Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lobster1978

0 bejegyzést írt és 322 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzánk sose csöngetnek be az aláírásgyűjtők, kampányanyagot sem szoktunk kapni, aminek lehet sokan örülnének, én viszont bánatos vagyok, mert így nincs elég kampányanyag a blogra. Ezért volt nagy öröm  a héten, amikor felfedeztem a postaládában az az első névtelen…..
Lobster1978 2014.03.13 16:02:19
Szavazzon mindenki a fideszre. Legyen háromharmaduk és folytassák amit elkezdtek. Ezt az országot földig kell rombolni, hogy bármi új sarjadhasson, és erre ők a legalkalmasabbak. Még kell nekik 2-3 ciklus úgy látom, lassan tanul a magyar. Amíg nem koncolnak fel pár alkalmatlan idiótát, amíg nem folyik a vér patakokban - és itt főleg a politikusokéra gondolok, meg a szervilis szolgálóikra - addig nem változik semmi. Amíg nem lesz tényleg elszámolás és LEszámolás addig maradunk a következmények nélküli birkaország.
Lenne kormányváltás? Oszt mire megyünk vele? Ha nem kétharmados - az pedig kb nonszensz - akkor meg lesz kötve a kezük, erről gondoskodott a kétharmados fidesz. Pont arra lesznek jók, hogy az összedölő szarokat amik alól kirúgták a sámlit próbálják megtartani, és amit a fidesz felköpött az alá beálljanak.
4 év vergődés után megint jön a fidesz és simán nyer, mert elfelejtik hogy ők mit tettek és hogy a másik banda az ő szarjaikkal küszködött.
Nem látok reményt, ide kasza kell, ahhoz meg olyan állapotok hogy valaki tényleg megragadja.
Mert gyávák vagyunk, és mert még mindig nem elég kényelmetlen a dolog.
Igen, ez önkritika is... Keserű a szám íze. Sok fideszkutyának (és egyéb fajú politikusnak) kell még nagyon meggazdagodnia hogy elinduljunk végre valamerre. Kétségem nincs rengetegen fogják megúszni, és élni boldogan és gazdagon valahol máshol. De minél szélesebb az olló, minél gazdagabb a kiválasztott réteg és minél inkább nyomorog a többi, annál nagyobb a remény hogy történik valami igazi. Nem kormányváltás, hanem igazi váltás.
Sok vidéki, enrico megy tsai kellenek ide. Pártkatonák, fanatikus idióták, fizetett bértollnokok és tapsolóemberek. Ez az ország csak akkor lázad fel amikor már a legutolsó házmester is besúgó, amikor már a saját családtagjai árulják el az embert. Hajrá fidesz! Magyarország jobban teljesít!
Sikerült megint a közszolgálati híradónak meglepnie bennünket, amikor a tegnapi híradó közepén egy több mint 3 perces riportban mutatták be, hogy éppen milyen mémek készültek aznap az az interneten a balfaszkodó ellenzéki "összefogásról". Van itt minden, Cink, 444, tumblr,…..
Lobster1978 2014.01.11 09:37:30
@Bafana: Látom nem követted kommentelőtársaid tanácsát, ezért segítek hát neked...

vastagbor.blog.hu/2009/10/02/ujabb_bojkott

Pár idézet a cikkből, ha a linkre kattintás is meghaladná a képességeidet.
"Ennek a fos Nap-keltének a kipicsázása mekkora vihart kavar ..."
"Jó elvtársak vagytok, azok is voltatok mindig, Aczéllal, Orosszal, Pallgival, Lakat T.-vel mind, nem kellett nektek semmilyen nyomás, önállóan, profin tudtátok a dolgotokat. Esetleg hébe-hóba eligazítás Gyurcsánytól."
"Jaj, mi lesz így a pártatlan tájékoztatással, ha nincs Nap-Kelte? Hol kap médiafelületet MINDEN NAP az MSZP? "

