Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Farky

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annak ellenére szeretem a pizzájukat, hogy igazán nem lehet a gasztronómia Fekete Pákójának nevezni. Számtalan jó étteremben ettem, tudom értékelni a minőségi alapanyagokat, az ízvilág finom kialakítását, ettől függetlenül a kanapén fekve valami amerikai akciófilmet nézve…..
László Jánosnak, a Magyar Kerékpárosklub elnökének levele a mesterséges dugóként emlegetett városházi forgalomcsökkentési javaslatról.A Budapesten tervezett rövid, egy hónapos ideiglenes forgalomcsillapítási terv, vagy ötlet nagyon nagy felháborodást keltett, napok óta a…..
Farky 2009.05.24 15:43:39
Mindig azt hallom, hogy csak azok keresnek kifogást a bringa ellen, akik még nem próbálták ki, hogy milyen munkába járni bringával. Én megtettem ezt a Föld napján. Végig kerékpárúton haladtam (ahol volt), megálltam a pirosoknál és csak ott mentem a járdán (pl. Lánchíd meg a Moszkva környéke) ahol végképp nem tudtam máshol. Az autók közé menni rutin nélkül nettó életveszély.

Az egyetlen előnye a dolognak, hogy munka után lehet kocsmázni, bár sejtésem szerint a no alkohol bringára is vonatkozik. :)
Nem számoltam, de az Andrássy úton legalább ötször kaptam pirosat. Ahogy autóval, úgy bringával sem megyek át rajta és a kiépített kerékpárút ellenére sem fogok az autók/buszok közt cikázni, így ezt ne ajánljátok alternatívaként, ahogy autóval sem megyek a járdán, ha dugó/piros van az úton.

Az egyenleg: Reggel egy órával előbb keltem fel, hogy beérjek. Hazafelé tekerni kell kicsit felfelé (ez nem baj, csak több idő)
Minden cuccom bevittem az irodába előző nap, így azt sem kellett kitalálni, hogy bizonyos esetekben az öltönyt hogy lehet megoldani. Aki azt írja erre, hogy "de Amsterdamban..." azért faszkorbács jár :)

Amint megvan a megoldás arra, hogy ne veszítsek félórákat naponta a bejárással, boldogan megyek én bringával.
Ugyanez igaz a tömegközlekedésre is. Ha lehetne a buszokon/villamosokon pl. normálisan dolgozni, máris produktívvá tehető az utazási idő nagyrésze. (kis ülés föl hajtható asztalka, némi légkondi, 220as aljzat, de legfőképpen tisztaság és pontos menetrend)
Metrót direkt nem írtam, ott jelemzően rövid időt tölt az ember.

Jelenleg a bejutási idő így néz ki: autó 25-40p, tömegközlekedés 40-60p, bringa 60p-től felfele. (ebben az is benne van, hogy fürödni és átöltözni kell beérkezés után; arról nem is beszélve, hogy mire az ember újra normális testhőmérsékletet vesz fel -pláne nyáron- az sem kétperc)
Még csak nem is olyan helyen dolgozom, ahol percre pontosan be kell érni, tehát kisebb késések beleférnek akár autó, akár bkv részről.

Tévedés ne legyen, amint lezárják a Margithidat (erre én most aug. 1-et tudok), átülök buszra vagy bringára. Nem kell ide semmilyen mesterséges dugó. Az lesz maga A DUGÓ :))
Kaptunk egy sajtóközleményt egy úttörő kezdeményezésről. Örömmel tesszük közhírré. Idén először rendezi meg a Borszerda programot a Magyar Bormarketing Kht. Az akcióhoz csatlakozó vendéglátóhelyeken 2009. április 29-én minden magyar bort és pezsgőt féláron lehet…..
Farky 2009.03.21 22:00:01
@a boltos:
Bántás nélkül, de 10 oldalas étlap? Ebből szerinted mennyi készül valóban frissen?
Példa:
Az őzfilét ebben te megismered?
"vörösboros, libamájas, erdeigombás, áfonyás, borókás"? Ez öt! nem kimondottan háttérbe húzódó hozzávaló és akkor szegény őz még sehol sincs. Szerencse, hogy tejszín nem jár hozzá... vagy reszelt sajt.

