Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laci

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyen is már régen volt a 168 órában. Az emlékeim szerint utoljára 98 tavaszán, amikor miniszterelnök lett, akkor lehetett náluk dicsérő szavakat olvasni róla (aztán rövid időn belül jött Joszip Tot, Kaya Ibrahim, Simicska és a hosszú bájtok éjszakája, végül ezekre válaszul…..
Árokásó Top100 Nádas Péter 2009.09.10 22:56:00
Egyezzünk meg abban, hogy csak baj van belőle, ha egy író vagy költő szavait szó szerint veszik. Mert ugye mit csinál egy író? Tapasztal, olvas, hall, majd mindezekből létrehoz egy világot, amely több-kevesebb kapcsolatban van a valósággal. Ha az író a dokumentarista stílust űzi,…..
Laci 2009.09.12 12:37:57
Értem, értem, kedves Vitapartnerem, de nem lehet, hogy most túmegyünk egy szövegen? Mert másunk nincs, ha tárgyilagosak (Uram bocsá: okosak) akarunk lenni.

"Ne relativizálja. Ha azt mondom, az ég kék, abba is bele lehet magyarázni, hogy ízlésítéletet érvényesítettem." Teljesen igaza van, de Maga is túlment egy határon, ahonnan már a tetszik-nem tetszik álláspont puszta kinyilvánítása jön. Amúgy abszolút érthetően. Másfelől: az eget mindenki KÉKnek látja. Nádast nem. Amit mond magánemberként, azt persze borzasztó nehéz lenne elválasztani az esszéiben nyomon követhető demokrácia-politika-történelem-erotika vonaltól. DE izgalmasabb volna itt keresgélni, mint a puszta nyilatkozatait nézni.

"Itt Nádas egy állítást tett arról, hogy a mai magyarok legszívesebben leölnék a velük együtt lakó kisebbségeket." Drága, itt PICIT csúsztatni tetszik. Maga TÚLMEGY a szövegen. Nádas a zsidókról beszélt, és nem állította, hogy a magyarok stb legszívesebben, csak ("csak") azt, hogy hajlandóak lennének rá. Amitől persze ez még MARHASÁG marad, egy nagyon veszélyes marhaság. Hisztérikus. De egy paranoid, rosszkedvű mondatot nem lehet úgy kritikával illetni, hogy még paranoiásabb gondolatot olvasunk ki belőle. Engem pl. még jobban zavar, hogy pongyolán beszél, egy Nádas!, mert úgy beszélni, hogy a magyarok és a zsidók: finoman szólva is halmazelméleti problémák ugye. Mert két ellentétes tábort csinál belőlük a beszélő -- ha Maga akarja: árkot ás --, és megfeledkezik arról, hogy ezek a közösségek nem egy szinten vannak. Rengeteg zsidó magyar állampolgárként definiálja magát, magyar zsidó vagy zsidó magyar, őket ez a pongyola Nádas-mondat kilöki (kilökné) a saját meggyőződésükből, azonosságukból. Amúgy jó újságíró AZONNAL rákérdezne. Újabb 400 ezret megölnének, really? Your reasons for saying that?

"Ha ezt valaki komolyan veszi és nem Nádas írói munkásságának részeként, akkor ebből logikus következtetések adódnak, például az, hogy ennek a népnek nem való az önmaga kormányzásának lehetősége, mert csak pusztításra használná fel."
Vegyük komolyan, amit mond, de ne kövesse senki a gyakorlatban. Doxa, vélemény és nem episztémé. De a Maga állítása (ennek a népnek nem való etc) megint túlmegy az értelmezésen, Nádas szövegéből nem állítható, hogy Nádas ezt jelentette volna ki. Nota bene: kedves Vitapartnerem, Maga szerint Magyarországon a nép kormányoz? Nem mindannyiunknak abban kéne bízni, hogy pártszínektől független, szakértelemmel dolgozó, felelős emberek vezessék az ország politikáját? Vagyis Nádas mégsem mond akkora marhaságot? :-)

Az is relativizál, ne felejtse, ha valaki a szakértőkkel szót idézőjelbe rakja. Itt Maga ironizál és relativizál. Ezzel szemben Nádas komolyan gondolta a szakértőket. Értem, hogy ez Magát felháborítja, de Nádas csak annyit mond itt, hogy annak adjunk kormányzati lehetőséget, AKI ÉRT HOZZÁ. Nem kell felépíteni az országot. A csődöt kell okosan elkerülni. A Nádas-féle vélemény egy okos háziasszonyéval kicserélhető: aki nem tud főzni, azt ne küldjük a tűzhely mellé, mert megégeti magát és ehetetlen fost csinál, amit nekünk kell majd megenni.

