Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SunNira

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan elcsépelt lehet, de nem véletlenül az egyik legkedveltebb őszi virágunk a krizantém.Csodás színekben létezik, cserépben is, a kertben is és vágott virágként is használhatjuk.Legismertebbek talán a Chrysantemum grandiflorum hibridjei.Szereti a fényt, de nem kifejezetten napos…..
Wisteria sinensis, azaz a lilaakác májusban virágzik. A lilaakác magról gyorsan csírázik, gyorsan nő, fás szárú kúszónövény. Virágot csak 2-3 éves korában hoz először. Japánban létezik egy híres sétány, egy wisteria alagút, ahol csodás virágözönnel ejtik…..
Clivia miniataMa a Clivia miniata-ról írok pár sort, mert az egyik kedvenc növényem. Magyarul szokták narancsliliomnak nevezni, vagy egyszerűen klíviának.Rendszertanilag az amarilliszok közé tartozik, Dél-Afrikából származik. A klívia nemzetségbe a miniata-n kívül még négy faj…..
Dísznövények Tulipa - Tulipán 2013.08.17 20:36:37
Tulipa nemzetségEgy kis leírás a tulipánokról, mert teszt jelleggel egy szupermarketben vettem tél végén egyesével csomagolt tulipán hagymákat kb 30Ft/db áron. Nem sok jót jósoltam nekik, de mostanra elkezdtek hajtani.A tulipánok kihajtásához szükségük van egy kis hidegre, ezért…..
Rhododendron simsii - rhododendron vagy azáleaKelet-Ázsiából származó cserje, bár ahol jól érzi magát, és akár 100 évig is elél, ott több méteresre is megnő.A virágai lehetnek egyszerűek vagy teltek, fehértől a rózsaszínen át a liláig terjedhet a színük. Ha cserepes…..
Medinilla magnificaGyönyörű növény, a nevének minden porcikájában megfelel. A sötétzöld levelei 20-30cm hosszúak, bőrneműek. Szépséges bugavirágzata akár a 40cm hosszt is elérheti.Virágzáshoz szüksége van legalább 2 hónap nyugalmi időre, amikor kevesebb locsolást igényel,…..
Gardenia jasminoides, azaz a gardénia   Ha nem is hozza gyönyörű, illetos fehér virágait, fényes sötétzöld levelei akkor is szépen díszítenek. Amikor bimbózik a növény, nagyon figyelni kell az egyenletes hőmérsékletre és öntözésre.Szereti a világos, de nem tűző…..
Crossandra infundibuliformisSötétzöld levelű mutatós félcserje, már igen fiatal korától virázik (pár hónapos palánta). Virágai lehetnek fehérek, sárgák, narancssárgák és a zöld füzérvirágzat tetején díszlenek. Az elnyílt virágokat távolítsuk el, és hogy szép…..