Regisztráció Blogot indítok
Adatok
[BVE+]Boldee

195 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazi igényes rockzene mintegy negyed órában a Dire Straits-től, mindez egy jó minőségű, hangulatos koncertfelvételről - kívánhat az ember ennél többet? ..
Idézet a Wikipédiáról: "Sir Norman Joseph Wisdom,a brit birodalmi érdemrend kitüntetettje (1915. február 4. - 2010. október. 04.) angol komikus, filmszínész, énekes, dalszerző. Legismertebb szerepe az 1953 és 1966 között sorozatban készült filmkomédiákban az ügyefogyott Norman…..
Régi nagy kedvencem a Mindbenders felvétele a 60-as évek közepéről. Nem ők az eredeti előadók, de az ő beat-feldolgozásukban vált nagy slágerré a dal. Régóta ismerem Phil Collins 1988-as feldolgozását is, de sokáig nem értettem, hogy miért vált ez is népszerűvé, a régi…..
1983-ban gejzírként tört fel az izlandi Mezzoforte együttes Garden Party című felvételével. Az addig ismeretlen zenekart ez a felvétel a popzene élvonalába emelte. Bár számos kiváló lemezt készítettek, a sikert nem sikerült megismételniük - a Garden Party viszont máig kedvelt…..
A Happy Days egy amerikai TV-sorozat volt, 1974-től 84-ig futott, és a "régi szép 50-es, 60-as éveket" idézte meg. A sorozatról túl sokat nem tudok, viszont a főcímzenéje nagyon jó! ..
A dalok jelentős része a szerelemről szól, ezért jó néha hallani olyanokat is, amelyeknek valamilyen más fontos mondanivalójuk van. Billy Joel 70-es évekbeli dala páldául az őszinteségről, egy igen fontos tulajdonságról szól, amelyről bizony gyakran megfeledkeznek az emberek. A…..
Ha itt a nyár, nem árthat meg egy kis könnyed olasz dal - például ez az 1980-as nagy siker. ..
Egy régi nagy kedvenc George Harrisonnal - talán most aktuális is. A felvétel egyszerűen zseniális, miden tökéletesen el van találva benne. ..
A Small Faces egyike volt azoknak a brit beategyütteseknek, melyek zenéjére nagy hatással volt az eredeti rhythm and blues. Ilyen együttesek voltak még: a Rolling Stones, az Animals, a Them, a Pretty Things, a Yardbirds, és még lehetne sorolni. A Steve Marriott vezette együttestől nagy…..
Régóta várok arra, hogy felfedezzek egy újabb lenyűgöző dalt, és most végre találtam egy igazán nagyszerű felvételt. Pavarotti sok nagy sztárral énekelt duettet, ez a dal pedig kiemelkedően jól sikerült. A két nagy öreg 2002-ben énekelte el James Brown dalát.…..
Az én korosztályom leginkább a Shrek zenéjeként ismeri a Proclaimers 1988-as felvételét. Jó szórakozást a skót ikerpár vidám dalához! ..
Az egyik legjelentősebb kubai együttes, amely a 60-as évek vége óta számos különböző felállásban létezett, a Juan Formell vezette Los Van Van. Remek felvételük a fenti Cuentame. ..
Egy kis ízelítő az LGT koncertekből - én személy szerint a 15-ei, pénteki koncerten voltam, és fantasztikus élmény volt számomra. A Mi lesz velem talán a harmadik szám volt (a Fiú és a Szólj rám, ha hangosan énekelek után). Számomra ez volt az első kiemelkedő pontja a…..
1961-ben volt nagy siker Bobby Vee dala, szerintem nagyon jó: igazi 60-as évekbeli hangulatot áraszt, csakúgy mint a (retro minőségű) videó. Jó szórakozást! ..
A legutóbbi bejegyzésekhez hasonlóan szintén egy koncert kapcsán van aktualitása ennek a dalnak. 2013 február 15-én és 16-án az LGT egy-egy koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában. 1979-es daluk, a Miénk ez a cirkusz az egyik nagy kedvencem tőlük, igazi klasszikus!…..
Az elmaradó Lionel Richie koncert kapcsán most egy olyan dalt ajánlanék mindenki figyelmébe, amely biztosan elhangzott volna a koncerten: 1978-ból a Commodores egyik legszebb dala. (A másik nagy kedvencem az Easy, melyről korábban már írtam.) ..
1986-ban sok fantasztikus sláger született, például ez. A Commodores egykori vezetője, Lionel Richie szólóban is elsősorban a líraibb, lassabb dalokkal aratott sikert, de ez a vidám felvétel is kifejezetten jól sikerült. November 21-én Budapesten is fellép a még mindig fiatalos…..
Phil Collins-tól soha nem állt távol a bohóckodás, különösen, ha videoklipről volt szó. Ezúttal sem fogta magát vissza, ráadásul a videó a Genesis fénykorából, 1986-ból való, a dal pedig egyike az együttes legnagyobb slágereinek. ..
Egy nagyon vidám kis felvétel, mely nekem különösen a Keménykalap és krumpliorr (gyerekkorom egyik kedvenc filmje) zenéjeként emlékezetes. Zenetörténetileg is érdekes az 1966-os album (The in Sound from Way Out!), melyen ez szám is található. Tulajdonképpen ez volt az első…..
Most szombaton az 50 éves Omega a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. Ebből az alkalomból álljon itt egy remek Omega-dal, amelyet nemrég fedeztem fel. Nagyon megtetszett a szövege, és persze a zene is. Hadd szóljon! ..
Hogy Jean Michel Jarre zenéje sokkal több egyszerű gépzenénél, mi sem bizonyítja jobban, mint ez a felvétel. 1981-ben nyugati zenészek közül elsőként adhatott koncerteket Jarre a kommunista Kínában. Erre a különleges turnéra több kínai témájú zenét is szerzett, melyek…..
A 70-es és 80-as évek fordulójának meghatározó együttese volt a Blondie, számos nagy sikerrel szerepeltek a slágerlistákon. A punk stílushoz közel álló zenekar inkább a popos, diszkós felvételeivel aratott sikert, legismertebb klasszikusuk az 1978-as Heart Of Glass.…..
A Smokie-nak nemcsak egyedi hangzása volt, felvételeik is nagyon jó minőségűek. Ezek közül is kiemelkedik az egyik kedvencem, az 1977-es It's Your Life. ..
A Beatles (Paul) egyik remek dala 1967-ből - a videó a Magical Mistery Tour című film egy részlete. ..
Egy kiváló felvétel 1972-ből - a Seals & Crofts duó dala igazi nyáresti hangulatot áraszt. Szerintem legjobb az eredeti felvételt meghallgatni, ezért választottam egy olyan videót, amelyben az élő fellépés képe az eredeti zenével van összevágva. ..