Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ihorvath81

155 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak. (Efezus 5:15-16)Íme, egy történet, amely jól megvilágítja, mennyire fontos az idő, melynek minden perce ajándék számunkra:A padlás félhomályában a magas, hajlott hátú öregember még…..
Fénysugár Légy melegítő nap 2016.03.02 13:53:23
Példakép lenni a gyermekek előtt mély szeretet nélkül olyan, mintha hold lennél, amely világít ugyan, de semmi meleget nem ad. Légy melegítő nap, mely sugaraival mindent beragyog...
Fénysugár Hálás lelkület 2016.01.21 11:07:13
"Mert én megtanultam, hogy a körülményeim között elégedett legyek..." (Filippi 4,11)Nem születünk egyforma lelkülettel. Van, aki a szegénységben is tud elégedett lenni; és van, akinek Dárius kincse sem lenne elég, akkor is mindig hiányozna valami.De még ha vannak is születésbeli különbözőségek…..
Fénysugár Elégedettség 2016.01.21 11:04:06
Elégedettség? Mennyire jellemez téged? Sikerül elfogadni mind a jót, mind a rosszat, mint Jób tette? Sikerül tanulgatni az elégedett lelkiállapotot? Tanulnunk kell ezt. Legalábbis legtöbbünknek biztosan.Milyen igaza van annak, aki így fogalmazott: "A mai embereket sokkal inkább birtokolják javaik,…..
Fénysugár A hit ereje 2016.01.11 13:18:22
Minden lehetséges annak, aki hisz. (Márk 9:23)A hit sok mindenre jó. Többek között erőt ad a nehézségek idején, kitartást az élet nagy küzdelmeiben. A következő történet is erről szól:Volt egyszer egy csoport béka, akik versenyezni akartak. Egy nagyon magas toronyba akartak feljutni. Sok néző gyűlt…..
Fénysugár A hit tápláléka 2016.01.11 13:14:46
Megpróbáltatások, akadályok, nehézségek és nem egyszer a csüggedésre késztető körülmények azok, amelyek a hit táplálékát képezik...
Fénysugár Jót tenni jó 2015.12.14 16:46:45
Aki azért tudna jót cselekedni, és nem cselekszi, bűne az annak. Jak 4,17Az kevés, hogy nem teszek rosszat. Az egész világ így gondolkodik, és meg is magyarázza, hogy ő semmi rosszat nem csinált. Ha nem ölsz meg valakit, akkor már jó ember vagy? Mert nem csinálsz rosszat? Érdemnek…..
Fénysugár Felelni 2015.12.14 16:36:40
FELELNI Néha felelni kell az élet kiszámíthatatlanul bekövetkező,s elodázhatatlanul végzetes pillanataiban: felelni kell, az egészre.Ki vagyok? Mit akarok?Ki ellen, kinek érdekében akarok élni?Miért? Milyen képességekkel, eszközökkel, felkészültséggel?Ami fontosabb mindennél:…..
Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? (Róma 8:32) Döntéseink nemcsak saját, hanem szeretteink életét is befolyásolják. Íme egy történet, mely ezt alátámasztja: Alfonz nyolc, Dezső tízéves volt. Sokat…..
Fénysugár Kapocs 2015.10.21 15:49:40
Van egy kapocs az ég és föld között. Ha ezt a kapcsot megtalálod, minden értelmet nyer, még a halál is. De ha elvéted, minden elveszíti az értelmét, még az élet is. John H. Groberg..
Fénysugár Te mitől félsz? 2015.10.06 15:27:27
Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet! Péld 4:23Milyen a szívünk? Milyenek vagyunk belül? Olykor elrejteni próbáljuk, máskor szívesen kitárulkozunk. Ahogyan viselkedünk, az elárulja bensőnk állapotát. Az alábbi történet gondolkodtasson…..
Szívemnek Világossága! Elvesztem a földi dolgokban és sötétséggé lettem. De éppen ebben a sötétségben fog el a vágy utánad. Eltévedtem, de akkor rád gondoltam, és hallottam hangodat. Most hát szomjasan és lihegve térek vissza a te forrásodhoz. Inni akarok belőle, életet…..
Fénysugár Nevelés 2015.09.10 10:47:48
Jó, ha a férfi már ifjúkorában igát hordoz. (Jeremiás siralmai 3:27) Ha azt gondolod, hogy gyermekeid egyszer csak éretté válnak, és lelki növekedésük hirtelen csak úgy megtörténik", olyan, mint ha azt várnád egy makktól, hogy egyből tölgyfává legyen. Egy tölgyfa…..
