Regisztráció Blogot indítok
Adatok
onozorobi

43 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Uralkodó meggyőződés, hogy a holokausztfilm alműfajában már nem igazán lehet újat mutatni és a legtöbb néző nem is akar több történelemórát végignézni a második világháború borzalmairól. A legütősebb Radiohead-klipek és az ultrabizarr Under the Skin rendezőjétől azonban hiába is vártunk volna…..
Összegeztük a legjobb 2023-as külföldi és magyar lemezeket, valamint a filmeket és a sorozatokat is, most pedig folytatjuk a régi recorderes hagyományt, miszerint a magazin szerzői is bemutatják kedvenc dalaikat az elmúlt…..
Mindig kedvelt Oscar-vadász műfaj volt a zenészbiográfia, de a Bohém rapszódia sikere óta nem telik el év híres énekesekről szóló három-négy újabb életrajzi film nélkül. Imádtuk Elvist a vásznon és Zámbó Jimmyt a tévéképernyőn, de gyorsan elfelejtettük Whitney Houstont és Aretha Franklint. A dömping…..
A magára a rosszízlés pápájaként, a nép perverzeként vagy leghíresebb filmje, a Rózsaszín flamingók nyomán a világ legmocskosabb embereként is hivatkozó John Waters valójában egy elképesztően vicces, jóindulatú és sokoldalú egyéniség. Filmrendezőként húsz év kihagyás után újra aktív, időközben…..
Luxuscukrászda-esztétika, megszámlálhatatlan A-listás sztár gyakran kétmondatos szerepekben és egy jobbára követhetetlen, szanaszét burjánzó történet – újra itt van Wes Anderson. Az Asteroid City semmilyen szempontból nem hoz újdonságot a rendező szépen felépített univerzumába, de a Scarlett…..
Gyengélkedő műfaj a filmes királydráma és először nem is értettük, mit keres a cannes-i versenyben egy kosztümös film VIII. Henrik utolsó feleségéről. Jude Law és Alicia Vikander remek játékát, illetve a finoman feminista megközelítést látva máris jobban értékeltük a Firebrandet...
Úgy tűnik, hogy 2023 Sandra Hüller éve Cannes-ban; tegnapelőtt már láttuk a versenyprogram addigi legerősebb filmjében, a The Zone of Interestben, most pedig biztosnak tűnik, hogy az Anatomy of a Fall-ban nyújtott alakítását senki és semmi nem fogja felülmúlni idén...
Todd Haynes, a csodálatos Carol és a Távol a mennyországtól rendezője új filmjének főszereplője Natalie Portman és Julianne Moore – ez csakis egy újabb remekmű lehet, gondolhatnánk. A May December azonban nem adja ennyire könnyen magát és az első benyomásunk könnyen hitetlenkedésbe csaphat át, hogy…..
Minden évben van egy nagyszabású tévés premier is a cannes-i filmfesztiválon. Idén az HBO a The Idol első két részét hozta el a Riviérára, ami remélhetőleg javít kicsit a botrányszagú várakozásokon. Ennyi ízelítő alapján egyértelműnek tűnik, hogy Lily Rose Depp remekül érzi magát a bőrében, viccesek…..
Uralkodó meggyőződés, hogy a holokausztfilm alműfajában már nem igazán lehet újat mutatni és a legtöbb néző nem is akar több történelemórát végignézni a második világháború borzalmairól. A legütősebb Radiohead klipek vagy az ultrabizarr Under the Skin rendezőjétől azonban hiába is vártunk volna…..
Látszólag könnyed limonádénak ígérkezik a How To Have Sex című brit elsőfilm. Görögországi nyaralás, buli, pia, barátok – mi sülhetne el rosszul? Szerencsére nem egy tanmesével van dolgunk, de mégis sokkal megrázóbb élményre számíthatunk, mint ebben a műfajban bármi a #metoo korszak előtt.  ..
Az első idei film, amire ölték egymást a bejutásért az emberek nem is egy egész estés játékfilm, viszont Pedro Almodóvar rendezte, ráadásul Ethan Hawke és Pedro Pascal alakítanak benne szerelmes cowboyokat. Egy új Brokeback Mountain vagy a western műfajának megújítása – kritikánk a Strange Way of…..