Tehát szerinted ezek a "koscher" műsorra vonatkozó mondatok... Nem bonyolult megtalálni, jobb felül kereső, beírod Napkelte és voilá, jönnek a cikkek...
Oláh Lajos még decemberben tette fel írásban a Kérdések Kérdését, hogy miért ilyen drága az Iphone Magyarországon. Az Apple blog még októberben tette közzé, hogy Svájcban 999 svájci frank (237 ezer) egy 64 GB-os 5S, nálunk meg 288 900 forint.A HVG meg arról írt, hogy mivel az…..
Vastagbőr Táncos párválasztó 2013.04.12 18:15:00
Forever 1985! Megjöttek a részletek az állami párkereső programról."No komment" az egész, a szavakat sem találom ..."Táncos szórakozásra, találkozásra, beszélgetésre is lehetőséget kínáló közösségi, civil ötleten alapuló program indul az Emberi Erőforrások Minisztériuma…..
2011. május 18-án a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is részt vett az országos katasztrófavédelmi próbariasztás lebonyolításában. A gyakorlat során a katasztrófavédelem közleményeit ("Középföldén óriási árvíz van") a közreműködő médiumok…..
Lobster1978 2013.03.17 15:53:56
@Reszelő Aladár: "A kérdés az, hogy mennyivel lett volna nyugodtabb az, akit pontosan tájékoztatnak, hogy nem tudják mikor mentik ki."
Sokkal nyugodtabb. Mert tud számolni, tervezni, beosztani az erőforrásokat.

"Kell egy szakértő vizsgálat (amit sokan úgyse fogadnak el), és a végén kiderül, hogy egy ilyen hóátfúvást nem lehet megelőzni kamionstoppal."
Senki nem mondta, hogy a hófúvást előzte volna meg a kamionstop. Azt előzte volna meg, hogy ne álljanak kamionhegyek az utakon amikor szabad utak kellettek volna.

"Ha lezárják az M1-est, akkor Budapesten, vagy az M0-áson ragad be mindenki."
Nem mindegy hogy egy autópálya közepén kilométerekre bármilyen fűtött helytől és élelemtől, vagy a fővárosban ragadsz. Ráadásul nem arról volt szó, hogy sittysutty zárják le az utakat, hanem TÁJÉKOZTASSANAK az erre szolgáló rendszerek segítségével ÉS emellett zárják le az utakat. Tudod, "adásunkat megszakítjuk...blablabla" minden elképzelhető csatornán.

"Viszont akkor sokan kerestek volna alternatív utakat, ahol igyanez megtörténhet..."
Ha megnézed a térképeket, látni fogod, hogy nagyon szépen lezárhatóak az utak. Nem egy nagy ördöngösség mindenhova kiküldeni egy rendőrautót, talán ha kéttucatra lett volna szükség.

"A megelőzés az lett volna, ha sokan el sem indulnak. Ezennyire betartható? "
Saját példámból tudom, hogy sem én sem a kollégáim nem találtak érdemi tájékoztatást csütörtök este. Amelyik oldalak éppen nem álltak, azokon sehol egy infó a pályazárról, vagy terelésről. Sokan el sem indultak volna, ha van információ, de nem volt.
A negyedik alaptörvény-módosítás 1. cikkében kimondja: "(1) Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fenntartásának alpját. A családi kapcsolat alapja a…..
Lobster1978 2013.03.10 09:12:40
@Gergő77: 1 - fontossá teszi a papírt a fidesz, hiszen ha deklarálják mi számít családnak, akkor nem mindegy hogy egy gyerek a "megfelelő" családban él vagy azon kívül. Mert az a gyerek akinek a szülei nem házasok az nem kapja meg azt a támogatást amit a lepapírozottak igen. Még akkor is ha a "házasok" pl lasvegasban egy drivein 15 perces házasságot kötnek csak.
2 - még mindig ugyanott van a probléma, vannak akiknek hit, elv, vagy egyéb okból nem házasodhatnak. Az ő gyerekeik elesnek támogatásoktól. Amit te mondasz az az érdekházasságok melletti kiállás, szerezz papírt, hogy a gyereked megkapja a másnak is járó dolgokat. Egyébként - bár engem hidegen hagy a melegtéma - de pl a melegek nem házasodhatnak, de ők ettől még AKARNAK olyan vagyoni, jogi és szimbolikus kötöttségbe kerülni egymással amit az állam is elismer. Ezt azonban megtiltják.

