Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szokol

0 bejegyzést írt és 168 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Április végén a Magyar Hírlap interjút közölt a Sacra Corona rendezőjével, amelyben örömmel jelentették be, hogy az MTV nyolc év szocialista uralom után végre műsorra tűzi a jobboldali rendező filmjeit. Akkor megígértük, hogy megírjuk a filmek nézettségi adatait. Az azért…..
Sárdobáló Mese a kifliről 2010.12.06 12:00:00
Azt mondta a szenátorasszony (Schmitt Pál nevű kedves olvasónknak: Szenátorasszony, a forraszték kedvéért), hogy a magánnyugdíjrendszerből az államiba való visszalépés során nem kell adózni, kivéve "ha valaki a reálhozamát, tehát nyereségét egy összegben kiveszi a…..
Nem nagy meglepetés, de hírnek hír: a Showtime (természetesen) úgy döntött, hogy még egy évad mindenképpen kell nekik a Dexterből, így be is rendelték azt, még azelőtt, hogy a jelenleg látható ötödk évad véget ért volna. A legutóbbi epizód 2,5 milliós nézettsége minden…..
A Hollywood Reporter rendszeresen közzéteszi a legtöbbet letöltött filmek, zenei albumok és tévésorozatok listáját. A legfrissebb tévés lista alant (a PirateBay statisztikái alapján), előtte pár megjegyzés. A Chuck sikere nem meglepő a geekfaktor azért erősen ott van a…..
Alan Ball, a true Blood - Inni és élni hagyni című sorozat készítője színészként kezdte karrierjét, de az írás mindig is jobban érdekelte. Először színdarabokkal próbálkozott, majd a Cybill című sitcom mellett dolgozott a tévében, amit ugyan kimondhatatlanul gyűlölt, de…..
A polgári Magyarország üzenetével a Fidesz ráérzett arra, hogy a magyarok mire is vágynak. De ki akar plebejus lenni? Ki akarja követni a kínaiak példáját? Ki érti, mi fán terem a nemzeti együttműködés? Miért nincs egy jó üzenete, víziója a Fidesznek? Volt valami…..
Szokol 2010.11.23 13:22:52
@Vérszegény éjszakai dúvad:
Nem tavasz óta mondják, hogy felkészültek a kormányzásra, hanem legalább 4 éve. Most már tisztán látható, mennyire.
Lali király megint böffentett egy avasszalonna-szagút. És még a kezét sem tette illedelmesen a szája elé. Igen, Boros Lajos, aki saját, külön bejáratú pr-osztályát csak kancelláriának hívja, és egy közepes poént erőltetve lassan tényleg azt hiszi, hogy ő itt a király, csak…..
A Tv2 már tudja, hogy ki vezeti majd A 40 milliós játszma című vetélkedőt, miután Vágó István már biztos nem vezet semmit a csatornán. Ennek ellenére a Tv2 folyosóin vagy éppen a büfésorban is több nevet suttognak, a csatorna ugyanis egyelőre abban érdekelt, hogy sokat…..
comment:com Plakát a V-nek 2010.11.10 11:30:00
Jön a második évad, gyíkember-alert!..
Szokol 2010.11.10 22:45:24
Közös alapba kerül a közmédiumok vagyonának jelentős része. Közös vagyonkezelő alapba kerül a Magyar Rádió Zrt., a Magyar Televízió Zrt., a Duna Televízió Zrt. és a Magyar Távirati Iroda Zrt. vagyonának jelentős része, így ingatlanjaik és archívumaik tulajdonosi joga. Az…..
comment:com Ma este indul a Haven 2010.10.13 16:30:00
A Universal Channel (született Hallmark Channel) ma este mutatja be az NBC Universal csoport egyik gyermekén, a SyFy-on (született Sci-Fi Channel) idén közepes sikerrel bemutatott Haven című sorozatot, amit Stephen King Colorado Kid című kisregényéből írtak, és mindenféle…..
comment:com Új Dexter-plakát 2010.09.21 12:00:00
Csak az ugrás után, mert spoileres. ..
