Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabe63

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ember legyen a talpán, aki egy magyar nyelvű garanciafüzetről meg tudja állapítani, hogy azt a hivatalos forgalmazó vagy valaki más adta ki. Esetleg a pecsét segít? Naiv ügyfélen nem, az ő LG plazmatévéje ugyanis szürkeimport, azon belül is a március óta elérhetetlen…..
gabe63 2012.06.18 22:13:05
Mindenki csak a mérkőzésre koncentrál 2012.02.21. 12:53 F. Kapuselozo meccsen itt volt ingyen stream: http://rokksi.blogspot.com/esetleg: http://nowwatchtvlive.com/2011/07/sport-tv1-live-sport-tv1-slovenia-free-sport-tv1-watch-sport-tv1/vagy:…..
Blogunknak sikerült megszereznie az új stadionhoz készült első előtanulmányt, amelyet ezúttal ünnepélyesen megosztunk olvasóinkkal. A terv angol-magyar kooprodukcióban született, a KÉSZ Holding, a Buro Happold és a Populous neve fémjelzi. Különösen utóbbi nevére érdemes…..
gabe63 2011.02.03 03:02:52
Kicsit olvassunk bele a BUDAPESTI OLIMPIAI KÖZPONT (PUSKÁS FERENC STADION ÉS LÉTESÍTMÉNYEI)KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI TERV VIZSGÁLATI MUNKARÉSZ ÉS PROGRAM címet viselő előtanulmányba. Itt egy helyen azt írja:
"A sportot kiszolgáló intézményterület alkalmas a sporttevékenységgel is, és attól függetlenül is mûködõ funkciók elhelyezésére.
E területegységre két változatban adunk javaslatot. Mindkét változatban elbontásra javasoljuk a Kisstadiont, a dobópályát, a szabadtéri bemelegítõ-pályát, továbbá hosszú távon nem javasoljuk megtartani a korcsolyázó edzõcsarnokot. Az ezen objektumokban lévõ funkciókat korszerûbb formában és megjelenéssel a sportfunkciójú fejlesztési területen helyezzük le."

Ha mindent átépít/lerombol, mind ennek/mindennek lesz is helye? Mennyi pénzből? Ki szabja meg, hogy melyik legyen kész előbb? Én attól félek, hogy előbb lesz a Stadion, majd a jól eladható épületek, aztán elfogy a pénz, és nem lesz más megépítve. Úgymint (máshol a tanulmány ezt írja):

"A területen elhelyezendõ funkciók:
60.000 fõs lefedhetõ labdarúgó és atlétikai stadion
tornacsarnok (az utánpótlás és a válogatott számára biztosított külön légtérrel)
ritmikus gimnasztika terem
birkózó terem
cselgáncs terem
ring-sportok befogadását biztosító terem
vívóterem
asztalitenisz-csarnok
labdajáték-terem a NUPI részére külön légtér biztosításával
tanmedence evezõpaddal
25 m-es, 8 pályás medencét tartalmazó uszoda a nem úszó sportágak
edzéseinek kiegészítésére
sportfunkciók kiszolgáló helyiségei (öltözõk, orvosi szoba, gyúró, rekreáció,
raktár, szertár, büfé, étkezde, irodák, oktatótermek)"

Szerintetek?
Jégkorong 3 éves a jégkorongblog 2010.11.08 07:00:00
Vagyunk kik, akarunk mit címmel írtunk bejegyzést 2007. november 8-án, lefektettük az alapokat, elindultunk. Új koncepciót 2008. november 8-án nem kellett fogalmaznunk, majd 2009. november 8-án egyebek közt erről beszéltünk: "Persze így is túlnőtt rajtunk az egész, olykor úgy…..
    2002-ben amikor is az első valóságshow felütötte a fejét elindult a háttérben valami más is. Minden megváltozott atekintetben, hogy az emberek bele tudtak szólni a tv műsorba aktívan. Ha nem tetszett egy szereplő csak fel kellet emelni a telefont, es kezdetben 210…..
gabe63 2010.08.11 23:29:47
@vigyazat_csaloook:
"Ez most menstruáció, irigykedés, rosszindulat vagy csak simán kötözködős alkat vagy?"

Ilyen alapon azt is kérdezhetném, hogy neked ezek szerint nem sikerül mostanában/általában megfarkalni senkit, azért írsz olyan dolgokról, amihez nem értesz? Én például simán belekötök egy tahóba, ha ilyet kérdez egy nőtöl. Márcsak a feminista férfi mivoltom miatt is.