De ha eltekintünk az 1 és 2 válaszoktól, még mindig ott a kérdés:
Azok után, hogy az alkotmánybíróság elkaszálta, most még SZŰKEBBEN be akarják emelni az alaptörvénybe. Ha semmi érv nem szólna ellene, akkor is ez a TÉNY ÖNMAGÁBAN felháborító.
Jah, és mielőtt valaki azt mondaná hogy a bírák balosak és ezért kaszálták el, akkor nézzen utána bátran, hogy a 15-ből 10-en fidesz / kdnp jelöltek. Tehát még a SAJÁT maguk által összegründolt testület véleményét sem fogadják el, pedig azok ahol lehet tényleg nekik kedveznek. De itt már annyira kilógott a lóláb, hogy ők is megsemmisítették.
Szamárpad Egyre cikibb a HaHa 2013.02.12 15:08:42
Zsákutcába tévedt, majd ott eltévedt a HaHa, avagy városi ide-oda rohangálás tüntetés címén. Vicces véget ért a Hallgatói Hálózat Deák térről induló hétfői tüntetése. Az előre beharangozott, kijelölt útvonalra tervezett demonstráció az első állomásnál elakadt, a szervezők hivatalosan véget vetettek…..
Lobster1978 2013.02.13 15:38:22
@Negyvenértelmiségi: A "huligánok" megmondták a frankót. Ők adót fizetnek, gyereket nevelnek, társadalmi szolidarizálnak, vallják, hogy ép testben ép lélek, nem stadion helyett akarnak egyetemet építeni, nem is egyetem helyett stadiont.

Az "ép testtel" némileg ellentmondó ajánlataikról valahogy sosem ejtesz szót. Mint pl: "Elvágjuk a torkotokat!" vagy "Örüljetek hogy nem vertük szét az egész kocsmát" vagy "Azt kivánom, hogy Londonban mosogatóként halljatok éhen"...

Tényleg megmondták a frankót. Igazzy példaképei a magyaroknak.
Lobster1978 2013.02.13 15:46:21
@Negyvenértelmiségi: "a lúdtalpasok a saját testükre sem vigyáznak, hát nézz már rájuk. Miért vigyázzanak rájuk olyanok, akik láthatóan majd kicsattannak az erőtől? És mégis vigyáztak, még ha ki is nyílt a zsebükben a bicska a cociológus dumáktól, érthetően."

Elárulnád, egészen pontosan hol és miért is "vigyáztak" az erőtől kicsattanó barátaid a "lúdtalpasokra"?
Vastagbőr Sikertörténet 2013.01.11 11:14:00
Kedden, az államosítás 5. munkanapján a Hoffmann Rózsa diadalmas jelentette be, hogy "sikertörténet volt az iskolák állami fenntartásba vétele, minden menetrend szerint zajlott". Ezt azzal támasztotta alá, hogy a tanárok megkapták a fizetésüket és az átállásból a…..
Lobster1978 2013.01.16 01:08:01
Áldassanak az égiek és Hoffmann Rózsa szakértelme: index.hu/belfold/2013/01/15/hoffmann_rozsa_orszagjarasba_kezdett_es_mindent_rendben_talalt/

Hál istennek minden rendben, végre megnyugodhatunk. Vidécola barátunk munkája e topikban végetért, hiszen immáron tényként bebizonyosodott hogy csodálatosságosan szinte már-már zökkenőmentesen zajlanak a dolgok és a lehető legjobb irányba tartunk.

ui: a kormánytagok nyilatkozatait olvasva néha úgy érzem magam mintha a Sliders egyik főszereplője lennék...
A szilveszteri buli után Magyarország bedöntésére szövetkező brókerek után mi is visszatérünk - kipihenve a tavalyi évet és a ünnepeket.2013 máris elég erősen kezdett, Gyurcsány Ferenc például éhségsztrájkjával elérte a regisztráció eltörlését, de emellett olyan Nagy…..
Lobster1978 2013.01.07 14:53:01
@MetroGoldwinMayer: Mátyás király meg bevezette a HADIADÓT!
Ha nem értenéd a példát: hogy jön ide a tavalyi MNB tartalék ügye? Felmenti a mostani esetet? Megmagyaráz bármit is? Kevesebb lesz tőle a kétmilliárd?
A KARD Pávatánc a diákokkal 2012.12.23 09:24:17
Kezd nagyon menni már ez a pávatánc-dolog. Nem arra gondolok most, hogy a gazdasági miniszter szerint épp a valutaalap tukmálná ránk a pénzt, ami viszont nekünk nem kell, most új színpad nyílik a pávatánc-színházban. Most mintha a diákok felé járná ezt a kormány. A legújabb…..
Lobster1978 2012.12.23 12:58:27
@Keresztyén és Magyar: Még jobb lenne ha a magukat keresztényként definiáló "magyarok" nem írnának hazug és álszent kommenteket...
Érdekes elméleteket olvasni mindenféle amatőr és profi tollából arról, mi is hozta el azt a fordulatot, amelyre valószínűleg senki sem számított: Orbán Viktor puszta kézzel, egymaga eltörölte a keretszámokat, miután sebtiben meghallgatott valamilyen fiatalokat.Ma már tudjuk…..
Lobster1978 2012.12.17 04:47:21
@dr. Bértollnok: "Kell a felsőoktatás reformja? Igen!
Kevesebb a pénz, amit a felsőoktatásra lehet fordítani? Igen!"
Igazából nem kevesebb a pénz. Csak az elosztás jellege változott. Több stadion (demagóg, de tény) de ami a lényeg, egykulcsos adó és kistársai. Ahol olyan nagylelkű a kormány hogy az egykulcsos mókával elenged 385 milliárdot, ott nem a pénz kevesebb, csak az eloszlás más. És hosszan lehetne sorolni...