Potenciális botrányfilmként várták Cannes-ba Catherine Corsini új filmjét egy korzikai nyaralásról, pedig inkább felhőtlen szórakozást nyújt a Le retour nem súlykolt társadalmi mondanivalóval. Csodás színészi alakítások és realisztikus buli- és szexjelenetek, valószínűleg mégsem fogják széles körben…..
Szinte már hagyomány, hogy a cannes-i nyitófilmek elhasalnak, ez idén sem volt másképp. Gyorsan túl voltunk Johnny Depp szükségtelen visszatérésén egy középszerű francia királydrámában és várjuk az igazi nagyágyúkat.  ..
A legjobb popdalok nagy része a szerelemről szól és közülük is rengeteg szerelmi csalódásokról. De gyengíti vagy erősíti az élményt, ha tudjuk, konkrétan kiről szól egy dal? A bulvárrészletek gyakran csak hírverésre jók, de Beyoncé-, Justin Timberlake- vagy Taylor Swift-szintű sztárok esetében már…..
Cate Blanchett élete alakítását nyújtja Lydia Tár, a fiktív karmester szerepében, aki szakmailag mindent elért, de emberileg mégis csak a megsemmisülés lehet a sorsa. A Tár mindent elmond napjaink cancel kultúrájáról de úgy, hogy közben bízik benne, hogy a nézői gondolkodó lények, akik képesek…..
Összegeztük a legjobb 2022-es külföldi és magyar lemezeket, valamint a filmeket és a sorozatokat is, most pedig folytatjuk a régi recorderes hagyományt, miszerint a magazin szerzői is bemutatják kedvenc dalaikat az elmúlt…..
A Blonde semmit nem ért és nem is akar érteni Marilyn Monroe legendájából. Megelégszik pár filmtörténeti jelentőségű pillanat rekreálásával és azok kíméletlen nyomorpornóval való kiszínezésével. Kegyetlen, művészieskedő és leginkább méltatlan – egy iskolapélda arról, hogyan nem szabad életrajzi…..
A svéd rendező, Ruben Östlund számára semmi sem szent, kéjes gyönyörrel leplezi le a nyugati társadalom gyarlóságait. Korábbi szatíráihoz képest az Arany Pálma-díjas A szomorúság háromszöge alacsonyabbra teszi a lécet és az ordenáré altesti humor csúcsra járatásával talán szélesebb közönséghez is…..
A tavalyi Arany Oroszlán-nyertes, érzékeny és megrázó Esemény (L'événement) című francia film végre a magyar mozikba is megérkezett. Ez a kritika először a Recorder magazin 97. számában jelent meg...
Recorder Együtt robbantak be 2022.08.03 10:21:22
Előfordul, hogy két csodálatos színésznő egyszerre, egy filmben tűnik fel. Alakításuk elválaszthatatlan egymásétól és kéz az kézben lépnek be a filmtörténelembe – így történt ez a Mulholland Drive, az Adèle élete vagy a Mennyei teremtmények főszereplőivel is. A közös siker után viszont nem mindig…..
A Sundance filmfesztivál idei közönségdíjasa pár hónap után, minden csinnadratta nélkül felkerült az Apple TV+ streaming szolgáltatóra, de ne higgyük, hogy ezzel a Cha Cha Real Smooth menne a süllyesztőbe. Épp ellenkezőleg, az amerikai függetlenfilmek új korszakának a mérföldköve ez a film. Elég a…..
Újabb életrajzi film egy híres énekesről – megint jönnek a szokásos klisék? Szerencsére Baz Luhrmann egyedi nézőponttal és pazar látványvilággal nyúlt Elvis Presley örökségéhez. A főszerepre pedig sikerült a lehető legjobb embert megtalálnia; az azonnali Oscar-esélyes Austin Butler simán lejátssza…..
Claire Denis-t istennőként tisztelik a cannes-i filmőrültek, mégis 34 éve nem volt filmje a versenyprogramban. Most, hogy minden filmfesztivál próbálja feltornázni a női rendezők számát, talán eljött az ő ideje. Kérdés, hogy egy ilyen bosszantó filmmel, mint a Stars at Noon, van-e keresnivalója a…..
Ritkán kerülnek be a cannes-i hivatalos programba dokumentumfilmek, de a David Bowie-ról szóló Moonage Daydream az idei válogatás egyik fénypontja. Semmiben nem hasonlít egy tipikus zenedoksira, de nyomatékosítja, hogy Bowie milyen inspirálóan hatott a filmekre és az egész világra...