraprofitja miatt voltak magasak, és…..
Előző bejegyzésemben bemutattam már öt híres festményt, most pedig újabb öt ismert alkotásról írok részletesebben. Pablo Picasso: Guernica, 1937 Pablo Picasso 1937-es festménye a háború okozta borzalmak jelképévé vált, az értelmetlen és embertelen szenvedés és a pusztítás…..
Aki látta a NAV elnökének Szabadság téri performanszát, nem feledheti Vida Ildikó sértett arckifejezését. Az adóhivatal vezetője egyszerűen nem tért magához azóta, hogy kiderült, van erősebb nagyúr Varga Mihálynál, illetve Orbán Viktornál. Ami ennél is jobban szíven ütötte…..
Hétfőn órákon át nem voltam netnél, úgyhogy Vida Ildikó és André Goodfriend találkozása, a második hullámban érkezett "Tolmácsot szeretnék kérni"  és az épp akkor induló mémáradat egyszerre ért el az este. Három kérdés kezdett el járni a fejemben: mit lehetne ebből…..
Zigomer Trubahin 2014.11.13 05:05:15
@tábormegsemmisítő: Szajkózd csak a vezetőtől hallott hülyeséget, droid. Az, hogy valaki a legnagyobb állami hivatal vezetőjeként két hét után képes beismerni, amivel mindennap tele van nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi sajtó is, hogy igen, tényleg őt tiltották ki korrupció miatt az USA-ból, az a legkevésbé sem "kabátlopási ügy". A "kabátlopási ügy" teljesen mást jelent ugyanis.

És igen, szépen kiegészíti az eddig kialakult képet, hogy ez a gumicsizmás, alkoholista picsa egy szót sem tud kinyögni angolul, holott az APEH élén elismert, vezető pénzügyi szakembernek kellene állnia, az meg senki nem lehet már a mai világban angoltudás nélkül. Ezek után nem meglepő, ugye, hogy nyilvános életrajza sincs, munkássága ismeretlen - kicsoda ez a nő egyáltalán? Megmondom neked: egy primitív nímand. Hogy és miért került egy ekkora senki a legnagyobb állami hivatal élére? Ez itt az egyik nagyon fontos kérdés, ami a fenti videónak köszönhetően mehetett át a köztudatba, jobbágy barátom.
A szexről mindenki fantáziál. Az is aki szingli, az is aki nem, az is aki házas, az öreg, a fiatal, a nő, a férfi - mindenki. Kivétel nélkül. De miről? Sőt, kicsoda miről? Mert nem mindegy. Szépen felmérték a leggyakoribb fantáziákat statisztikailag is, sőt, a leginkább tabunak…..
Zigomer Trubahin 2014.11.08 17:10:13
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hogyne, és nyilván a rím kedvéért mondjuk a bokor vagy az asztal szót is hajlandó lett volna magasan toldalékolni. Pont Kosztolányi, akinél kevesen fordítottak nagyobb gondot arra, hogy tiszta, szép magyar nyelven írjanak. Te szerencsétlen. Teljesen feleslegesen feszülsz a hülyeségeden, csak kényszerbetegek képtelenek belátni, hogy vannak szavak, amelyek így is, úgy is toldalékolhatók.

"Neki annyi sem jutott, mint a
titkos Mondabeli Férfinek, aki a Halált legyőzni elindúlt,
a Halál Istenasszonyát."

Nyilván Juhász Ferenc is idióta volt.

"Aztán, lecsapva a tollát, hirtelen felállt, egy távolabbi íróasztalhoz sietett, valamit suttogott az ott ülő férfinek, az is meghökkenten nézett először a tisztviselőnőre..."

Nyilván Kertész Imre is szerencsétlen, tájékozódnia kellett volna, mielőtt marhaságot ír.

"Az ördögöt is elfogadtam volna, ha meggyőz róla, hogy kellhetek férfinek..."

Nyilván Szabó Magda is idióta, mielőtt tollat ragadott volna, nem kérdezett meg téged, hogyan kell a magyar nyelvet művelni.

"Az első terem éppen üres is, a másodikban egy gyönyörű ifjú nő állt tengerzöld ruhában, kísérőjével, egy nyúlánk, idős férfivel..."

Nyilván Füst Milán is idióta, vagy esetleg csak a rím kedvéért írta ezt bele A mester én vagyok című regényének a közepébe.

"Ágnes azt várta , hogy ez a látszat szerint közönséges nő, akinek bizonyára számtalan férfivel volt már dolga..."

Németh László sem tud magyarul, vissza kéne zavarni az iskolapadba a szerencsétlent.

