Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ROBERTO

1 bejegyzést írt és 401 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyarországi állapotokat egyetlen fotóba sűrítve foglalta össze egy budapesti fotós........
ROBERTO 2017.09.21 19:32:57
@midnight coder: Mielőtt baromságokat írsz, legalább használd a guglit, és olvass utána, hogy mikor épült a 3-as metró, és akkor miféle technológia volt elérhető...

Kezdheted akár itt is: hu.wikipedia.org/wiki/M3-as_metr%C3%B3vonal

(Átadás 1976. december 31. Szerinted ekkor már meg voltak a feltételei a visszatáplálásnak? Neked is bejátszhat egy farfekvéses sün :-) )
SERTEPERTE Söreltérítő 2017.08.22 19:56:59
Nagyon úgy látszik, hogy manapság elég egy sör címkéjére ráírni a bűvös három betűt: IPA és a siker garantált. Gyakran vissza is élnek ezzel. Elég baj ez, hiszen a mozaikszó mögött munka van, több ezer kísérletező kedvű hobbi sörfőző munkája, akik az elmúlt harminc évben rangot adtak ennek a…..
A történelmi filmek külön kategóriát jelentenek a mozi-világban és sajátos, egyedi stílusjegyekkel rendelkeznek. Az egyik ilyen, hogy valamilyen valós történelmi korban játszódik cselekményük, az adott időszak jellemzőinek hű visszaadásával. Ennek értelmében nem tekintjük történelmi filmeknek a…..
ROBERTO 2017.06.09 14:16:39
@blaubner: A Rettenthetetlen esetében pedig nem kosztümös, hanem szoknyás filmről beszélhetünk :-)
ROBERTO 2017.06.09 14:39:39
@Fortress: A BH egy ókori környezetben játszódó kalandfilm. Semmiképp nem történelmi, a cselekménye pedig bibliai ihletésű, de ettől még nem lesz történelmi.
ROBERTO 2017.06.09 14:53:31
@Lector Oris: A "Jó a rossz és a csúf" egy történeten keresztül mutatja be az amerikai polgárháborút, eléggé korhűen, tehát legalább olyan történelmi, mint a BH.
Az Asteriksz filmeket nem én hoztam fel, csak megmutattam neki a történelmi részét.... és hát ott az a fránya szmájli is a történelmi eredet igazolásának végén :-)

A másik amit felhoztam korábban a "Három testőr" filmek, amikből voltak jók, és voltak középszerűek is, és mint korábban is jeleztem, legalább olyan hitelesen (vagy hitelesebben) mutatják be a főszereplőt, a kor francia politikáját és a történelem odaillő részét....
Itten írtam egy kis olvasnivalót:
@ROBERTO: "D'Artagnan elég érdekes figurája volt a Francia történelemnek:
hu.wikipedia.org/wiki/Charles_de_Batz_de_Castelmore_d%E2%80%99Artagnan"
Morgómedve Tepertőt sütök 2017.03.12 12:51:13
Azért ez a 2.500 forint egy kiló tepertőért túlzás. Bár kétségtelen, hogy a tepertő könnyű dolog, sok fér egy kilóra, de akkor is. Szóval sok az a 2.500 forint. Valamikor a közalkalmazott, vagy ahogy akkoriban mondtuk a hivatalnok ebédidőben csak kiszaladt a hivatalból, vett az ABC-ben 20 deka…..
ROBERTO 2017.03.13 15:52:56
Hát, akinek a gyomra beveszi az étolajat, az egyen azt! :-)

10 kg nyers zsírszalonnából
- 5-6 kg zsír
- 1,5-2 kilónyi tepertő nyerhető
A többi az elpárolgó víz (sütési veszteség :-) )

Tehát 1 kiló tepertőhöz kb 5kg zsírszalonna kell és lesz kb 3 kiló zsír is melléktermékként.

@Quantum Torrentino: A túrós csusza készítésekor nincs zsírmaradék.... ha van az nem csusza!! Ugyanis a szalonnazsíron kell megforgatni, megpirítani kissé a tésztát (hogy ne tapadjon össze), a szalonnazsír a lényeg, a kisült szalonnakocka (tepertő) pedig a melléktermék amit dekorációként és "fűszerként" hasznosítanak.
Persze a mai kifordult világban a kifőtt tésztára olajat öntenek (hogy ne tapadjon össze), és ezt tálalják tejfölös túróval és erre szórják azt a 3 szem tepertőt..., és ezt merik csuszának nevezni, és csodálkoznak, hogy megmarad a szalonnazsír.
Nem vagyok túl öreg, de emlékszem, mikor még 70 Ft volt a kenyér a kisboltban. Arra is emlékszem, mikor 100-120 Ft lett. Pedig akkor is gyerek voltam még, mégis olyan drágulásnak fogtam fel és hüledeztem, hogy miért ennyi. Most már 300-400 Ft-ba kerül egy közepes minőségű fél kilós kenyér.…..
ROBERTO 2017.03.09 11:41:27
@scuynat: BP-en voltam gyerek :-)

