Regisztráció Blogot indítok
Adatok
solo

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Neked könnyű, te vállalkozó vagy!  Ha annyiszor eltettem volna egy százast, ahányszor ezt hallottam, mára milliomos lennék. Számtalanszor hallom, hogy férjemnek, ismerősnek, vállalkozó anyuka társaimnak mondják, esetleg egymás között beszélgetnek valakiről: Hiszen neki könnyű, vállalkozó! ..
solo 2020.08.06 13:38:56
@DFK: Ennek is több oka van. Az egyik,hogy a könyvelők közt is vannak dilettánsok (ahogy kőművesből is van profi meg gyengèn teljesítő, úgy könyvelőből is ugyan így) a másik,hogy olyan sűrűn változnak a dolgok ès annyira bonyolultak,hogy eléggé nagy kihívás ezt követni a könyvelőnek is. De,ha vèrprofi, viszont szabálykövetèsben kocka,akkor az se mindig jó. Èn ezèrt cserèltem könyvelőt. Már minimális a mozgásterük (nem úgy,mint mondjuk 20 ève), de nekem ezt a mozgásteret igenis ,,mozogja" ki, ha kell és lehetőleg saját indíttatásból tegye,ne nekem kelljen folyamatosan puhatolózni,hogy mit lehet és mit nem, valamint,ha lehet,akkor mièrt nem teszünk dolgokat!? Havi 70-80 ezerèrt egy 3 alkalmazottas Kft esetèn.
solo 2020.08.06 19:26:50
@élhetetlen: kell ám ehhez felesleg haszon,meg befizetendő adó is,hogy az ilyen dolgok leírhatók legyenek! Ha szarabbul megy a cègnek,nem nagyon hiányoznak a kiadás számlák plusszban. Amúgy,amiket írsz,akkora gürc minimális megtèrülèssel,hogy sosem fognèk bele a mai bürokratikus keretek közt. Nekem nincs a cègben telefon, net előfizetès, cèges szemèly autó, stb.. számítógèpet 3at használunk,abból egyet vettem számlára a cègnek. Semmi èrtelme ès úgy meg van minden adóztatva,hogy egy bizonyos szint alatt egyszerűen nem éri meg. Szèk,meg villanyszámla, net előfizetès számolgatása cèges ügyre meg magánra... Eszembe nem jutna!
solo 2020.08.06 20:39:49
@diktatúrarettegő: voltam èn is alkalmazott 25 èvig. A betanított munkástól a műszaki,minősègügyi vezető posztig tanultam,dolgoztam fel magam. Mindig saját vállalkozást akartam. Ezért nem is a pénz motívál. Èlvezem az egèszet,pedig mindent én csinálok,ami a szakmunkásaim tudását meghaladja. Nem való mindenki vállalkozónak. Sok alkalmazott ezt belátja, sok nem mer lépni, stb... Jó ez így, alkalmazott is kell a jól műköő cègekbe, pontosabban alap a jó alkalmazott, mivel a cèg sikeressège múlhat rajta. Ezt látnia kène minden cègvezèrnek.
Intézményesített korrupció, ingatlanpanama, balkáni igénytelenség és krónikus adóelkerülés kellett ahhoz, hogy Európa egyik legrégebbi fürdővárosa összedőljön. Az ősszedőlés előtt álló Szapáry-fürdő napjainkban (Fotó: Mandiner.hu) ..
solo 2020.06.20 17:16:26
@Buncog: Itt az első 3 bekezdést átfutva kerestem, hogy ugyan hol lehet ez az èpítmény!? Nem csoda,ha senki nem tudja merre van,mikor a róla szóló blog írója se kèpes erről egy szót se ejteni,mielőtt egy átlag olvasó megunja a szakmázást meg az ókorból induló rèszletes törtènet mesèlèst ès el is lèp az oldalról.