Először is át kellene olvasni a szöveget, mielőtt elküldöd, úgy a hitelesség is ... De hát ezt biztos tudod.
"Egyfelől korainak tartjuk a csapat életében ezt a tornát, másfelől viszont örülünk, hogy lehetőségünk van egy ilyen rangos eseményen részt venni" – értékelt Marton Tibor, aki Szongoth Kristóffal párban az ifjúsági válogatott szakmai munkáját irányítja.…..
gabe63 2010.08.10 19:37:03
@hokinyuszi: pzhl.org.pl/pl/news?id=829

POLSKA - WĘGRY 2:1 (40. minuta)

POLSKA U18 - WĘGRY U18 2:1 (0:1, 2:0, -:-) po II tercji
0:1 Hardi (4:40)
1:1 Baca - Wielkiewicz (21:52)
2:1 Kapica - Szaniawski - Kołodziej (27:27)

ROSJA U16 - SŁOWACJA U16 14:1 (5:0, 6:0, 3:1)

Nekem félórája is a 40. percet mutatta, lehet hogy megszakadt a meccs? Vagy a munkatárs elment vacsorázni.

És az orosz U16-szlovák U16 14:1! Hmmmm!
Egy éve sincs, hogy Gömöri Csaba és Buzás Norbert vezetésével elkezdett dolgozni az U18-as női válogatott. A semmiből épült fel a csapat, és hamar rangos nemzetközi tornát szerveztek neki. A lányok szép eredménnyel és biztató játékkal mutatkoztak be. A torna sikerének és az…..
gabe63 2010.05.02 11:57:22
@MeLa:
Hungary Selects 7:East Coast Selects Q 4

Na ez már valóság, és a hihetetlen kategória! Vagy már nem is hihetetlen? Óriási lépésekben fejlődnek a lányok. Jajj, nem is tudom mi lesz a döntőben?

T. Szerk! Majd jó lenne egy összefoglaló a lány és női jégkorong helyzetéről! Mi van a klubokban?
Jégkorong Durva dráma Dániában 2010.04.18 22:46:00
Hihetetlen fordulatok tették tönkre a házigazdák ünnepét az U18-as világbajnokság dániai divízió 1-es csoportjában. A vendéglátók végig jó teljesítménnyel meneteltek a feljutás felé, pontot sem vesztettek, minden ellenfelüket simán verték, köztük azokat a franciákat is…..
gabe63 2010.04.19 18:41:24
@horivan:

Igazad van, elnéztem a meccsszámot meg a pontokat. Hát így sem könnyebb nekünk.

Egyébként a mostani helyezési számok alapján számoltam:

A csoport: (1)+4+5+8+9+(12)=39
B csoport: (2)+3+6+7+10+(11)=39.

Erősebb kieső
HUN 10 pont
JPN 9 pont
KAZ 6 pont
GBR 5 pont
gyengébb feljutó lesz a mi csoportunk.

Míg a másik csoport:

Rosszabbik kieső
DEN 12 pont
FRA-(POL)
POL-(FRA) 9 pont
KOR 2 pont
erősebb feljutó.

Tényleg, ilyenkor mi dönti el a sorrendet? Ez a jövő évi meccsek sorrendje miatt lehet fontos.
Szkeptikus blog Mesevilágok 2010.02.22 07:22:00
Miért vesz körül minket ennyi csacsiság? Nem hiszek az „emberi butaság” típusú magyarázatokban. Nem hiszem, hogy az lenne az ezotéria-jelenség helyes leírása, hogy emberek butaságokat igaznak gondolnak. Inkább az igaz és a nem igaz közötti határ léte bizonytalan és/vagy érdektelen…..
gabe63 2010.02.24 02:46:54
Kedves Meszéna Géza!

Ez jó. Ez valami más, mint az eddigi megközelítések. Kezdetben volt a Ráth-Végh-féle: tisztán hiszékeny, megvezetett kontra csaló, svindler felosztású tipológia, majd a jelenkori "mind hülye ez" egyosztatú, de ez a szociálpszichológia-pszichológia, illetve valláspszichológia-gondolati evolúció-alapú, ez tetszik. (Mégse, bocs, sorról sorra haladok az olvasásban, most ez a más város, más isten, más mese, ez így butaság. Lásd pl.: Eliade.)

