Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hunorr

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A címbeli mondat a jobbik választási plakátjáról származik, és mivel én a Jobbik szavazóival való párbeszéd elkötelezett híve vagyok, a következőket fűzném ehhez. 1. Ún. európai bérek sosem lesznek olyan országban, ahol a Jobbik nevű párt 20%-ot szerezhet egy…..
hunorr 2014.05.04 22:35:27
@mokkaczuka: az, hogy valaki máshol bankol, nem jelenti, hogy üzleti tevékenységét átteszi oda, vagy, hogy profitját ott forgatná be. Hazai tulajdonú cég esetén sokkal nagyobb arányban forgatja vissza a profitot itthon, de ha mégis külföldön fektet be, előbb-utóbb az is a hazai anyavállalatot gazdagítja. A külföldi tulaj (főleg, ha multi) viszont eleve óriási erőfölényből és még az állam által biztosított plusz kedvezményekkel indul, és teljes szektorokban kap eleve monopolhelyzetet, vagy éri el azt, erőfölényével visszaélve. És így aztán könnyedén szivattyúzza ki a beruházáshoz mérhető profitot - évente (!), és szív el egyre több jövedelemet a magyar gazdasági szereplőktől. Erre felzárkózás nem építhető.
hunorr 2014.05.04 23:35:35
@panelburzsuj: távközlés (vezetékes); gázszolgáltatás, áramszolgáltatás, helyenként vízszolgáltatás; lapterjesztés, lapkiadás (megyei lapok), cukoripar, növényolajipar, étkezési utalványok (ez utóbbi oligopólium) a teljesség igénye nélkül. De a hipermarketek (Tesco, Auchan, stb) is egy oligopolium, igaz egy speciális rész-szektorban, de a teljes kiskereskedelemből folyamatosan növekvő részt szakítva. Itt például a hazai tulajdonú láncoknak kellet volna erre a szintre eljutni, hogy ilyeneket létrehozzanak (vagyis az ehhez szükséges tőkét és tudást felhalmozzák), ahogyan ez nyugaton is történt évtizedekkel ezelőtt. Ehelyett beengedték és kedvezményekkel támogatták az erőfölényben (tőke, tudás, stb) levő multit, aki letarolta a piacot.
Ha egyszer valaki megírja Orbán Viktor és az Orbánizmus történetét, az a magyar demokrácia degenerálódásának krónikáját is lejegyzi. Semmi kétség: Csehország után Szlovákia is polgárosodottabb országnak tűnik, mint Magyarország, ahol előszeretettel hasonlítják magukat e…..
hunorr 2014.04.15 09:19:32
@Csehszlovák Kém:
"Szegény-kérdés van, azt kell megoldani..." - Ezt tudják pl. Szögi Lajos rokonai is?
Az ugyanis nem szegény-kérdés, amikor tizenéves cigány gyerekek rendszeresen kirabolnak és agyonvernek pár száz forintért idős néniket, akik ugyanolyan szegények, mint az elkövetők. Ez a demagóg mantra, amit tolsz, azért nem működik, mert Magyarországon gyakorlatilag mindenkinek van tapasztalata a cigányokat illetően, s ez meg is látszik a Jobbikra adott voksokban.
"Mindabban, amit Kelet-Európában a nacionalizmus csinált, van valami végzetszerű, s a megindult folyamat nem szűnhet meg, amíg e terület olyan eszmét nem vajúdik ki, amely a nemzeti eszmét a birodalmi gondolattal összhangba nem hozza." (Németh László, Kisebbségben) Gondolom, persze…..
hunorr 2014.01.04 23:00:04
@HaFr: Akkor megkísérlem még egyszer, kicsit szájbarágósabban: az aki a trianoni döntésben a magyarság megnyomorítását és tönkretételét látja és nem feledkezik meg az akkori nyugati döntéshozók tájékozatlanságáról és dilettantizmusáról, no meg részrehajlásáról, valamint a haszonélvező szomszédok által elkövetett dolgokról, az nem nyilas, pusztán magyar történelemszemléletű.