Fénysugár Ima gyermekeinkért 2015.09.10 10:43:33
Köszönöm Istenem a Tőled kapott gyermekeimet! Segíts abban, hogy jobban bízzam bennük, engedjem hibázni őket, ne várjam el a tökéletességet tőlük és mindenkor szeretettel tudjak mellettük, mögöttük lenni! Ámen..
Fénysugár Pirítós 2015.08.05 12:50:49
Gyerekkoromban mindig szent volt a vacsoraidő; édesanyám nagyon szeretett főzni nekünk. Egyik este késett a vacsora, mert gondjai voltak aznap a munkahelyén. Mi azért megvártuk őt. Mikor hazaért, eperlekvárt és…..
Fénysugár Szolgáló szeretet 2015.08.05 12:46:29
A szeretet szívesen lesz szolgálóvá, az önzés ellenben szereti, ha kiszolgálják. ..
Az Úré a föld és ami betölti. (Zsoltárok 24:1)Időnként nem tudjuk, hol a helyünk, kik vagyunk valójában és kicsoda Isten. Talán a következő sorok elgondolkodtatnak:Olvastam egy történetet egy emberről, aki elvitte a fiát a McDonald’s-ba, és extra nagy adag sült krumplit vett…..
Fénysugár Minden a tied 2015.07.22 13:55:51
Uram! Köszönöm az életemet és mindent, amit eddig kaptam Tőled. Tudom, minden a tied e hatalmas világon, az életem is és bármikor visszavehetsz bármit tőlem, de áldásod gazdagsága is kiáradhat rám még jobban. Te tudod, hogy mikor mire van igazán szükségem. Cselekedj velem…..
Fénysugár Az imádság ereje 2015.06.26 15:33:20
Az imádság nem arról szól, hogy miképpen változzanak meg dolgok körülöttem, hanem arról, hogy miképpen változzak meg én. És ha én megváltoztam, megváltozott a világom is. Németh Dávid Az imádságnak akkora ereje van, hogy meg tudja változtatni az ember lelkületét: A szív…..
Nincs egyetlen pillanat sem az életedben, amikor ne lenne meg mindened, ami a boldogsághoz szükséges. Gondolkodj el ezen egy pillanatra! Boldogtalanságodnak az az oka, hogy arra figyelsz, amid nincs, ahelyett, hogy arra összpontosítanál, amid éppen most van. Anthony de Mello..
Fénysugár A te gondjaidra bízom 2015.06.16 08:30:56
Legyen meg a te akaratod. (Mt 6:10)Hányszor imádkozzunk el mai Igénket, mégis sokszor úgy gondoljuk, hogy a mi akaratunk jobb, mint Urunké. Mert mi jobban tudjuk, mint Ő. Vagy mégsem? Segítsen a következő kis történet mindezt helyre tenni magunkban:Lent a verőfényes délvidéken két…..
A legnehezebb kérés: legyen meg a te akaratod!Ha elkerülnek gondok, bánatok,Könnyű kimondani,De ha nehéz órák jönnek, s az öröm ködbe vész,Ha a szív vérzik, a lélek zokog,Ha éjszakának tűnnek a nappalok,Eltördelni mégis a mondatot:Hogy legyen meg a Te akaratod!Inkább…..
"Örüljetek az Úrban mindenkor; ismét mondom, örüljetek! A ti szelídlelkűségetek ismert legyen minden ember előtt. Az Úr közel!" Fil 4,4-5Ó, bárcsak tudnék örülni, bárcsak érezném az Úr közelségét! - sóhajtanak fel sokan. Ha körülnézek a világban, azt látom, hogy sok…..
Irgalmas Atyám! Nagy öröm számomra, hogy újra a közeledben vagyok, visszafogadsz magadhoz és ismét szeretettel ölelsz át engem. Szereteted soha nem volt számomra kényszer, én mégis megtagadtam azt, elhagytalak. Most bűneimet megbánva térek vissza hozzád, irgalmas Atyámhoz. Te…..
Jézus így felelt a latornak: "Bizony, mondom néked, ma velem leszel a paradicsomban." Lk 23,43Egyetlen ember van a nagypénteki sokadalomban, aki hangos szóval tesz hitvallást Jézusról, pedig a legkevésbé tőle volt várható ez: az egyik lator. Vajon miért tudja abban a sokaságban…..