Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GonoszMostoha

0 bejegyzést írt és 325 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van aki a kolbászát, van aki a tojásait mutogatja: a politikusok számára a Húsvét kötelező alkalom a facebook posztolásra, illetve irdatlan méretű sonkával való pózerkedésre. Vezető politikusaink facebookos húsvéti jókívánságait szedtük össze. Orbán Viktor híres…..
GonoszMostoha 2014.04.21 13:26:41
@ANOka:
:) Ne viccelj, volt ilyen nagy sonkájuk, csak arra egy család helyett egy egész közmunkás falu jutott!
A sonkaparádé is csak csúfolódás: neki jut, más meg a nyálát csurgatja.
Előrebocsájtom, hogy nem vagyok sem tankönyvszakértő, sem közgazdász, hanem csak egy egyszerű szülő, akit két iskoláskorú gyereke kapcsán nagyon közelről és elevenében érint ez az egész tankönyvmizéria. A dologgal kapcsolatban az alapvetésem az, és lehet, hogy ezzel…..
GonoszMostoha 2014.04.17 16:32:44
Egy jó pedagógus kell, aki a tudását, a kíváncsiságot, a nyitottságot és a tapasztalatait könyv nélkül is át tudja adni. Elég ehhez egy füzet és egy ceruza.

én pedig azt hangoztatom régen a kedves szülőknek, hogy ne az intézetet, hanem a benne dolgozókat nézzék. Hiper-szuper oviban, iskolában is "elveszhet" a gyerek, és egy ütött-kopott épületben is megkaphat mindent, ami a boldoguláshoz kell.
Ugyanez a helyzet a tankönyvekkel is. Van, mert kell, olyan, amilyen, tessék az iskolán kívül, otthon is sokat foglalkozni a gyerekekkel, túrázni, színházba, kiállításra, múzeumba, könyvtárba vinni, általunk is nívósnak tartott könyveket együtt végigolvasni, rejtvényeket megoldani, verseket tanulni, bábozni, rengeteget mesélni és beszélgetni, stb. Ebben az esetben nem lesz semmi baj, írhatnak, amit akarnak a tankönyvekbe, a gyerek elméjét és lelkét mi magunk "megalapoztuk".

De manapság az a "divat", hogy már oviban nyelvóra, lovaglás, néptánc, kis képzőművész, stb. szakkörök mennek, és ha megkérdezem a szülőket, vajon miért is, a legtöbben a vállukat vonogatják, vagy jobb esetben azt mondják, mert nekem nem volt erre lehetőségem, legalább a gyerekemnek hadd legyen.
Vagyis sokszor inkább státuszszimbólum a gyerek különórája, mint a gyermek egyéni kívánságán, akaratán, kérésén, tehetségén alapuló tevékenység. Elmaradnak a családi ebédek, beszélgetések, van helyette kis ló, nagy autó, remek nevelő, bébiszitter, csak éppen a gyerek "csúszott ki" a kezünkből.
Sajnos, erre viszont elég sokára ébred rá a legtöbb szülő.
A gyerekek általában 10 éves korukig - mondjuk így - szocializálhatók. Ekkorra vésődnek be mélyen a családi minták, a szokások, hagyományok, a családi értékrend, a családtagok egymáshoz és a külvilághoz való viszonya is érthető és értékelhető lesz a gyermek számára. Ami eddig kimaradt, már csak nehezen vagy egyáltalán nem pótolható. Aki eddig rendszeresen ott volt a gyermeke mellett, együtt tanult vele, annak a szülőnek - és gyermeknek is - nem nagyon lesz már ezután sem tanulási problémája.
GonoszMostoha 2014.04.19 14:37:33
@lancista:
Csak annyi, amit az elején írtam: olyan, amilyen a tankönyv, nekem sem tetszik ez a mostani rendszer, de azért lehet még a gyerekből értelmes, a világra kíváncsi, nyitott, művelt kis emberke. Ehhez mi, szülők és tanárok együtt vagyunk a kulcs.
A középkorban is megpróbálták elhitetni, hogy a Föld lapos és mi vagyunk a Világegyetem közepe, de valahogy nem maradt ez tartós.
Tehát akármi hülyeséget lehet írni egy tankönyvbe, attól még nem kell azt tanulni.
