Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dózsagyörgy

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Június 26-án fogadta el a parlament az újabb egészségügyi salátatörvényt, amely július 5-én jelent meg a Magyar Közlönyben, és másnap hatályba is lépett. Van benne egy - a hivatalosan kommunikáltakon kívüli - fontos változás. Július 6-tól a gyógyászati segédeszközöket…..
Innen nézve nem sok kockázatot látok abban, hogy azt írjam: 2006 volt az Index legsűrűbb éve. A felfordult közélettel is volt dolgunk bőven, közben pedig szép csendben váltót állítottunk, és új alapra helyeztük a lap koncepcióját. Elindult a mai Index kialakítása, de a…..
Egy sármos fiatalember ácsorgott az Astoria aluljáróban egy álmos kedd délutánon, közömbös arckifejezéssel nyomkodta, tapogatta jobb hüvelykujjával androidos okostelefonját. 38 percig játszott önfeledten - óvatosan, két kézbe fogva a készüléket - úgy tűnt, mintha valakire…..
Hatalmas köszönet az Index Fórum legjobb topikjának és Modor Gyurinak. Kurtznak is köszönöm a tippeket. Figyelem: ha nem szerepel bármelyik dal a listán, attól az még nem jó. A listát nem befejeztük, csak abbahagytuk - még rengeteg szar zene van (Fekete Pákó, Balázs Pali meg…..
Appdroid Időkép teszt 2010.07.30 11:40:00
A vicces alcím ellenére ez egy kicsit komorabb hangvételű kritika lesz. Én próbálom a szépet és a jót látni ebben a programban, de az a baj, hogy még erősen optimista tekintettel se jöttünk ki két csillagra. Ami nagy szó, mert egy csillagot kapott azért, mert magyar alkalmazás.…..
...ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó. Melyik Geek-nek ne borsódzna bele a háta, ebbe az egy mondatba? :) Én is, mint megrögzött sci-fi fanatikus múltkori számításom szerint kb. 4 hónapot töltöttem csak azzal az életemből, hogy Star Trek sorozatokat néztem.…..
dózsagyörgy 2010.07.27 15:21:13
Appdroid Miről is lenne itt szó? 2010.05.10 11:44:00
Naszóval. Az van, hogy a tervek szerint nagyipari mennyiségben fogunk itt androidos progikat elemezni és tesztelni. Elsőnek a musthave appokra megyünk rá, kapnak is külön kategóriát. Minden progi HTC Desire alatt lesz tesztelve, nemes egyszerűséggel azért, mert ilyen telóm van. Nem…..
Ma szavaz a Parlament a családtámogatási törvény módosításáról. Ez alapján a családi pótlékot két részre választják, nevelési ellátásra és iskoláztatási támogatásra. A nevelési ellátás jár a nem tanköteles gyermek után, illetve saját jogán jogosult erre a…..
dózsagyörgy 2010.06.21 15:22:32
Ez a törvénymódosítás egy parasztvakítás!
Családi pótlékra 153 millát fizetünk ki havonta (forrás:
www.allamkincstar.gov.hu/rovat/76). Legyen mondjuk 1000 visszaélő (ez kb 10%, ami azért elég sok lenne). Egy gyerek után kap olyan átlag 14000 forintot egy család, tehát eszerint cirka 14 milla megy ki jogtalanul havonta.
Erre az új ellenőrzésre vajon mennyit fogunk elkölteni?
Sörjárőr Szimpla Dupla Bár 2010.06.16 13:32:00
Név:Szimpla Dupla BárCím:BudapestVII. ker., Kertész utca 48.www.szimpla.hu/index3.htm3219119Nyitvatartás:H-Sz: 10-02V: zárvaCsapolt:ZlatySoproniDreher 450 FtPilsner 550 FtHelyiség, kat.:2010-et valami jó hellyel akartam kezdeni, ezért jöttem ide. Sokat vártam, de még annál is többet…..
dózsagyörgy 2010.06.16 15:58:23
Imába foglaljuk Szedrencs fedőnevű kommentelőnk (amúgy a CD Projekt forgalmazócég egyik főembere) nevét, amiért németről lefordította nekünk a 20 Minuten című svájci napilap honlapján levő interjút Evi Allemann-nal. Róla már írtunk pár hete: ő az a szocialista képviselő,…..
dózsagyörgy 2010.04.08 17:40:40
@Stöki:
A könyvet nem bizonyítékként ajánlottam, hanem mert a témáról (gyerekek kontra erőszakos látvány) elég jól összefoglalja a pszichológiai nézeteket és az ezek alapjául szolgáló kutatásokat. És bár nem célja a könyvnek, de megpróbál objektív lenni.