Mindenkinek eljön az életében a pont, amikor regel a Tinderre: hiszen ha munkát, húzódzkodórudat, sört, kávét, barátokat már évek-évtizedek óta az internetről szerzünk, akkor miért ne pont a szerelemmel tennénk így? Hát nem? Nincsenek felesleges körök, eltékozolt órák és randik - mindent előre…..
Aki egy kicsit érdeklődik a futással kapcsolatos érdekességek, megdöbbentő, felháborító, vagy épp vicces történetek iránt, bizonyára hallotta már Rosie Ruiz nevét. A kubai származású futónő azzal vált híressé, vagy épp hírhedté, hogy úgy nyerte meg a bostoni maratont, hogy tulajdonképpen le sem…..
Kétségtelen: a magyar szokások, hagyományok és babonák utánozhatatlanok. Ez pedig fokozottan igaz akkor, ha egy esküvői szertartásról és az azt követő lakodalomról van szó! Bolond menyecske, menyasszonyrablás, tányértörés... az idősebb rokonok általában elvárják, hogy ilyen szokásokkal tisztelegjünk…..
solo 2019.09.13 06:33:58
@élhetetlen: Hát, pedig Szekszárd és környékén a tojásos faszságon kívül minden divat volt a 2000es években is. (Persze a tojás guritgatás helyett volt 10 másik hasonló szintű baromság) A bolond menyasszony még nem 1 ember szokott lenni,hanem a bevállalósabb heveri kör vagy rokonság barom férfitagjai. A lakodalmas szokások miatt szoktam mondani,hogy nem nősülök, öreg vagyok már bohócnak. Vőlegényként másról se szól,mint a szopatásról (nem, a vőlegény,akkor a másik végén áll.. :))) ), meg,hogy komplett madarat csináljanak az emberből igyekezvén rámutatni,hogy a menyecske az úr a háznál. Még csak meg se ihatod magad,hogy jobban bírd a kreténséget.. :)))
Itt a Rambo V. hivatalos trailere! Ahogy az várható is volt, a cannes-i trailer kiszivárgása után, hivatalosan is megjelent a Daráló 5. része. Az biztos hogy akcióból, és durva jelenetekből nem lesz hiány, de nem biztos, hogy a szétbotoxozott arcú Sylvester Stallone elbír egy ilyen volumenű filmet…..
Talán ez volt a film legnagyobb meglepetése...
solo 2019.05.05 14:52:07
@kolomparlole1114: Azon kívül,hogy talán nem láttad, talán elfelejtetted,hogy az egész marvel saga azzal kezdődött, hogyan csináltak szuper képességekkel megáldott,szupererős embert egy vézna kölyökből egy laborban,majdan nevezték el amerikakapitánynak, szóval ezen kívül teljesen igazad van! :)))
A mai bejegyzésben elsősorban sematikus ábrák és térképek lesznek, szöveg kevésbé, így az erre érzékeny olvasóim nyugodtan kihagyhatják.Már rengetegszer írtam, de ezt nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy Kínában az infrastruktúra fejlődése egészen elképesztő méreteket öltött az elmúlt évtizedekben, s…..
solo 2018.10.14 12:28:47
@maxval balcán bircaman: Te maximum keletEBBRE élsz,( mondjuk hozzánk viszonyítva), de az még nem a nagybetűs Kelet! Bár, azért ezt a lelked mélyén biztosan érzed! Vagy tudod. Mondjuk abból,hogy ide is bármit írogathatsz, meg a fészbúkra is, ami pl. Kínában le van tiltva, ha jól emlékszem. Persze a rendszer szarságaihoz tapsolóknak gondolom ott is kiváltságok járnak, úgyhogy van remény! ;) :))))
solo 2018.10.14 12:50:13
@gereblyepörkölt: Leírtam a saját magam által tapasztalt dolgokat.Neked ebből az jött le,hogy fogékony vagyok a propagandára. Okos. Inkább ,,meg se szólaltál volna". Te is jártál már Kínában? Vagy? A fotelből jön ez a nagy éleslátásod?