Szokol 2010.09.21 21:17:31
A Universal Channel három olyan sorozatot is lead, ami Stephen King művei alapján készült: Borzalmak városa, a Ragyogás és a Haven. Szeptember 29-én, szerdán 21 órakor lesz a kétrészes Borzalmak városa premierje, ami King 1975-ben kiadott bestsellerét dolgozza fel, a főszerepben Rob…..
Véget ért a True Blood harmadik évada is, és ugyan az első pár epizód azt sejtette, hogy akár az első etap színvonalát is megközelítheti a falusi vámpírok és mindenféle természetfeletti haverjaik/ellenségeik története, a második fele leült, és helyenként kifejezetten unalmas…..
A Syfy nem éppen elégedett a jelenleg gondozásában lévő sorozatait látván, legutóbb a Haven bukott nagyon a kritikusok szemében, pedig ugyebár Stephen King adaptáció lenne. A Warehouse 13 és az Eureka sem tündöklik, így garmadával jelenti be a csatorna az újoncokat.Lesznek itt…..
Tavaly márciusban sikerült interjút készítenünk Bryan Fullerrel, a Dead Like Me és a Halottnak a csók készítőjével, aki akkoriban éppen a Hősök feltámasztásán dolgozott (és azok az epizódok, amikben ő is részt vett, nem is lettek rosszak), de már akkor jelezte, hogy egy…..
Nakéremszépen. Hat év, megannyi kérdés, titok, rejtelem és megmagyarázhatatlan faszság után ma este az AXN is elbúcsúztatja a Lost-ot, a modernkori televíziózás egyik legmeghatározóbb sorozatát. Aki élőben, azaz az amerikai vetítéssel egyidőben követte a történteket, már…..
Geszti Péter lesz Nagy Feró mentortársa az RTL Klub őszi tehetségkutató show-jában - jelentette be a csatorna a szerda esti Fókuszban. Az Első Emelet, a Rapülők és a Jazz+Az zenekarok tagjaként sikeres énekes, szövegíró, producert hívták a Megasztárba is, de a hagyományos…..
Kilőtt szemek, egymásnak ugrasztott magyarok, darabokra hullott államgépezet - az elmúlt nyolc év sokszor megénekelt elkúrásai közel sem érnek ahhoz a pusztításhoz, ami a gazdaság működtetésének legfontosabb területén, az adóügyekben történt. Az egyik felelős, a kormányzó…..
Szokol 2010.05.31 16:37:02
@Vitéz Kőbányai Világos:
Elég sokat téma ez mostanában. Gyakorlatilag arról van szó, hogy a családot összevonva tekinti adóalanynak a rendszer, tehát ahol többen vannak, ott bizonyos arányszámokkal korrigálva több felé megy az adóalap, tehát ha éppen valaki e miatt csúszik kisebb adósávba, jobban jár a család. Ez a gyakorlati tapasztalatok szerint kizárólag ott jelent valamit, ahol az egyik családtag nagyon jól(de tényleg nagyon jól) keres, a másik viszont csak keveset vagy éppen semmit, mert otthon van a gyerekekkel. A gond ott kezdődik, hogy mit tekintünk családnak. Az élettársi közösség az? Ha a nagyszülők, vagy bármilyen más ilyen-olyan rokon ott lakik, az család? Ha elváltak a szülők, de egy fedél alatt élnek, az család? Még lehetne sorolni a végtelenségig. Arról már nem is beszélve, hogy az emberek javarészt nem dec. 31-n halnak meg és nem január elsején születnek, ez is bonyolítja a rendszert. Nem véletlen, hogy Európában csak a franciák és talán a luxemburgiak alkalmazzák.
gg: Hát azért az elutasítás közel sem volt ennyire egyértelmű, én például nem ismerek egyetlen könyvelőt vagy adótanácsadót sem, aki ellenezte, ellenezné az EVA-t.
Az összesített adóegyenlegge kapcsolatban pedig jó néhány számítás született, volt köztük pozitív és negatív végeredményű is, de valójában senki nem tudja.
Csak az EVA - ÁFA összehasonlítás nem veszi figyelembe nagyon sok egyéb módosítást.
Tapasztalatom alapján az EVA-sok nem fizetnek kevesebb adót, mintha TAO/SZJA alatt maradtak volna, csak nem kell hozzá ügyeskedniük, nyugodtabban alszanak, ha szabad így fogalmaznom.
