Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vas Virág

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vaskaspó Csak össze ne keverjük! 2016.02.26 23:57:55
Kezdődhet a palánta nevelés, ideje elvetni a zöldségek, virágok magjait. Ez történhet cserépbe, balkonládába, műanyag tartóba. Ahhoz, hogy később is tudjuk hova mit is tettünk, nem árt megjelölni veteményesünket. A növényjelölőket mi magunk is készíthetünk: dugóból, kanálból, villából, botokból,…..
Vaskaspó A madarakra is gondolva 2016.01.07 19:07:43
A pinteresten kalandozva igen ötletes megoldásokat találhatunk madáretető készítéséhez, hogy kertünk kedves vendégei se éhezzenek a nagy hidegben. Ezúttal nem virággal, hanem madáreleséggel töltsük meg tárgyainkat. :) néhány példa:..
Esős idő lévén hamar kiderül, ha valami gond van az ereszcsatornával. Ha egyik másik tönkrement, ne dobjuk ki! A sufniban kutakodva is találkozhatunk esővíz elvezetésére alkalmatlan darabokkal, vegyük elő őket és ültessünk beléjük növényeket! Néhány remek ötlet az…..
Vaskaspó Egy fa utóélete 2014.03.15 19:31:42
Sok kertben földből kiálló rönkök jelzik egykori fák nyomait. Egy fa kivágása után sokszor macerás kiszedni a gyökerét, így az bennmarad a föld mélyében. Mit is kezdjünk a kiálló rönkkel? Vagy a kivágott fa törzsével, ágaival? Töltsük meg újra élettel! Belsejét kivájva…..
Vaskaspó Tavaszodik az ablakban is 2014.03.15 16:45:22
Nem kell az egynyári virágokra várni ahhoz, hogy virágba boruljon az ablakunk, erkélyünk a tavasz érkeztével. Számtalan hagymás virágot nevelhetünk balkonládában is, mini kertet varázsolva a párkányra. Mi is így tettünk. A kúszó kecskerágó között jól érzi magát a…..
Vaskaspó Egy csészényi kert 2014.03.05 22:08:29
A csészék, bögrék bizony fogyóeszköznek számítanak. Egykori készletekből megmaradt ilyen olyan csészéink a konyha szekrények legfelső polcán sorakoznak, várva a kiselejtezésükre. De miért is tennénk velük ilyet, amikor másra is lehetne őket használni. Például növény…..
Egyik igen kedves kis kora tavaszi virágunk a Fürtös Gyöngyike. Őt fotózgattuk Vaskaspó különböző kaspóiban. Melyik áll neki legjobban? Ezt a virágot nevelhetjük akár bent a lakásban is,  csak úgy mint más hagymás tavaszi növényt.   ..
Vaskaspó Kaspók a konyhából 2014.02.23 16:03:59
Nem is gondolnánk milyen kincseket rejthet egy konyha, vagy kamra növényeink számára. Rég nem használt, elfelejtett darabok most új funkciót kaphatnak. Egy régi fém teáskanna, szűrő, bögre felújítva, kicsit átfestve, vagy akár meghagyva régi patináját továbbélhet kertünkben,…..
A téli időszak egyik gyönyörű virága az orchidea. Gondozása picivel több figyelmet igényel más virágokénál, de virágainak látványa meghálálja a gondoskodást. Eredeti élőhelyük Közép-Amerika, a trópusi erdőségek nyílt területei, ahol sok a fény, és állandó a…..
Vaskaspó Vödörből virágtartó 2014.02.10 20:22:24
Az újrahasznosítás korszakát éljük! Jobbnál jobb ötleteket találhatunk arra, hogy régi, talán már kidobásra ítélt tárgyakat új funkcióval lássunk el,  és hangulatos, díszes elemei legyenek kertünknek, otthonunknak. Mielőtt a tavasz beköszöntene, érdemes körülnézni a…..
Tőlünk nyugatabbra továbbra is kedvelt kerti kiegészítők a vasból készült virágtartók. Teraszon, ablakpárkányon vagy házfalon különböző stílusban és színben teszik hangulatossá környezetüket mindezt  a vintage stílus szellemében. Budapest utcáit járva mi is…..
A meleg szobából várva a tél végét, lassan már elkezdhetünk gondolkodni azon, milyen növényekkel népesítsük be ablakpárkányunkat, mintegy előkertet varázsolva szobánknak. A párkányra kihelyezett virágcserepeink, balkonládáink védelméről sem árt gondoskodni. Tavaly sajnos…..
Vaskaspó Pompás ablakok télire 2013.12.20 17:44:17
A téli hónapok alatt sem kell csupaszon állniuk virágládáinknak az ablakokban. Könnyen készíthetünk hangulatos téli dekorációt fenyőágakból, termésekből, színes bogyókból. Némi ötlet és egy kis kreativitás máris  ünneplőbe öltözteti házunk külsejét. Karácsony az…..
Vaskaspó A tél virágai 2013.12.09 19:04:02
A téli hónapok sincsenek híján pompás virágoknak, melyek otthonainkat színesítik, lelkünket pedig melegséggel árasztják el a hideg napokon. Az Európa erdeiben aljnövényként élő ciklámen, a Mexikóból származó hajdanán bokor méretű mikulásvirág, és a trópusi hegyi…..
Nyugat-Európa után hazánkban is egyre divatosabbá válik a régi korok hangulatát életre keltő, és a modernnel vegyítő vintage stílus, magyarosított változatában a „vintázs”. A vintage kifejezést először a borászatban használták, utalva a bor évjáratára, azaz…..
Vaskaspó Vas, ami öltöztet 2013.11.19 18:06:46
Idehaza még kevéssé találkozhatunk házfalakra, ablakokra szerelt, díszes vas virágtartók látványával, pedig számos érv szólna használatuk mellett. Nemcsak dekoratívak, hanem rendkívül praktikusak is: ellenállnak a különböző időjárási viszonyoknak –szélnek, esőnek-,…..