Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csilla Erdelyi

40 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
csillaerdelyi készítette ezt a képet...
csillaerdelyi készítette ezt a képet...
csillaerdelyi készítette ezt a képet...
Valószínűleg én kimondottan ügyetlenül csináltam világéletemben az öltözködést és a könyvespolcra kerülő könyvek elrendezését. Ugyanis csak a praktikumra figyeltem mindkét esetben, azaz: öltözködés = legyen rajtunk alul-felül valami csini és lehetőleg minél többet viseljük éppen  aktuális kedvenc…..
Vannak akik az életközépi válság (midlife crisis) létezését is tagadják, mások viszont behatóan foglalkoznak a témával. Nyilván rengeteg egyéni eltérés van, de az biztos, hogy ebben az életkorban egy markánsan körülírható új életszakaszhoz érkezünk. És hogy miért? Vége van az építkezésnek 1.…..
Talán senkinek sem kell bemutatni az egyik legismertebb italmárkát, a francia Cointreau-t. Ez egy kristálytiszta narancslikőr, amely 1849 óta számos koktél alapanyaga is. Most kampányt hirdettek #1narancs1fa hashtaggel, amelynek nemzetközi projektjébe már Cindy Crawford, Naomi Campbell és Eva…..
Emlékszem, hogy 30 évesen, kommunikációval foglalkozva totálisan irrelevánsnak tartottam a "silversurfer" vagy ötvenentúli megnevezéseket. Nem is értettem, hogy miért kellene érett felnőttek igényeivel foglalkozni, hiszen ők már kész és bölcs emberek, rengeteg élettapasztalattal. Maximum a…..
Csilla Erdelyi 2017.05.09 09:28:59
@Puller István: Drága Uram! Nagyon köszönöm megjegyzéseit, mindenképpen nagyon tanulságos. Ezüstszörfös vagy őszbarangoló...? :)))
Nagyon szimpatikus hozzáállás, hogy egy nagykövet a gasztronómiát és ezen belül az alkoholos italokat is komolyan veszi. Örömmel tettünk eleget a meghívásnak, és ámulattal kóstoltuk végig az igazi chilei Pisco Sour változatokat. Eleve sour-őrültek vagyunk, és a dél-amerikai kalandos és merész…..
Elkészítése a Chilei Nagykövetség ajánlásával: 1/3 rész pisco (dél-amerikai, eredetvédett szőlőpárlat)1/3 rész frissen csavart citromlé1/3 rész ásványvíz (szénsavas vagy mentes)tojásfehérjeporcukordíszítéshez fahéj Az összetevőket az ásványvíz kivételével shakerben összerázzuk, majd old-fashioned…..
20-30 éves korom között hullámokban különböző mániák törtek rám: reformkonyha, buddhizmus, vegetáriánus étrend, reflexológia, természetgyógyászat... de aztán mindig volt egy pont, ahol úgy éreztem, túl sokat "követelnek", túlságosan fel kellene adnom korábbi nézeteimet, és ezért már nem hittem…..
Lassan hagyomány, hogy ilyenkor, április környékén a 35 év alatti kalandvágyó fiatalok beélesítik a gépet, és megpróbálnak lecsapni az új-zélandi working holiday vízumra, ami elég komoly lehetőség arra, hogy az ember egy évet töltsön a kiwik földjén. Túl sok feltétel nincs, de a gyorsaság…..
Valahogy 40 éves korunkra minden kialakul körülöttünk, a szokásaink, az elveink, az ízlésünk... és ez biztonságot ad. Nem kell gondolkodnunk, minden megy rutinból. Ebben a látszólag remek lelki békében ha mégis adódik valami váratlan helyzet, akkor pedig előrántunk a tudatalattinkból valamilyen…..
Három hete voltunk egy pár napot Londonban, és hatalmas örömmel tölt el, hogy olyan dolgokat tudtunk csinálni, amit a 10 évesünk is élvezett (azaz nem mentünk egymás agyára). A séta nagyszerű foglalatosság egy nagyvárosban is: rengeteg a látnivaló, érezhetjük a város lüktetését, megfigyelhetjük a…..
Nemrégiben meghívást kaptunk egy budapest speak-easy bár nyári koktélkollekciójának (mert ilyen szerencsére már nem csak a divat világában létezik) bemutatására. A Tuk Tuk filozófiája és dekorációja egyaránt ázsiai hatású, így nem volt meglepő, hogy a bemutatott öt koktél között is visszaköszönt ez…..
