Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bruteman

0 bejegyzést írt és 207 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drogozzunk vagy ne drogozzunk? Nyissunk-e nemzeti marihuánaboltot? Zárjuk-e börtönbe a füveseket? Ossza-e az észt az alkoholista? Igen és nem! IGEN! Néha bizony kőbunkó egyszerűséggel viszonyulunk olyan civilizációs kérdésekhez, ami talán több igényességet és gondolkodást…..
Szerencsére a kis Gézák még nem felső tagozatosak, úgyhogy őszinte megdöbbenésünk után anélkül tudunk elmélkedni az új tankönyvekről, hogy közben csillapíthatatlan vágyat éreznénk a könyvek apró ficnikké szaggatására és azok felgyújtására a tarnárnő/úr testén.…..
bircahang Euroatlantista fenevadak 2014.08.16 08:08:00
Nagy háború készül. Véres háború.   A marxizmus megadta magát, akadt egy Gorbacsov, aki belülről szétzúzta a marxista államszervezetet és feltartotta a fehér zászlót. Ehhez kellett az a fontos előzmény, hogy a marxista vezetők is belássák: rendszerük nem…..
Bruteman 2014.08.17 21:56:44
@grani:

A NATO tagállamokkal való "körbevétel" miért egyenlő háborús előkészületekkel? Hogy nézett ez ki pl. Magyarország esetében? Ha jól emlékszem, kb kellett a légterünk, ezért hirtelen NATO-tagok lettünk, aminek nagyon örültünk, mert valamilyen szintű védelmet biztosít egy esetleges fegyveres konfliktus esetében.

Mennyiben lehet vajon azt állítani, hogy ezek háborút provokáló tevékenységek, és miért nem állítod pl., hogy felkészülés, megelőzés.

Az utóbbi évtizedek nyugati fegyveres beavatkozások szükségességével lehet és kell is vitatkozni. De én nem mernék ilyen tisztán állást foglalni, hogy ez mind ördögtől való. És biztosan nem tennék az orosz lóra sem emiatt, mint az emberiség békés jövőjének zálogára.

Ez kérdés, nem provokáció.
egy – Bár otthon le se szartad a politikát, sőt szavazni sem mentél el, mondd azt, hogy kivándorlásod fő oka politikai. kettő – Bár otthon szörnyű nyomorként élted meg, hogy egyszobás bérlakásban élsz egyedül, külföldön tekintsd teljesen normális állapotnak, hogy…..
Bruteman 2014.08.16 12:57:56
@Istóczy Győző: Te igen jó kapcsolatot ápolhatsz a "belpesti balliberális feketemosogatóértelmiséggel", legyenek is bárkik, meg a miskolci orkokkal.

Ez valami Gyűrűk Ura fanclub?
Bruteman 2014.08.17 19:20:41
@maxval a bircaman:

Szerintem ott vagy eltévedve, hogy az írásodat paródiának véled. De egy paródiában mindig jelen kell hogy legyen a parodizált jelenséggel, személlyel, csoporttal szembeni tisztelet, hovatovább szeretet. Az írásodban ennek nyoma sincsen, kizárólag sértések, előítéletek, ártalmas sztereotípiák sorozata.

A gyűlölet van/nincs kérdéshez meg annyit még, hogy szerintem szemet szúr, hogy a legnagyobb netnácik tapsikolnak itt (istózcy tolkien, benjamin eisenberg...). Engem zavarna.
Bruteman 2014.08.17 21:37:31
@maxval a bircaman:

Nem vártam többet :) Valójában nem is neked szólnak a kommentjeim, annak semmi értelme nem lenne. Inkább jelzés másoknak, hogy másképp is lehet gondolkodni, érezni.

Különben felteszed magadnak a kérdést egy posztnál, kommentnél, hogy mit akarsz elérni?

Ezzel a poszttal pl mi volt a célod?

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Két okból nem hoznám fel itt példaként Bacsót. Egy emberiség-ellenes, elnyomó diktatúráról nem készül paródia. A szatíra inkább megfelelő megnevezés, de nem ez a lényeg.

A másik ok, hogy véletlenül se említsük egy lapon a Tanút maxval posztjával. Abban van humor, ebben nincs. Ebben, ahogy Te is írod, gúny van, kb félmillió embert gúnyol ki az ostobaságaival. Félmillió embert állít be képzetlen, gondolkodni képtelen, pénzhajhász, pénzért bármit elvállaló senkiként.

