Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VVega

347 bejegyzést írt és 2597 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Pannonia Entertainment bebizonyította, hogy itthon is van igény régi filmek felújított változatában történő (újra)bemutatására (küldetésnek is felérő programsorozatukról ide kattintva találhatsz bőségesen információt). Az Alien és Aliens után márciusban a 2001: Űrodüsszeiát, áprilisban pedig a…..
Manapság naponta születnek sztárok, megjegyezni is képtelenség - és nem is érdemes - a közepes filmek még közepesebb szereplőit (tisztelet a kivételnek természetesen). Látszólag dübörög a filmipar, valójában erősen stagnál, egymást érik a puccos premierek, de egyre kevesebb…..
Sziasztok mindenki, akik még látjátok ezt a bejegyzést. Több kísérletet is tettünk, tettem anno a blog valamilyen formában történő ráncfelvarrására, újraindítására, azonban egyik sem bizonyult működőképesnek. Most viszont elszántan és egy új kollégával vágok neki a…..
Nagyon hosszú idő után új bejegyzés a blogon. Olvassátok egyik kollégám, Simon vendégposztját a kedvenc filmjéről :) Sam Mendes első nagyjátékfilmje 1999-ből. Sam Mendesről érdemes tudni, hogy, azóta a 23. James Bond filmet (Skyfall, 2012) is leforgatta. Főszerepben Kevin…..
A Warner ma bejelentette, hogy a 300: A Birodalom hajnalát 2013. augusztus 2-a (nálunk 1-je) helyett 2014. március 7-én (nálunk még nem tudni) mutatja be. Ugyan a döntés last minit-közeli (annyira azért nem, mint a GI Joe tavalyi halasztása), de azért teljesen érthető. A stúdió idei…..
Ugye mindenki emlékszik még az első részre? 2012 novemberében írtunk róla, akkor a vizsgaidőszakot megkezdőkkel toltunk ki, most az érettségizők vannak soron. Jelenleg az örökranglista nyolcadik helyén trónol az első rész, szóval szerettétek, íme a második rész, az Incursion 2…..
Mai TD adagunkat a Fallen Empire adja, egy orosz játékfejlsztő stúdió szülötte. Egészen más játékélményt ad, mint a legtöbb TD, amolyan orosz-kreatív nézőpont. Egyrészt a grafika csodálatos, mérföldekkel van a legtöbb hasonló játék előtt. A zene is nyugtató, csak semmi…..
Médiaviagra The Terminator (1984) 2013.03.22 06:20:00
Valahol ott kezdődött minden, amikor naiv gyerekfejjel ráeszméltem, hogy Arnie gonosz. Lehettem vagy tíz és akkoriban ki tudta mi az a franchise, vagy hogy melyik az első rész. Néztük, amit a fater elénk tolt, vagy amit a videotékában dolgozó keresztanyámtól kedvezményes áron…..
Megnéztem TOP 10 Vámpírfilm 2013.03.09 18:36:11
A vérszívók legújabb, napfényben csillogással és metroszexualitással teli kétes értékű reneszánszának ugyan valószínűleg vége, de talán épp ez a legjobb pillanat, hogy sorra vegyem szigorúan szubjektíven összeállított 10 személyes kedvencemet tartalmazó vámpíros…..
VVega 2013.03.10 13:52:34
@REMY: nem vagyunk egyformák, de általánosságban teljesen érthető és védhető lenne a '31-es Dracula egy hasonló listán szerepeltetése :)

@dezintegra: Ó, és látom Tobe Hooper a rendező, akkor ez tényleg nagyon rendben lesz, pótolom is!

@ember bácsi: egyetértek veled, az utolsó bekezdés végén meg is említettem a filmet, illetve az okát, hogy miért nem szerepel önmagában a listán :)
VVega 2013.03.10 20:42:50
@pocimon: kevéssé vagyok otthon animében, de ennek majd adok egy esélyt :)

