Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Illalla Sillalla

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel a legtöbb embernek a téli időszakban sokkal szárazabb a bőre, mint az év más szakaszaiban, most mutatok egy filléres házi testápolót, amihez csupán három összetevő kell, és még a kicserepesedett ajkakra is jó.  Hozzávalók: 1 csésze shea vaj fél csésze…..
Bár a tejföl és a túró a boltban sem olyan drága, még olcsóbban megúszhatjuk, ha mi magunk készítjük el. Nem is kell hozzá más, mint három liter - lehetőleg házi, de minimum 3,5 százalékos zsírtartalmú - tej. Így készítsd el: A tejet töltsük egy szélesszájú, tiszta edénybe, és takarjuk le…..
REZSŐHÁZY RUDOLF Régebben elfogadottnak, sőt dicsérendőnek tartották, hogy az anyai szerep hozzátartozik a nők sikeres életéhez. Ezt a fölfogást változtatta meg az az új érték, mely a nők szabad egyéni kibontakozását tűzi ki célul. Számukra is a professzionális érvényesülés jelenti a sikert. Ezt a…..
Illalla Sillalla 2016.02.07 18:46:09
@fizetekmegegysort: Hát, igen. A gyereknek joga van az apához, de az apa speciel nyugodatn semmibe veheti ezt a jogát. Ezért sem teszik fel a kérdést, hogy apa vagy sikeres férfi? Az apákat senki sem cseszteti, ha a karrierre koncentrálva lemondanak a kötelező szülői feladatok 70-80 százalékáról. Az is elég, ha nem veri a gyereket, és néha beszélget vele, vagy elviszi moziba, játszótérre, esetleg rendszeresen megjelenik a meccsein vagy az iskolai fellépésein. (Ld. amerikai filmes tipikus minta apa: ottvan a meccsen, szar apa: nincs ott a meccsen.)
Mintha a férfiak genetikailag alkalmatlanok lennének arra, hogy a gyereknevelés mindennapos nyűgjeiből legalább 50 százalékot elvigyenek. Az OK, hogy kihordani, megszülni, és szoptatni nem tudják a gyereket, de minden másra képesek, csak jelentős részben lusták vagy szarnak rá.
A gyereknek joga van az apjához, joga van ahhoz, hogy az apja vigye orvoshoz, és maradjon otthon táppénzen, ha lázas beteg. Joga van ahhoz, hogy az apja csomagoljon neki tízórait reggel, hogy az apja járjon el a szülői értekezletre, vigye el óvodába, hozza el onnan, kérdezze ki a leckéjét, főzze meg a vacsorát, vasalja ki az ünneplő ruháját stb.
Illalla Sillalla 2016.02.07 19:03:24
@Pöff: Ki tiltja meg, hogy kiéld az anyai ösztönöd? Össze kell jönnöd egy karriert akaró nővel, boldog lesz, ha kiveszed a részed a gyereknevelésből. Nem kell várnia 5-7 évet, hogy visszamenjen az iskolába, és karriert csináljon, hiszen te otthon maradsz boldogan, gügyögysz a gyerekekkel, kicseréled a pelust, beadod a Nurofent, ha kell, viszed óvodába, védőoltásra, pürésíted a kajáját, takarítasz, ha összehány, összefosik mindent stb. Csudajó móka! Semmi olyan, amit egészséges férfiember ne tudna elvégezni. Aztán ha le tudod passzolni egy közoktatási intézménynek a nap egy részére a gyerkőcöt, akkor már te is tanulhatsz, vagy csinálhatsz karriert.
Taxisofőrnek lenni egy szakma. Jól kell tudni vezetni, ismerni kell a várost, kell tudni emberekkel foglalkozni, elfogadható megjelenés kell hozzá, a közlekedési viszonyokat percre készen kell ismerni.Sok ilyen taxis van Budapesten, de sajnos nem elég. Nem elég, mert egyre többször nem tudnak a…..
Illalla Sillalla 2016.01.21 20:37:20
@Attila Zsolt Takács: Miért ne lenne? Az egyik barátnőm pl. nem uberezik, de taxizni sem hajlandó a rossz élményei miatt, inkább nem iszik este egy kortyot sem buliban sem, és kocsival jár bulizni. Én nagyon sokat taxiztam korábban, szerintem hét százjegyű az összeget költöttem rá, és talán nem is egyessel kezdődik. Eközben rengeteg rossz élményt is gyűjtöttem, olyanokat, amilyeneket Uberben sosem. Voltak persze rendes taxisok is, de sok átverős, ügyeskedős is. A két-három évvel ezelőtti áremelés nulla színvonalemeléssel betette nálam a kaput, és ezzel nem vagyok egyedül. Szóval ha nem lesz Uber, akkor megyek autóval vagy BKV-vel. Taxival csak akkor, ha nagyon nincs más, de szerencsére általában van más.
Illalla Sillalla 2016.01.21 20:52:41
@vuvuvu2: Van autóm, és most már olyankor is autóval járok, amikor korábban taxit hívtam. Pl. reptér. Amíg 5 ezerért kb. kivittek, és visszahoztak, jártam taxival. Most kb. 8-9 ezer a fuvar, és nem is mindig megbízható. Az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor megrendeltem előző nap egy taxit reggel 3:50-re, hogy vigyen ki egy hajnali géphez, és nem jött. Nagy nehezen küldtek egyet 4:25 körül. Jó, így is kiértem, nem késtem le a gépet. Majd másnap hajlan 4-kor, már külföldön felhívott a diszpécser, hogy hol vagyok már, vár rám a taxi. Mondom: már Barcelonában, én is vártam, csak már eluntam.
Inkább kimegyek kocsival, és otthagyom a parkolóban, olcsóbb is, biztosabb is.
Illalla Sillalla 2016.01.22 00:04:37
@csak egy néző:
Hát, igen, csak ez megint átcsúszik a haveri kategóriába, itt pedig nem erről lenne szó, hanem egy garantált színvonalú szolgáltatásról. Tudjuk, hogy van protekció az orvosnál, az iskolában a felvételinél stb., de az ember abban reménykedik, hogy lesz egy jól működő rendszer, amelyben ügyfél és szolgáltató egyaránt jól jár. A taxi most nem ilyen, és nem látok a taxisok részéről semmiféle törekvést arra, hogy ez változzék.
Az meg főleg irritál, hogy be merészel szólni egy taxis az utasnak, ha mást választ. Mire föl? Őt nem irritálná, ha pl. az Auchan beszólna neki, mert a Tescóban vásárol? Nem az lenne a véleménye, hogy legyél jobb a konkurensnél, és akkor majd hozzád megyek? Ha viszont beszólogatsz, akkor biztosan elkerüllek majd, mint a pestist. Taxi vs Uber viszonylatban is ez a helyzet. A taxisok csak azt bizonygatják: bukók, és nem érdemlik meg, hogy velük utazzék az ember. Kivéve, ha ismer persze valakit, aki nem oyan, és mobilon ugrasztható. Kicsi probléma, hogy az ilyen taxis éjjel, hajnalban, hirtelen stb. általában nem ugrasztható.
(Újabb vendégposzt, ezúttal Zugav Olga úrhölgy, exhiéna tisztelte meg dolgozatával a Szabad a taxi blogot.) Hát, drágáim, ismét sikerült bizonyságot szereznem arról, hogy a magyar társadalom mentális állapota, valamint átlagos intelligenciája olyan mélységekben jár, hogy félő, előbb-utóbb áttöri a…..
Illalla Sillalla 2016.01.20 17:26:24
@RedGreg: Az innováció garantálja, hogy ne tudjanak becsapni téged fogyasztóként. Tudod, kivel utaztál, a nevét, a telefonszámát, a rendszámát, ismered az útvonalat, kapod a számlát, a kártyádról vonnak mindent, és ha átvernének, akkor csak betelefonálsz a bankba, és kéred a charge backet. Erről mindenről kapsz értesítést írásban.