Ha pedig ellent mondasz neki, élből rád süt valami hasonló bélyeget (ld. fentebbi "párbeszédünket").

Én pedig kizárólag azért megyek bele ilyen meddőnek látszó adok-kapokba, mert egyre fontosabbnak érzem, hogy emberi hangok is hallhatók legyenek, minél nagyobb tömegben. Szerintem ennek a nemzetnek nem arra van szüksége, hogy a tagjai egymást uszítsák valakire, gúnyolják, tegyék nevetségessé. Ez rombol.
A cáptatámadás érdekes dolog: sokan rettegnek a halálos fogsoroktól, de a matematika könyörtelenül cáfol minden cápás horrofilmet: évente összesen kb. 70-80 cápatámadás történik világszerte, és ebből csak tíz végződik halállal. Számolja ki mindenki magának, vajon mégis…..
Ki játszotta volna eredetileg a T-800-ast? Hány szavas szövegkönyve volt Arnold Schwarzeneggernek? A magyarul Halálosztóként bemutatott sci-fi-történelmi opuszt kereken 30 éve mutatták be, ezért összeszedtünk néhány érdekes információt a Terminátorral kapcsolatban. 1. A…..
Nem túl sok mindent lehet hozzáfűzni az FTC vezetőségének döntéséhez, miszerint az RTL Klub stábját nem engedik be a stadionavatóra, talán csak annyit, hogy elég pitláker húzás ez, kérem szépen. Állambácsi seggét ennyire szánalmasan tán még a debreceni stadion örvén sem…..
Bruteman 2014.08.10 01:00:44
@Blogger Géza:

Azt mondod:

"Nem, mert még összességében így is túl nagy a balliba túlsúly az elektronikus médiában. Még mindig messze vagyunk attól, hogy az ottani megoszlás a választóihoz hasonló legyen."

Ezt úgy értetted, hogy a fideszt érintő pozitív híreknek úgy kellene aránylaniuk a negatívokhoz, ahogyan a választások alakultak? Vagy hogyan kellene figyelembe venni a választások eredményét?

És egyáltalán miért?
„A béke a rend nyugalma.” (Szent Ágoston)   Nem csitul a liberális demokráciát eltemető magyar miniszterelnök tusnádfürdői beszéde körüli felháborodási és értelmezési cunami. A napokban azt fejtegettem, hogy ez valószínűleg nem jelenti a mai magyar államberendezkedés…..
Bruteman 2014.08.01 21:50:16
@biboldó:

Baszod, a halakra még nem is gondoltam!

XD
Bruteman 2014.08.01 21:55:32
@biboldó:

Abból elég sok van manapság, úgyhogy az biztos kiemelt lakosztályt kapott a bárkán. Hogy nyugodtan tudjon szaporodni.
Bruteman 2014.08.01 22:06:41
@biboldó:

Az én bajom különben az, hogy egyre inkább meggyőződésemmé válik, hogy valójában mindez még csak nem is az erkölcsről szól, sokkal inkább az erőforrásokról.

Minél nagyobb számosságú embert meg lehet bélyegezni valami kreált indokkal, annál kisebb erőfeszítésbe/munkába/tanulásba kerül majd, hogy a "többségbe" tartozó jómunkásember is hozzájusson belőle valamennyihez.

De lehet, hogy csak túlzottan borúlátó vagyok.
Munkaalapú társadalom és nem liberális demokrácia, a jóléti államok vége – olyan kijelentések Orbán Viktor tusnádfürdői beszédében, amelyek kiverték a biztosítékot. Fodor Gábor és egyszemélyes pártja szerint az ilyen demokrácia nem is demokrácia, az MSZP szerint Orbán…..
Bruteman 2014.07.30 16:21:13
@picur3ka:

"Mért ezt vitatja meg a kolonizáció helyett és miért tekinti utóbbit normálisnak, helyénvalónak, jutalmazandónak, akár a mi vérünk árán is."

Hol is tettem ezt? Mutasd már meg azt a mondatomat, ahol a mi vérünk árán tartok bármit is helyesnek. Alig várom.

"1. nem voltak magyar nácik. ez egy német politikai szerveződés anno. hungaristák voltak. nem ugyanaz"
Valóban nem ez a téma. Számodra lehet, hogy fontos a szavakon való lovaglás, a lényegen nem változtat, ami pedig az, hogy voltak magyarok, akik a nácikkal kollaboráltak azokban a törekvéseikben, amelyek miatt a náci fogalma ma nem szalonképes, és soha nem is lesz. Tették ezt többek között abban a reményben, hogy győzelem esetén visszakerülnek elcsatolt területek. Ha nem nézel ezzel szembe, nyilvánvalót tagadsz valamiért.