Nem akarja Berlint magyar fővárosnak, csak Berlin kultúráját, toleranciáját szeretné érezni, látni itt is. Ez talán bocsánatos bűn. :-)
w Nyugat, majmulás 2009.08.29 06:45:00
- Miért is legyünk toleráns, nyitott ország, amikor az itt nem szokás? – teszi fel a kérdést a kedves olvasó, és nem is egy, hanem sok. Arra a tök szimpla felvetésre válaszul érdeklődik, miszerint esetleg nem volna muszáj innen elüldözni – egyebek mellett,…..
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
 A miniszterelnök meggondolatlan kapkodása egy olyan futballistának a képét idézi meg, akinek csapata a 85. percben is jelentős hátrányban van, a vereség biztos, a szurkolók hörögnek, ő pedig kétségbeesetten próbál labdába rúgni, míg végül nagy igyekezetében…..
Laci 2009.02.10 22:37:36
Dear - rizs -, kérésedre, parancsolj:

"Nem. Az elkövetők nem magyar állampolgárok. Ahhoz, hogy valaki magyar vagy akármilyen állampolgár legyen, ahhoz embernek kell lenni. Ezek pedig nem emberek. Hanem állatok. És a vesztünkre törnek."

"Mi az, hogy egy húsz-harminc fős csoport ásókkal meg kapákkal fenyegeti a rendőröket, ráadásul azért, mert azok elő akarták állítani egy körözés alatt álló hordatagjukat? Miképpen eshet meg ilyen 2009-ben Európa kellős közepén? Mi az, hogy a rendőrök nem lövik azonnal agyon az összeset? Hát hol élünk mi, a szentségit neki!!!
Itt élünk."


"(p.s.: Ha pedig ezt a 15-20 gyilkos állatot nem kerítik kézre nagyon hamar, akkor baj lesz… Nagyon nagy baj. És nem a többségi társadalom lesz a hibás és a vétkes. S ha kézre kerültek ezek az állatok, akkor nincs ám három éves per, meg százezer oldal perirat, meg a szar kenegetése, hogy ki rúgott és ki szúrt. Életfogytigot az összes állatnak, aki szombat este ott volt! Betelt a pohár!)"


Hörög, habzik, miközben egy valós, aggasztó helyzetben kellene gondolkodnia. Megfeledkezik szabálya alapszabályáról: ne írj le nem-ellenőrzött mondatot. Nincsenek gyilkos állatok. Ezen a mondaton döbbnetesen látszik, hogy Bayer Zsolt nem egy edzett elme. Mert gyilkosságot csak emberek tudnak elkövetni. Szerintem az elkövetők magyar állampolgárok voltak. Nem törnek a vesztünkre, hihetetlen paranoia ebben a mondatban. Vajon miért szentségel egy erdélyi hagyományokra büszke tollforgató?