(És NEM, ez nem jelenti azt, hogy a "hidek" is helyes lenne, felesleges ezt az érvnek gondolt szalmabáb-hülyeséget tovább szajkóznod.)
Zigomer Trubahin 2014.11.08 17:18:18
@Kovacs Nocraft Jozsefne: +A Nyugatból kizárólag az ismertebb nevek, akik használták a férfinek, férfivel alakokat: Ady Endre, Kosztolányi Dezső, Babits Mihály, Móricz Zsigmond, Karinthy Frigyes, Csáth Géza, Kassák Lajos, Schöpflin Aladár, Balázs Béla, Ambrus Zoltán, Lengyel Menyhért, Szomory Dezső, Kaffka Margit, Lukács György, Hatvany Lajos, Tersánszky Józsi Jenő, Déry Tibor.

A szerencsétlen idióták, mi?
Zigomer Trubahin 2014.11.08 18:56:41
@dr Smittpálelnökúr: Köszönöm.:) És nyilván nem fejből nyomom, kerestem.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kosztolányi egy bizonyos az összefüggésben került képbe, de erre te nyilván nem emlékszel, hiszen már legalább másfél órája történt.

"Mint hideg és meleg borzongatja a kétség, hogy hű-e hozzá a felesége, kihez a gyanú árnyéka sem fér, megijed a be nem vallott, talán nem is egészen tudott gondolattól, melyet maga idézett föl. Ezzel a férfivel megcsalhatja a felesége."

(Kosztolányi Dezső: Crommelynck bohózata, Nyugat, 1922/24. szám)

"De a szerelmes férfinek és a nőnek első dolga, hogy elvonul és egy erdőben megesküszik, hogy sohase hagyja el egymást."

(Kosztolányi Dezső: Chesterton-könyvek, Nyugat, 1920/5-6. szám)

"Nincs kellemesebb, mint be nem érkezni a nagyok közé s nincs leverőbb, mint a férfikorban férfinek, az öregkorban öregnek lenni."

(Kosztolányi Dezső: Szép Ernő négy könyve, Nyugat, 1922/21. szám)

Nyilván ezek is a rím miatt, mi? Te barom.
Nagy bajban van az Orbán-kormány. Volt már máskor is, de ez most más. Nem fog belebukni, most biztosan nem. De nem is ez a tét: ha nem veszi észre az útelágazódást, vagy csak rossz utat választ, később már másnak, egyértelmű fordulópontnak fogjuk látni mindazt, ami most, ezekben…..
Zigomer Trubahin 2014.10.22 15:46:08
@Érdekes: Nyugodtan lehet gázt venni Putyintól akkor is, ha nem vesszük torokra a ruszki bránert. Skandináv országok, lengyelek stb. is rengeteg orosz gázt vesznek.
A Szív Világszövetség (World Heart Federation) a WHO-val szoros együttműködésben dolgozik. Legismertebb kezdeményezésük a Szív Világnapja, amelyet 2000 óta tartanak meg, mindig szeptember hónap utolsó vasárnapján. Mi egy érdekes összeállítással ünnepeljük a nap mint nap…..
Zigomer Trubahin 2014.10.14 00:59:58
Magyarország gazdasága most éppen top-teljesítő az Európai Unióban. Ez tény. Ám a pénzünk gyengül, a hitelminősítésünk nem javul, a részvényeinket nagy ívben elkerülik a befektetők. A fene sem érti. Tényleg nem. Aki szeret fanyalogni, mondhatja, hogy gyenge bázisról…..
Zigomer Trubahin 2014.09.25 04:53:45
@Éhes_ló: @mikka: @RedRum: @bölcsbagoly: @bontottcsirke: @MACISAJT: A hanyatló Nyugat imperialista ügynökei és láncos kutyái alantas támadást indítottak haladó társadalmunk ellen. A jövőt viszont nem lehet megállítani, az már elkezdődött. Pártunk és kormányunk hitet tesz az egész világnak példát mutató társadalmi-gazdasági reformok folytatása, az államélet új alapokra helyezése, a régi igazságtalanságok eltörlése, a demokrácia és az emberi jogok hazug dogmáinak végleges elvetése mellett. Magyarország ma a Föld leghaladóbb országa, ahol a Fidesz vezetésével valódi csoda ment végbe az elmúlt négy évben, a következő négy év pedig bölcs vezérünk, napjaink legnagyobb államférfia, a felcsúti születésű Orbán Viktor tanai szerint a kapitalista-kommunista-liberális világrend megdöntésével és Vezető tanait követő nép végső felmagasztulásával kecsegtet. Aljas, sanda hazugok mesterkedései e nagyszerű nép megdicsőüléséhez fel nem érhetnek. El a kezekkel Magyarországtól, mert ez az ország, ez a szabadságszerető, tehetséges nép nem hagyja magát!