Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PHAT

21 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem, tésztás étel még nem is volt a blogon, pedig hát ez annyira kézenfekvő. Most egy dőzsölős változatot mutatok, nincs benne igazából semmi extra, csak annyi, hogy a szokásos, kicsit már unalmas darált hús helyett csirkemellet használtam. Hozzávalók (kb. 2-3 főre):-1…..
PHAT 2014.02.23 00:58:20
@halaloszto: = belül keményebb marad, harapható, nem az a plötty valami. Ennyi a titok :)
Najó, elismerem, nem voltak túl magasak az elvásáraim, de azokat mindenképpen felülmúlta ez az expressz összedobható nassolnivaló. Ha egy kis édeset ennél, de nincs kedved túl sokat szöszölni a konyhában, ez nagyon be fog jönni. Sőt, mondok valamit, a gyerek is imádni fogja!…..
Napi Vagányság Ingyen kurvázás 2014.01.24 08:25:00
#378 A Kölnben található Pascha nevű bordélyház mintegy 120 ordas kurvát, és 80 alkalmazottat vonultat fel. Ezek szerint a kurva nem alkalmazott. Az 1972-ben nyílt, panel jellegű 12 emeletes épületben a vendégéjszakák száma naponta 1000, ha fél órát is ottalvásnak lehet…..
Következzen 14 tény, ami csak a legelvetemültebb rajongók számára nem jelent újdonságot. 1. Az első Harry Potter könyvet 1998-ban adták ki – ugyanabban az évben, mikor a Roxfort-i csata játszódik. És mi is volt arra a cikeszre írva, amit Harry Dumbledore-tól örökölt? Csak…..
Ebben az ételben az a jó, hogy bármikor elővehető, nincs különösebb szezonja és nincs ember, aki ne szeretné. Garnírungként a túrógombóc nagyon illik mellé és a "szokásos" galuskánál könnyedebb is. Igazán jó paprikás csirkét, csak jó egész csirkéből lehet készíteni,…..
Ha sütnék egy szaftos tarját vagy egy jó kis ragacsos oldalast ez a főzelék az elsők között lenne, amit választanék hozzá. Nagyon egyszerű, túl sok csavar sincs benne, de a savassága, a petrezselyem frissessége és az avokádó krémessége annyira összehozza őket egy egésszé,…..
Miután a Délidő nagy sikert aratott és nem mellesleg a Ben Wade és a farmer sem okozott csalódást, a neves westernrendező Howard Hawks úgy döntött, hogy ő is megcsinálja a saját verzióját. Visszatér egy kicsit a pozitívabb szemléletű westernekhez, persze kellően a maga (és John…..
Oké, ez csak alibirecept, 3(-4) hozzávalóból, még egy papucsállatka is meg tudja csinálni. Szóval fogjuk meg a másik oldaláról a dolgot: ha mondjuk szombat reggel ezt tenné elém a pasim, egész nagyot nőne a szememben és biztos nem kötözködnék vele, hogy milyen könnyű volt…..
PHAT 2014.01.22 20:12:26
@eyr750: szerintem a bacon az egy szalonna fajta, ha nagyon szőrözni akarunk akkor baconszalonna, de akkor sem sima szalonna, mivel abból is létezik nagyon sok féle: kolozsvári, erdélyi, angol, császár, csemege, kenyér, zsír, stb.
PHAT 2014.01.28 22:00:09
@hhh.: jó ötlet :)
@motoroskonyhaja: köszi, ez érdekes!
PHAT 2014.01.28 22:09:10
@motoroskonyhaja: amúgy ezzel csak az a bajom, hogy ha azt írom, bakonyi szalonna, senki sem fogja tudni, miről van szó :) Lefogadom, hogy még a boltban sem. Ha azt írom: bacon, az egyértelmű. Mindenki így ismeri.