A taxisok be tudnak csapni, és be is csapnak. Ha vannak is applikációik, sok rájuk a panasz, hogy nem működnek rendesen. Talán nem is véletlen, hogy miért kerülik a transzparenciát úgy, mint a pestist.
Illalla Sillalla 2016.01.20 18:53:59
@ganjaninja: Nos, a fodrászok, kocsmárosok, szobafestők, vízvezetékszerelők vagy éppen a taxisok adójából sem hinném, hogy túl sikeresen gyógyíttatnád a szüleidet.
A taxisok sirámai közül ez az adózással kapcsolatos a kívülállók számára azért különösen visszatetsző, mert ők sem éppen a hófehér gazdaság mintapéldányai. Amit nagyon nem lehet már elcsalni, azt befizetik, a minimális járulékokat, nyugtát is adnak, ha nagyon muszáj, de azért belefut az ember rendszeresen olyanba, aki igyekszik nem adni.
Illalla Sillalla 2016.01.20 20:24:33
@rosszqtya: Az Ubertől jön számla e-mailben mindig.
Bár a sajtó a taxisoktól hangos, én pedig szerintem minden vonatkozó cikket, blog- és Facebook-bejegyzést elolvastam, sehol nem találtam olyan írást, amelyből kiderült volna a címben feltett kérdésre a válasz. Ez persze részben a taxisok hibája, kommunikációban soha nem voltak erősek. De csak…..
Illalla Sillalla 2016.01.20 02:13:20
@Tábornok: 1,5 milliárd forint a gfb kártérítési limitje. Minden autón van kgfb - elvileg. Ha nincs, akkor Mabisz kártalanítási számla.
Szerintem nem extra elvárás, hogy a sofőr ápolt, udvarias, az autó meg jó legyen, ha már a tarifát voltak szívesek pár éve kb. a másfél-kétszeresére növelni.
A nyelvtudás sem extrém elvárás. Mi van, ha beül egy turista?
Illalla Sillalla 2016.01.20 08:46:38
@Tábornok: Nekem volt gondom a taxikkal, sokat utaztam velük korábban.
A tipikus gondok:

1. nem elég udvarias sofőr, letegez, beszól, mert vizes a ruhám az esőben, vagy mert nem zárom be rendesen egy egyterű böszme Chevrolet hátsó elhúzós ajtaját. Kis termetű nő vagyok, nem bírtam a dög nehéz ajtóval. Kinyitni is alig bírtam. Ezért várom el, hogy nyissa ki, és zárja be ő.

2. Át akartak verni rendszeresen a számlával. Amikor volt kedvezményes tarifa, nem egyszer, nem kétszer, hanem rendszeresen elfelejtették beállítani a taxiórán. Észrevettem útközben, és szóltam, erre jajjbocsánattal elindították. Egyszer mutattam a kedvezményes kártyát, a taxis kivette a kezemből, és nem akarta visszaadni. Olyan is volt, hogy egy Deák tér - Oktogon távolságra 4 ezer forintra ment fel a taxióra. Szóval volt több érdekes esetem.

3. Kártyás fizetés: ha rendelésnél előre szólsz, akkor általában van, de amúgy megy a szöveg, hogy nem működik a terminál, hülye CIB Bank stb.

4. Sofőr külleme, szaga stb. Elvileg nem dohányzó minden taxi. Miért van az, hogy mégis cigiszag van benne? Miért van az, hogy mínusz fokokban a sofőr szellőztet, mert büdös van, én meg fázom? Egyáltalán miért húzzák le elöl az ablakot? Ki az, aki hátul huzatban akar ülni akár télen, akár nyáron?
Illalla Sillalla 2016.01.20 09:30:45
@lyken: És ugye az is megvan, amikor félreérti a címet, és csak a Hungária krt., Váci út, Szentendrei, Üllői stb. egyéb 6-8 sávos szemközti oldalán tudott leparkolni. Hív a diszpécser, hogy hol vagy, mert vár. Erre közlöd, hogy ott, ahová rendelted. Akkor megkér, hogy fáradj már át a túloldalra, te meg persze fizesd ki azt a plusz két km-t, ami alatt megfordul...
Ma olvastam  a HVG oldalán egy cikket Nóráról, aki óceánjáró hajókon keresi a kenyerét. Ami leginkább megragadta a figyelmemet, az az volt, hogy az óceánjárói karrier előtt a médiában próbált elhelyezkedni. Ez azért is volt számomra olyan érdekes, mert egész jó…..