Salgótarján, ismét. "Politik ohne Populismus -- das ist eine Illusion." - kezdődik a német arte.tv videójának leírása, és a mondatot nyelvtudás nélkül is érti mindenki. A német tv-stáb a magyarországi szociális feszültségekről és a szélsőségek megerősödéséről…..
2010-ben a kétharmados győzelem után sokan csodát vártak a Fidesztől, hiszen a kétharmados politikai hatalom lehetőséget adott rá, hogy politikai kompromisszumkeresés nélkül megvalósítsák azokat a szükséges strukturális reformokat, amelyekre Magyarországnak már 25 év szüksége…..
GonoszMostoha 2014.04.19 14:12:29
@high up!:
A "balkáni munkaeredményekért" vígan tesz a kormány, amikor szétveri a közoktatást (a jövő dolgozói, munkásemberei innen kerülnek majd ki), és amikor elnézi, hogy milyen munkakörülmények között és mennyiért dolgoznak milliók eben az országban.
Abban ugye egyetértünk, hogy annyi bért mindenkinek kapnia kellene, ha lehúz valahol legalább 8 órát, hogy legalább a kajára, rezsire, lakbérre fussa neki szegénynek. Egyebekről nem írok most (pl. művelődés, ruházkodás, továbbtanulás, üdülés, nyaralás, stb.), mert a mindekori rezsimnek érdeke az, hogy a polgárai ne legyenek jólétben, hiszen akkor ráérnek gondolkodni, beszélgetni, kérdezni, nem lehet őket mindenfélével elvakítani... Így meló után jön az újabb meló, vagy szunya, vagy pia, és máris kész a kis magyar átlagos társadalmi körkép.
A kaja, rezsi, lakbér árai alig-alig maradnak el a sokat csúfolt ny-eu-i szinttől (a rezsicsökkentés ellenére, hiszen ami itt csökken, azt vígan behozzák máshol), míg a bérről jobb nem beszélni.
A címben idézett titulust aggatták erre a mi csudagyurinkra leggyűlöltebb ellenségeink, az amcsik. Micsoda parasztok ezek, hogy képzelik? Obama nem gratulál Viktornak, a focihoz olyan hülyék, hogy külön szót - soccer - kellett használatba venniük, hogy megtudják a Kárpátok…..
GonoszMostoha 2014.04.18 09:04:33
Az egésznem a gyönygszem, hogy pl. félixük hegedűje a bécsi aukcoósház szakértője szerint sosem ért annyit, amennyivel az mnb vakítja a magyar népet, legfeljebb a töredékét. De még így sem kellett senkinek sem a tavalyi árveréskor. Az én konzekvenciám variációi:
1. félixen kívül minden más művész és szakértő hülye a világban, elsiklottak a hegedű valódi értéke felett, és ebben z esetben nálunk, magyaroknál a pont
2. művészünk kapott egy hegedűt, ami néhány százezret ér, a többi pénzt szokás szerint lenyúlták
Számításaim és élettapasztalatom szerint a 2. variációnak kimagaslóan nagyobb az esélye.

Olyanról már ne is írjak, ugye, hogy hány daganatos, szervátültetéses gyermeket, felnőttet lehetne ennyi pénzből megmenteni vagy legalább a túlélési esélyeiket megnövelni?
Esetleg hány olan családon segíteni, ahol mozgássérült hozzátartozó él, és a lakásból soha nem jut ki?
Hány bérlakás épülhetne?
Esetleg egy-két feldolgozó üzem, ahol nem kizárólag minimálbérért dolgoznának az emberek?
Hány km utat aszfaltoznának le tisztességesen, hogy pl. a közlekedési lámpákat és táblákat is figyelhetné a vezető aehylett, hogy elmélyült figyelemmel kerülget a kátyúkat, miközben áthajt a piroson?
Kórházak korszerűsítése, gépekkel felszerelése, bővítése, esetleg építése?
Nyári táborok építése, támogatása, hogy a szülő tudja hová tenni a gyerekét, miközben termel ennek a szép országnak? Ja, és ne menjen ráé a teljes fizetése egy kéthetes táborra.
Bérelni, vagy vásárolni? A válság előtt nagyon sokak számára egyértelmű volt a válasz: vásárolni!- ezt a nagyon magas tulajdonosi részarány is jól mutatja a magyar lakáspiacon. A lakásárak csökkenésével, a deviza alapú hitelek törlesztő részleteinek megugrásával azonban…..