És még azt is gondolom - ezt nem kifejezetten neked mondom, csak általánosságban -, hogy kicsit túl van ez a dolog lihegve. Mármint rengeteg idegen eredetű szavunk van, ahogy más nemzeteknek is, és mindig lesznek újabbak, ez ellen kár annyira lázadni. De majd legközelebb úgy írom, hogy békönös, és akkor legalább magyarosan van leírva :)
A padlizsánkrém az egyik olyan étel, ami rengeteg vitát szokott kiváltani, hogyan kell elkészíteni, mit kell beletenni, ez az eredeti, a fenét, az az eredeti, satöbbi. Azt gondolom, mindenkinek megvan a bevált módszere, szükségtelen ezen vitatkozni, de persze ezzel nem azt mondom, hogy…..
PHAT 2014.01.20 00:11:52
@Hátrányos helyzetű kaviár: :) biztos nagyon finom úgy is.
PHAT 2014.01.20 09:21:54
@Fazakas László: @lüke: fura amit írtok a fokhagymáról, azt hittem, ez teljesen elterjedt. Próbáljátok ki egyszer ;) remekül illik a padlizsánhoz.
PHAT 2014.01.20 10:16:27
@lorien: a kérdés jogos :) de szép volt és az íze is teljesen jó lett.
@Hátrányos helyzetű kaviár: á, oké, ezt nem tudtam :) Na, legközelebb paradicsomot is rakok bele.
Van az úgy, hogy az ember bevásárol, becsűri a jégre a fagyasztott cuccokat, aztán azok csak gyűlnek, mert legtöbbször a frisseket kell hamarabb feldolgozni. Így vagyok én a zöldségekkel, betárazok belőlük, aztán egyszercsak azt veszem észre, hogy nem férek be a fagyasztóba.…..
Lencsét enni újévkor márpedig kell, ez egy szép hagyomány. De már megint főzeléket? Jó, jó, tudom, én is szeretem, de kezdjünk már valamit azzal a lencsével az örökös főzelék helyett! Mutatok egy alternatívát, ami kijön egy ezresből, különlegesebb, és banyek, nagyon finom.…..
PHAT 2013.12.31 15:35:39
@Waka: és még finomabb is, ahogy kinéz :) A májat illetően nem tudom, lehet, hogy igazad van, de nekem anya így tanította, és tudod hogy van ez, az ember nem igazán szokott szembemenni az anyukája tanításával ilyen téren :)
Itt van annak a minikiflinek az eredetije, amit ebben a posztban említettem. Ez azért némileg összetettebb, melósabb, de cserébe sokkal finomabb is. Krémsajt a tészta alapja? Tényleg csak ennyi alapanyagból áll? Ezt ki kellett próbálnom. Többszöri kísérletezésre sikerült az…..
PHAT 2013.12.31 14:04:52
@Intizar: áh, nem én találtam föl :) Valahol láttam a neten pár hónapja, nem is rugelach néven, csak sztem az a recept nem volt jó, mert nagyon kevés lisztet és cukrot írt hozzá. Micsoda tradicionális süti, nahát, fogalmam sem volt róla. Akkor te úgy csinálod, hogy feltekered mint a bejglit és feldarabolod?
PHAT 2013.12.31 14:13:52
@Intizar: tök jó ötlet, úgy tényleg gyorsabb, ráadásul több tölteléket is elbír, mint ezek a pici kiflik. Lehet, h legközelebb kipróbálom a te módszereddel :)
PHAT 2013.12.31 14:32:46
@Intizar: inkább olyan legyen, mint fordítva :D
Ugye érzitek a halvány kettős értelmet a címben? Az van, hogy szerintem a brownie az egyik legfinomabb sütemény, és úgy az, hogy baromi egyszerű összedobni. De ez csokoládé. Ebben alig van szárazanyag, így egy teljesen más állagú süti, mint a mi hagyományos piskótánk. Szóval…..
Mindenekelőtt beszéljünk a spenótról. Tudom, utálod. Én is. De elmesélek valamit. Pár éve Velencében hátizsákos túráztam a barátaimmal, és az utcán kerestem valami ennivalót, ami lehetőleg nem pizza. Így sikerült kifognom egy nagyjából szendvics méretű, (valószínűleg)…..
PHAT 2013.11.14 19:14:26
@gy franciska: dehogy, köszi az észrevételt! És örülök, hogy tetszik a blog :)
PHAT 2013.11.22 14:25:12
@Varázspálca: szia, igen, olvaszd ki először. Én ezt a fajta spenótot nem csöpögtetem le, szerintem nincs (annyi) leve. De ha neked sikerül kifogni olyat, aminek van, akkor igen, öntsd le a levét. Majd írd meg, hogy sikerült :)
PHAT 2013.12.06 14:13:10
@Varázspálca: köszi, nagyon örülök, hogy nektek is ízlett!
Tejszínes-brokkolis csirkés hamis pite és diós-lekváros kifli Hirtelen ötlettől vezérelve lett végül némi nasi az egytál mellé. Persze a dolog megkövetel némi otthoni maradékot is, de ezt majd mindjárt kifejtem. A húsos pite alapját Nigellától loptam. Zseniális. Csinálsz…..
PHAT 2013.12.06 14:12:09
@tippan67: @ekat: jó a rendes tejszín is, persze, sőt :) Én most éppen ezt kaptam olcsón, így egyrészt belefértem a blog adta keretbe, másrészt ha valaki csak ezt tudja megvenni vagy ez van otthon, ezzel is finom lesz - mondhatom úgy, hogy kipróbáltam :)
Ez a világ egyik legegyszerűbb kajája, és amilyen könnyű megcsinálni, annyira finom. Mindössze három hozzávalóból áll, de a pasik sem fognak rá panaszkodni, mert van benne hús, ugye :) Ez recept amúgy tipikus esete az "ami épp van otthon, azzal kezdjünk valamit"-nek - legalábbis…..
PHAT 2013.12.03 19:32:18
@FunTom8: szia, nem, én nem szoktam letakarni, és sima sütőm van. De érdemes úgy csinálni, ahogy te szoktad sütni a csirkét, mert tényleg sok függ a sütőtől.
A templom egere Májas táska 2013.11.27 19:25:20
Az egyik legjobb dolog a templom egereinek, ami boltban kapható, az a fagyasztott leveles tészta. Rengeteg minden készíthető belőle, egy időben direkt kísérleteztem vele, sütöttem sósat és édeset, aprót és nagyot is. Nagyon szeretem, mert olcsó, finom, egyszerű vele dolgozni és…..
PHAT 2013.11.28 12:10:41
@Blas3nik: jaja, vízzel kentem körbe a széleket, a szurkálás viszont elmaradt, majd legközelebb :) Köszi!
Ez a világ legjobb levese (értsd: a kedvencem). Ha megcsinálom, szó szerint addig járok rá, míg el nem fogy, képes vagyok degeszre enni magam belőle, mert hiába nem vagyok már éhes, akkor is kívánom. Pedig amúgy nem vagyok túlzottan oda a levesekért... Gyakorlatiasan nézve az is…..
PHAT 2013.11.26 21:07:41
@mildi: oké, legközelebb rakok bele :)

