Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jódoktorod

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv ügyfél úgy gondolta, hogy retúrjegye jó lesz visszafelé, ha odafele nem használta. Tévedett. A törölt jegy árát nem térítették vissza, sőt egy újat vetettek vele 500 fontért.Szeretném megosztani az óvatlan és becsületes, leendő utazóval az alábbi kis történetet. Igen…..
Kumin szerint Vármegye mégis?! 2011.03.29 16:37:00
Amikor a nyilvánosságra került alkotmánytervezetben megláttam a „vármegye” fogalom megjelenését, az első gondolatom az volt, hogy valakinek direkt hagyták, hadd teljesüljön egy régi vágya. A nyilvánvalóan felesleges támadási felületeket megnyitó, a magyar mérsékelt…..
Minden nap tanulunk valamit. Ma éppen felébredni tanultunk.Bár eddig minden interjúban lelkesen ecseteltem, nem lesz bemutatkozó napja a gyermek-, ifjúsági és családi csatornának március 15-én.Itt véget is érhetne a mai bejegyzés, de hogy legyen valami pozitív kicsengése is, bár…..
Jódoktorod 2011.02.04 10:11:01
Százezer bizony, ennyi maradt. Hárommillió pénztártagból ez nagyon kevés, az országnak pedig egy árva százaléka.   Egyiptom egy százaléka nyolcszázezer ember. Kedden körülbelül ennyi vette a fáradságot és felháborodást, hogy utcára menjen Mubarak ellen. Nyilván eszemben…..
Meggyes Tamástól Bokros Lajoson és Hagyó Miklóson át egy mítosz és egy gondolkodásmód bukásáig: 2010-ben sokan buktak, és nagyot. Folytatjuk év végi listázásunkat: 2010 legelképesztőbb politikai karrierjei után az idei év legnagyobb bukásait gyűjtöttük össze. Íme! 5.…..
Jódoktorod 2010.12.22 12:24:02
Nem értem, most akkor ő nem olyan, mint a mi politikusaink – mondja és kérdezi az egyik nyugati nagykövetség munkatársa, amikor Orbán Viktor politikájáról beszélünk. Az Economist legújabb számában harcias, összeférhetetlen („pugnacious”) embernek írja le a magyar…..
Jódoktorod 2010.12.18 10:40:58
Török Gábor a magyar politikai blogoszféra egyik legtudatosabb blog-vállalkozója. A kifejezéssel nem arra kívánok utalni, hogy a bloggernek nincsenek az aktuális web2.0 helyzettől független elvei, értékei, elkötelezettségei, hanem egyszerűen csak azt állítom, hogy Török megkülönböztető jegye nem céljaiban, hanem felfogásában, hozzáállásában rejlik. A politikai elemzőnek csúfolt blogger elsősorban nem abban tér el itthoni társaitól, amit akar, sokkal inkább abban, ahogy a blogírásról és a célok eléréséhez szükséges utakról gondolkozik. Még csak azt sem állítom, hogy teljesen egyedül lenne, de nála következetesebben senki nem műveli itthon ezt a műfajt.
Az elkötelezett kívül/felülállónak indult blogger, nekem úgy tűnik, valamikor a 2010-es év során már biztosan megértette, hogy a blogírás nagyon kevés dologban különbözik attól, ahogy a web2.0 működik. Kereslet és kínálat szabályai alakítják, folyamatosan figyelni kell az igényekre, de az alkalmazkodás mellett óvatosan alakítani is lehet az elvárásokat. A bloggolás is egy sajátos piac, ahol nincs helye unalmasságnak, önmérsékletnek és visszafogottságnak. Nincs helye a magyar politikai valóságnak és az arra adott reflexióknak sem: az olvasottság, a kattintás és az (el)ismertség számítanak, minden más értelmetlen és érdektelen. Török úgy kezdett el gondolkodni, ahogy a sikeres gazdasági szereplők gondolkodnak, s úgy kezdett el viselkedni saját blogján, ahogy a nagyhatalmú vállalatvezetők viselkednek birodalmaikban. Mindössze egyetlen dologban különböznek: miközben utóbbiak számára a siker egyetlen mércéje a pénz, a bevétel, a nyereség, a blog írója ugyanezt a látogatottssái adatok növekedésében, az önhittség kiteljesedésében találta meg.
Elkészült az új alkotmány koncepciója – írják a lapok. A tervezet hozzám is eljutott, és bár több újdonságot is tartalmaz, ha valóban ennek szellemében készül el az új alaptörvény, akkor két jövendölést (egy félelmet és egy reményt) biztosan nem teljesít majd be.…..
Jódoktorod 2010.12.01 22:49:54
@Ordnassac: kérek, ha nyugdíjas leszek, akkor majd nem lesz rá pénzem :)
Mifelénk a lopás nem bocsánatos bűn. Még a közösből sem, hát még a középosztály szűkös vagyonkájából: a Fidesz éppen saját leghűségesebb törzsszavazóit kopasztja és bélyegzi meg. Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd napvilágra kerülésének napján megbukott. Bár még…..