"2. a "kalandozások kora" ala Nemere, vagy ki, nem létezett. zsoldos katonák voltak. a német hercegségek alkalmazták és fizették őket egymás elleni harcukban."
Tehát a magyarok abból profitáltak, hogy más népeket lerohantak, kifosztottak. Pénzért. Ez nyilván a Te olvasatodban sokkal nemesebb cselekedet, mint a kolonizáció (más népek leigázása pénzért), bár elég kifacsart logika.

"3. kolonizáció volt. ma is van." Igen van. Nem állítottam, hogy nincs.

"4. rasszteória: az Elbától keletre mindenki sub-human"

Látom, otthon vagy a témában, de hogy jön ez ide? Szerintem sehogy.

"Szerintem egy kis olvasás (igazi tudomány, nem újság, propaganda, meg kommenista forradalmárok kitalálásai) jól jönne mielőtt lekicsinylően vitázgatni kezd. Nemcsak történelmi, de gyéb társadalomtudományi is. Pl."

Az az érzésem, hogy a társadalomtudományok lényege nem megy át beépített a szűrődön. Különben nem ágálnál ennyire az egymás mellett éléssel, társadalmak külső és belső együttműködésével szemben. De az (állítólagos) lexikális tudásod mindenképp elismerésre méltó.

A "lekicsinylő" jelző meg mosolyt csalt az arcomra. Több tisztelet van egy félmondatomban, mint az összes kommentedben ennél a posztnál.
A rendkívüli helyzetre tekintettel sürgősséggel tartott stábgyűlést a Mentális Deficit blog szerkesztősége, melyen legnagyobb örömünkre vendégül láthattuk a hazánk jövőjéért aggódó független civil szervezetek képviselőit, mindenekelőtt a Civil Összefogás Fórum…..
Bruteman 2014.07.29 13:55:23
@.Gordon Gekko.: Szerintem mindenki az mond, amit akar.

Ez a szomorú igazság.
  Kedves Zsótti!Felháborodással vegyes irigységgel konstatáltuk, hogy legutóbbi, Aranyszájú Szent Jánoshoz felérőn veretes és vaskos szitkozódásodból, mellyel a patás ördöggel cimboráló és bulvármétely-dagasztó médiákok aljas képviselőit tűzted egyszersmind…..
Bruteman 2014.07.22 16:55:05
@Wagem: XD

Mire ez a sértettség? A poszt egy más szaktársait sértegető újságíróról szólt, nem Rólad, mégis már akasztanál?

Mondd csak, a mindennapokban (munka, család, barátok) segít ez a fajta "temperamentum"? Nincs neked más problémád, ahol ezt a rengeteg energiát hasznosítani tudnád?
Bruteman 2014.07.22 16:57:44
@bumposs: Én sem értem, hogy képes valaki ennyire bepörögni egy blogbejegyzésen. Hihetetlen. Vajon az utcán is így vissza mernek szólni, amikor a közértes rosszul ad vissza?
Ment-e a világ elébb az elmúlt harminc esztendőben? Vörösmarty Mihály e kérdést még a könyvekre fogalmazta meg, érdemes volt-e annyi könyvet megírni, kinyomtatni. Mi most azon merengünk, hogy előrébb járunk-e a korrupciós technológiák területén? Vajon hatékonyabb…..
Bruteman 2014.07.22 13:10:29
@inebhedj - szerintem:

Én úgy gondolom, hogy a versenykapitalizmusban nem megengedhető a hatékonyság visszaesése egy bizonyos szint felett, mivel az a szervezet létezését fenyegeti. Ezért, még ha valóban létezik korrupció bizonyos formákban, az adott ráfordítással szembeni teljesítmény nem tud olyan mértékben visszaesni, mint az állami szektor esetében.
Bruteman 2014.07.22 14:54:27
@inebhedj - szerintem:

Az általad írottak, még ha közgazdaság-tudományi szempontból logikusak, igazolhatóak és érthetőek, de valójában az én felvetésemet nem cáfolják. Ami pedig leegyszerűsítve annyi, hogy ha valaki, akár csak közvetetten is a saját pénzével/megélhetésével gazdálkodik, legyen az menedzser vagy tulajdonos, messze nem mehet el olyan messze korrumpálhatóságban, mint az, aki közpénzek feletti döntéseket hoz meg, sokszor valós kontroll nélkül.

