Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ronson

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Füstleves Étteremben 2014.12.26 06:39:00
Ti szerettek éttermekbe meg kávézókba járni? Én nagyon. Nem kell öregnek lenni ahhoz, hogy valaki emlékezzen: milyen volt, mikor még lehetett dohányozni ezeken a helyeken.  Mikor még én is dohányoztam, természetes volt, hogy étteremben evés előtt, és evés után cigarettáztam.…..
ronson 2014.12.26 21:41:54
@Jules Verne: "és azt sem hiszem, hogy Ausztriában szabad dohányozni a vendéglőben. "

Pedig de. A kollégám (Ő nem dohányzik, de a neje igen) mesélte csodálkozva, miután két hete Bécsben töltöttek pár napot, hogy az éttermekben, pubokban bizony mindenütt dohányoznak a népek.
A Füred Hotel egy legendás szálloda volt az előző rendszer idején. Habár SZOT üdülőként sok társával együtt túlélte a rendszerváltást, - köszönhetően a tökéletes környezeti adottságinak, hiszen saját balatoni partszakasszal is büszkélkedhetett -, 2008-ban mégis bezárt...
ronson 2014.12.20 21:09:57
@Moin Moin: Amennyire én tudom, a Flamingo Hotel tulaja vette meg, aki egyébként egy tősgyökeres füredi ember. A Flamingo kezdetben egy kisebb hotel volt, majd idővel nőtt akkorára, amekkora. Nem tudom, mekkora az állami szerepvállalás a projektben, de az illető igen jól menedzseli a szállodáját (egész évben jó a kihasználtsága), A helyiek pedig elismerőleg szólnak az emberről.
Én drukkolok neki.
... másfél évvel meghosszabbítva...
ronson 2013.01.18 22:17:05
@Boston2: Azért gondold meg alaposan, itthon idén lesz az "aratás éve", így kimaradsz belőle :DDDD

Amúgy grat és további sok sikert!
A KÉK jóvoltából, a "Betonretró - Betonjövő" programsorozat részeként 2012 május 5-én megnézhettük a Kálvin téri metróállomást. Ami alapból nem lenne nagy kunszt, tíz- és tízezrek járnak oda nap mint nap. De ez most a 4-es metró Kálvin tér állomása volt.…..
Budapest, 1995-1996. Huszonhárom éves vagyok. A kilencvenes évek közepén a Mahír egyeduralkodóként terpeszkedett a közterületi reklámpiacon, a Pesti Est fekete-fehér kis fanzine volt, az internet pedig a számítástechnika szentek szentjének számított. Olyan területnek, ahová csak…..
ronson 2011.12.11 01:07:58
ronson 2012.04.05 00:17:11
@Lotterfeld Boholy:
Ma töröltem a kedvencekből végleg, sajna :(
Péntek éjjel a szokás szerint kikapcsoltam a Macbook-ot.Szombat reggel a szokás szerint megnyomtam a bekapcsológombot. A vincseszter szokás szerint nyikkanó hanggal lendült ki parkolóállásból, a ventillátorok szokás szerint felpörögtek, a LED fényeskedett.Egy másodpercre. Aztán…..
ronson 2012.04.05 00:15:13
@ribizlifozelek:

Lehet köpködni, de közel 20 év Win használat alatt ilyen gond még nem volt :(

(Értsd.: néha mentek és meg is van minden- jó magyarsággal mondva-.)
Szóval beütött a tavasz és ahogy mondtuk előre, a Margit-hídon alig lehet már elférni. Az északi oldal kétirányú bringaútja és a vele egy szintben lévő szűk járda alig bírja el a tömeget. Teljesen természetes, hogy az egymást kikerülő gyalogosok betévednek a bringaútra,…..
Este hat óra. Bevásárlás a Shaws-ban, a bicikli oldaltáskájában egy gallon Apple Cider, ringlószilva-szerűségek, mangók, almák, kivik, banánok, paradicsomok, paprikák, egy csomag saláta-mix, pörkölt sós és édes mandula, pepperoni (jaj, mennyivel jobb is volt az a finom otthoni…..
Jókai nem hazudott: létezett a "Senki szigete". A magyar-román-szerb hármashatár közepén elnyúló Ada-Kadeh szigete turisztikai attrakciónak számított jó klímája, vadregényes festői romjai és etnikai egzotikuma miatt, amely a Vaskapu I. erőmű építése miatt 40 éve tűnt el a Duna hullámaiban. Ada Kaleh…..
ronson 2011.12.10 20:17:22
Egy hosszú nyaralás alatt van ideje az embernek átgondolni az életét, és a végén egyre biztosabban éreztem, hogy a Tündérgyárral nincs kedvem  tovább foglalkozni. A kereslet találkozott is a kínálattal, mert a többségi tulajdonos rögtön közölte, hogy nem tart igényt a…..
A Népszabadság kijött egy cikkel, melyben a magyar vasút (ez éppen a MÁV-Trakció Zrt.-hez tartozik) mozdonyait vették szemlére. Az eredmény lehangoló, a síneken futó 900 mozdonyból 780 darab (87%) 30 évnél idősebb, s mindössze 10 darab (1%) 10 évesnél fiatalabb. Öt évvel…..
Kezdenek megint kicsit elfajulni a dolgok a munkahelyen. Egyszerre 3-4 projekten kell dolgoznom és folyton váltogatni köztük, ez nagyon zavaró, mert nem tudok egyikre se koncentrálni huzamosabb ideig. Ráadásul ezek most mind a Tennessee-i központból jönnek és sajnos az ottaniaknak úgy…..
Talán emlékeztek még, a Zipcar használatához el kell küldenem nekik a közlekedési szabálysértési pontrendszerben rólam nyilvántartott adatokat. Ezt egy igen cifra nevű magyar hivataltól (Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala, Közlekedés Igazgatás…..
Előkotortam a google segítségével a National Safety Commission weboldalát, ahol némi pénz (19.9 dollár) befizetésével a jogsihoz szükséges vizsgakérdésekből lehet tesztlapokat megoldani. Befizettem online bankkártyával és nekiestem.Az eredmény katasztrófális. Már a harmadikat…..
ronson 2011.04.12 00:57:58
@Boston2:

Szia MuzX,

Bocs, hogy belevau, de szerintem rosszul állsz hozzá, ez Mo-n sincs másképp.