GonoszMostoha 2014.04.16 14:28:45
A nyugati országokban valóban többen bérelnek lakást, mint nálunk.
Egyrészt mobilabbá válik a család, egy esetleges jobb állásajánlat vagy netán állásvesztés miatt gyorsabban találhat munkát, jövedelmezőbb elfoglaltságot az, aki gyorsan, könnyen költözik. Persze a családok ott sem ugrálnak könnyen, alapos megfontolás és nyomós érvek kellenek ahhoz, hogy kisgyermekkel váltson-e otthont akár egy német vagy francia család.
Másrészt az ottani bérlakások, bérlemények messze korszerűbbek, szebbek, rendezettebbek a bérlő-tulajdonosi viszonyok, mint nálunk a nagy átlag. Itthon a tulajdonosok többsége nem fordít a bérbeadásból származó pénzből szinte semmit a lakásra, még egy egyszerű tisztasági festést is elmulaszt a többség, ami pedig minden lakó után jár(na).
Kint a legtöbb lakás ügynökségen keresztül talál gazdára. Igaz, hogy a leendő bérlőt is "megnézik", de a lakásnak is úgy kell "kinéznie", hogy az ügynökség (és persze a tulaj) is találjon hozzá bérlőt. Pl. a kaució nem a tulaj birtokában marad - sok magyar tulajdonos igyekszik azt elhinni, hogy ez az ő "tulajdona" - hanem letétként kezelik (azaz sem a tulaj, sem a bérlő nem kezelheti, nyúlhatja le), és a bérlés végén vagy probléma esetén együtt (ügynökség, tulaj, bérlő) döntenek a sorsa felől.
Vagyis a bérlőket és a tulajdonosokat is sokkal komolyabb szándék és kifejezettebb, konkrétabb jogi szálak köti össze, mint nálunk (kinek mit lehet, mit nem).
Természetesen lehet ezzel vitatkozni, és én most nem is a bevándorlóknak fenntartott "telepekről" írtam, hanem az általánosan érvényes bérbeadási és bérbe vevési szokásokról.
Az Alkotmánybíróság nem babrál tovább a tankönyvtörvénnyel, ezek szerint minden úgy fasza ahogy van. Helyettük is babrál viszont a már fél lábbal az ajtón kívül lévő Raúzsi nénnye, aki nem képes a tanárok-tanulók szívatása nélkül szépen csendben elvonulni nyugdíjba. De…..
Nem az a Viktor Dübörgünk 2014.04.14 00:55:15
Üdv kedves olvasó! Nem tudom pontosan megmondani mi fog itt történni, de remélem, hogy csupa jó dolog lesz. Az első poszt tömör lesz és sűrű, mert egy hete voltak választások és a 44%-os 2/3 akkora ütemben kezdett el szántani (szó szerint), hogy Széles Gábor térugrása ehhez…..
Megvan a választás, vele együtt a kétharmad is, szombaton máris akcióba lendültek II. Orbán jelképévé váló földoligarchák, és kiszántották a kishantosi vetést a picsába. Gondolom világossá kellett tenni a gazdák számára, III. Orbán ugyanott folytatja ahol a második…..
GonoszMostoha 2014.04.14 20:04:45
@annamanna:
Ez így van, már a látszatra sem adnak, pofa be itt mindenkinek, húzza az igát és a lóbőrt, ha van még ágya, szállása.
GonoszMostoha 2014.04.14 20:18:28
@AroMo: Így igaz.
Gézas, Géza, már megint abba ütötted azt a kampós orrodat, amihez - szemmel is olvashatóan - úgy általában hülye vagy.
Amikor vetettek, akkor az övéké volt a föld.
Per alatt áll a helyzet. Ígéretet kaptak a rendezésre. Ebből megvalósult a beszántás, amit viszont senki sem vázolt fel. Mert a mutyista haverjaidnak az sem számít, hogy milyen értéket vágnak haza, a lényeg az erődemonstráción van.
Legközelebb agyonlövik azt, aki nem tetszik a narancsosoknak. Hiszen tudod, aki nem velük, az ellenük - mármint a hülye gazdáid szerint.
Lázár János annyira belemámorosodott a Fényességes Diadalba, hogy azt delirálja a szentem, ők nem csak Magyarországot hanem egész Európát leigázták. Így aztán fogja a forradalmi láncfűrészt és nekiront a norvégoknak: "szeretnék, ha nem politikához vagy politikai pártokhoz…..