Jajj, olyan jól indult pedig! Most ez a játszásból rajzolt Világtérkép, ez egy városi legenda, vagy tényleg? Itt meg az ezotéria retardáló hatásáról írsz. Hát Jung ezek szerint, amikor Freud intelme ellenére az ezotériát kezdte elemezni, visszafejlődött.(?) És a csillagászatban miért használatosak a csillagképek? És azt tudtad, hogy szegény Szenthágotai János apját Schimert Gusztávnak hívták, és a magyar, majd később a német homeopátiás szövetség elnöke volt?

Ez így valóban igaz, számos esetben konfúz az állapot: vagy hiszek az egyik belső hangnak, és racionálisan döntök, vagy hiszek a másik belső hangnak, és megnézem a kérdés elhangzásának pillanatára felállított horoszkópot (szakszerűen: képletet). A lényeg, hogy sosem tudom meg, melyik lett volna a jobb, hisz csak az egyiket választhattam az adott pillanatban. Erről meg Sarte jut eszembe, meg az ő individualizmusa. Meg az, hogy nincs skizo állapotban az ezotéria felé hajló ember. Az asztrológiában hívő meg pláne nem border line.

Summa summarum: kezdek rájönni, hogy a tudományos háttércsapatok egyre inkább elsajátítják az igazán nagy koponyák megengedő, az övékétől eltérő világszemléletnek is létjogosultságot adó gondolkodását. Már csak egy lépés, hogy ezt meg is lehessen követelni.

Ja, és még valami: nem kellett vona helyesíráshoz értő embernek látnia a cikket?

És jafarnak igaza van: Nem kell mindig szkeptikusnak lenni. Csak sokszor nem árt.

Üdv: Gábor
A hivatalos indoklás, amely szerint a vilniusi torna a főszponzor visszalépése miatt maradt el, csak ürügy volt, írja a lengyel hokej.net. A tényleges ok: a legjobb litván klub, az Energija Elektrenai hokisai bojkottálták a szereplést a válogatottban, a szövetség pedig a torna…..
Mindhárom korosztályos válogatottunk komoly feladat előtt áll. A kölykök és a serdülők nemzetközi mérkőzéseket játszanak, az ifjúságiak az áprilisi világbajnokságra készülnek. A tavasz tehát nemcsak felnőtt csapatunkról szól majd. A vb-beosztás miatt a juniorok általában…..
gabe63 2010.02.09 02:11:12
@quovadis (és nemcsak neki): Jajj, nagyon sokat gondolkodtam, hogy írjak-e! Nem is tudjuk, mekkora lehetőség maradt ki tavaly májusban Minszkben, amikor nem jutott fel az U18 a legjobbak közé. Valahol olvastam, hogy a külföldön játszók sérelmezték, hogy nem mindenki kűzdött teljes erejéből a feljutásért. Nekem a "nem mindenki"-be beletartozik a hazai közvélemény is. Akkor volt olyan hang, hogy nem lehet más a cél, mint a feljutás, és természetesen őket lehurrogták a legnagyobb hangúak. (A középszert megszokni könnyebb, a kiugró eredményt elvárni majd csak évek múlva lesz reális.) Aztán már bánhattuk az elszalasztott lehetőséget.

November elején volt Minszkben egy négyes torna, amit fölényesen a németek nyertek a szlovák, fehérorosz és a dán csapat előtt. Karácsony táján aztán volt egy másik torna, ott meg utolsók lettek a németek, Svájc, Csehország, Finnország, Szlovákia mögött. Nem tudom milyen erős a német csapat, de jó lesz rájuk figyelni!

Na, ezt csak azért írom, mert szerintem most már eljött az ideje annak, hogy igenis a legjobb formában levők legyen a pillanatnyi válogatottban. Ezek a srácok már elég idősek ahhoz, hogy ellentétben az alsóbb korosztályokkal, a hozzászólásokban név szerint lehessen említeni őket. Szóval a lényeg: a kapusok közt vitték volna Hortayt, de szegény alig véd, mert felnőttben ott van előtte Budai, ifiben, meg juniorban a Fradinem indult. Védett vagy 40 percet, ellentétben Pleszkánnal.
Más: a szövetség honlapján az U18 programjában van/volt egy négy nemzet tornája. Tavaly is elmaradt ez a torna, úgy látszik most is ez van. Szerintem nem lesz még egy hétvége áprilisig, amikor lenne egy komoly torna, tehát megint nem lehet teljes csapattal felkészülni a VB-re. Profibb menedzselést érdemelne az utánpótlás, írom ezt úgy, hogy sem a tavalyi, sem a mostani felkészülésről nem tudunk semmit, mert a szövetség nem ad elég hírt. HELP!
A pszichológia egyik legérdekfeszítőbb területe szerintem a korai fejlődésünk tanulmányozása. "Sok van mi csodálatos, de az embernél nincs semmi csodálatosabb" - hát ezt nap mint nap átélem a saját kisfiam mellett is. Elképesztő élmény részt venni abban a folyamatban,…..
gabe63 2009.12.20 01:14:10
@tamaskodo: Ritka kellemetlen alak vagy te tamáskodó/okoskodó.