Vannak az olyan ismerősök, aki szerint teljességgel felesleges október közepén elkezdeni karácsonyi ajándékokban gondolkodni, mert még korán van. Nincs igazuk.  Nem azt mondom, hogy a Jingle Bells-t kell nyomni már a kocsiban és orrba szájba sütni a mézeskalácsot, hanem…..
Nyilván nem. Két nappal ezelőtt találkoztam először a hírrel, hogy a kínai állam egy digitális adatbázist hoz létre a lakosok "számára". Mindenki kap személyes adatlapot kreditpontokkal, attól függően, milyen az előélete és az aktuális apró-cseprő cselekedetei. Az ország minden pontján felszerelt…..
Görbicz Tamás Öcsény hősei 2017.09.29 12:15:30
Bevallom, mérhetetlen szomorúság vett rajtam erőt, amikor erről a településről, és az ott történtekről először hallottam, egészen addig, amíg meg nem néztem a videókat*. Akkor felderengett egy kis remény. Ahogyan a panzió tulajdonos beszél, azt tanítani kellene a teológiákon. Fogalmam sincs milyen…..
solo 2017.10.01 00:22:50
@Willkommenskultur: De a szemetét vigyék el az ő falujukból,meg az elmegyógyintézetbe való szomszédot is valahova, igaz!?Hová is? Ja, a másik faluba jó lesz! Hogy ők se akarják.. meg a 3ik, 4ik falu se!?? Hát, akkor előbb-utóbb majd valakinek el kell kezdenie gondolkodni a megoldásokon,a sok üres szardobálás helyett.!? :)
Addig nincs ezzel gond,míg nem a mi szemetünkről vagy hozzátartozónkról van szó. Ha meg igen,akkor meg segítsen mindenki,aki tud! Nem is tudom,nekem ez a szánalmas, nem a gondolkodás!
Tarlós István haragszik az egész világra. Az értetlenkedő, balhécsináló zöldeket nem szereti, érthető okokból, hiszen túl sok a fa. Az állandóan követelőző, elnyomó bicajosoktól agyvérzést kap, mert azoknak meg minden kellene, az autósokat pedig mindig és mindenki csak bántja. Azoktól, akik nem…..
solo 2017.06.14 12:08:36
@ZX: Nem tudom miből jöt ez így le neked, de biztos félreérthető voltam, úgyhogy most lassan írom,hogy te is megértsd:
A probléma azzal van,hogy a drogozást is meg a futást is divatból csinálja. Ezáltal nem túl hiteles. Ami nem baj, csak akkor,mikor kioktat a sport szeretetéről,meg az elhivatottságról, meg akkor, mikor épp arra lenne dolgom,amerre a fél várost lezárják, mikor a 20-ik tömegrendezvény tart éppen.
solo 2017.06.14 12:21:23
@vmelka: Ha mondjuk valaki kinéz magának egy sportpályát, körülötte a futópályával,akkor nem fogja veszélyeztetni semmilyen jármű (esetleg a gondnok a fűnyírós traktorral :)) ) és nem kell teljesen felesleges rikító kendőt tekerni a fejére pl.
De végül is, én az előző hozzászólással csak azt akartam mondani,hogy most k.va nagy divat, ezért megszívatnak hetente városokat, aztán,majd 3 év múlva,ha nem lesz divat,akkor ugyan maradnak az elkötelezettek,mint Te is, de a többség áttér majd az aktuális divatra, a futás, meg a mellette való korteskedés helyét meg átveszi esetleg (mondjuk kicsi eséllyel :))) a sakkozás ,vagy a matematika verseny és akkor azt egyszerűbb lesz egy arra létesített objektumban lebonyolítani mindenki örömére.
Furdancs Blog Villanyember segíts! 2017.03.22 05:00:00
Olvasói levelet kaptunk, témája az elektromos hálózatban jelentkező fura jelenségek. Villamos ügyekben hihetetlen óvatossággal osztogatunk tanácsokat, hiszen nem értünk hozzá. Sőt, magának a probléma internetes keresőszavának megalkotása is meghaladja képzettségünket. De minek is fáradnánk, a…..