A példád is azt igazolja, hogy az A vállalatok ugyan korrupciós eszközökhöz nyúltak, de ennek eredménye megjelenik a vállalati teljesítményben, aminek bizonyos része visszakerül a gazdálkodásukba.

Az pedig az éremnek egy másik oldala, hogy a lobbitevékenység egy kalap alá sorolandó-e egy túlárazott közbeszerzés korrupt elbírálásával. A lobbitevékenység önmagában nem sért törvényeket, érdekképviseletként is kezelhető. Ráadásul a példádban keveredik a versenyszféra és a közszféra korrumpálása - mivel valójában a jogalkotó korrumpálódik.
Jobbegyenes Éhezők viadala 2014.06.12 13:29:51
Hol a fészkes francba voltatok ti, lelkes antiglobalista, antifasiszta, szociálhipszter európai értelmiségiek, amikor a 90-es évek forrongó Vad Keletén eladták a közműveket, szétlopták a gyárakat, privatizálták az üzemeket, tönkretették a vidéket? Miért nem alkottatok és…..
Tisztelt Hölgyeim! Tisztelt Uraim! Magyar Honfitársaim! Fegyverbe, mert veszélyben a haza!   Már megint megtámadták Magyarországot a Brüsszelben állomásozó, gaz imperialisták. Az Európai Bizottság az országspecifikus ajánlásaiban hazánk számára hét olyan ajánlást tett, ami…..
Bruteman 2014.06.10 19:22:41
@G.Freeman: Ebben is lehet valami, de arra gondoltam, hogy kicsit olyan ez, mint a kutyatartás.

Ha harapni tanítod a kutyát, akkor harapni fog, ha vak emberek irányítására, akkor meg azt fogja csinálni.

Mire tanítja a népet ez a jelenlegi rendszer? Egymásra acsarkodásra, a (vélt vagy valós) felelősökre való mutogatásra, a vak hitre és a szolgaságra. Ha marad a tendencia, nem várhatunk változást.
Bruteman 2014.06.10 20:46:34
@Tiszteltetem Brüsszelet:

Nos, ebben teljesen igazad van. Sőt, vannak dolgok, amik többször is megváltoztak.

A választási rendszer például 290 alkalommal.
Az, ami az Origo háza táján történik, több mint felháborító, ez vitán felül áll. Nagyon sok újat ezért nem is lehet a dologhoz hozzátenni (megteszik helyettem mások, én pedig csak egyetérteni tudok a legtöbb véleménnyel), viszont ami miatt az egész kirúgósdi kialakult már megér egy-két plusz…..
Bruteman 2014.06.04 18:38:51
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Szerintem meg keress rendes munkát, akkor talán tényleg igazi magyarrá válhatnál. Most nagyjából egy bolsevik agitátor szintjét éred el.
Bruteman 2014.06.04 18:51:18
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Én azért vállalnám ezt a kockázatot... Szerintem a kb 10 fizetett agitátor nélkül még nem roskadna meg az index.

Lehet, hogy unalmasabb lenne itt, de mindenképpen kulturáltabbá válna a környezet.

(Különben mennyit lehet ezzel keresni? Ha már egyszer tiszta víz került a pohárba.)
Dinamó Műhely Ki lop meg kit? 2014.06.02 10:15:17
Kedves közeli ismerősöm felháborodottan fogadta a hírt, hogy az Ózd környéki cigányok "lopják" a vizet az ingyenes közkutakból, és magától érthetődően támogatta az önkormányzatot abban, hogy elzárja és korlátozza a vízhozzáférést a cigánytelepeken, a hőségriadó…..
Bruteman 2014.06.02 16:53:47
@maxval a gondolkodó birca: Akkor mi az adócsalás, ha nem lopás? Milyen kategóriába illesztenéd?
Bruteman 2014.06.02 17:20:50
@maxval a gondolkodó birca: Hát, amit mondasz, az giga-LOL kategória.

Az adócsalás a társadalmi közös tulajdon megkárosítása. Nem csak egy jogszabály megszegése. Vedd úgy, hogy a házad elől lopta el a betont az adócsaló.
Bruteman 2014.06.03 10:20:11
@maxval a gondolkodó birca:

Ha mindennek kényszeresen ellentmondasz, akkor egy idő után elég hülyének fognak nézni.