@toroloco: jó film a Thirst, de Park Chan-wook korábbi munkáitól sajnos elmarad és többször is vontatottnak éreztem. Összességében jobban szeretem a listán szereplő filmeket, de ugyanaz igaz rá, mint a Lugosi-féle Draculára: teljesen érthető és védhető lenne egy hasonló listán szereplése.
Seth Gordon rendező másfél éve a Förtelmes főnökökkel jól járt: egyszerű ötlet, ha nem is teljes, de kielégítő realizálását rendezhette meg az elé rakott forgatókönyvből, sok jó színész közreműködésével. Új munkája, a Személyiségtolvaj még kezdetlegesebb…..
Ha az este valamelyik szakaszában a filmezés mellett döntenél holnap, legyél akár a szerelmeddel, akár egyedül, a lényeg: nézz(etek) jó romantikus filmeket. Mert mint minden műfajnak, ennek is vannak kiemelkedő alkotásai, amik egyaránt szólnak nőkhöz és férfiakhoz. Tehát ha még…..
VVega 2013.02.13 23:46:56
@gingimindzsi: Átböngészed a tévé műsort, kikölcsönzöd vagy megveszed őket, rájuk keresel a YouTube-on, esetleg tovább kutakodsz a neten.
VVega 2013.02.14 19:34:12
@Égetett Popcorn: tartalmas és releváns hozzászólás volt, köszönjük!
Pénz beszél, kutyaszar táncol, ezt a mondatot betanulták már Hollywood-ban. Ez igaz, ha a bevételt nézzük és igaz ez, ha a befektetett gyártási költséget nézzük. A lenti filmek nagy részének sikere egyszerűnek tűnik, sok pénzt költesz rá, sok pénz jön vissza.Ma azokat a…..
VVega 2013.02.10 09:43:27
@Távmunkás: ugyan nem felel meg az általad kérteknek, de minden idők legjobb bevétel/költség arányú filmje valószínűleg a Paranormal Activity, a maga 193 millió dolláros bevételével és 15 ezer dolláros előállítási költségével.
Meglehetősen csendes hétvégét zártak az amerikai mozik, és a Super Bowllal súlyosbított következő előtt ez nem kimondottan kedvező fejlemény. Az érdektelenségből sikerült kiemelkednie a Boszorkányvadászok című korhatáros fantasynek, miközben Jason Statham csak hajszállal…..
Megnéztem TOP 10 Tinifilm 2013.01.22 21:00:26
A legjobb tinifilmek, azaz egyik kedvenc műfajom kedvenc darabjai sorrendben, szigorú szubjektivitásra törekedve. 10. Easy A (2010, r.: Will Gluck) Az előző évtized végére már jócskán alábbhagyott az altesti humorral operáló tinivígjátékok reneszánsza, ellenben elkészült ez…..
VVega 2013.01.24 22:39:22
@nál: köszi, utánuk nézek. Claire Danes nagy kedvencem a Homeland miatt :)
VVega 2013.01.25 21:30:10
@nál: jó film mindegyik, amiket írsz, de én úgy érzem, hogy a listán szereplők többet adtak nekem illetve a műfajnak is :)

A Sex Drive-ot és a Take Me Home Tonight-ot nézd meg a frissebbek közül, ha esetleg nem láttad még őket, egyszer mindkettőt érdemes.
Megnéztem Compliance (2012) 2013.01.13 20:00:00
Csörög a telefon, a film helyszínéül szolgáló gyorsétteremlánc üzletének alkalmazottját lopással vádolja a rendőrség és a többi munkatárs közreműködését kéri amíg küldenek egy járőrt. Innen indul ez az izgalmas, sokszor szinte kényelmetlen élménynek bizonyuló modern…..
aeon flux kritika: lincoln (2012) 2013.01.12 12:29:04
Bármilyen cinikus hozzáállás is övezi manapság Steven Spielberg filmjeinek jelöléseit az Oscaron, a 66 éves rendező megküzdött azért a státusért, aminek köszönhetően minden munkájára már a bejelentésétől díjesélyesként tekintünk. Kezdetben ugyanis az Akadémia szeretett…..
Az előzményekkel alaposan foglalkoztunk (például itt és itt), most beérett a gyümölcse. Az Amerikai Filmakadémia tisztes tagsága meghozta döntését, amit Seth MacFarlane és Emma Stone jelentett be az egybegyűlteknek. Természetesen már sok minden körvonalazódott az elmúlt…..
Az emberiség utolsó kísérlete is kudarcot vallott, civilizációnk heteken belül elkerülhetetlenül önpusztító intim kapcsolatba kerül egy aszteroidával. Ebben a helyzetben ismerkedik össze igazán két szomszéd, akik közös úti céljukon kívül mást is felfedeznek egymásban.…..
Megnéztem FILMES TOP 10 #2012 2013.01.02 20:09:05
Minden arra érdemes filmet nyilvánvalóan nem lehet látni egy adott évből, amiket viszont megnéztem, azok közül ez a tíz volt a kedvencem. A linkekre kattintva bővebben is olvashattok pár alkotásról, amikről nem volt poszt a blogon, azokról pedig írtam egy rövid ajánlást a…..
Megnéztem Headhunters (2011) 2013.01.02 19:18:00
Jo Nesbø azonos című (na jó, norvégül Hodejegerne) regényéből készült energikus, véres, menő thriller. Egy kisebbségi komplexusos, modell alkatú feleségét műkincsrablásból finanszírozó fejvadász rossz embernek próbál keresztbe tenni, ebből születnek a bonyodalmak. A film…..
Egyéni listámmal majd egy kicsivel később jelentkezem, előtte - blogunk történetében először - szerkesztőségi gyűjtéssel kényeztetlek titeket, melyet a kilenctagú csapat vért izzadva, egymás és saját torkát véresre kaparva imádkozott össze az elmúlt napok során. Na jó,…..
VVega 2012.12.30 18:44:15
Harry teljesen véletlenül, egy téves hajnali telefonhívásból megtudja, hogy az USA 50 perc múlva atomrakétákat lő Oroszországra, a várható ellencsapás pedig 20 perccel később lenullázza egész Los Angelest. Te elhinnéd, és ha igen, mit tennél? A film valós időben játszódik,…..