Ontopic: "Ez viszont lényegtelen ahhoz képest, hogy tegnap Orbán Viktor azzal a nyugodt tudattal akaszthatta szögre a Róbert bácsi-jelmezt, mely szerint ismét kiválóan megoldott valamit."
Hál istennek, eddig úgy látszik, hogy ezúttal nem sikerült neki a manőver.
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CDkkvNXj2Ik

Azért nem tud mindenkit zsebre tenni egy kamutárgyalás kamugesztusával.
Hoffmann Rózsa hazudik a tandíj ügyében. Azt mondja, az államtitkár asszony, hogy Gyurcsány akart tandíjat, amit ő vezet be, az nem az. Nem zavarja, hogy ha egy diáknak fizetnie kell a tanulásért, az tandíj, akkor is, ha másnak nevezik. Ha már a mostani ámokfutás kapcsán is…..
Lobster1978 2012.12.11 15:48:16
@Scagnetti: "Valóban, vizitdíjnak nevezték. De ettől még fizetni kellett, ha felirattad a gyógyszert."
Tartós gyógyszerszedő vagyok sajnos. De a "vizitdíjas" időkben sem kellett fizetnem amikor nem mentem be a dokihoz.
Elég volt telefonálni, és kaptam a receptet postán.
Tehát tényszerűen nem volt akkor sem gyógyszerfelírási díj. Just FYI.
Lobster1978 2012.12.11 15:57:23
@HanSolo90: www.medirect.hu/szolgaltatasaink

www.eski.hu/hol/cikkh.cgi?id=890

A fogalom amiről beszélünk a krónikus betegeknél létező "Ismételt receptfelírás". Teljesen törvényes, sőt EU konform, sok tagországban létezik rajtunk kívül is.
Lobster1978 2012.12.11 16:13:57
@HanSolo90: Kicsit igaz. Van ahol elég telefonálni, van ahol rögtön neten meg is rendelheted. Egyébként itthon sem triviális, kell hozzá szakorvosi engedély ami kötött időre szól és a házidokidnak le kell adni egy példányt. Illetve az engedély megújítása - betegség és állapot függvényében - kötelező kontrollokkal jár.
A dolog lényege viszont az, hogy "gyógyszerfelírási díj" nem volt sosem. Vizitdíj az viszont volt, tehát pl a kontrollon kellett fizetni, de ezzel a rendszerrel annyi előny megvolt, hogy évi egy kontroll elég volt és az sok receptfelírás mind "ingyen" volt.
A 2008-as szociális népszavazás plakátjai előtt terjesztett egyik Fidesz-szórólap. A képek magukért beszélnek, hála az égnek, hogy a Miniszterelnök úr még sosem hazudott, és ezt az internet segítségével minden nap be is lehet bizonyítani ... ..
Lobster1978 2012.12.07 20:30:55
@Blogger Géza: " Na meg hogy olvasd el, miről is szólt a 2008-as népszavazás: segítek, nem a tandíj eltörléséről, nem is szerepelt ez a szó kérdésben."

Ez pedig a kérdés volt: Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetni?

Nem ott lapul a hazugság amit próbálsz sugallni terelési céllal, miszerint a "fidesz nem ígért mindenkinek ingyenes oktatást". Azt nem is ígért. Ő azt ígérte, hogy AKI ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT FELSŐFOKÚ képzsében vesz részt annak NE KELLJEN HOZZÁJÁRULÁST FIZETNI!

A mostani törvéynben pedig mi is áll?
" 46 330 diáknak csak részösztöndíjat kínálnak. Esetükben csak a képzési díj felét állják, a másik részt a hallgatónak kell megfizetnie."