18 évesen, ha minden jól megy, úgy érezzük, hogy tökéletes lények vagyunk, mindent tudunk, amit kell és mindent  pont úgy kell jól csinálni, ahogy mi csináljuk. Kezdődhet az élet. Aztán néhány kivételes esettől eltekintve előbb-utóbb szembesülünk azzal, hogy mégsem úgy alakult az életünk, ahogy…..
Csilla Erdelyi 2017.04.05 17:59:38
@scuynat: Köszönöm a kommentet. Ha "nem" a válasz - így helyes valóban. Félkövérmentesítettem. :D
Csilla Erdelyi 2017.04.06 16:52:18
@Andy73: Teljesen egyetértek az általad leírtakkal, ami a célok összehangolását illeti. Nagyon nehéz azonban a sokféle célt a gyakorlatban, a mindennapokban összeegyeztetni úgy, hogy az ember ne kifacsarva érezze magát, hanem fel is töltődhessen - én ezt a témát (is) szeretném a blogon boncolgatni. Azt tapasztalom, hogy a tanácsok, blogok olvasgatásánál van, amikor nem fog meg egy-egy gondolat, de van olyan is, hogy teljesen beüt, ez szerintem pillanatnyi állapottól is függ, vagy hogy egy adott probléma megoldásánál éppen hol tartunk.
Azt viszont nem értem, hogy a pszichoterápiát miért látod egy függő helyzetnek. Szerintem pont abban segít, hogy újra és újra irányba állítson, mindig új nézőpontból szemléld a problémáidat, és te magad gyere rá, hogy hogyan tudsz és akarsz megbirkózni a nehéz helyzetekkel. Vagy te másra gondoltál?
Aztán pénzünk van? Hoppá! Nálam van ezerhatszáz drachma, Margitomnak vennék valamit. Az tizenhat márka, vehetsz neki tíz liter benzint. Így zajlott le a párbeszéd Ötvös Csöpi és Kardos doktor között huszonhat évvel ezelőtt a Hamis a baba egyik jelenetében, amely a Casino Sopronban folytatódott.…..
Csilla Erdelyi 2017.04.05 14:44:41
A felnőtté válás, a szülői ház elhagyása az emberi életút egyik fontos, minden kultúrában megtalálható átalakulása: átmenet a gyerekkorból az autonómia, a felelősségvállalás, az alkotó tevékenység, a tartós párkapcsolat felé. Míg száz évvel ezelőtt is szertartással, ünneppel ülte meg a közösség a…..
Nekem az utazás a hobbim, félig-meddig a szakmám is. Nem véletlenül ragadt rá ez (is) a gyerekre, akivel mostanában sikerült félévente egy-egy klassz kiruccanásra elmennünk. Legutóbb Londonban jártunk, aminek az apropója egy céges konferencia volt - rászerveztünk előtte egy barátnőlátogatást és…..
Nem tudom, ki hogy van vele, eddig soha nem voltak súlyproblémáim (hála a genetikának, sportnak), de az elmúlt pár évben bizony elszaladt a ló. Hiába éreztem, hogy hülyeségeket eszem, mégsem bírtam fegyelmezni magamat. A másik probléma, hogy egyáltalán nem rajongok a salátáért, párolt zöldségekért…..
Csilla Erdelyi 2017.03.08 15:34:34
@d.j: teljesen egyetértünk. Nehéz belátni, hogy ami eddig működött, az most már nem elég. :D
Csilla Erdelyi 2017.03.11 10:20:24
@motoroskonyhaja: Szuper hozzászólás, nagyon örülök neki!
1.ponthoz: pontosan ez a lényeg szerintem is, hogy ha jobban megnéznénk, egy átlagos hipermarketben egy átlagos bevásárlásra ugyanannyit otthagyunk, mintha utánajárnánk a dolgoknak, és minőségi ételeket és az általam is végre felfedezett különleges fűszereket vásárolnánk meg.
3. ponthoz: Nyugat-Európában pl. teljesen magától értetődő, hogy a 40-50 évesek (pasik is!) nagyon megnézik, hogy mit esznek. Ott jobban beleivódott a köztudatba a tudatosabb életmód. Nem ciki.
Szerintem a nagy kérdés, amit feljebb is feltettek, hogy hogyan lehet zsír és kenyér nélkül jóllakni... Ez gondolkodásbeli kérdés is, hogy elhisszük azt, hogy nem fogunk éhen halni, ha nem esszük magunkat mindig degeszre. Sőt, meglepő módon sokkal energikusabbak leszünk. Ez ott billen meg, ha lelki okok miatt (nálam stressz vagy éppen unalom) kezdjük túlenni magunkat.