Szokol 2010.05.31 16:40:31
@Vitéz Kőbányai Világos:
Az általános iskolából kikerülők majdnem fele a felmérések szerint funkcionális analfabéta, nem érti, amit elolvas. Nekik teljesen mindegy, mennyire egyszerű vagy bonyolult egy bevallás, rosszul vannak egy egyszerű adatlap kitöltésétől is.
Ez van, nem mindenki egyforma. Azért mert neked megy, másnak még nem biztos.
Szokol 2010.05.31 16:45:20
@engem gyíkká változtatott:
A dilettantizmusban tökéletesen egyetértünk. Egy épkézláb, használható adótörvényt nem tudtak alkotni 8 év alatt.
A szomorú az, hogy mikor a szakmai szervezetek kart karba öltve visítoztak, hogy betarthatatlan, használhatatlan, hiányos, értelmezhetetlen, stb. az éppen készülő törvény, tojtak mindenféle szakmai érvre. Aztán persze kiderült, hogy nem működik a dolog, akkor jött a toldozgatás-foldozgatás.
Bartos Erika népszerű mesesorozatából rajzfilmsorozatot készít a Maestro című rajzfilmjéért Oscar-díjra jelölt M. Tóth Géza és Krizsanics Antonin. A csigafiú és a katicalány kalandjaiból a vasárnapi VI. Gyermekirodalmi Fesztiválon (Művészetek Palotája 13:30) mutatnak be négy…..
Simor elmozdításának helyességét az fogja igazolni, ha az új kormány a saját kinevezéseinél is ugyanazt a mércét alkalmazza. (Fotó: Reuters) "Nem offshore-lovagok szálláshelye" - utalt hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján Orbán Viktor az MNB-re, kedden…..
Szokol 2010.04.29 12:40:07
@aaabbbccc:
Vagy nem igényli vissza. Mert hogy sok EVA-s lakosságnak szolgáltat. Vagy éppen olyan vállalkozásnak, ami nem vonhatja le.
Ezen kívül az EVA-s sem vonhatja le a saját költségeiből az ÁFA-t, tehát azon az oldalon is keletkezik bevétel az államnál, továbbá semmilyen más költséget sem érvényesít, szóval azért annyira nem csodás a dolog, csak a lehetőségekhez képest egyszerű.
Szokol 2010.04.29 12:47:00
@orient:
Nos, azért mert neked csupa munkavállalóból EVA-ssá vált ismerősöd van, az csak azt jelenti, hogy alkalmazotti körökben mozogsz, nem a tényleges piacon, ahol az EVA-sok többsége megél.
Továbbra sem értem, miért lenne jó az EVA megszüntetése. A kényszervállalkozások jóval az EVA előtt indultak, ha megszüntetnék, gondolod mindenki rohanna vissza alkalmazottnak? Egy fenét, újra beindulna a számlákkal simlizés, hirtelen mindenki nullszaldós lenne, és jóval kevesebb adóbevétel folyna be, mint most.
Azon kívül, hogy néhányan örülhetnének, hogy most már másnak sem jó, semmi érv nem szól a megszüntetés mellett.
John Schoenherr, egyike a 60-as, 70-es legkiválóbb science-fiction illusztrátorainak s az első művész, aki illusztrálta Frank Herbert Dűnéjét és Anne McCaffrey Pern sorozatát. A művész április 8-án, 74 évesen hunyt el. Herbert annyira el volt ragadtatva Schoenherr képeitől, hogy…..
Jön a harmadik évad, kikerült az első promó és plakát is, gyönnek vissza a falusi vámpírók, höjj! A "A várakozás az igazi szívás" című videó az ugrás után. ..
Nem egy hosszú hír ez, de annál jelentősebb, illetve szívmelengetőbb: Terry O'Quinn azt nyilatkozta a TV Guide-nak, hogy írt egy sorozattervet, amiben családi gondokkal küzdő kertvárosi bérgyilkosokat alakítanának mindketten. Emersonnak nagyon tetszett az ötlet, sőt, állítólag JJ…..
Szokol 2010.03.01 21:24:04