Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZhenQiao!

224 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Makaó Kína különleges igazgatású területe az ország délkeleti partjainál, Hongkongtól 65 km-re 1-2 órás hajóútra fekszik a Gyöngy-folyó torkolatánál. Makaó nevű félszigetből és két másik szigetből álló ország. Kínából Guangzhou és Hongkong városokból elég egyszerűen meg lehet közelíteni hajóval vagy…..
Szingapúr egy elbűvölő délkelet-ázsiai városállam, mely gazdagsága és magas életszínvonal mellett híres a többi ázsiai országra nem jellemző rendről és fegyelemről. Persze ez alatt nem azt értem, hogy a többi ország rendetlen vagy koszos lenne, de Szingapúr a leghíresebb tisztaság és rend…..
1. A 100$-oson megtalálható a nemzeti himnusz mikro változatban 2. Singapore Flyer a legmagasabb óriás kerék Ázsiában 3. Szingapúrhoz egy a Szingapúr nevű sziget mellett még 63 kisebb sziget is tatozik. (Legnagyobb szigete Sentosa, ami a szórakoztató ipar fellegvára, kicsiktől nagyokig mindenki…..
Mivel a tél folyamán két helyen is dolgoztam, így a megszokott, kínai életem folyamán hőn szeretett téli szünet most elmaradt. Dolgozóknak hivatalosan cégtől függően 1-2 hét szünet van a kínai új év alkalmával, nekem egy hét volt, amikorra egy harbini kirándulást szerettünk volna megejteni. Azonban…..
Eddig sem volt túl sok karácsonyban részem (az utóbbi éveket illetően), de most ez a december vitte a pálmát... Az iskolában dolgozva "végre" belekóstolhattam a kínai "munkamorálba", munka mindennap reggeltől estig, még állami ünnepekkor is. Bár itt a karácsonyt nem ünneplik és az újévet is máshogy…..
Karácsonyi party a suliban. Karácsony alkalmából nem pihenünk, hanem túlórázunk. Mivel amerikai a suli, karácsonyi ünnepséget tartunk minden hétvégén decemberben, bemutatva a kínai gyerekeknek és szülőknek, mi is a karácsony és, hogy is zajlik ez "nálunk, Amerikában".…..
Új vizekre (területre) eveztem. Nem közigazgatás, nem üzlet, hanem "oktatás". :) Új nevem is lett, a koreai/japán Nami, a kínai Zhen Qiao nem elég, kellett egy "amcsi" is, hogy a külföldi kollégák és a gyerekek nyelvtörés nélkül megtudjanak szólítani.  Több külföldi…..
AQI 38 Szép napunk van ma. A szél elfújta a szmogot, délutánra a bárányfelhőket is... Tiszta a levegő, ki a szabadba! Levegőzünk, lélegzünk ezerrel. :) Sajnos a szél miatt hihetetlenül hideg van, így a futás nem opció. :(..
Délután 13:40, Qingdaot már alig látni. Nap sehol, félhomály és szmog. Qingdao, én így nem szeretlek!!! :( Szürke hétvégénk volt. Most már jobb. :)..
Tengerparti városban élő emberek kedve, hozzáállása felmérések szerint sokkal pozitívabb, sokkal optimistább, mint a nem tengerparti városban élőké. Ilyen kilátással, látvánnyal lehet is. :)..
Könyv egy lányról a kalandvágyból szökött át Észak-Koreából Kínába, és soha többé nem tért vissza... http://index.hu/kultur/2015/09/19/hyeonseo_lee_a_lany_het_nevvel_eszak_korea_szokes/ ..
A versenyt nem lehet elég korán elkezdeni. Hétvégi event az egyik amerikai magániskolában. Baba mászó verseny, kb. 60 baba + szülők! Szülők alatt értsd anya, apa, nagymamik és nagypapik, lehetőleg mindkét ágról. Kínában az egy gyerek politikából következik, hogy a baba,…..
Koreai leves sertéssel. Amilyen piros, olyan csípős. Tehát nagyon! :) ..
Amikor egyetemista voltam elfejeltettem menzás képeket feltenni. Itt van most néhány. Ez a mellettünk lévő Qingdao Egyetemnek a menzája. Nem rég nyitották, nagyon kis rendezett, mindenféle tartománynak a különlegességeit meg lehet találni, nagyon olcsón. Sajnos csak diákok…..
Boldog Mikulást! :) Bár ide a Mikulás keze nem ér el, de a karácsonyi dekoráció itt is megjelent több helyen a városban. Valahol egész szép és egész találó is. (Értem ez alatt, hogy Kínában sok helyen az év 365 napjában van karácsonyi zene és díszlet, csakmert nyugati és…..
Már biztos sokszor említettem, hogy Ázsiában nagyon divat és közkedvelt a lányok körében a cukiság... Főleg Japánban, ott csak egy "kicsit" viszik túlzásba. Cukik az öltözködésben, pózolásban, viselkedésben, mindenben amiben csak lehet. Kortól függetlenül!!! Hétfőn az…..
Koreai kaja függőség terjed. Amióta visszajöttem és Joeyval együtt dolgozunk (kínai munkatárs), minden ebéd időben a szomszéd utcában található szupermarketben kötünk ki ebédidőben. Van ott egy mini menza. Általában csak a környéken lakó koreaiak esznek ott, meg mi ketten. A…..
Bár ez a 3. évem itt, de soha nem láttam még hóesést, és soha nem volt még ilyen hideg november végén, december elején. Hó szokott esni, de nagyon ritkán, általában január és február környékén. Eddig mindig kimaradtam belőle ugye, mivel tavaly Koreában teleltem, előtte pedig…..
Kína egzotikus, ismeretlen, általam eddig nem látott gyümölcsökből kifogyhatatlan, ami tökéletesen párosul a gyümölcsfüggőségemmel és az ismeretlen iránti kíváncsiságomhoz. Másik jó oldala a dolognak, hogy nagyon jó áron nagyon jó minőségű, nagyon finom dolgokat lehet…..