Ilyet meg, hogy rántott bélszin még életemben nem is hallottam.

Félreértés ne essen, fateromat szembrebbenés nélkül ide küldeném. :)

Sejtésem szerint, akik igényelnék -még kétszeres áron is- a borokat az étkezésekhez, valószínű nem nagyon tudnak mit kezdeni a tízoldalas étlap által determinált konyhával.
Farky 2009.03.21 22:15:33
@dummyname:
A Klassz érdekes. Ami az ottani borlapon fel van tüntetve, az saccra tényleg kétszeres áron van. A borlapon kívülről azonban +60%-ért ittunk, ami már jobb egy kicsit.

Én úgy gondolnám, hogy amikor pohárral kér az ember, akkor megállja a helyét a +50-60%. Nyilván akkor, ha figyelnek arra, hogy csak hibátlan bort kapjon a vendég és belefér az is, hogy 2-3 tételt megmutatnak. (Nem arról beszélek, hogy "kóstoló" címén ingyen berugunk a szortimenttől :) )

De ha egy palackkal iszik az ember (nagy rizikó nincs a tartásában), akkor megelégedhetnének 20-30%-val is. Mi is tutira több bort fogyasztanánk és olyan is inna mondjuk egy palackkal, aki most "ásványvizet pörget"
Az ember azt hinné, nem különösebben bonyolult eljutni egy étterembe, nekem mégis kereken három hónapig tartott, mire újra az Olimpiában ebédeltem. Kicsit tartottam tőle, hogy az első alkalom nagy lelkesedése után nem lesz olyan élmény, mint mire számítok, azonban az eredmény…..
Kapcsolódó posztok: IVS - Terézváros; IVS - Erzsébetváros ; IVS - Újlipótváros Elég ritkán írtunk eddig budai témáról. Ég is az arcunk, dehát mégis csak pestiek vagyunk, igaz solaitid, ha nagyon kihajol az ablakán láthatja Budát. Alább a XII. kerület álmait mutatom ma be,…..
Farky 2008.12.26 21:49:03
A biopiac rendezési terve kvázi a mostani szombati állapotokból indul ki. A Sirály utca azon szakaszán állnak egymás hegyén a furgonok/autók. A piacon tömegnyomor, szűk bejárat, béna bódétákolmányok, a vásárlók szanaszét (járdán, füvön, sávban, bárhol) parkolónak autóikkal. A közeteresek ünnepnapja a kerületben egyértelműen a szombat :)
Ha állandó helye lenne, el tudnám viselni a hetente kétszer megjelenő piacot is, nem kéne a Fény utcára és a Fehérvári útra zarándokolni hét közben. (egyik sem bio)

Mélygarázs azonban teljesen felesleges, csak egy feltöltő/beálló sáv kell a piacozóknak. Utána le tudnak parkolni a Mom mélygarázsban (150/ó), vagy a kongresszusi kp előtti parkolóban (180/ó).
A művház elég leharcolt, ráférne egy pingálás. Utoljára még Szakasits Árpád festhette le :)

A Böszörményin valóban erőteljes a kiskereskedelmi forgalom, de a járda egyrészt atomszéles, másrészt idiótán van beosztva. Kis betontömb+vaskerítéssel elkerített előkertecskék, ami bónuszként kettévágja a járdát. A két járdarész túl keskeny, a vaskerítéses zöld meg használhatatlan. Ezt a problémát kell megoldani és akkor az útból sem kell elvenni.

Középutas megoldás a villamos sínen haladó autók lehetnek. Az 59es nem egy 4-6os sűrűségű járat és a Böszinek _ezen_ szakaszán dugót még nem láttam.