Tegnap előtt este félálomban megírtam a blogot, de egyszer csak feladta valami, konkrétan az internet, és elszállt minden. Pedig talán már egy kicsit izgalmasabban és élvezhetőbben írtam. Furcsa ez az útinapló. Legyen benne minden, de minden persze nem lehet és nem is kell, hogy…..
A Tv2 már tudja, hogy ki vezeti majd A 40 milliós játszma című vetélkedőt, miután Vágó István már biztos nem vezet semmit a csatornán. Ennek ellenére a Tv2 folyosóin vagy éppen a büfésorban is több nevet suttognak, a csatorna ugyanis egyelőre abban érdekelt, hogy sokat…..
Jódoktorod 2010.11.18 10:34:43
w Magyar Gyermek III. 2010.10.22 07:45:38
1956, nyugdíjbalhé, alkotmányozás. Gyerekeknek. ..
Gulyásdemokrácia Hülyék 2010.09.10 21:58:15
Nem hittem volna, hogy ennyire hamar eljön az a pillanat, amikor azért szólok le valakit, mert túlzottan szidja a Fideszt. Különösen nem azt, hogy az áldozat nem szoci, hanem LMP-szimpatizáns lesz, de úgy tűnik, ez most így alakult. A kormány borzalmas, az ország élhetetlen, a…..
Azt mondják, az volt a békés átmenet ára, hogy háborítatlanságot kaptak ezek az emberek. Biszku példája is jól mutatja: ők tényleg semmit sem bántak meg. (Fotó: MTI/Kovács Attila) Egy kicsit nehezen veszi be az ember gyomra, ha két héten belül kétszer kerül elő olyan ügy,…..
Nagyon drágán meg fogunk fizetni a Bajnai-kormányért. Könnyen lehet, hogy több évi gazdasági növekedést bukunk el. (Fotó: MeH) A hétvégén az EU vezetői a görög probléma miatt úgy döntöttek, hogy a válság kezelésére egy 750 milliárd eurós pénzügyi segélyalapot…..
w A római patkányfogó 2010.04.02 05:45:00
Oké, feladom, eddig bírtam. Direkte igyekszem kerülni már, hogy a vallás, és azon belül a kereszténység abszurditásán rugózzak. Bár nem nagyon értem, miért ne tehetném akár hetente, elvégre a templomban is sok a műsorismétlés, mégis szeretnek az emberek rendszeresen ugyanarról…..
A protestáns lelkészek nagy része házas, mégis jóval gyakoribb náluk a pedofília, mint a katolikusoknál. Nem a cölibátus eltörlése vagy a még „toleránsabb” politika a megfelelő válasz: éppen ellenkezőleg! (Fotó: Gary Rivett/ABC News) A Vatikán botrányoktól…..
  Ezután senki nem vádolhat elfogultsággal! Az tény, hogy a magyar vizsla a vadászkutyák arisztokratája, MINDEN VADÁSZATI FELADATRA ALKALMAS (a kotorék kivételével:), az is tény, hogy áldott jó természete van, de most emellett a világ legszebb kutyája is magyar vizsla lett! A…..
Jódoktorod 2010.03.17 16:52:05
    Ismént felszínre törtek a magyar publicisztika mélystruktúráinak búvópatakjai, a hullámok élén a százalékok szarukeretes mesterével. Itt az idő!, itt az idő! kiabálja Bogár László, a neves közgazdász, miközben a B-oldalra tekeri az Orbán Viktor összes beszédei…..
  Páros lábbal szállt bele fővárosunkba a német Die Zeit nevű értelmiségi hetilap szerzője, Jens Jessen, tehát újra jó hírét keltették Magyarországnak Németföldön. A befolyásos lap városportré sorozatában megjelent cikk négy rövid bekezdés alatt jut el a…..
Gondos olló- és csáprezegtetés után azt mondom, hogy ez nekem egy kicsit gyanús. Az alant olvasható Naiv Ügyfél-sztori annyira regényes, mármint a szó bulis-kurvás-lőfegyveres-rejtőjenős értelmében, hogy az ember (a rák) önkéntenül is arra gondol, ez itt egy izomtiborista…..
Bár a 2010-es választás, mint az előző írásból kiderült, megítélésem szerint a főhatalom tekintetében eldőlt, mindez nem jelenti azt, hogy a voksolás kapcsán ne beszélhetnénk jelentős tétről. Ha abban biztosak is lehetünk, hogy a legtöbb mandátumot (ami józan számítás…..
Alig hagyta el országunkat az Editors (felléptek ugye a Szigeten, interjút is készítettünk velük), máris itt a hír, hogy jönnek vissza. Szeptember 19-én, este kilenctől koncerteznek egyet a Millenárison, méghozzá TELJESEN INGYEN. A koncert az Európai Bizottság "Play to…..
Jódoktorod 2009.08.28 11:11:49
A Kossuth-díjas író gondolatai nem tetszettek az önkormányzati médiának. Cívishonban nincs helye az efféle szabad beszédnek. A könyv ünnepe a gondolat ünnepe is. A megfontolt, a felelős, az őszinte gondolaté, amit szabadon lehet megosztani másokkal, mindenkivel, nem csak…..