Nagyon nagy baj -- nem lesz, hanem: VAN. Merthogy Bayer Zsolt ebben a Nagy Szarban maszatol tovább az artikulálatlan hörgésével.
Az év első bizarr füves híre, hogy Dél-Floridában nagy erőkkel lekapcsoltak egy hatodikos általános iskolás kiscsajt, aki lefeküdt valakivel, hogy fűhöz jusson. A rendőrséget és a szülőket is lesokkolta a tudat, hogy 12 éves kislányuk idő előtt prostituálódott, úgyhogy…..
Egy régebbi posztomban felmerült ez a nagyon hálás téma - bár mindenki tévesen tulajdonnevekről beszél. Az szerintem vitán felül áll, hogy ha valaki Budapesten él, a Ferencvárosban, akkor ott kiteszi az a-t. Nahát, névelő, tulajdonnév és még helyes is?Tibi született…..
Ígértem már ezt a posztot régebben, hogy meg tudjuk beszélni, ki mit tekint félrefordításnak. Ez annak kapcsán merült fel, hogy több posztról írtátok, hogy nem is igazi félrefordítás, hanem inkább ízlés dolga, kinek milyen szó használata tetszik vagy nem tetszik.Kezdjük az…..
Megint semmi köze a tévéhez, de ez tegnaphoz hasonlóan most lényegtelen. A magyar vízilabda-válogatott megcsinálta azt, amit még eddig senki: zsinórban harmadjára lett olimpiai bajnok ebben a borzasztó kemény sportágban. Köszi srácok, istenek vagytok...
hát, akkor most már nem írna a negyedik helyért folyó mérkőzésről, leginkább gratulálni szeretne a lányoknak ahhoz a helyezéshez, amit blogger az olimpia előtt nagy erőfeszítéssel elérhetőnek gondolt. akadt ebben a menetelésben kilátástalan játék, akadt ezután a románok…..
polskifoci Ölni tudnánk 2008.06.15 09:29:00
Olvasom a hírekben, hogy halálos fenyegetéseket kapott egy Howard Webb nevű technikus. Tudják, ugyanígy hívták azt a játékvezetőt, aki a 93. percben befújt egy tizenegyest a hazaiaknak az osztrák-lengyel meccsen, minden bizonnyal kiejtve ezzel a Fehér Sasokat az Eb-ről. Szegény…..
S-blog Az EB legszebb kommentárja 2008.06.13 22:19:00
Épp zizeg a Francia-Holland meccs, feszült figyelem, amikor a következő ékes mondat hagyja el kommentátorunk száját, utalva a francia kapusra, Coupet-re: Figyelnie kéne azt a sarkot, de mivel Coupé, nincs teteje, így nem tudja. Gratulálok a helyzetfelismeréshez, igazán szép…..
Vastagbőr Ilyen a box 2008.01.26 01:11:00
Nu, rúgok egyet én is a témába, aztán lehet nácizni. Megnézve az alábbi videót, érthető, hogy egyesek úgy gondolják, nem működik az igazságszolgáltatás, szétesik az oktatás, és tenni kéne valamit. Mondjuk alapítanak egy gárdát. Szituációs körkérdés 1.: tanár vagy…..
w Szopóágon 2008.01.08 06:30:00
Ezt a cikket nem ide szántam, hanem a Playboyba, csak aztán az élet úgy hozta, hogy mégis itt jelenik meg, a Playboyban meg nem. Esetlenül mozgok a luxuskurvák világában, férfimagazint nem olvasok, bulvárlapokat csak indokolt esetben, tévét szintén igen célirányosan nézek.…..
w E pur si muove! 2007.12.29 17:45:00
Töredelmesen bocsánatot kérek. A karácsonyfát a Jézuska hozza. T. Lakótársak! Dec. 23-án 9-16 óra között kerülnek kiszállításra a fenyőfák. Kérjük, a lakásokba való bejutást lehetővé tenni szíveskedjenek. Utak mentén, áruházaknál található fenyőárusoknál fát ne…..
Laci 2007.12.30 02:01:02
Tóta W. Árpád és minden eddigi Olvasó és kommentelő figyelmébe, tisztelettel:


-- Gondold meg azonban, hogy a világban minden kettős, kép és ellenkép, hogy különbséget tudjunk tenni, és ha az egyik mellett a másik nem volna, egyik se lenne. Élet nélkül nem volna halál, gazdagság nélkül nem volna szegénység, és ha kipusztulna az ostobaság, ki beszélne ezentúl okosságról? S így van ez a tisztasággal és tisztátalansággal is, ez világos. A tisztátalan állat így szól a tisztához: "Adj hálát nekem, mert ha én nem volnék, honnan tudnád te, hogy tiszta vagy, és ki nevezne ekként?" És a gonosz így szól az igazhoz: "Borulj lábamhoz, mert nélkülem mi lenne a te dicsőséged?"
-- Épp ez az -- mondta az idegen. -- Épp ez az, hogy én alapjában vetem meg a kettősségnek ezt a világát, és nem értem, mi szükség van egy fajra, amelynél tisztaságról csak vonatkozásszerűen és viszonylagosan lehet szó. És mégis mindig rájuk kell gondolni, folytonosan velük kell bajlódni, nagy fontoskodással, hogy ezt és azt és tudom is én, mit útbaigazítsunk sanyarú jövője felé, mint most nekem is téged, te széllelbélelt, útba kell igazítanom, hogy elérj a célodhoz -- meglehetősen unalmas dolog!
"Savanyú legény, miért igazít hát útba, ha terhére vagyok? -- gondolta József. -- Ostobaság megjátszani a szívest, és aztán ennyit pofázni. Nyilván csak a szamaramra akart ülni. Le is szállhatna már róla, ami azt illeti, ideje, hogy cseráljünk. Emberhez méltó, amit beszél" -- gondolta, és titkon mosolygott az emberek szokásán, hogy lepocskondiázzák a maguk fajtáját, de ők mindig kivételek, hogy tehát az ember ítél az emberek felett, mintha ő nem ember volna.

Lelőhely: Thomas Mann: József és testvérei. Ford. Sárközi György. Európa K., Budapest, 1975. I. kötet, 432. oldal
  Amikor nekikezdtem a  blogom írásához, magamban végiggondoltam, mit is akarok elérni. Többek között azt is rögzítettem magamban: nem csak ahhoz kell tehetség, hogy az ember elmondja nyíltan, miről mit gondol, hanem ahhoz is, hogy mondanivalóját úgy fogalmazza meg, hogy…..