@Alotharian: nekem anyukám azt mondta még nagyon régen, hogy palóclevesbe nem rakunk répát :) De persze ha akarsz, tegyél bele, szerintem ez is olyan lehet, mint a gulyás meg a lecsó, ki-ki másképp csinálja. Zöldbab ügyben meg nem értek egyet, de nem is muszáj :)
Nagy rajongója vagyok a cinnamon rolls-nak, vagyis a fahéjas csigának, mindenképpen meg akartam itthon is próbálni és isteni finom lett! Semmi köze a boltban kapható csigához amúgy. Ez kelt tésztából készül, mennyeien puha és melegen totálisan ellenállhatatlan. Úgy 2-3 óra míg…..
PHAT 2013.11.23 12:44:36
@Before: én pont azt nem szeretem a boltiban, hogy a háromnegyede kiszáradt vacak. Ízlések és pofonok :)

@mildi: ha nagyon nincs, kérj kölcsön ;)
PHAT 2013.11.23 13:49:27
@Mária: igazad van, ez eszembe sem jutott.
@Öreg Kecske: köszönöm a tippet! Ki fogom próbálni mindenképpen.
PHAT 2013.11.23 16:13:18
@mildi: oppardon, félreértettelek :) Én jobban szeretem így nyomorgatva, de ha esetleg megcsinálod, a választás szabadsága a tied :)
Legyen már végre valami férfiasabb kaja is? Tessék! Ez egy régi, bevált receptem, aminek sokáig nem szívesen árultam el a titkát, de szerintem mostanában már nem akkora titok, mitől lesz igazán finom a csilis bab. Persze ez messze nem autentikus, azt elvileg nem is darált húsból…..
PHAT 2013.11.20 20:37:04
@windex: ha akarod :) Én ezt a receptet nagyjából 10 éve csináltam meg először, akkor még a római kömény nem volt olyan általános fűszer itthon, sőt... Szóval nem, én rendes, mezei őrölt köményt teszek bele.

@motoroskonyhaja: köszönöm, nagyon aranyos vagy :) Nem bántódok meg ilyesmin egyáltalán, azon már túlvagyok, hogy megsértődjek, ha valakinek más a véleménye, mint nekem. Annyit tennék csak hozzá költség szempontból, hogy nem tudom, azt láttad-e, hogy a kaják nem egy, hanem általában legalább 2-3 főre (vagy evésre) szólnak, szóval elég takarékosak. Ami pedig ezt a receptet illeti, meg lehet persze csinálni száraz babból is, de én nem szeretek annyit vesződni egy étellel, amit az megkíván. És szerintem így is nagyon finom :)

Köszi a recepteket! Megnézem ezeket is mindenképpen, meg szétnézek a blogodon, látom, érdemes :) És ha esetleg innen elkészítenél valamit, várom a véleményedet!
PHAT 2013.11.22 14:27:47
@motoroskonyhaja: köszi a receptet, jól hangzik!