Az adó, amit kivetnek rád, tulajdonjogilag nem téged illet. Mégis megtartod. Nem a tied - megtartod.

Vagy úgy érzed, hogy pl. 1000 mrd elcsalt áfának nincsen anyagi károsultja?

Nevetséges, érved nincs semmi. Olyan érzésem van, hogy saját magadat mentegeted, de inkább ne nyilvánosan.
Bajban az internet, úgy tűnik az alkotmánybíróság szerdai döntésével befellegzett a szabad online nyilvánosságnak. Aki még nem hallott volna róla: a határozat szerint az internetes oldalon közzétett sértő kommentekért akkor is felel az oldal üzemeltetője, ha nem volt tudomása a…..
Bruteman 2014.06.02 13:07:48
@esefe: Köszi az illusztrációt :)

Én különben abba a szerencsés körbe tartozom, aki nem veszi személyes sértésnek, ha (joggal/jogtalanul) mocskolnak egy politikust.

Nem vagyok érintett.
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
A minap békésen dohányoztam Budapest egyik nevezetes terének névtelen buszmegállójától pont annyi méterre, hogy a törvényszegés gyanújának árnyéka se vetülhessen rám, amikor egy bőröndjét éppen arra toló-húzó, hetvenes éveit taposó hölgy a fővárosi zaj csendjét…..
Bruteman 2014.05.27 19:33:40
@ekszvájzed:
(folyt.)

Szintén írod:

"Azért láthatod, hogy a durva, és vad, szétadrenalinozott pasik és a gyenge, ámde kidekorált nők sztereotípiája már eléggé ott maradt, a 70-es 80-as évek környékén. Ma már inkább a nemétől eltérően megnyilvánuló, az elvárthoz képest fordítottan viselkedő személyből lesz a hős..."

Ne haragudj, de ez nem igaz. Menj csak ki az utcára, és értékeld ilyen szempontból az első 10 szembejövő plakátot, vagy újságcímlapot. A nemi szerepek valóban átalakultak valamennyire, de ez sokkal inkább kényszerűség volt (dolgozó nők, otthon segítő férfiak), semmint dekadencia. De a tömeg-kulturális üzenetek messze nem fordultak át ennyire, amennyire írod, és várhatóan nem is fognak, mivel a trendek általában nem tudnak a végtelenségig kifutni. Ha pedig valóban így érzed, az jelentheti azt, hogy Te valamiért ezekre a fordított szerepekre érzékenyebb vagy, mint én. (Amióta megtetszett a Nissan egy modellje, folyamatosan az jön szembe az utcán - ha érted mire gondolok...) Igen, ez utóbbi zárójeles állításom burkolt feltételezése volt annak, hogy esetleg Te is meleg vagy. Ennek a célja pedig az, hogy saját magadnak vallj színt: valóban azt érzékeled, amit leírtál (holott könnyen igazolható, hogy nem így van), vagy valami más késztet arra, hogy olyan érveket hozz fel egy társadalmi csoport ellen, amik nem valóságosak, ám a szabatos megfogalmazás következtében másoknak esetleg annak tűnhetnek.

Összességében pedig, zárásként: teljesen figyelmen kívül hagyod azokat a változásokat, amelyek az utóbbi évtizedekben történtek, és történnek most is, és a társadalom szempontjából nem - talán még a Te értékeid szerint sem - rosszak. Mondok valamit: az 50-es évek óta például nem volt olyan világháború, amelybe a nyugati, lázadó fiatalság szépen beállt volna kopasz sorkatonának, mert valaki azt parancsolta neki. Nem lehetséges akkor, hogy az általad manipuláltnak, elveszettnek bélyegzett serdülők, majd fiatal felnőttek a romlott nyugaton szép csendben megtanultak önállóan gondolkodni, és önálló döntéseket hozni arról, hogy nekik mi a jó?

Hovatovább azt, hogy nekik mi a jó, nem a túlvilági ígéretek függvényében, olyan társadalmakban élve kell meghozniuk, amelyek szigorú szabályok, korlátozások nélkül elvesznének a süllyesztőben. Inkább abban az általános tudatban, hogy egyszer megszületünk, egyszer pedig meghalunk, és a két időpont között kell boldogulnunk, kiteljesednünk - akár hetero, akár homoszexuálisan. A korlátja pedig legyen ott, hogy másokat ugyanebben a törekvésükben ne akadályozzunk meg.