A 21-es (90) busz kiváltása a fogassal remek ötlet, ezer éve így kéne járnia. Így most inkább hétvégi kirándulós attrakció, mint tényleges tömegközlekedési eszköz. Kettővel a moszkva előtt a kutya nem fog átszállni róla.
 Lezajlott a közszolgálati demonstráció, a hideg idő ellenére meglehetősen nagy részvétellel. Megértem az ott jelenlévő kollégáimat, de nem tudok azonosulni velük. A szervezők nagyon is kifejező hátteret választottak, amikor Hofi Gézát tették jelképükké: az egyébként…..
A szokásosnál többet lapozgatja a krízisről szóló híreket? Hirtelen drágának tűnik a szerelője? Megfordult már a fejében, hogy a válság miatt elhalasztja az autócserét? Esetleg kisebbet vesz? Tart tőle, hogy fel kell adnia az autótartást? Új rovatunk, a Válságblog segít a…..
Konyha kilátással Tepsis tarja 2008.07.03 16:24:00
Igazi magyaros büntetés  Hozzávalók4 nagy szelet sertéstarja (csontos is lehet, aki szereti)Burgonya Delikát 8 vagy VegetaSó, bors vagy fűszerkeverék (pl. magyaros, flekken)MustárOlaj2 db nagy zöldpaprika1-2 szem paradicsom2-3 közepes fej hagyma20 dkg füstölt csemegeszalonna…..
 A kezdeti deffenzíva után támadásba mentek át a kormanyszovivo.hu hívei. Először Budai Bernadett igazított el mindenkit a június 19-ei kormányszóvivői tájékoztatón a honlapot illetően (a videót a Flash Video Recorderrel rögzítettem a kormanyszovivo.hu sajtós…..
A kereskedelmi tévék úgynevezett vicces műsorai eddig leginkább a Fábry-Heti hetes-Irigy Hónaljmirigy tengelyen mozogtak, miközben borzalmas próbálkozások buktak meg látványosan, legutóbb a feltámasztott Szeszélyes évszakok. Oké, ezek közül a Fábry vezette Esti Showder olykor…..
Paris Hilton egy szabad piacon milliókat keres dollárban. Divatcikkeket ad elő Milánótól New Yorkig, énekel és fogynak a lemezei – mindezt a konvencionális (értsd mozarti vagy michelangeloi) tehetség legkisebb látszata nélkül. Mások napi nyolc-kilenc órát dolgoznak néhány…..
Lenne egy kérésem: ha valakivel meg akarjátok szerettetni a House-t, ne ezt az epizódot mutassátok meg neki. Vagy kapcsoljátok ki úgy a 14. perc környékén. Annyira nem house-os az egész, hogy fáj, David Shore már megint valamit bevett, amit nem kellett volna. Az epizód előnyei egy…..
autózz! Rendőrautó tilosban 2008.01.17 17:52:00
Ha már reggel rendőrös sztori volt és mostanában nagyon el vagytok kényeztetve posztokkal, akkor kaptok még egy rendőrös történet, ezúttal mm-től, ami szövegben igen tömör, a képek viszont annál többet mondanak... És ezek a rendőrök, úgy tűnik, hogy nem fáztak és ki mertek…..
Nem véletlenül találták ki az okosok, hogy autópályán csak a legalább hatvannal közlekedni képes járművek közlekedhessenek (megmondonak köszi a korrekciót). Én azt sem értem igazán, hogy aki nem mer kettes fölé váltani, az miért közlekedik autópályán. Vagy úgy egyáltalán…..
  Jobboldal versus szélsőjobb    Az a tézisem, hogy a Fidesz sokkal, de sokkal többet veszít a radikális jobboldal miatt mint amennyi szavazatot kap onnan. Ez persze csak egy állítás, de közvéleménykutatással könnyen igazolható lenne. Ha  a Fidesz hagyná veszni…..