Sajnos azért kell itt most hozzászólnom, mert ezzel a fajta "szkeptikus" fajtával sok gondotok lehet még, vigyázni vele!

Hát, nálunk már esély sincs bármi emlék előhívására, 17 és 16 évesek, de annak idején nem nagyon akartuk kiszedni belőlük, ők meg nem mondták. Pedig jó lett volna, talán. A másik ami eszembe jutott, érdekes milyen jól mutatja a magzati lét, és a születés mikéntje az élet későbbi lefolyását. Erre már volna példám.
"Jó napot kívánok, ez itt a Parapszichológiai Nyomozóiroda üzenetrögzítője. Tudjuk, hogy Ön kicsoda és mit akar, ezért kérjük, a sípszó után tegye le a telefont! Köszönjük hívását!" Jó pár évvel ezelőtt fizikus apámmal együtt meghívást kaptam a Szintézis Szabadegyetem egyik előadására. A…..
gabe63 2009.12.07 03:17:29
@tamaskodo:
A bizonyítás általános szabálya értelmében a jogvita eldöntéséhez szükséges tényeket annak a félnek kell bizonyítania, akinek vagy amelynek érdekében áll, hogy az állítását a jogvitát eldöntő szerv valósnak fogadja el. A bizonyítási teher csak büntetőeljárásban nem fordulhat meg.
Ennek alapján nem tudom, hogy most a szkeptikus cáfoló (mint felperes), vagy az archaikus korok óta a közmegegyezés alapján gondolkozó (mint alperes) számára kötelező a bizonyítás. Ez egyébként fennáll az asztrológia tudományos kritikájára is. Hacsak nem fordult az ügy már bírósági szakba - például büntetőjogi felelősségre vonás esetén.

@Ipgaz: Köszönöm, igen érdekes gyűjtemény.
gabe63 2009.12.08 01:32:54
@Joco74: Hát nem. Ebbe az érdemtelen diskurzusba nem megyek bele. Disztingváljunk egy kicsit!

@tamaskodo: Semmiféle új állítás nincs az én/mi oldalunkon. Ezek egy filozófiai rendszer elemei. Ellentétben a szkeptikus szemlélet előbbinél mindenképpen újabb állításaival. Tehát a cáfolót terheli a bizonyítási kényszer. Ehhez pedig releváns tudásra van szükség. És káosz van, ugye belátod.

"aki abbol ir cikket, aki azzal keresi a benzinre valot."

Tetszik ez a neosztalinista, posztmaoista kiszólás. Érvrendszeri alapokra enged következtetni.

@pounderstibbons: Elegánsabb érveket várnék.
A javasolt esetben ugyanis nem lesz sértett, nem történik érdeksérelem, ergo nem fogadja be a bíróság a kérelmed.
Esetleg lehetne egy fordított majom-per? Az tényleg jó mulatság volna. Örömmel tapasztalom, hogy nem forgatsz néprajzi, kulturális antropológiai, vallástörténeti, mitológiai témájú szakirodalmat sem. Néhány szakmát megérne bíróságra citálni?

MÁS?
Az olimpiai selejtezők árnyékában csütörtökön reggel külföldi felkészülési túrára utazott ifjúsági válogatottunk. Csehországban és Németországban egy-egy felső ligás ificsapat ellen mérkőznek pénteken és szombaton. A cseh riválist simán vertük. Pénteken 10.30-kor a…..
gabe63 2009.02.06 19:26:05
@F. Kapus: Feltehetem neked is a kérdésemet?