Nem állítom, hogy nincs igazság abban, amit gondolsz, sem azt, hogy az általam érzékelt folyamatoknak ne lenne rossz oldala. De hát ilyen a világ, nem nézhetsz mindent csak rossz/jó oldalról, mert az onnantól kezdve hazugság.

Ha boldog akarsz lenni, nem fektetsz bele túl sok energiát, hogy megváltoztasd a megváltoztathatatlant. Ha másokat is boldognak szeretnél tudni, nem igyekszel nekik megmondani, mi a jó, és mi a rossz.

Ahogy Prot mondja a K-Pax-ben: "A világegyetem összes teremtménye tudja, mi a jó, és mi a rossz."

Na köszöntem szépen.
Bruteman 2014.05.28 19:31:28
@ekszvájzed:

Szia,

Érdekes volt ezt olvasni, mert hogy némi hangnemváltást is éreztem most itt, másrészről pedig annyira szövöd össze a témákat, hogy nehéz a lényeget kihámozni, már ha van, ugye. Az biztos, hogy a sarkos kijelentésekkel nem fukarkodsz :)

"Hát én meg csak olvasgatok ezt-azt, genderizmusról, óvodai gender "nevelésről", spéci "felvilágosító", kétpapás / kétmamás jópofizásos gyerekkönyvekről, anyáknapja eltörléséről..."

Kicsit olyan ez nekem ennyiből, mintha felmennék egy szado-mazo honlapra, majd eszméletlenül elkezdeném siratni a hagyományos, bántalmazás nélküli szexet. A kirekesztő attitűd elég nagy csapdája, hogy bármiről találok olyan információt, amit aztán példaként lengethetek mások előtt, hogy lám-lám, már az anyáknapját is eltörlik ezek a férgek. Aztán meg találok információt ennek az ellenkezőjére is, mondjuk amikor anyáknapján minden kurva virágbolt előtt áll a sor.

Mert azt nem írtad (még) le, hogy amikor a gyerekedért mentél az óvodában, akkor énekelte, hogy neki két papája van, és boldogan mesélte el, hogy az anyáknapját el fogják törölni. De ha a következő válaszban leírnád ezeket, akkor sem fogom elhinni, mert nem tudom, ki vagy, és az én világlátásom szerint ezek nem _reális_ szituációk. Ezért amíg ebben hiteles (általam ismert, vagy mondjuk legalább metakommunikációjával együtt látható) ember vagy saját tapasztalat meg nem cáfol, addig maradok annál a világképnél, amit az eddigi éveim alatt felépítettem. Ennek ellenére a vita lehetne akár termékeny is...

"S arról van-e itt szó, hogy ha valaki nem tapasztal pedofilpapot, inkvizíciót, keresztesháborút, megerőszakolást, megrontást, vagy egyéb nyalánkságot személyesen, az ne is ítélje akkor el?"

De. Mert azokra ezeket az utóbbi évszázadok során alaposan dokumentálták, jogerős ítéletek születtek, olyanok tettek nyilatkozatokat, akiknek arca is volt azokhoz, és számonkérhetőek voltak.

Rákerestem a neten az anyáknapja betiltására, és hogy, hogy s nem, a kuruc infót kaptam második helyen. Véletlen lenne? A kuruc infóról tájékozódsz, egy honlapról, aminek az üzemeltetői még a nevüket sem merik felvállalni, a szervereik meg valahol a világvégén üzemelnek? A vélemény felvállalása? Számonkérhetőség? És azt szeretnék, hogy bárki adjon arra, amit összehordanak? Onnan tájékozódsz, ahol a "százezer gyilkos szabadon", vagy a "cigányok naponta gyilkolnak meg magyarokat" szövegeket úgy nyalja be minden agresszióra éhes birka, hogy még arra sem veszi a fáradtságot, hogy megnézze mondjuk azt, hogy hány gyilkosság történik egy évben Magyarországon?

"A nemzet (!!!) egyik legjobb élő színművésze … Azért ezt hadd lássam már másként. Kulka már a 80-as / 90-es években is elég gagyi volt a "Szomszédok" c. agymosásban.."

Lásd másképp. De azért Kulka munkásságát a szomszédokkal, a politikai és nemi hovatartozásával egyenlővé tenni nem a tájékozottság magas foka. Kutyázni meg én is tudok bárkit, mert azt nagyon könnyű, míg alkotni pedig elég nehéz. De nem lennék meglepve ám, ha annak idején Te is guvadt szemmel nézted volna a Szomszédokat. És tudod, mit mondok: azért, mert a Szomszédok jó volt.