@praclee: Valami nagyon nem stimmel, én gyerekkoromban személyesen fizettem a közértben 3,60-at egy kiló kenyérért, és most 49 éves vagyok, KÖZÉPKORÚ...
Hogyan lehetsz Te IDŐS akkor, ha a 90-es években voltál fiatal és soha nem fizettél 3,60-at a kenyérért, azaz fiatalabb vagy nálam?

@Rézfánfütyülő fűzangyal: A 70-es évek közepéig - végéig alig változtak az árak...
@Praclee:, látod, Ő az idős a 70 évével :-)

@ivivan: A kenyérsütőgép túlságosan kidolgozza a tésztát, teljesen egyenletesen aprók lesznek benne a buborékok, sehol semmi rusztikusság, és ha a kenyérsütőhöz mellékelt recepteket használod, akkor nem igazán kenyér ízű a termék, közelebb áll a kalácshoz, nincs meg benne az a kis savanyú íz, ami a kovász, vagy a hosszú kelesztés eredménye, az állaga sem lesz olyan kellemesen rugalmas, és a hozzáadott olaj és cukor miatt édes-foszlós mint a kalács.

@villamos alóli kacaj nem mindig őszinte: A langyos kb 30 Celsius fok körüli hőmérséklet szokott lenni.
Tegnap a vietnámi kormány megnevezte azt a 11 személyt, akiket véleményük szerint felelősség terhel az ország történetének legnagyobb természeti katasztrófájáért. 2016 tavaszán vagy 100 tonna döglött halat vetett partra a víz pár nap alatt Vietnám 4 tengerparti tartományában. A katasztrófát okozó…..
Hát itt van, ezt is megértük. November 18-án érkezik a Metallica tizedik stúdióalbuma "Hardwired... To Self-Destruct" címmel a Blackened Recordings gondozásában, mely a csapat saját kiadója. Nyolc év telt el utolsó korongjuk, a 2008-as "Death Magnetic" óta: ha azt mondjuk, hogy a világ alapvetően…..
A kertészkedésnek is megvannak a maga slágertémái, amiről a szenvedélyes hobbikertészek órákat tudnak vitatkozni. Ősz tájékán, levélhulláskor rendszerint ilyen témává válik a diófa leveleinek komposztálhatósága, mely általában kétségeket ébreszt a gazdákban, egyesek szerint - és ez az általános…..
ROBERTO 2015.10.02 08:52:02
@Balogh Ádám Software: A cikk is említette, hogy 9 hónapnyi komposztálás után semmilyen káros hatás nem tapasztalható. Ezt csak megerősíteni tudom, minden évben együtt komposztálom a diólevelet, a lehullott leveleket, és az ősszel összegyűjtött egyéb kerti hulladékot, kórót, valamint a konyhai hulladékokat, és ezt tavasszal, amikor már félig elkorhadt, összekeverem a tavaszi nyesedékek aprítékával, ősszel pedig szétterítem a kertben, miután összegyűjtöttem a lehullott leveleket. Műtrágyát nem kell használnom, így is elég nagyra nőlnek a növények :-)

A hullott leveleket nem hagyom a fák alatt, mert az túlságosan kényelmes rejtekhelyet biztosít a mindenféle kártevőknek, a komposzt pedig, amit a helyükre kiszórok sokkal hasznosabb, táplálóbb.
Helló-belló! Hamarosan folytatódik a South Park, méghozzá a 19. évaddal, így gondoltam, talán érdemes lenne az első tizennyolc szezonból összegyűjteni a legjobb részeket. Természetesen, mint minden más ilyen jellegű lista, ez is teljesen objektív, amit alátámaszt, hogy a…..
ROBERTO 2015.09.14 11:31:58
@arncht: Azthiszem a japán játékos 3. évad 10. rész – Chinpokomon volt