Tények:
- Államilag átmogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók? IGEN.
- Kell fizetniük? KELL!

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetni?"
- 3.309.616 IGEN, 82,22%-os arány és érvényes népszavazás.
Lobster1978 2012.12.07 20:43:48
@Blogger Géza: Átgondoltam.

51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet
A jogszabály mai napon (2012.XII.7.) hatályos állapota

i)5 államilag támogatott hallgató: az államilag támogatott képzésben részt vevő hallgató, valamint 2012 szeptemberétől kezdődően magyar állami (rész)ösztöndíjas képzésre felvételt nyert hallgató.

Bocsi, én inkább a hatályos törvénynek hiszek, mint neked. Bizony ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT HALLGATÓ az ösztön vagy részösztöndíjas.
Képzeljük csak el, hogy mi lenne, ha a tavasszal megrendezendő magyar-román világbajnoki selejtezőn az MLSZ döntené el, hogy kik legyenek a bírók, hogy mekkora legyen a pálya mérete, hogy mekkora legyen a kapu, hogy hány csere lehet, hogy hány percig melegíthetnek a meccs előtt a…..
Lobster1978 2012.11.27 20:34:18
@Balibgeczyk: "...a jelenlegi, II. Orbán Viktor Kormánya alatt."
Lemaradtam I. Orbán Viktorról, nem is tudtam, hogy ő már a második ezen a néven :D

"a fiatalok fletóék miatt léptek le, úgyhogy ne hazudj!!"
Ezt a fiatalok mondták neked? Akkor nézzük CSAK a németországba kivándorlókat: privatbankar.hu/data/cikk/24/72/91/cikk_247291/grafnemetkivandorlas.jpg
Fletó csúcsa a 25ezer, Viki már 40 felett jár...

"Strabag jobb volt???!!!"
Nem volt jobb. És érdekes módon a FIDESZ sorra elkaszálja azokat a próbálkozásokat amelyek a Strabag és Közgép ügyeinek kivizsgálását tennék lehetővé.
Jah, és még egy érdekes tény: "A kormányváltás óta az uniós forrásból finanszírozott építési beruházásokból 17,29 százalék esik a Közgépre és 13,65 a Strabagra"
Látod a Strabag nem "volt" jobb, még mindig elég "jó", pedig nem sok szoci van a kormányban... vagy mégis?

De sebaj, azért köszönjük az ellenzéki propagandát. Minden egyes hozzászólásod hoz egy bizonytalant az ellenzéknek :D Bár tény, az elkötelezetteknek tetszik, de róluk már úgyis le lehet mondani, őket épeszű ember már nem próbálja meggyőzni...
Lobster1978 2012.11.27 21:19:19
@Carthamus tinctorius: Bocsi, ne keverjük a két kérdést. Egyrészt volt egy állítás "a fiatalok fletóék miatt léptek le, úgyhogy ne hazudj!!". Erre én adatokkal válaszoltam. Nem foglaltam állást a népesség mobilitásával kapcsolatban. A mondanivalóm lényege: Az kiált leghangosabban hazugságot, ki maga a legnagyobb hazug. A népességmobilitás irreleváns a témában.
Tavaly szinte ugyanekkor szintén a KDNP családról alkotott véleményéről írtunk. Most megint muszáj. Tegnap, mikor a parlament megszavazta Matolcsy csomagját és az új választási törvényt, a törpepárt benyújtott egy, a frakció valamennyi tagja által aláírt módosítót az…..
Lobster1978 2012.11.14 14:28:11
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: "20 évvel ezelőtt: Attól még hogy a buzulás mostantól nem büncselekmény, még nem akarnak megházasodni

100 évvel ezelőtt: Attól még hogy a buzikat nem öljük meg azért amit tesznek az büncselekmény marad. "

Ja, 2000 évvel ezelőtt meg általános volt hogy a görög felnőtt férfiak kamasz fiúkat választottak ki nevelésre, amelybe a szexuális kapcsolat is beletartozott.