A Culinarisban valóban vannak drága cuccok, de pl. a fűszerek, sajtok, sonkák szerintem jó áron vannak. De megírod, te hol szoktál rendelni?
Csilla Erdelyi 2017.03.16 17:22:46
@Erzsébet Balogh: Kedves Erzsi! Köszönöm a hozzászólást, valóban nagy a téma, szerintem több posztot is megérne. Nagyon köszönöm, hogy megosztottad a saját tapasztalatodat, reméljük, egyre többen leszünk. Én biztosan fogok még erről írni. Sajnálom édesanyád elvesztését! Remélem, jók lesznek a laboreredmények, drukkolok!
Ti szoktatok a városban turista szemmel járni? Bevallom, én ezt nagyon szeretem, azért is, mert egyébként nem nagyon jut idő arra a hétköznapokban, hogy csak úgy céltalanul bolyongjunk és új helyeket fedezzünk fel. Aztán nálunk a második fázis az, hogy ha megtaláltuk a tökéletes helyeket, akkor…..
Csilla Erdelyi 2017.03.09 21:22:51
@Hortenz: :))) ezt azóta én is jobban megvizsgáltam... A tudatlanok nyugalmával sétálgattunk arra. Úgy tűnik, először és utoljára...
Életközépi válság, befuccsolt házasság, kiégettség a karrierben... Ezek mind borzalmasan hangzanak, sőt már az is nagyon rémisztő, ha úgy érezzük, még csak haladunk ezek felé. A legrosszabb azonban az, ha úgy gondoljuk, hogy az állandóság  - vagyis az, hogy mindig mindent ugyanúgy csinálunk, mint…..
Csilla Erdelyi 2017.03.02 09:02:08
@csakférfi: az egyéni boldogság és boldognak lenni egyedül nem ugyanaz. Tehát családban is fontos az egyéni boldogság, anélkül nehéz a családit megteremteni.
Csilla Erdelyi 2017.03.02 09:03:13
@Segna: tetszik!
Csilla Erdelyi 2017.03.02 09:09:41
@szanalmas: az első kommented érthetetlen volt bocs, de a másodikat köszi. Pontosan erről beszélek, hogy mennyire nehéz 40+ évesen szembenézni a valósággal, valós problémákkal. És hogyan folytathatnánk az utunkat vallási és egyéb fanatizmus, guruk vagy modernkori függőségek nélkül.
Voltatok már olyan helyzetben, hogy végigpörgettétek a hírfolyamot és csak irigykedve néztétek a sok vidám posztot, jobbnál jobb helyeket, ruhákat és gourmet fogásokat - majd a végén bosszúsan bezártátok inkább az egészet? Vagy esetleg le is töröltétek magatokat? 1. Mit látunk: a kirakatot vagy a…..
Világéletemben odavoltam a kutyákért, gyerekkoromban el is hozhattuk nagypapától Ludmillát, majd Fricit, akiket kb. fél év múlva vissza is vittünk hozzá, mert kisiskolásként kibírhatatlan volt a hajnali 5 órás ébresztő. Természetesen fogalmunk sem volt a modernkori kutyatartás mikéntjeiről. De…..
Csilla Erdelyi 2017.02.28 15:38:27
@Aranyi Gábor: Zseniális!! Nagyon köszönjük, jól szórakoztunk! Éljenek a vizsik!
Csilla Erdelyi 2017.02.28 15:40:03
@Serivor: Persze, mi is lakásban tartjuk Inkább önironikus volt az a 4. pont... :)
Csilla Erdelyi 2017.02.28 15:40:54
@para_noir: Intézkedem, köszi nagyon az észrevételt!
Bevallom, én abszolúte nem szeretem a Valentin-napot, mint ahogy általában az érzelmektől túláradó „szeretlek, szívem” amerikai stílust sem. De nem vagyunk egyformák, és ez így van jól. Mégis talán ez egy jó alkalom, hogy hétvégén kipróbáljunk 1-2 klasszikus koktélt, amely a Valentin-napi vacsora…..
Csilla Erdelyi 2017.02.10 20:16:40
@ogli dzsí: :)))
Csilla Erdelyi 2017.02.10 20:17:47
@DogTheDog: Nem rossz választás..
Összetevők: - 5 cl Canadian whisky- 2 cl vermouth rosso- 2 csepp Angostura Készítése: Az összetevőket keverőphárban jéggel összekeverjük, és Y-pohárba szűrjük, majd narancshéjjal illatosítjuk. Díszítése koktélcseresznyével...