Az eredeti tervek szerint nem Szlovéniában kellett volna játszani a Négy nemzet tornáján? Helyettünk ki ugrott be, és miért?
gabe63 2009.02.06 20:59:03
@gm: Köszönöm. És sajnálom, jobb lett volna!
Meg kell szereznünk az első helyet Rigában, nyilatkozta Olekszandr Szeukand ukrán szövetségi kapitány, majd az olimpiai selejtezők négy résztvevője közül elsőként kihirdette végleges keretét. Az előzetes bő listáról egy KHL-es védő kimaradt, ne bánjuk. Így is jönnek hatan a…..
A legjelentősebb nemzetközi hokifórumon, a HFBoardson közzétették a 2010-es NHL-draft előzetes, nem hivatalos top százas listáját. A Svédországban szereplő és a magyar juniorválogatottban is bemutatkozott Hári János a 76. helyen található. A bővített listán, de a százon…..
gabe63 2009.01.31 23:00:33
@Boggle: Így volt. Meg a csapattársait és az edzőjét is. A hite még meg volt egy darabig. Nekem legalábbis a Megyeri úton ez jött le.

Ez az, elárasztjuk az NHL-t!!!!
Február 1-jétől a HC Felcsík utánpótláscsapatánál dolgozik a Zalaegerszegről távozó Kercsó Árpád. Az edző blogunknak elmondta, nem fegyelmi büntetése miatt tér vissza szülőföldjére, az csak az utolsó csepp volt a pohárban."Nagyon szerettem a zalaegerszegi feladatot,…..
gabe63 2009.01.29 19:46:25
LGT : Egy elfelejtett szó

1. Értünk egymás nyelvén, minden szó beszél,
Mégis másképp érted, mint ahogyan én.
Más a szó, ha mondod, más ha hallgatod,
Nem tudná a bal kéz, mit akar a jobb.

2. Én tudom a dallamot, te tudod a szót,
Én mondom az igazat, és te mondod a jót.
Az én igazam nem biztos, hogy neked nagyon jó,
De mind a ketten várjuk azt az elfogyott, elhagyott,
Elrabolt, ellopott egy-két elfelejtett szót.

REFRÉN:
Minden ember jó, kit megtalál egy szó,
Minden szó is jó, ha embernek való.
Minden ember más, de éppen ez a jó.
Hát meddig várjak még,
Hogy felhangzik egy elfelejtett szó?

3. Érzem, amit érzel, látom, amit látsz,
Mégis másképp mondom, mit amit te vársz,
Gondolhatok bármit, előbb mondod ki,
Megbotlok egy kőben, s te fogsz elesni.

4. Én hordom a bal cipőt, rajtad van a jobb,
Összeköt a cipőfűző, nem egy nagy dolog.
Ami nekem jó, az talán neked nem való,
De mind a ketten várjuk azt az elfogyott, elhagyott,
Elrabolt, ellopott egy-két elfelejtett szót.

REFRÉN:
Minden ember jó, kit megtalál egy szó,
Minden szó is jó, ha embernek való.
Minden ember más, de éppen ez a jó.
Hát meddig várjak még,
Hogy felhangzik egy elfelejtett szó?

5. Szóból vannak hidak két ember között,
Csend lobbantja őket a fejetek fölött,
Mindenki mást érez minden szó mögött,
Ami nekem kéne, azt te nem tűröd.

6. Én mondom az igazat, s te mondod a jót,
Én tudom a dallamot és te tudod a szót,
Ami nekem jó, az talán neked nem való,
De mind a ketten várjuk azt az elfogyott, elhagyott,
Elrabolt, ellopott egy-két elfelejtett szót.

REFRÉN:
Minden ember jó, kit megtalál egy szó,
Minden szó is jó, ha embernek való.
Minden ember más, de éppen ez a jó.
Hát meddig várjak még,
Hogy felhangzik egy elfelejtett szó?
Jól felkészülten érkeztünk a mérkőzésre, nem szálltak el a játékosok a pénteki siker miatt, kezdett a Villach elleni EBEL-meccs értékelésébe Énekes Lajos Alba Volán-edző. Matematikai esély még van a rájátszásra. Bónusz: videón a vasárnapi gólok."Az elején kaptunk…..
Szerdán Bécsben a Vienna Capitals 17 és 20 év közötti játékosaiból álló csapata ellen szerepelt az ifjúsági válogatott idehaza játszó tagjaiból álló szelekció. A keret a fehéroroszországi divízió 1-es világbajnokságra készül.A kijelölt 22 főből végül csak 19 utazott,…..