A mai bejegyzésben arról tájékoztat a levélíró, hogy a kezdetben még örömmel fogadott új szomszédai, végül nemvárt életvitellel lepték meg a mindennapokban. Tisztelt Admin Kapitány! Körülbelül fél éve új szomszéd költözött mellénk! Egy kicsit még örültünk is ,mert az előző nem sokat törődőt az…..
solo 2017.03.19 11:11:05
@Duplaxiii: A random vidèki bunkò meg az èveken keresztül zajlò, èletvitel szerû szomszèd gyötrès az kèt külön kategòria! A cikk az utòbbiròl szòl. A különsèg talàn annyi, hogy a bunkòt van esèly meggyôzni a sajàt igazadròl. Vagy,ha neked nem sikerül,majd hallgat a rendôr rokonra. A posztban vagy az àltalam emlìtett szomszèdoknàl nem hasznàlnak a szavak, a pènzbìrsàg ( amùgy nagyon elmès volt aki ezt fentebb emlìtette.. ha nincs mibôl, hogy hajtjàk be rajtuk az 50 ezreket!? Elàrulom, pont leszarjàk,ha ilyesmivel fenyegeted ôket! ) , de mèg a szomszèdba telepìtett ugyan olyan putri bagàzs sem!
solo 2017.03.19 18:05:22
@salamander: Folyamatos a jelzés a helyi jegyző, önkormányzat felé. Évek óta nem történik semmi. El lehet felejteni a jogot meg a törvényeket, amikor vannak,akikre nem vonatkozik, vagy vannak, akik nem akarják érvényre juttatni ezen törvényeket!
Milyen bizonyítékot kéne gyűjteni és hogyan? Menjek oda, mikor kábelt éget este 11-kor, hogy hadd csináljak már egy közeli képet a tűzről, minek füstjével épp tele a házunk? Vagy hadd menjek már be az udvarra, kicsit közelebb a roncs autóhoz, amit épp bontotok, mert takar a ház a tiszta videó elkészítésében? Vagy csak diktafon a zajongás hangjairól? Mikor egy este 3-szor híják ki a szomszédok a rendőrt, akkor a rendőr is hallja, miért kéne még nekem is bizonyítékot gyűjtögetni??
Akik ilyeneket írnak megoldásnak, biztosan nem találkoztak még ilyen problémával. ez csak okoskodás, a valóságban sehová se vezet. A hatóság semmit nem tesz, mert nem akar problémát és neked sem ajánlatos nyíltan konfrontálódni egy 20 tagú családdal, mikor az épp elkészült új házadban lehúznál még pár évet. (csak sajnálatos módon amikor megveszed a házad, még sehol sincsenek ezek a szutykok, mire felújítod, ráköltesz egy vagyont, beköltöznek a szomszédba és kezdődik a kálváriád..)
solo 2017.03.19 18:31:13
@Jóléti Dán Kekszesdoboz: Ennyi! :D :D :D
solo 2017.03.13 09:36:28
@mennyi?husz!: A posztnak spec. pont ez lett volna a lényege, hogy egy swiftből pont ugyan azt a világot láttad volna 21-28 között, csak legfeljebb futotta volna mellette egy hamburgerre is havonta, meg 35-40 évesen lehet,hogy BMW-re is,( 38 évesen is értékelhető kategória még egy 5ös.. :D ) csak addigra még a lakás gondja is le lenne tudva. :)
Ha szerelemről és a randizásról van szó, a legtöbb ember szemérmes, a társkereső szolgáltatásoknak mégis minél több embert el kell érniük, és új felhasználókat kell toborozniuk a sikeres működéshez. Miben speciális marketingkommunikációs szempontból egy ilyen szolgáltatás? Mely célcsoportok…..