Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. Kiss Dániel Bálint

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alkotmány Blvd Megjelent ! 2014.12.04 13:35:12
 Kapható: - az ELTE-ÁJK Eötvös-pontján (Kecskeméti utca 12.) és - a Dialóg Eötvös-HVG-ORAC Könyvesboltban (Károlyi utca 17.). ..
– a Legfelsőbb Bíróság elnöke –   Egy korábbi bejegyzésben már volt szó arról, milyen fontos a parlamenti pártoknak, hogy ki lesz a köztársasági elnök. Ez valahol érthető is, hiszen egy karakán államfő még az ellenzéknél is jobban keresztbe tehet a kormánynak. Van…..
– a frakciók –   A parlamenti frakciókról hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy csupán a pártok meghosszabbított karjaiként működnek. Így létük, működésük és tevékenységük a pártjukhoz kötött. Az elmúlt bő húsz év azonban többször is rácáfolt erre a…..
– a költségvetés elfogadása –   A minisztert ébresszék fel! – Fergeteges hangulat uralkodott abban a huszonkét évvel ezelőtti parlamentben, ahol közel ötvenórás vita után fogadták el a költségvetést. A december végén szinte szünet nélkül ülésező országgyűlés…..
– az Antall-Tölgyessy-paktum –   Paktum. Jelentése: szervezetek között megkötött szerződés, nagy jelentőségű egyezmény. A magyar nyelvben ugyanakkor pejoratív értelemben is használt, úgymint megalkuvó, elvtelen megállapodás.[1] Az Országgyűlés 1990-es…..
- a konstruktív bizalmatlansági indítvány -   "Nem lehet, hogy ebben az országban a puccsisták diktáljanak" – nyilatkozta Medgyessy Péter, Magyarország miniszterelnöke, és 2004. augusztus 25-én benyújtotta lemondását. Döntésével lezárult az augusztus eleje óta tartó…..
Alkotmány Blvd 0. bejegyzés 2013.09.01 14:26:43
- egy blog születése -   Kedves Olvasó ! Nem mindenkit érdekel a politika. Sokan csak a fejüket kapkodják, ha olyasmit hallanak az esti híradóban, hogy „konstruktív bizalmatlansági indítvány” vagy „frakció”. A közvélemény-kutatások szerint pedig a válaszadók 1…..
Ha klasszikus posztot szeretnétek készíteni, akkor első lépésben az új bejegyzésnél kattintsatok a klasszikus gombra: Ezt követően pedig a lépések a következők: Ezeken túlmenően az "Egyéb beállítások"-nál tudjátok megadni a szerző címét, ha többen szerkesztitek a blogot,…..