Emlékszel még miről szólt? Családokról, emberek közti összetartásról, a magyarok akkori, hétköznapi problémáiról. Nem azt fájlaltad itt korábban, hogy a családellenes homoklobbis gyíkemberek a nemzeti és családi egységre törnek? Ehhez képest úgy gyagyizod le a Szomszédokat, hogy csak úgy reccsen. Na persze nem egy Wass Albert, szó se róla.

A színházról írottakban jól elküldöd az egész ágat a halálba, lemocskolsz, lenézel mindenkit, de nem állítasz vele szemben semmit, ami követendő lenne a szemedben. Úgy tudom értelmezni, hogy számodra onnantól színház a színház, hogy sem előző rendszerből ottragadtak, sem cigányok, sem buzik, sem zsidók ne legyenek a közelében, mert ATTÓL LESZ JÓ. (Az meg hogy Alföldi nevét nem vagy hajlandó értelmesen leírni nem őt, hanem a véleményedet teszi kevésbé súlyossá. Mert nem szellemes, nem ad hozzá a mondanivalódhoz.)

És összességében azt gondolom már, hogy az életről is nagyjából az a véleményed, mint a színházról (színház az egész világ:)) - azt gondolod, hogy boldogabb lennél, ha mindezek a csoportok eltűnnének a látóteredből.

Adok egy jó tanácsot, amit sem megköszönnöd, sem betartanod nem kell. Nem ez a boldogság kulcsa. Akkor leszel boldogabb, ha mindig a saját dolgodra koncentrálsz, arra, hogy mit tehetsz magadért, a családodért. Ha rájuk figyelsz, és nem a külvilág azon dolgaira, amik nem felelnek meg az ízlésednek. Ha a gyerekednek nem a buzikról, zsidók, cigányok bűneiről beszélsz, hanem arról, hogy mi a jó a világban, hogyan építse azt.

"Láttad-e te már ezt az újabb 4+ éve országló politikusi bagázst bármilyen libbant fétis ellen valaha is felemelni IGAZÁN a szavát ???"

Nem, és nem is szeretném. Ezért tartom fontosnak a Kerényi-féle megnyilvánulásokkal szembeni fellépést.

Tisztelet.
A minap szemtanúja voltam (sokad magammal), hogy mit művelt Kulka János, amikor a Szent Irma út, és a Peresztegi út sarkán lévő benzinkútnál betért a shopba, hogy fizessen. Erről a benzinkútról tudni kell, hogy a tulajdonosa egy Győző nevezetű, önfejű, öntörvényű ember, aki…..
Bruteman 2014.05.28 10:02:24
@nyugoggyale: Gratulálok, megnyerted a szolgalelkűség e havi futamát :) De nem dőlhetsz hátra, vannak még erős versenyzők.
Bruteman 2014.05.28 10:21:14
@Bruteman: Revideálnom kell magam, mivel elsőre nem állt össze a mondanivaló.

Úgy tűnik, a paranoia engem sem kerül el, másrészt jelnek veszem, hogy ma inkább nem olvasok több posztot munka közben :)

Ugyanakkor a stílust nem tartom szerencsésnek, nem biztos, hogy be kell állni a szarral dobálózók sorába.

Mindenesetre troll-etetőnek jó lesz.
Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott a múlt héten elég durva, sőt, megdöbbentő állításokat fogalmazott meg a színészek, dramaturgok és a színház világára vonatkozóan: egészen lefitymálóan, sőt sértően beszélt sokukról, a ledurvább azonban talán mégis az volt, hogy…..
Bruteman 2014.05.26 14:42:20
@maxval a gondolkodó birca:

1.
Kulka levele nem arról szól, hogy Kerényi mit gondoljon, vagy ne gondoljon. Arról szól, hogy egy nyilvános, valamilyen homályos okból fakadóan hatalommal felruházott közszereplő hogyan nyilvánulhat meg, és hogy az ország vezetője ezt a magatartást támogatja vagy elítéli.