és a 3. évad 13. rész – Ritmikus csimpifon is jó volt (Verd ki Csimpi, verd ki!)
A Grimm testvérek történetei óta tudjuk, hogy a különféle gyerekmesék, azért nagy adag horrort és reszketést is tartogatnak. Gondolj csak Jancsira és Juliskára, akiket meg akart enni egy nyamvadt boszorkány – gondolom nem én vagyok az egyetlen, akinek gyerekként volt egy…..
A klasszikus stílus kedvelőinek szerzek most örömet francia vidéki stílusú konyhákkal. Jellemzői leginkább a természetes anyagok alkalmazása - fa, és kő nagy felületen rusztikus, régi vagy régies felületekkel. Különálló óriási tűzhely, fölötte épített kürtős…..
A méreg és a mérgekkel való gyilklás nagyjából egyidős az emberiséggel, és számos borzasztó dolgot elkövettünk vele. Ékes példája annak, hogy az emberiség közelről sem csak szépre meg jóra használja a tudományt, hanem leírhatatlan borzalmakat művelünk vele - méghozzá…..
Fogyni kívánó emberek mindig voltak és lesznek, így az őket megcélzó termékek újra s újra meggazdagodást jelentenek az ügyes vállalkozóknak. Az USÁ-ban se szeri, se száma a jobbnál jobb módszereknek, és a legtöbb fogyókúrás termék is tőlük indul világhódító…..
ROBERTO 2014.07.10 10:55:32
@Takeshi Kovacs: És hogy nevezik őket?
Néha azt a legnehezebb észrevenni, ami ott van az orrunk előtt, majd kiszúrja a szemünket, nem igaz? Hányan vagyunk, akik gyönyörű vidékeken lakunk, de igazán csak akkor tanuljuk meg azt értékelni, mikor már messze vitt bennünket a sors? Mindig tudtam, hogy a Bakony, ahol felnőttem,…..
Ez a bátor újságírói kiállás?   A HVG.hu átlépett egy határt. Mert lehet és kell is egy demokráciában kritikával illetni a Miniszterelnökséget vezető minisztert. Lehet újságírói véleményként akár patás ördögnek is beállítani, sőt le kell leplezni -  ha vannak -…..
ROBERTO 2014.06.12 09:34:53
@kovi1970: Azért, mert Te képtelen vagy 1-ről a 2-re eljutni, és a gyerekeid nyomorognak és nélkülöznek, mást hibáztatni elég gáz. Előtted is nyitott a lehetőség, hogy elmenj NYUGATRA szarkaparónak, és szépen lassan kiemelkedj valamely középszintű melós szintjére (az itteni középréteg szintjét jóval meghaladó vagyoni keretek közé)...
De ezért ekézni egy senkiházi politikus kölykeit, az gáz. Majd 20 év múlva kiderül, hogy a mostani kölkök milyen EMBEREK lesznek, utána lehet majd kövezni, addig ez hitványság!
ROBERTO 2014.06.12 09:43:56
@Pan Modry: Aha, értem, kollektív bűnösség...
ROBERTO 2014.06.12 10:05:10
@kovi1970: Neked ugyan miért fáj, ha idegenek csúf dolgokat gondolnak családodról és gyermekeidről? B+ :-) Melyik világ az, amikor Te bármit írhatsz egy számodra idegen család gyerekeiről, és senki nem írhat a tieidről?

Lépj egyet hátra, és gondold át! Lézerjani kölkei nem tehetnek arról hogy az apjuk egy retardált kretén. A Te gyerekeid sem tehetnek arról, hogy az agyadat elönti a fos, ha fideszest látsz.... vagy igen?
Debilkével nem sokan barátkoztak az osztályban. Bandzsa volt, mellé még hülye is, de az arca méretes. Akármit kérdeztek tőle, mindig ugyanazokat a faszságokat szajkózta. Amikor kiállt felelni, már mindenki röhögött, mert betéve tudták, mit fog mondani. Mégis megkapta az ötöst,…..
ROBERTO 2014.01.30 15:25:06
@belekotty: A belső piacra termelőknek biztosan jól jön, hogy drágább lesz az import áru...
ROBERTO 2014.01.30 15:54:05
@káeurópaibankoló: nem veszek szlovák tejet 170-ért, 180-ért beszek a termelőtől nyers tejet, fölözetlent!

Ne védd a kutyaeledelt evőket, mert a saját ostobaságuk miatt eszik azt! Nem érdemes az óccsó kutyaeledelt megvenni, mert drágább, mint a normális kaja. A normális kajából kevesebb is elég, de pl a kenyér jobb és olcsóbb, ha magadnak sütöd, mint a felfújt szemét amit a boltban kapsz.
De ne menjünk bele mélyebben a részletekbe, mert nem ez a blog az élelmezési tanácsadás helye.