Egyébként meg:
"Egy etnográfiai atlasz, az ún. Murdoch-atlasz négyezer egykori és mai társadalom legfontosabb jellemzőit mutatja be tömören. A homoszexualitás a társadalmak 60%-ában elfogadott, a kultúrába valamilyen módon beépült. A társadalmak 30%-a toleráns, tehát nincs beépülve a kultúrába, de nem csinálnak belőle gondot. Végül 10%-ot tesznek ki azok a társadalmak, amelyek tiltják a homoszexualitást, és különféle rendszabályokat hoznak ellene. Az utóbbi csoportba tartozik a zsidó-keresztény kultúra is."
Lobster1978 2012.11.14 17:04:38
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: "Fingom nincs ki az a Murdoch, az életben nem hallottam róla, ahogy az adataidról sem. "
Semmi gond, google a barátod. Mindenesetre azért mert te nem hallottál róla, ezzel nem cáfoltad az állítást. :) De ezért jó az internet, mindig új ismeretekkel bővülhet a tudásod. Most például megtudhattad, hogy a vizsgált társdalmai modellek 10%-ához tartozol. "A homoszexualitás a társadalmak 60%-ában elfogadott, a kultúrába valamilyen módon beépült. A társadalmak 30%-a toleráns, tehát nincs beépülve a kultúrába, de nem csinálnak belőle gondot. Végül 10%-ot tesznek ki azok a társadalmak, amelyek tiltják a homoszexualitást, és különféle rendszabályokat hoznak ellene."

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: "Ja és Lobster. Akkor értem."
Mit értesz? Az internetes nickem változtat bármit az adatokon? Érdekes ember lehetsz...
Lobster1978 2012.11.15 16:16:16
@Wrex: Ugyan nem nekem szól, de mivel többször előfordult reagálnék rá. "Aki az élettársi kapcsolatot választja, azért teszi, mert nem kívánja magára nézve érvényesíteni a házasság és a család belső jogi rendjét"
Itt személy szerint egyetlen dolog kifogásolható számomra. Ez pedig az ÉS szócska. Házasság és Család. Ez a bajom a KDNP majd minden agyszüleményével. Anno erről már ment egy hasonlóan hosszú vitacucc, akkor is valami KDNPs agymenés volt és akkor is hosszasan bizonygatták páran hogy "csakazacsaládaholházasodnak" Elég sok érv lement itt főleg az azonos neműek témáját karcolgatva, de igazából sokunknak az szúrja a szemét, hogy néhány bigott barom akarja nekem megmondani hogy mi a Család. Mondom ezt attól függetlenül, hogy házas ember vagyok. Egyszerűen nekem ne akarják megmondani hogy csak a "jó keresztényi családmodell" - ami persze meglepő módon a legtöbb bibliai történetben nem is így működött - az igazzy. És az most független, hogy vallási, ideológiai, nemi, kulturális...stb szempontok miatt de vannak akik nem házasságban gondolkodnak, de mégis családok akarnak lenni, vállalva annak minden előnyét, hátrányát, kötelességét, és jogait. Ezek egy része beadja a derekát, és házasággal letudja a "jogi részt" de azok akiknek sérti az elveit, vallását, jóérzését...stb azok számára nincs más alternatíva, hogy jogilag családként létezhessenek.
Én a magam részéről azt a - sokakat felháborító - nézetet vallom, hogy ne legyen kétféle együttélési jogi forma... csak én éppen a HÁZASSÁG intézményét szüntetném meg, és helyette lenne egy jogi formula (hasonló jogokkal mint most a házasság) és az embereknek megadnám a jogot, hogy a kapcsolódó szertartásokat a saját vallásának, ideájának, elveinek megfelelően bonyolítsa le. :D Ez simán megoldaná a problémát, de persze a "keresztények" azonnal kiakadnának a gondolatra...
Szülők és tanárok nem nyughatnak, a Hoffmann-féle tárca folyamatosan bombázza újabb és újabb ötletekkel őket. Igaz, még azt sem tudni, hogy fog lezajlani az államosítás (nem inkább erre kellene az összes erőt koncentrálni?), a NAT történelem (azaz a múlt uralása) és…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Lobster1978 2012.11.05 15:42:42
@mockingman: Ne foglalkozz a nyárigumihóban rambókkal. Nem fogják fel a különbséget a "nem tudok menni hóban" és a "nagyobb fékút" közti különbséget.
Van aki leszarja azt a pár métert pluszban, nekik nincs gyerekük vagy olyan hozzátartozójuk aki járkál úton (vagy nem értik miért lehet baj ha nem előtte, hanem felette áll meg az autó).
A főnök meg egy orbitális seggfej. Egyszeri befektetés lenne, és onnantól felváltva kopna a gumi, ergo onnantól már nincs extraköltség (legfeljebb a kerékcserét is rátok sózza).
Jogi tanácsom nincs, de kitartást.
1997-ben megjelent egy hirdetés, ami a Grand Theft Auto című játékot, a GTA sorozat legelső részét reklámozta. Az egész oldalas hirdetés nagy részét egy nagy 18-as plecsni foglalta el, alatta pedig a következő felirat állt: „A Grand Theft Auto olyan jó, hogy már a megjelenése…..
Lobster1978 2012.10.23 23:31:51
@Stöki: "Ez a duplacsavaros "hergeljük a játék ellen, akit tudunk" módszer..."