Aki szerint csak a magyar uralkodó osztály hibái vezettek - netán jogosan?! - Trianonhoz, azok szerint mégiscsak van kollektív bűnösség.
Előre kell, hogy bocsássam, hogy (i) ez tényleg egy zárt levél, úgyhogy más el ne merje olvasni, senki mást nem érint!:) (ii) Én a priori nem vagyok sem "siessük el gyorsan ezt az összefogást!" párti, sem összefogás ellenes. (iii) Továbbá nem utálom sem az MSZP-t, sem az E14-et,…..
Guzmics nem játszik az észtek ellen, új Daciáját próbálja – nincs új a nap alatt: Trianont “a komcsik” és a “zsidók”, a 3:0-át a botlábúak és a liberális sajtó hozta össze. Íme a legújabb nacionalista rutinmunka: “mi, magyarok” törhetünk, zúzhatunk, a…..
hunorr 2013.09.10 13:30:37
@Csehszlovák Kém: Te mindenesetre a román szurkolók viselkedéséről egy szót sem ejtesz, sem a rendkívül európai himnusz-kifütyülésről (ha jól emlékszem ez is a magyar-izraeli meccsen kifogásolt dolgok között volt), sem az 1918-ozásról, sem egyéb provokációkról.
Az 1918-ozás igenis sokunknak rendkívül fáj, legalább annyira, mint neked az "In memoriam Csatáry László", amiről azt állítottad, hogy ha nemzetközi meccsen történik, akkor évekre kitilthatták volna a kupákból a Fradit.
Jól ráijesztett hétvégén Európa barátaira a Tárki. Szerencsére csak tévedés állt megdöbbentő kutatási jelentésük hátterében, amely szerint már többen gondolják hátrányosnak uniós tagságunkat, mint ahányan jónak találják. Nincs szó tehát radikális fordulatról, de…..
Csak jelzem, hogy Kuvatov videoüzenete nem több, mint a nácikkal kollaboráló ostoba elnök alibista szerepjátéka. Kubatov, köpd szembe magad! Amúgy miért mondja az FTC, hogy maroknyi szurkoló tettéről van szó, amikor az egész tábor megtapsolta a feliratot és miért tudják a…..
Oké, játszhatunk ilyet is. Nem kell ezt túlragozni, tiszta, világos és egyértelmű a történet. De vajon Csatárynak mi köze van a fradihoz? A Ferencváros fideszes elnöke, a fideszhuligánok haverja szerint a drapit becsempészték, aha. A bocsánat vagy a sorry esetleg a sajnálom, az…..
     Jogi képviselőnk kicsit szaporábban veszi a levegőt a szükségesnél, ezért a posztban a szokásosnál gyakrabban fog feltűnni a böbe kifejezés. A böbe az egy olyan nő, aki pénzért tesz szolgálatokat férfiaknak, és érdekes ruhákban szokott járni az utcán.…..
hunorr 2013.07.25 01:00:05
@aronsatie: az, hogy valami nem tetszik, vagy nem értesz egyet vele, netán nem érted, nem jelenti azt, hogy nem megfontolandó. Persze a liberálisok ezt nem értik
hunorr 2013.07.25 01:01:25
@aronsatie: persze, csak az a normális, ha Ludassy mondja meg, hogy ki a nagy tudós...
ProgBlog A fiúknak minden kell! 2013.07.23 20:02:24
„Megállj, megállj, kutya Szerbia!Nem lesz tiéd soha Bosznia!Mert a magyar nem enged,Míg a vére megered,Bármennyit is szenved.” Kovács Károly: Megállj, megállj, kutya Szerbia! (I. világháborús katonanóta) – 1914     A fiúknak minden kell – de írhatnám azt is,…..