Ami viszont az esetlegesen magasan maradó forintárfolyam hozománya lehet, hogy a drágább importot kiváltja a helyben előállított élelmiszer, a növekvő megrendelések idehaza generálhatják a beruházási igényt, ahol pedig beruházások vannak, ott egyre több lesz a termelés, egyre több embert alkalmaznak, egyre javul a fizetőképes kereslet....
Van egy ilyen nézőpont is.
ROBERTO 2014.01.30 17:35:17
@CSENDES: A csányi félék megoldják a hitelproblémáikat, legfeljebb kivonják egyes megtakarításaikat a tőzsdéről (majd sírnak mások hogy zuhan a tőzsde)...

Apropó, lehet, hogy ez előre be volt tervezve, és a szükséges beruházások már meg is indultak? :-)
A baloldalon mindenki azt mondja, hogy Orbánt csak összefogással lehet legyőzni, ami valószínűleg igaz is. Én viszont azt kérdezem, hogy le kell győzni ? Pontosabban fogalmazva: van-e értelme legyőzni ?  Tételezzük fel, hogy győz egy baloldali összefogás.Milyen országot vesz…..
ROBERTO 2013.08.29 17:45:30
@Pop40: Gondolom ezentúl a tejet-kenyeret-felvágottat stb... majd a nemzeti mutyiboltban veszik meg....

Hát tudod, a kisboltoknak a legtöbbet a multik ártottak, hogy az alapvető élelmiszereket nyomott áron (és sokkal silányabb minőségben) adták (adják ma is), és ezért az emberek hajlandóak több pénzt kiadni, nem is veszik észre a többlet költséget ahhoz képest, mintha nem a multinál vásárolnának, mivel az útiköltség valahogy mindig lemarad a bevásárló lista kiadási oldaláról, és megfeledkeznek arról is, hogy sok felesleges hulladékot is megvesznek a "nagybevásárlás" (és a sok apró bevásárlás) során, amire amúgy nem adtak volna ki pénzt, mert olyan szemetet a kisbolt nem tartott (nem fért be a boltba)...
A két recept közül a hummuszt nyilván nem kell nagyon bemutatni, örök klasszikus, de sokféle verzió kering a világban, ideje tisztába tenni a dolgokat. A másik talán kevésbé ismert, a toum (túm) tulajdonképpen egy fokhagymakrém, iszonyú brutális első kóstolásra, de akkor már késő, ha lement az első…..
Aszongya ez a strasbourgi emberi jogi bíróság, hogy egy elítéltet 25 évtől tovább fogva tartani nem kéne. Meg, hogy a sitten meghalni a tényleges életfogytiglani következményeként "embertelen és megalázó".  Meg az anyátok picsája, az.  A konkrét ügy amiben kimondták…..
..
ROBERTO 2013.04.22 11:03:12
@JewRivers: Azért, mert akkor megjelennek a náci trollok, és elkezdenek zsidózni, és az törvényellenes.
ROBERTO 2013.04.22 11:04:55
@pánpéter: Így van, de az ilyen ember nem nevetséges, hanem szánalmas.
Az utolsó gasztróval foglalkozó bejegyzésem óta megjelent pár olyan hír, ami nagyon is jellemzi a jelenlegi állapotokat, és amelyek mellett emiatt sem lehet szó nélkül elmenni. Amennyire fény az éjszakában-jellegű volt Széll Tamás győzelme, legalább annyira jól jellemzi az…..
gyulaicsili Mennyire is csípős??? 2013.01.04 21:06:07
Sokakban is felmerül a kérdés, hogy egy adott csilipaprikafajta mennyire számít csípősnek. Természetesen ez függ egy adott fogyasztó ízlésétől, vagy – egy bizonyos csípősség fölött – a fájdalomtűrésétől. Van olyan ismerősöm, aki már azt is megérzi, ha a húslevesbe…..
ROBERTO 2013.01.06 17:58:52
@Pityubácsi: Nem, mert a csípmentes hegyes erőst megosztom a gyerkőceimmel, akik egyáltalán nem tolerálják a csípőset...

