Regisztráció Blogot indítok
Adatok
onozorobi

15 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavalyi Arany Oroszlán-nyertes, érzékeny és megrázó Esemény (L'événement) című francia film végre a magyar mozikba is megérkezett. Ez a kritika először a Recorder magazin 97. számában jelent meg...
Recorder Együtt robbantak be 2022.08.03 10:21:22
Előfordul, hogy két csodálatos színésznő egyszerre, egy filmben tűnik fel. Alakításuk elválaszthatatlan egymásétól és kéz az kézben lépnek be a filmtörténelembe – így történt ez a Mulholland Drive, az Adèle élete vagy a Mennyei teremtmények főszereplőivel is. A közös siker után viszont nem mindig…..
A Sundance filmfesztivál idei közönségdíjasa pár hónap után, minden csinnadratta nélkül felkerült az Apple TV+ streaming szolgáltatóra, de ne higgyük, hogy ezzel a Cha Cha Real Smooth menne a süllyesztőbe. Épp ellenkezőleg, az amerikai függetlenfilmek új korszakának a mérföldköve ez a film. Elég a…..
Robert Eggersnek sikerült az, ami a Marvel-univerzumban lehetőséghez jutott függetlenfilmesek számára elérhetetlen marad: egyedi stílusjegyeit megtartva, markáns szerzői víziót vitt filmre blockbuster-költségvetésből. Az Északi legalább annyira para, mint A boszorkány, és annyira őrült, mint A…..
Az ezredforduló után úgy tűnt, hogy teljesen kihalt az erotikus thrillerek műfaja. Napjainkban a streaming-szolgáltatók próbálják újjáéleszteni több-kevesebb sikerrel, miközben nosztalgiával gondolhatunk a 90-es évekre, amikor Sharon Stone bugyi nélkül ment kihallgatásra, a tinédzserek Sarah…..
Egykoron iszonyú izgalmasnak tűnt, hogy a Végzetes vonzerő rendezője egy Patricia Highsmith-regény alapján csinál erotikus thrillert az életben is egy pár Ben Affleck és Ana De Armas főszereplésével. De a Mélyvíz végül elkerülte a mozikat, a színészek rég szakítottak, és mintha már tudomást sem…..
Együtt jártak színiiskolába, egyidőben hódították meg a filmvilágot, szerepeltek már együtt filmben, nemrég egy tévésorozatban mutatják be a színészet magasiskoláját. Duplaportréban tekintjük át Jessica Chastain és Oscar Isaac karrierjét, akik varázslatosak a Jelenetek egy házasságból új…..
Recorder Ki a pop új királynője? 2021.10.18 12:06:04
Amíg Madonna el van foglalva saját legendájának és testrészeinek konzerválásával, Lady Gaga filmkarriert építget, Rihanna sohanapjára halasztotta a visszatérését, Beyoncé pedig úgy döntött, hogy már felette áll a holmi slágerlistás helyezéseknek, üresen maradt a popvilág trónja. Trónkövetelők persze…..
Végre bemutatták Cannes-ban a magyar versenyfilmet, Füst Milán regényének, A feleségem történetének megfilmesítését az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Enyedi Ildikótól. A nagyszabású produkció láttán nem kérdés, hogy Enyedinek és közreműködőinek ott a helye a nemzetközi filmművészet élbolyában, de…..
Az idei slágertéma Cannes-ban a para-gyerekek. Tarr Béla izlandi tanítványa egy bárányról gondoskodó szülőpárosról forgatott bámulatosan bizarr és hipnotikusan szép filmet. A Lamb az egyébként is kivételesen erős program egyik csúcspontja...
Az idei fesztivál legjobban várt amerikai filmje hozta a beígért felhajtást és sztárparádét, Wes Anderson pedig wesandersonosabb, mint valaha. Kérdés, hogy ez jó dolog-e...