Valójában ez a dolog - bárminek is szánták - nemcsak az adott játék, hanem glbálisan a szgépes játékok számára is hozott pozitívumot.
Megismertette szélesebb közönséggel az erőszakos játékokat. Megismertette a szélesebb közönséggel azokat az idiótákat akik észérvek nélkül próbálták letiporni ezt.
Módot adott egy csomó embernek, hogy belegondoljon. Kutatások zajlottak és napirenden volt a téma.

A nagyon idióták beégtek, az emberek jelentős része belátta, hogy a hype baromság. Gyakorlatilag akik ezek miatt a hergelések miatt elfordultak a játéktól, azok olyan meberek akikért "nem kár" mert könnyen befolyásolhatóak. A többiek pedig profitáltak belőle.

Néha az ellenkampány jobb mint a kampány. Nem vagyok GTA rajongó, de elismerem a marketingeseik eszét. Elébe mentek a pofonnak, beleálltak és végül ezt fordították a maguk erényévé. végül ők jöttek ki jobban a habzó szájjal csaholó kutyák köréből.

Marketingszempontból szép eredmény, a játékkutatás és közbeszédbe kerülés szempontjából eredmény.
Becsapás is? Talán. Ma már az ilyet vírusmarketingnek hívják.
Lobster1978 2012.10.24 15:04:53
@Ironfist: Igen :) Csak mostanában kevés időm jut kommentelni...
@Adani: Az is sokat számít szerintem, hogy a GTA már az internetboom "hajnalán" jelent meg, a Barbarian azért sokkal limitáltabb "elérést" kapott.

Lényeg, hogy a maga nemében merész és úttörő ötlet volt az ellenkampány gerjesztése, ami bár rövidtávon látszólag nehezítette a játékok sorsát, de hosszútávon "kinevelt" egy olyan generációt aki nem hisz el mindent a habzószájú hülyéknek.
Szerintem.
A Századvég számára az szerződés szerinti éves keret 99,4%-a került kifizetésre 2012. június 30-ig, derült ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ellen indított közérdekű adatigénylés peres tárgyalásán. A közérdekű adatigénylést az Átlátszó által üzemeltetett "Ki…..
Lobster1978 2012.10.16 19:45:18
@A rokkant is ember: Mondjuk én a 470ezret is sokallom, főleg annak fényében, hogy olyan munkákért számlázzák ki, amiket házon belül kéne megcsinálni. Viszont akár fél, akár négymillió sajnos így is úgy is pénzszivattyú a zöme.
Egyrészt, mert konkrétan arról van szó, hogy max 10 témában (igazából kevesebb) kértek vertikális tanácsadást, amire darabonként rászántak egy laza 100millát. Mert attól még, hogy 5 külön pontban írjuk fel a "Nemzeti postastratégiát" hol kutatás, hol tanácsadás címszóval, ezek valójában egy csomagnak számítanak, nem külön fognak neki és nem külön erőforrásokkal.
Másrészt pedig azért, mert az a 2 téma amire van egy kis rálátásom, azt igazolja, hogy a századvég "eredményei" se nem újak, se nem mérvadóak. Az adott intézmények ugyanúgy elvégzik a rájuk eső munkákat mint eddig, és a vezetőik ugyanazokra az infókra alapozzák a döntéseiket mint eddig. Namármost lehet merész feltételezés, hogy a többinél is ez van, de valamiért mégis tartok tőle hogy de.

Ezek után az oldalanként 47ezer is soknak tűnik. Bááááár, ha belegondolunk hogy pont ennyiből meg lehet élni manapság... Érdekes összecsengés :)
A múlt héten a Miniszterelnökség "Magyarország lakosságának tájékoztatása érdekében előre nem látható okból és rendkívüli sürgősséggel” hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást írt ki, mivel "kiemelt fontossággal bír az állampolgárok időbeni…..
Lobster1978 2012.10.09 12:26:38
Wikipedia: "A csoportgondolkodás akkor jön létre, mikor az egyén önmagát és saját gondolatait alárendeli a csoport által elfogadott (vélt vagy valós) normáknak.