GonoszMostoha 2014.04.09 22:01:59
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nem vagyok én semmi jónak elrontója...
Nekik tényleg megadnám magam. :)
Corvo szerencséjére lenyúlta kislánya elől a Reálban vásárolt almásrétest: Tisztelt Reál Hungária Élelmiszer Kft!A mai napon, azaz 2014.04.08.-án, délelőtt 9 óra környékén, reggeli vásárlás céljából tértem be a Budapesten található, Üllői út 348 szám alatti…..
A parlamenti választás előtti egy hétbe belesűrűsödött mindaz, amiről Magyarország 25 évvel a sorsfordító 1989 után szól, és amiről akkor azt reméltük, örökre vége lesz. Vasárnap megint győzött a Nemzeti Csak, legközelebb négy év múlva lehet próbálkozni. Mong Attila…..
GonoszMostoha 2014.04.07 14:47:40
@hagyma:
Te úgy vagy hülye és sötétségben élő, mint egy valódi, földben kuksoló hagyma.
Azért mégiscsak furcsa, hogy valaki még megközelítőleg sem tudja a lakásának nagyságát, valamint azt, milyen ingatlanok vannak még a nevén, arról nem is beszélve, hogy vajon miből telt neki. Tudom, örökölt, talált egy zsák pénzt, valaki nekiajándékozta, stb.
Egyébként a vagyonnyilatkozatot az aktuális földhivatali nyilvántartás alapján kell kitülteni, azon pedig pontosan szerepel minden adat, többek között a szóban forgó ingatlan nagysága is, amely egy tisztán, pontosan kitöltött vagyonnyilatkozathoz szükséges.
Még szerencse, hogy a földhivataltól bárki kikérheti az adatokat, így derült ki a hihetetlen mértékű területnövekedés mindössze pár hét alatt. Egyébként rogánpapa még mindig kussolna róla, és persze, előre látom, hogy a földhivatalok is megkapják majd a maguk rendszabályozását, ezentúl senki nem férhet majd hozzá semmilyen adathoz.
GonoszMostoha 2014.04.07 14:49:01
@_most_:
Bárcsak EZEN az egy dolgon röhögnének. Szégyenteljesebb, hogy egy egész országon csodálkoznak és röhögnek.
Elérkezett az utolsó pillanat; a sorsfordítás, a megváltás, az újabb Fidesz fölény, a kisebb parlament, az újabb ciklus, a Jobbik végleges fő-ellenzéki párttá robbanása: a Választás pillanata. Dobáltak ezekre a pártokra már tücsköt-bogarat, ők pedig a maguk szűkös, vagy…..
GonoszMostoha 2014.04.06 19:29:46
A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult, rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük. * Tóta W. Árpád:…..
Sziasztok!   Egy elég megalázó helyzetbe kerültem a minap nőgyógyászati vizsgálaton. Ha erre valaki azt mondja, ez is pénz kérdése, akkor tényleg nem tudok mit mondani, szerintem itt odafigyelésről volna szó. Szóval ultrahangra mentem a megyei kórházba, kivártam a nem…..
GonoszMostoha 2014.04.03 15:03:41
@Tempus-Anh:
Igen, mindenki BIRKA, aki szó nélkül hagyja azt, ha sérelem éri.
Nem, nem Szenegálban, kismagyarhonban történik pl. olyan, hogy a kisebbségi szülő beront az orvosi szobába, kipenderíti az éppen ott lévő szülőt gyermekestül (a doktornő habogni sem tud és mer), merthogy az ő fia most jött a krházból és azonnal írjon fel neki mindent a doktornő, amit csak kér. Doktor néni vinnyog, hogy a kedves éppen vizsgált beteg az anyukájával legyen szíves menjen ki, hadd intézze már el ezt a "türelmetlen" anyukát.
Rémült és levetkőztetett kisbeteggel anyuka ki, szerencsére apuka viszont be, először érthetően és világosan megmondva barnának, hová menjen, és mit csináljon, majd amikor a kedves nejét lek...zák, akkor üt. Nem nagyot csak kicsit, orr nem szakad be, majd hívja a zserukat is. Rend őreivel beszél a dokinéni is, mivel barnabőrű visít, hogy az ő gyerekét nem akarják ellátni (kiderült, hogy túlzabáltatott 15 évesről volt szó, akinek a fogyókúráját kellett volna a háziorvossal és védőnővel egyeztetni, természetesen nem azonnal, és a kórházból csak annyi volt igaz, hogy a sebészetre vitték be a gyereket a barna családtagok, ahol kb. 15 perc alatt megállapították, hogy a fiatalúr húzhat haza, hagyja abba az egészségtelen zabálását).