2.
Az, hogy Te (legyél is bármilyen nagy ember a világon) betegségnek nevezed-e a homoszexualitást, teljesen mindegy onnantól kezdve, hogy nem lehet "gyógyítani". Innentől kezdve két lehetőséged van: tolerálod, vagy kirekeszted. A viselkedésed semmivel sem különbözik attól, mintha egy amputált lábú embert köpködnél azért, mert nem tud elindulni egy futóversenyen. Attól, hogy te betegnek minősíted, még nem fog tudni futni. Vagy olyan erőt érzel a szavaidban, amitől bármilyen betegség meggyógyul?
Bruteman 2014.05.26 15:57:04
@bölcsbagoly: Nem, és nem is akarják megszabni.
Bruteman 2014.05.26 16:11:52
@bölcsbagoly: Akkor nem értem a kérdést.
Varánusz Le vagy tojva, Unió! 2014.05.26 00:04:04
Az EP választás elsőszámú tanulsága: az átlag magyar tesz magasról az Unióra. Úgy képzeli ott a politikai elfekvő van, pártjuk által leselejtezett urak és úrhölgyek öltenek arra gömböc formát, a kinti hatalmasok amúgy is folyamatosan csak báncsák' a Viktort / voksolgatás…..
Bruteman 2014.05.26 11:39:26
@Kón Bandit: "Hogy értené a balliba mi az eredmény, amikor életében nem dolgozott?"

Ezt azért kifejthetnéd bővebben, hogy mire alapozod. Szerintem érdekes eredményre vezetne egy eltartottsági ráta a pártszavazók körében. Tudod, azoknak az ellentétére gondolok, akik a piacról élnek, munkából.
Bruteman 2014.05.26 12:03:17
@Kón Bandit: Lehet még olyan eshetőség is, hogy apci kevesebb adót fizet, de már 4 éve nem emelkedett a bére, mert az ágazati különadó elvisz mindent.

Akkor acpi kire fog szavazni?

Vannak olyan emberek is, akik több dimenzióban is tudnak egyszerre gondolkodni. Nem mindenki vásárolható meg.

+
"1. baller pártra max. átlagbéres, egyedülállónak éri meg szavazni."

Tehát 30 alatt közel minden dolgozó embernek.
Bruteman 2014.05.26 12:23:21
@Kón Bandit: A dk-ra néhány bepörgött nyugdíjas szavaz, de nem tényező, csak neked nagyon fontos minden ellenzéki összemosása a dk-val.

A fideszre mindenféle zombi szavaz, azok, akiknek mindegy, csak ne a komenisták (persze egyiket sem zavarja, hogy a fidesz ugyanakkora régi komcsi gyűjtő-telep, mint az mszp.)

A jobbikra nem tudom, miért szavaz bárki is, semmit nem tettek le eddig az asztalra pofázáson meg orosz lobbin kívül (hatalmas LOL különben). Szakértelem, reális jövőkép zéró...
Hogy az ukrajnai hatalomváltás előkészítésében és lebonyolításában az amerikai titkosszolgálatoknak mekkora szerepe volt, azt egyelőre csak találgatni lehet, de azt csak a liberális demokrácia iránt végletesen elfogultak nem látják, hogy az Egyesült Államok egy új…..
Bruteman 2014.05.22 22:47:14
@Weishaupt: +1 nagyjából

"Hogy az ukrajnai hatalomváltás előkészítésében és lebonyolításában az amerikai titkosszolgálatoknak mekkora szerepe volt, azt egyelőre csak találgatni lehet, de..."

Na igen, megy a találgatás. Ugyanakkor az nem tűnik fel a szerzőnek, hogy, legyen bármilyen szerepe is az USÁ-nak, mégsem kellett idegen hadsereggel bevonulnia, elég volt a belső erőket mozgósítania (már ha egyáltalán). Ezzel szemben azt ugye még találgatni sem kell, hogy Putyinnak mi a szerepe.

Én speciel nem tudom, mi történt ott pontosan. Viszont nem is teszek úgy, mintha tudnám, talán jobb lenne, ha más sem tenné. Nem kellene ennyire loholni egyik oldal irányába sem. Az nem mindig sül el jól.
Bruteman 2014.05.23 18:11:12
@Takaró: Nincs olyan érzésed, hogy Te is csak kapod valakitől az ellenségedet? Vagy honnan ismerszik meg az igazi ellenség? Miért igazi ellenség a nyugat meg a zsidók? Honnan tudod? A sok mérgezett élelmiszerből, amit ettél? Meg a "lehetne sorolni"-ból?

Gazdasági rálátás...

(U.i.: A következetlenség mellett a helyesírás totális hiánya sem segít a véleményed komolyan vehetőségében.)