A fejléccel igazából meg akarom őket kímélni egy szélütéstől :) És persze, dehogy bánom, ha felveszel, köszönöm!
A templom egere Igénytelen vacsora 2013.11.21 13:51:19
Az úgy volt, hogy semmi kedvem nem volt főzni... vagyis nem, várj. Tegnapelőtt nem volt se kedvem, se időm, tegnap is későn estem haza, és szó szerint kopogott a szemem. Kaja kellett, azonnal. Körülnéztem, mivel lehetne valamit kezdeni. Babapiskóta maradt még a tiramisuból, oké. Van…..
Ha hétvége, akkor bevásárlás. Nemrég történt velem, hogy a boltban a pénztáros néni megjegyezte: "milyen okosan vásárolt!". Megköszöntem neki, és mondtam, hogy ráadásul ebből legalább négyféle kaját fogok főzni. Úgy, hogy nem költöttem többet háromezer-párszáz…..
PHAT 2013.11.17 12:50:35
@agyragobogar: igen, ebben teljesen igazad van. Ezért írtam az elején, hogy a környékbeli boltok szórólapjait érdemes átnézni. Én viszonylag szerencsés vagyok, mert a belvárosban lakom, 2 percnyire CBA, 4 saroknyira Spar, 10 percnyire Aldi, villamossal (autóm nincs) 15 percen belül még két másik. Az említett spenótot meg kiszedtem a Tesco online kosarából, miután megvettem a Spar-ban :) Van, akinek ennél jóval korlátozottabbak a lehetőségei, de minimum két üzlet között azért a legtöbben tudnak választani szerintem :)
PHAT 2013.11.18 13:30:11
@Rézfánfütyülő fűzangyal: ez így van sajnos. + a különböző adalékanyagok és a tartósítószer, amit én a saját lekváromba nem rakok bele. Amúgy is sok szemetet kénytelenek vagyunk megenni - főleg ha spórolni akarunk -, legalább amiből tudjuk, hagyjuk ki ezeket.

@AncsaPancsa: ez tök jó ötlet, köszi! Próbáltad már? Simán letörölhető?
PHAT 2013.11.18 13:36:53
@AncsaPancsa: na, erre beruházok, köszönöm!
Itt az ideje, hogy együnk végre egy kis édességet :) Ezt a receptet nagyjából 20 éve kaptuk a család egyik barátjától. Akkor még ugye híre-hamva sem volt itthon a mascarponénak... És bevallom, én azóta is így csinálom a tiramisut. Rengeteg, ennél sokkal rosszabbat ettem már…..
PHAT 2013.11.17 12:40:13
@ekat: ömm, nem értelek: "Főzz le kb. 3 adag erős kávét, ezt öntsd egy laposabb edénybe, és mártogasd meg benne a babapiskótát." ez a süti alapja. Ha több kávét szeretnél, igyál mellé ;)

@Mária: :D aztán ha el is készítesz valamit, írd meg, hogy ízlett.
PHAT 2013.11.17 13:03:17
@álfirkász: ó, tényleg, mindjárt pótolom, köszi! A mazsolát meg nem muszáj belerakni :) Ha utálnám, én úgy csinálnám meg, hogy a kávéba tenném a rumot és a mazsolát kihagynám.
PHAT 2013.11.17 13:31:53
@ekat: tiramisu-wannabe :)

@álfirkász: tudom, mire gondol, én is utálom a tömény vajkrémes süteményeket. Ez a krém nem olyan :)
Nem ezt ígértem legutóbb, de most a húst gyorsabban meg kellett csinálni :) A másik is jön hamarosan! Na most, ez egy kísérlet volt valami burek-szerűt összehozni, ez lett belőle. Közel sem úgy néz ki, mint a sárga-kék pékségben kapható (vagy gondolom akár az eredeti) verzió,…..
PHAT 2013.11.12 19:55:07
@Getta,grip: ez tök jó kis takarékos ötlet, köszi, hogy leírtad! :)
A templom egere Koleszos fapadosok 2013.11.07 18:02:59
Tegnap este kaptam egy kedves levelet, a feladó Büdösbúvár, gratulált a bloghoz és elküldte egy pár bevált kolis receptjét. Mivel láttam, hogy igény van rá, közzéadom őket, biztos lesz, aki nagy hasznát veszi. Egyúttal szeretnélek bíztatni titeket, küldjétek el a bevált…..