Rendőrök közölték, ha nem folyik vér, szarnak bele, különben is ismerik barnáékat, mindenért rikoltoznak és jogtiprást látnak, ha odaütött a férj, akkor tegyen feljelentést a barnabőrű, ők meg feljelentik hatósági személy elleni erőszakért őket. (Ahogy írtad is.)
Barnabörű ezt hallva csöndesedik, már csak a folyosón üldögélve anyázik és k..zik, viszont a kisgyermek vizsgálatát be lehetett fejezni.
Ja, és ez Zuglóban történt.
Tanúként voltam jelen, és még legalább 5-6 fő a gyermekével együtt.
Mindannyian örültünk, hogy kiállt az apa a gyeermekéért, és nem tűrte BIRKA módjára, hogy a félmeztelen kicsijét kirakják vizsgálat közben az orvosi szobából egy tahó, szart sem érő valaki miatt. Később doktor néni még mindig vinnyogva közli, hpgy hát ez mindennapi eset, már hozzászokott... A BIRKÁJA....

Pert pedig lehet nyerni, de csak annak, aki nem BIRKA és van ereje végigcsinálni a tortúrát, és megfelelő bizonyítékai vannak.
Mária és József állnak Betlehemben, a jászol előtt.- De gyönyörű gyermekünk született József. Szerinted mi legyen a neve?- Szerintem nevezzük el Viktornak.- Jéééézus!- Hm, ez sem hangzik rosszul.   Ez a vicc jutott eszembe mikor a kerületi Fidesz faszbúkján megláttam, hogy…..
GonoszMostoha 2014.04.03 14:44:05
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Azt hiszem, nem olvasta el figyelmesen azt, amit írtam.
A mama aktív hitéletet élő, mélyen hívő lélek volt, aki még a vagyonkája 50 %-át is az egyházra hagyta. Sok-sok órát dolgozott le a templom javára ingyen, mégsem érdemelt annyit, hogy neki a lélekharang kondítása "ingyen" járt volna. Az meg egyenesen pofátlanság volt, hogy a pap a temetésen hozta ezt szóba.
Ja, és temetés költségeit teljes egészében állta a család az egyház felé (mise, templom díszítése, áldozati bor, siratók, stb.), fel sem merült, hogy ezt a hívő lelket a keresztény közösség díjmentesen nyugovóra helyezi addigi több évtizedes szolgálatáért.
Turbófokozatra kapcsolt a fideszes torzítómező: a tegnapi napon két olyan hír is napvilágot látott a nemfideszes sajtóban, amelyből egyértelműen látszik: a kampány hevében a kormányzat már a sajtószabadság látszatára sem ad.  Az egyik eset Rogáné, akinek a rugalmas falainak…..
Orosz lapok szivárogtatták ki, hogy a magyar és az orosz kormány – Magyarországon legalábbis – teljes hírzárlat mellett aláírta a 10 milliárd Euróra rúgó szerződést, melynek keretében hazánk azért vesz fel hitelt Oroszországtól, hogy megkezdődhessen a paksi atomerőmű…..
GonoszMostoha 2014.04.03 13:53:45
@$$$=$$$:
"ja, de legalább 7 embert rábeszéltem még az elmúlt hetekben, akikben biztos vagyok, hogy be is húzzák a fideszre."

Micsoda hülye, agynélküli haverjaid vannak, akiket rá kell/lehet beszélni bármire is. Nincsen nekik önálló véleményük???
Ennél kisebb dolgokért is elég sok embert tesznek gondnokság alá, aik ugye azonnal "mentesülnek" a választásokon való részvétel alól.
Újabb stációba érkezett a termékbemutatós csalások evolúciója, ami remélhetőleg már a végső lesz. Már nem frissen bejegyzett céggel támadnak a nyugdíjaslehúzó gagyikereskedők, amit a tényleges bejegyzés előtt felszámolnak, hanem külföldi céggel, aminek postacímen kívül…..