Egyébként van egy félreértés amit az emberek gondolnak az ilyen "vádak" alapján. Én úgy tudom a játékok/filmek, nem magát a jellemet teszi erőszakossá, hanem ez egy "pillanatnyi" állapot. Tehát játszom egy véres játékkal, utána pár órán keresztül erőszakosabb vagyok. Viszont ha az erőszakot gyakrabban látom, akkor alakul erőszakos jellemé.
Én úgy tudom kísérletek az előbbire vannak (pillanatnyi erőszakosság), és ez igazából nem is vita a szakemberek között. Ha jól tudom az erőszak mint jellemformáló hatás amin vitatkoznak. (megjegyzem nem vagyok szakember, csak néha olvasok a témában könyveket/cikkeket)
 Az internet tumblrbugyraiban (gyönyörű szó) most terjed Morvai Krisztina farkincás levelének vágatlan verziója. Az elhíresült levél eredetiségében sajnos nem tudunk száz százalékban biztosak lenni, de mivel maga Morvai sem cáfolta meg a levelet, fenntartásokkal, no comment…..
dózsagyörgy 2009.06.17 17:02:10
A kanadaiak ezt jelölték forrásnak:
canadahun.com/forum/showpost.php?p=1246523&postcount=2145

[i]
Kedves Dr. Morvai,

Hat nem volt mindkettonknek igaza? On is, en is azt mondtuk, hogy a Magukfajta Dunamenti Mongolok
testvernepe a hos palesztinoknak. Mint pl. a Hamasnak, v. a Hizbollanak. Hiszen olyan nemes dolog az orvloveszet. Beloni 3 ve alatt kozel 7,000 raketat bekes falvakba, varosokba - aztan elszaladni. Akarcsak a Hollan-utcai utazasi irodaba azt a Molotov-cocktailt. - Aztan siarnkozni azon, hogyha jol megbuntetik az elkovetoket, akkor tepi oket a balsors.

Ami az ongyilkos merenyloket illeti: - ne legyen mar ugyanolyan mint a palesztin vezetok. Ne csak osztokeljen, probalja ki egyszer On is. Kepzelje, 72 szexualisan ehes ferfi varna Ont a menyorszagban. -

Hiszen nem kell psychologusnak lenni, hogy megallapithato legyen, hogy lenyegeben ez az On valodi problemaja.

