Regisztráció Blogot indítok
Adatok
3,14(PI)

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Borrajongó Nagy gáz van Egerben 2015.10.09 10:15:16
Már rég akartam erről írni, már régen kellett volna. A GM pedzegette a témát korábban, de amúgy óriási kuss van a dolog körül. Ez azért is furcsa, mert elég nagy gáz van ugyanis Egerben. Valami nem stimmel az egri borokkal. A szakmában is susmorognak, de a vita valahogy csak nem jutott el a…..
3,14(PI) 2015.10.10 16:14:54
@Szten00: Egyetértek, megelőztél! Nem értem mire alapozta a cikket, vagy írást! Inkább aljas általánosító förmedvényt.
Nem is értem! az egyik legnívósabb nemzetközi borversenyen, Challenge International du Vin borversenyen, Bordeauxban a MAGYAR borok kiválóan szerepeltek. 20 arany, 20 ezüst és 24 bronzérmet kaptak ahol is az egri borok a 64 éremből 31érmet kaptak. 6 arany, 8 ezüst és 17 bronzéremmel térhettek haza. Az érmes magyar borok 50 %-át hozták el.

Úgy látszik a nemzetközi trend a "krumpli" illat, íz, stb felé mozdult el.

Vagy valami más motiválta a véleményformálást?????!!!!!!!!
3,14(PI) 2015.10.10 19:51:30
@akov: Ne gondolom, hogy kioktattalak! Nem állt szándékomban. De úgy látom, olyan vagy öcsém, mint az az ember, aki elmondta, hogy jó a szőlő, jó puha kenyérrel.
megkérdezték tőle, mi az talán már ettél,
A válasz nem, de a bátyám beszélt olyan emberrel aki hallotta hogy ették.

Az Egri néven forgalomba kerülő borok szigorú kontroll vizsgálaton, és a Borászati Igazgatóság engedélyével kerülhetnek forgalomba. Ha megítélésed szerint az a bor nem felel meg a forgalomba hozatal feltételeinek, be lehet azonosítani, bevizsgáltatni, és a Borászati igazgatóság kivonatja forgalomból.
Ha csak név nélkül általánosságba beszélsz, azzal, csak egy kabátlopási ügyet kreálsz, aminek súlyos gazdasági következményei vannak azokra nézvén is akik tisztességesen szereplői a borvidéknek.
Ha bor-blogozol, gondolom ismersz néhány borászt is. Azokat is, akiknek a borait lekrumpliztad. Tisztességes lett volna azokat felkeresni, itt a borod, csinálj vele valamit, mert ez fogyaszthatatlan.
Hazánk harmincegy évvel ezelőtt – sokszori kétségbeesett próbálkozás után - felvételt nyert a Nemzetközi Valutaalap, az IMF tagjai sorába. Az 1982-es csatlakozás ünnep volt a kommunista kormány számára; a felvétellel megnyíltak Magyarország számára a Valutaalap forrásai és…..
3,14(PI) 2013.07.29 17:57:25
Igen!? Érdekes okfejtés! Aki csak felületesen ölvassa, be is dől eme eszmefuttatásnak.(419 személy már kedveli is.) De nézzük csak!:

"Az 1982-es csatlakozás ünnep volt a kommunista kormány számára"...

"Két dolog nyugodt szívvel kijelenthető. Egyrészt az, hogy minden ország elsősorban magának köszönheti, ha úgymond az IMF járszalagjára kerül; ezt megelőzően ugyanis ésszerűtlen szakszerűtlen, hosszú távon fenntarthatatlan gazdaságpolitikát folytatott."

HOGY IS VAN? MIKOR KEZDŐDTEK A BAJOK?

"Természetesen ahhoz, hogy a Valutaalap hiteleit egy ország elnyerje, általában költségvetési kiigazítások és szerkezeti reformok sorát kell végrehajtania."

KINEK A REFORM ÉS KIIGAZÍTÁSI ELKÉPZELÉSEIT KELLE(NE)TT VÉGREHAJTANI?

"Másrészt az, hogy noha a pénzügyminiszterek szeretik az IMF-re hárítani a felelősséget az elkerülhetetlenné vált kiigazításért, ez mindig politikai gyávaságot tükröz: a kiigazításokat az országnak akkor is végre kellene hajtania, ha közben nem venne fel hitelt az IMF-től. Elsősorban és mindenekelőtt saját polgárai jövőbeni jóléte érdekében!

GYÁVASÁG, HA EGY KORMÁNY AZT SZERETNÉ, HOGY EGY ORSZÁG, EGY NEMZET, A HAZA SAJÁT LÁBÁRA ÁLLJON?

NOS LÁSSUK A MEDVÉT!
EZT KÖVETŐEN NEM LEHET HÍVATKOZNI A VALUTAALAPRA!

"Nincs gazdasági növekedés, nem szaporodnak a jövedelmező munkahelyek, nem csökkent az államadósság."

2002 ÉS 2010 KÖZÖTT NEM TUDOM MILYEN GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS VOLT! aZ VISZONT TÉNY, AZ ÁLLAMADÓSSÁG A 9000 MILLIÁRD fT-RÓL 23000 MILLIÁRD fT-RA EMELKEDETT ÉS A 53% OS ELADÓSODOTTSÁGI SZINTRŐL 85% OS SZINTRE EMELKEDETT. a FEJÜNK SEM FÁJNA, HA EZ A SZINT MONDJUK 35% OS LENNE, MERT EZ ESETBE MEG LEHETNE MUTATNI, HOVÁ KERÜLT A PÉNZ, UGYAN IS NEM CSAK KAMATAI, HANEM HOZADÉKA IS LENNE.

OLYAN EZ AZ IMF, MINT A KÖZMONDÁS "TÖRÖKÖT FOGTAM, DE NEM ENGED"

MOST LEGALÁBB VAN EGY T.. KORMÁNYUNK, AMELY ELENGEDTE.