Amikor az ember azért fizet, hogy erőspaprikát ehessen, és a "hegyes erős", amit méregerősként ajánlanak, egyáltalán nem csíp, ott nem az én perverziómmal van baj, hanem a paprikával.
ROBERTO 2013.01.06 18:02:33
@bratya: Egykutya, magyarországon a tömeges üvegházi árutermelés elterjedése tönkretette az ízeket. Első a profit, utána a profit, esetleg utána jöhet a fogyasztó érdeke. A dögvész vigye el az összes hazug tömegtermelőt, és a vízhajtatott hulladékaikat!
Paranoid Android Színváltók 2012.09.21 11:53:14
Voltak olyan kétnemzetiségű magyarországi falvak a hetvenes évek elején, amelyekben az idő tájt kötötték az első olyan házasságokat, ahol a felek etnikai hovatartozása nem volt azonos. Természetesen az ilyenkor elengedhetetlen tömegbunyók és bicskázások kíséretében. Az ilyen…..
ROBERTO 2012.09.21 14:52:42
@zsg?: "Ezek után jössz te, aki csak annyit tud felmutatni, hogy ő aztán akkora magyar, hogy expressis verbis,..."

Tévedsz, csak annyit tud felmutatni, hogy mocskolódni tud névtelenül, de azt, hogy odaálljon Benedek Dalma elé és mindezt a szemébe mondja, arra már nem futja neki vérből a pucájába. Egy senkiházi troll, aki arra veri a nyálát, hogy más mit tesz, de felmutatni semmit nem tud, hogy mit tett ő személyesen azért, hogy magyarnak lenni jó legyen.
A családon belüli erőszak büntetőjogi tényállássá minősítése a harcos feministák sikersztorija. Kicsit csorbít azonban az eredményen, hogy a kezdeményezés elfogadását végül jellemzően női fegyverekkel, sértődéssel és hisztivel sikerült elérni, aminek az országgyűlés…..
ROBERTO 2012.09.21 11:37:57
@panka: Kedvesem, nem csak a nők hullanak, hanem vannak férfi áldozatok is, mert vannak olyan esetek is, amikor a férfiak késelődnek meg vagy verődnek agyon álmukban...

Aztán vannak azok a férfi "áldozatok" is akik a lelki terrorba fásulnak bele, őket méginkább a szőnyeg alá söprik, sőt, meg is bélyegzik őket: a bélyeg címe pedig "papucsférj" :-)
ROBERTO 2012.09.21 11:46:01
@trollhunter89: Pedig igaz.

Cimbora, nézz szembe a valósággal, ha nincs feljelentés, nincs "ügy". Ha van feljelentés, akkor eddig is volt "ügy", csak nem ez volt a neve.

Attól, hogy átnevezik, még nem lesz a dolog a helyén kezelve.

Hogy rávilágítsak a dologra... amíg nem volt a kábítószerrel való visszaélés bűncselekmény, addig az "elszálló" illetők garázdálkdást követtek el, most már "kábítószerrel való visszaélés"-t követnek el... Szerinted mi változott? Szerintem csak annyi, hogy kriminalizálták majd az összes egyetemistát, de ettől még a fogyasztók száma nem csökkent, sőt, igyekeznek a hatóság előtt járva az életveszélyes új (még nem kriminalizált) vegyületekkel megkerülni a törvényt....

Sötét dolgok ezek...
ROBERTO 2012.09.21 13:19:50
@panka: Ühüm, az a rész ami kilátszik a lepel alól. Hidd el, hogy egy férfi szinte sosem fog feljelentést tenni bántalmazás miatt, mert akkor szinte mindenki rajta fog röhögni, nők és férfiak, mindenki. Az egy dolog, hogy egy nőn meglátszik a bántalmazás, segítséget kér valahol, és így kitudódik a dolog, a férfiak nem fognak segítséget kérni, a foltokra-sebekre pedig azt mondják, hogy volt egy kis pityputty a kocsmában...

@trollhunter89: Ez a jogi szépségtapasz gyakorlatilag fing a szélbe! Ez SEMMIT nem fog megváltoztatni, főleg nem az emberek viselkedését és az egymáshoz való viszonyát. Ezt a dolgot egy ilyen törvényi szöveg nem fogja érdemben befolyásolni, hatása nem lesz a dolgokra.

Ez sokkal nagyobb probléma, és a magyarországi viszonyokra jellemzően a törvények semmibevételére vezethető vissza.
Amíg a gyerekek nevelése során az marad a hangsúlyos, hogy: "Azé van a törvény kisfiam/lányom, hogy megkerüljük!" , addig érdemi változás nem lesz, hiába minden szócsépléssel egybekötött bármiféle kezdeményezés. Tudod, fing a szélbe! :-(
A hírlapíró és a halál blog erősen rendpárti, így azt sem vette volna zokon, ha a Terrorelhárítási Központ markos legényei az elfogást követően mondjuk százszor leíratják a fürdőköpenyes hallgatóval, hogy „Nem rakunk fegyvert, az egyetemi előadó asztalára, akkor sem, ha az játékpisztoly.” Végre egy…..