Jön a pestis, de az apácáknak csak a feszületből faragott dildón jár az esze – Isten hozott Paul Verhoeven új filmjében! Nincs cannes-i filmfesztivál botrányfilm nélkül és a 83 éves mesternél sosem lehet tudni, hogy az Elle-hez hasonló mesterművel, vagy a Showgirls-t felülmúló trashparádéval áll…..
Újabb mestermű a cannes-i filmfesztiválon: a norvég Joachim Trier ódája a kallódó, fejlődéstörténetre alkalmatlan emberekhez. A The Worst Person in the World lehetne az egész millenial generáció kritikája, de inkább csak egy ultramenő, de egyben humanista megnyugtatás arról, hogy nem kell hagyni,…..
Két nap után már láttuk is az idei cannes-i filmfesztivál első ötcsillagos remekművét, a The Souvenir Part II-t. Tilda Swinton és lánya, Honor Swinton Byrne a két részből álló filmben is anya-lánya párost alakítanak, de a párhuzamok a való élettel itt nem érnek véget...
Bezárt mozik és elmaradt filmfesztiválok hosszú hónapjai után szinte hihetetlen, hogy a cannes-i filmfesztivál újra teljes gőzzel beindult. A nyitófilm hozta az elvárt csillogást, sztárparádét és polgárpukkasztást, ám hiába Adam Driver és Marion Cotillard kettőse, az Annette mégis csalódás. ..
Segítsetek, mert így randa. Beach boy... Pedig vég be sem fejeztem a japáni vakációt.... A két kedves, felejthető tengerpart után, az utolsó nap megtaláltuk az igazit..... Sokan voltak, nem mondom, hogy nem, de azért a japán sokadalom, az mégiscsak japán sokadalom. Nekem még az is érdekes.…..
Nevesincs Pimpi kalandjai Róma 2015.07.09 11:09:14
Még Rio és Stockholm között volt egy kurta kis állomás, amitől nem vártam sokat a 12 órás repülés és az időeltolódás okán. Semmit nem terveztem, utikönyv sem volt nálunk, itt a túlélésre játszottunk eredetileg. Délután fél 3-kor szálltunk föl Rioból, persze addigra már…..
onozorobi 2015.07.09 13:16:52
Nem tudtam tovább beszélni, itt mondom. Szóval úgy unom már magamat -  sőt valószínűleg mindenki más is feneketlenül un már ezzel a témával. Legfőképp Lénát nem akarom elbizonytalanítani, megrémíteni a lamentálással a sulival kapcsolatban, pedig jó úton vagyok. Szóval…..
onozorobi 2015.03.25 14:25:59
Nevesincs Pimpi kalandjai 2014.10.30 10:46:21
Az egyik sikátor közel hozzánk a szerb templom oldalában. Szemben a Templomdombi iskola. Eddig ehhez tartoztunk.Most még nem tudjuk.   Ó, hol is kezdjem...Alapvetően nincs semmi nagy változás, az a legnagyobb, hogy hatalmas szigor telepedett a munkahelyemre, úgyhogy megint enyhén…..
onozorobi 2014.11.03 09:12:42
Nevesincs Pimpi kalandjai 2014.04.01 14:13:43
Elindulunk biciklivel a Határcsárdáig vasárnap, onnan át komppal a Szentendrei szigetre, majd eltekertünk a Rosinantéig (kb. 3-4 km), ott paradicsomi körülmények között ettünk egy kicsit, majd révvel vissza Szentendrére. Tökéletes hétvégi délután. Nem volt egy dinoszaurusz sem,…..
onozorobi 2014.04.01 14:32:12
Következő felvonás: Az előző beszámoló óta, melyik volt az a nap, hétfőn vagy kedden (?) szólt a kislány anyukája, h. Ákos megfogta a cicijét. A kislányét. A kislány azóta nem jár óvodába. Ma reggel óvatosan rákérdeztem sms-ben, hogy hogy vannak, és ugye nem azért van ez.…..
onozorobi 2013.12.20 09:56:54