George Boros
[/i]
J.J. Abrams Star Trek filmjének előzményei képregény formájában jelentek meg idén január és április között, négy számban, Star Trek: Countdown (Visszaszámlálás) címmel. A történetet a film forgatókönyvírói Alex Kurtzman és Roberto Orci írták meg, céljuk pedig azon…..
  Régóta készültünk egy ultravicces május 1-jei viccesvideóra, de aztán a sors és az asszonyi szeszély közbeszólt: válással és egyéb retorziókkal való fenyegetőzés hatására a hosszú hétvégét a szlovák-orosz bortutizmus fellegvárában, Tokajban, illetve környékén…..
dózsagyörgy 2009.05.05 19:34:57
@Mr Falafel:
Speciel a hal frissebb Tokajon ;)
Tudtad? Magyarország, a hazám 5/7 2009.04.29 10:47:00
Az előző feladvány helyes megfejtője cometneni (Grat.), a helyes válasz pedig, Zichy Kastély, Lengyeltóti. A mai feladványhoz több fotót is kaptok, de egyébként sem túl nehéz. Most is annyit kell csak megmondani, hogy hol készültek a fotók, és mi látható…..
dózsagyörgy 2009.04.29 11:41:57
 Újra bepörgetik a világegyetemet a Vágtázó Halottkémek, habár ezúttal Vágtázó Életerő az egyik legsajátosabb magyar zenekar neve. Grandpierre Attila, csillagász, filozófus, író-költő és nem mellesleg modern kori sámán decemberben jelentette be a nagy hírt. A koncert…..
dózsagyörgy 2009.04.24 09:51:32
@peterman:
Mert abban csak Attila van a VHK-ból.
Ma van a magyar sajtó napja, a sajtószabadság napja.Ez a nap a világban a rendőri erőszak elleni világnap.És egyben a fogyasztóvédelmi világnap.John F. Kennedy 1962-ben ezen a napon hirdette ki a négy alapvető fogyasztói jogot összefoglaló történelmi nyilatkozatot. Ennek…..
120 éve (1890) ért véget Tisza Kálmán miniszterelnöksége.Tisza Kálmán a magyar történelemben a leghosszabb ideig, közel 15 évig volt miniszterelnök. Őt követően másfél évtized alatt hét kormány váltotta egymást, bár mind ugyanannak a kormánypártnak a jelöltjeként -…..
Ma este 20:30-kor megküzd egymással újra a Hótorlasz és a Sírhant Művek. Mire is számítsunk?A legutóbbi mérkőzésen ugyan 2:1 lett az eredmény ellenük, de ez koránt sem jelenti azt, hogy elbizakodottnak kellene lennünk. Sőt! A Sírhant Művek igencsak felerősödött, lett még egy…..
dózsagyörgy 2009.03.13 12:04:40
A Zappa Satdionban kedden a T.A.H.Ó.-k a Pincekulcs őrzőivel csaptak össze és egy fordulatos meccsen végül a döntetlen igazságosnak mondható. Szerdán a T.A.H.Ó.-k megszerezték első győzelmüket (2:1) a Hótorlasz ellen, amelynek beszámolója reméljük hamarosan olvasható lesz a…..
Odább! 7 Nap és ODÁBB! 2009.01.12 12:01:00
Fú fú fúú már nagyon izgulok meg minden. Ma kiderült, ha ugyan ennyit romlik a szemem, mint amilyen most, akkor hivatalosan is vak vagyok. =D Mókás. Arra gondoltam, hogy ebben az esetben már a kontaklencse és a szemüveg is játszik egyszerre.A hétvégén egy rakat pénzt elköltöttem az…..
A betegségben az a mámorító, hogy nincs apelláta: most már tényleg feküdni kell. És egy jó kis influenzás döglésnél nincs jobb pihenés. Ha szabadságra megyünk, ott azért valami stressz mindig van. Valuta, repülőjegy, vagy az autó rendben van-e, milyen lesz a szállás, jó…..
Vasárnap futottam egy kicsit Vácon. Vác alulértékelt magyar település, talán mint Tel Aviv tengerpartja, ami ezerszer tutibb, mint a Copacabana, de valamiért nem megy át a köztudatba. Vác a futók ... ööö, paradicsoma? Mekkája? Nem tudom, de kurva jó hely, ha valaki futni járna. A…..
Mandiner blog Reakció > reakcio.hu 2008.05.08 12:01:00
 Mint azt papírblogunk olvasói tapasztalhatták, április óta nem jelent meg újabb száma a print Reakciónak. Nyomtatott kiadásunk tavaly június óta (előbb UFiként, majd Reakcióként) nagyjából változatlanul, minimális növekedést mutatva havonta három-négyezer példányban…..