Én tavaly tettem le a nagymotoros jogsit.

Előzetesen felmértem, hogy mik a lehetőségeim és tudomásul kellett vennem,hogy az a legcélszerűbb, ha végig "seggelem" a tanfolyamot és nem próbálok "okos" lenni. (Motorozni akartam, ez volt a cél.)

A kressz tanfolyamon muris volt, mikor az előadó megkérdezte: "az ősz hajú úr mióta vezet", 23 éve, válaszoltam.

Ez itthon sem egy jutalom játék.

És amikor feltették a kedvenc kérdésemet (hangsúlyozom, nagy "A" kategóriás motor jogsiért mentem), traktorral megelőzhetem-e a kerékpárost a személygépkocsival előzni tilos jelzésű tábla hatálya alatt, ... na akkor én sem tudtam biztosan, hogy jó helyen járok-e?

Mondom mindezt bőven túl a 40-en, kb. 600e levezett km-rel a hátam mögött.

(És ha még azt is bevallanám, hogy az első vizsgán miért buktattak meg, a másodikon pedig - némi anyagi rásegítés hatására- ugyanazért nem, szerintem lenne itt nevetés.)

Szóval, ahogy olvasgatom a blogod, "érezd magad itthon" :))))

(Jártam náluk én is, szerintem fura egy világ.)
Budapest, 1995. Huszonkét éves vagyok. Aki sokat járt a Moszkva tér környéki buszokkal, emlékezhet egy lányos, szőke sofőrre, aki legalább ötven plüssállattal osztotta meg a vezetőfülkét. Ő volt Tibi lakótársa, ami még nem gond huszonhárom négyzetméteren, de a helyi és az…..
Megvan a tökéletes megoldás a futásteljesítmény hamisításának visszaszorítására, mégsem használjuk. Vélemények az azonos című írásunkról...
1993-94, Budapest. Húsz-huszonegy éves vagyok. Kellemetlen néhány hét következett, mert megszoktam, hogy naphosszat a kisházban olvasgatok, most meg hirtelen nyakamba szakadt minden: Kaját, pénzt, tűzifát kellett szereznem. Réka segített, de az ő zsebpénze meg az otthonról csent…..
Budapest, 1992. Tizenkilenc éves vagyok. A kisház a Galgócy-lépcső mellett állt közvetlenül, körülötte társasházak és villák sorakoztak. Ezt a párezer négyzetmétert azért nem építették be sokáig, mert barlangrendszer húzódik a domboldal alatt, ami statikailag nem túl…..
Nem tudom pontosan, mikor volt, de valamelyik decemberi hétvégén 1987-ben: a tévéhiradót néztük a magyar egyesen, ahol a színes hírek közt Moldoványi Ákos (emlékszünk még rá?) bejelentette, hogy a gazdagréti lakótelepen kísérletként bevezették a Sky Channel műholdas csatornát a háztartásokba. Abban…..
Fontolgattam már egy ideje egy olyan rovat indítását, amelyben a képek dominálnak. Szemrevaló tárlatok létrehozását valamely témakörben. Federer történelmi győzelme adta a végső lökést ahhoz, hogy a NézőTér sorozatcím alatt az ötlet megvalósulásba menjen át. Rengeteg…..
Ma reggel hírül adtuk, hogy már csak egy rövid nyaralásnyi idő van hátra és csődbe megy a Saab.Szerkesztőségi költőnk, Lowtyo azon nyomban siratóének szövegének írásába kezdett, mások nekrológ forgalmazásába fogtak. Ilyen gyászos hangulatban voltunk a dicső múltú, de…..
ronson 2009.02.21 00:46:42
@muzx:

muzx,

Nem vetted észre, hogy ez az egész nem Neked szól.

Egy valamit viszont jól látsz, valóban nem velem kell vitatkoznod ?)

üdv.
Friss hírek a Hetes Buszról: Gyula, a vezérsofőr és technikai führer az alábbi híreket és gondolatmenetet szeretné megosztani a nagyérdeművel: - - - - - Szeretettel üdvözlünk mindenkit!   Az első nap változott az útiterv, hogy kíméljük a motort, Szlovénia…..
Belsőség Így szeresd a Saabod 2008.10.19 09:32:00
2000-ben alapítottam a Saab 900 Klubot, és azóta minden évben, ahogy közeledik az aktuális találkozó nyomasztom a független szervizeket - természetesen egy kis támogatás reményében - hogy jöjjenek a találkozóra mutassák meg magukat, jó lesz az mindannyiunknak. A legtöbb esetben…..
Hóbelevanc Kiugróan jó 2008.09.14 16:25:00
Barkochbázzunk. Én gondolok, te kérdezel. Gondoltam, te jössz, kérdezz. Na, mi van, kérdezz már. Ne nézz rám ilyen tanácstalanul, kérdezz. Jajj, hogy egy nő annyi mindenre gondolhat...? Ez igaz. Nem kérdezel? Oké, segítek, figyelj. Négy színész. Négy szék. Alig-díszlet. Egy…..