Általánosan megjelenik a sebezhetetlenség illúziója, és ezzel párhuzamosan a csoportba vetett megkérdőjelezhetetlen bizalom. Ezt felerősíthetik, ha egyes csoporttagok mintegy kiszűrik az ellentmondó információkat, így ezek a többi csoporttaghoz már nem juthatnak el. Ugyanakkor önmagukat is befolyásolhatják az ún. gondolat-stop módszerével, melynek lényege, hogy minden, a csoport által nem elfogadott gondolatot igyekszik kizárni, azt valamilyen külső erő vagy téveszme hatásának betudni.

A szűrt információk hatására olyan torz normák is kialakulhatnak szélsőséges esetekben, mint terrorizmus, valamint jó táptalajt biztosít a politikai diktatúráknak, szektáknak."

Enrico, Vidéki...stb. kell a megerősítés. Ennyiről szól az egész nem többről. A kormány ellátja őket folyamatosan gondolatokkal és témákkal, amelyek megerősítik a csoportnormákat. Jól megfigyelhető a viselkedésükön és a kommentjeiken a gondolat-stop alkalmazása, ahogy kerülik a nekik nem tetsző vagy védhetetlen dolgokra a reagálást.
Most képzeljétek el ugyanezt nagyban, ahogy kinyitja az újságot akármelyik narancsdroid és szépen betölti az aktuális infót az operatív memóriába. Onnantól ez pörög végtelen ciklusban és nincs helye se kétségnek se más renitens gondolatnak.

Nem vicc ez a kampány. Nem csak pénzosztás a haveri nyomdának (persze azért 200milla jól jött vkinek). Ez bizony kizárólag a csoportgondolkodóknak szól. Más nem tudja értelmezni, legfeljebb a jelenséget ismerhetjük fel.

Ha valaki nem hiszi, kérdezze csak meg valamelyik szolgálatban lévő droidot, hogy MI ÉRTELME ENNEK A HIRDETÉSNEK. Nem kap rá választ ez szinte biztos. De ha mégis szerez valaki válasz plíz kopizza már be ide... :)
Amíg csak a választási hajlandóságot zsugorította a kormány unortodox politikája, és főleg annak gazdasági következményei, addig akár hátra is dőlhetett a Fidesz. Na de most? Persze, mérnöki és természettudományokban alap, hogy két pontra illesztett egyenesből ne vonj le…..
Lobster1978 2012.10.08 08:52:19
@Hohó60: "Hülyék az emberek ebben az országban? Visszahoznák a kommunistákat, akik tönkretették az országot?"
Már visszahozták. Csak ezek most a narancskomcsik. Ugyanabból a pártkönyvből tanult a legtöbb, ugyanúgy államosítanak, ugyanúgy egypártrendszert akarnak, és még hosszan sorolhatnánk.
Nem csak vicc, hogy az MSZMP-nek két utódpártja van. Az MSZP és a FIDESZ.
Az előzmények: 2012. májusában jelentette be Orbán Viktor, hogy negyedjére is megkérdezi a népet az úgynevezett nemzeti konzultáció formájában. A kiküldött 16 kérdés azonban nagyon gyengére sikerült. A kérdések 8,2 millió példányban készültek, ennyi levelet és…..
Lobster1978 2012.10.03 12:50:57
@Enrico72: Az a probléma, hogy az EUban (aminek tagjai vagyunk) törvény mondja ki, hogy a választópolgárok között nem lehet különbséget tenni...
Tehát most az a lehetőség, hogy ahhoz, hogy ők is szavazzanak (nincs címlista róluk), regisztrálni kell őket is, de azt meg nem lehet, hogy itthon nincs regisztráció kint pedig van.

vs.

Ezt az alkotmánymódosítást egészítette ki szerdán a parlament alkotmányügyi bizottsága saját módosító javaslatával. Azt írnák bele az alaptörvénybe, hogy míg a határon túli magyar állampolgárok levélben is regisztrálhatnak a választásra, a magyarországi lakhellyel rendelkezők ezt kizárólag az ügyfélkapu rendszerében elektornikusan tehetik meg, vagy személyesen a területileg illetékes jegyzőnél.

Persze Enri, nem lehet különbséget tenni mi? Csak van aki levelezhet és van aki nem. Legalább próbálj olyan érvet előkotorni amit nem ennyire ordítóan hazugság...