Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eramiki

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Vajon sor kerül-e idén is – immár tizenkettedik alkalommal – a Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciára? Ha a Bethlen Gábor Alapon múlik, akkor sajnos úgy tűnik, hogy nem. A következő pár sorban azt próbálom meg röviden összefoglalni, hogy…..
Eramiki 2013.08.06 09:19:06
@Madibainges:

Kedves Birtalan Gergő!

Néhány napos hír, hogy Nigériában az utcára vonultak a diákok mert ott is spórolni próbálnak az oktatáson!
-történik ez egy olyan országban, ahol simán a tömeg közé lőnek!
Tőlünk nyugatabbra, volt, hogy hosszú hetekig megszállva tartottak a diákok egész egyetemeket, gátolva az oktatást. Utcai torlaszokat állítottak megbénítva a közlekedést, és minisztériumi épületekben barikádozták el magukat.

Ok van rizikója a dolognak, de odakinn el is érték a diákok a céljaikat! Ott is volt hasonló politikai helyzet mint ide haza az 50-es 60-as években, mikor a demokrácia elkezdett kibontakozni. De ott az emberek meglépték azt amit mi nem merünk. Ennek köszönhető, hogy tripla annyi a fizetésük és minden ami költségekbe kerül az átlag keresethez van igazítva- lásd tandíjak, ahol vannak! És sehol sem annyira túlszigorított és túlbonyolított az oktatási rendszer mint nálunk. És ez köszönhető annak, hogy az emberek nem féltek az utcára vonulni, megbénítani az egész országot, neki menni a karhatalomnak.
Nekünk itt még plusz előny, a 2006-os zavargások, aminek történetét talán ti is ismeritek, bár feltételezem akkor ti még csak az általánost tapostátok!
Ha ennek ellenére nektek megy a hatalom akkor viszont már számíthattok ország világ támogatására.
Oké kezdők vagytok, de még is ti vagytok az egyetlen alternatív szervezett diák képviselet. Nektek van facebook oldalatok amit mindenki ismer, a ti cselekedeteiteknek nyilatkozataitoknak van hírértéke. Ha Salgótarjánban az utcára vonul néhány ember és lezár egy útszakaszt arról max egy rövid cikk, ha megjelenik.
Össze kellene fognotok a többi sejttel és egyszerre egy országos akciót szervezni. Most nyár van még egy hónap. De egy hónap múlva lehet a főiskolátok vagy egyetemetek majd azzal fog fogadni, hogy sorry, nincs pénz nem tudjuk elkezdeni a tanévet. És akkor mi lesz? Akkor már késő lesz bármit is lépni. Aki vidékről jött az haza fog menni, ha nem lesz még munkája se és nem tudja a saját költségeit, lakhatását fedezni. A Szent István Egyetemen közel 300 embert szeretnének leépíteni! -egyik barátomtól tudom aki ott tanársegéd. Hogy honnan akarnak ennyi embert leépíteni (mert kb ennyi az össz munkaerő) nem tudom, de ő se tudja, hogy mi lesz szeptembertől.

Most kell lépni, és mivel nektek van szervezett formátok, titeket ismernek nektek kell azt a bizonyos gyújtó zsinórt meggyújtani.
Hallgatói Hálózat Sejtek 2012.02.16 23:58:00
ELTE BTKemail: hallgatoihalozateltebtk@gmail.com ELTE PPKe-mail: elteppkhaha@gmail.comELTE ÁJK LÉK - lágymányosi érdekképviseleti közössége-mal: torjukmegajeget@gmail.comBMEe-mail:…..
Eramiki 2013.08.05 16:31:24
@tfm:

Van egy másik nagyobb közösség is:

www.facebook.com/Felsooktatas?fref=ts

Háromszor annyi olvasója van mint nektek!
Velük is van kapcsolatotok?

A DEF még most is posztolgat, van hivatalos elérhetőségük. Csak azért kérdeztem, mert az Ő részükről is lehetne még pár ezer ember. A KIHÁ-val ki alakíthatnátok valamiféle munkakapcsolatot. Ha lesz valami akció az Ő értük is lesz és akkor a középiskolásokat is valahogy értesíteni kellene.
Eramiki 2013.07.24 15:25:44
Kérdések-észrevételek:

Hol marad a sejtek közül a KIHA és a CIHA?

Velük milyen kapcsolatban vagytok:

www.facebook.com/pages/Diploma-nyelvvizsga-n%C3%A9lk%C3%BCl/165515183464117?fref=ts

www.facebook.com/defafelsooktatasert?fref=ts

www.facebook.com/MTMozgalom?fref=ts

www.facebook.com/mierthallgatok

www.facebook.com/egyetemfoglalas?fref=ts

nem akartok velük valami informális kapcsolatot kialakítani, hogy legalább a nálatok megjelenő hírek ide is eljussanak, vagy fordítva? Ha valami rögtönzött akcióba fogtok akkor ezen oldalak olvasói is azonnal tudjanak értesülni a fejleményekről. Ez méh pár ezer ember plusz lehetne a számotokra.
Kis színes a magyar orvostársadalomról. Múltkor három frissen végzett orvosismerősömmel borozgattam a Ferenciek terénél, két pohár között szóba jött az egyetem, a kezdődő felnőtt élet, a kórházak állapota, az egészségügyi ellátás és persze fárasztó…..
Eramiki 2013.07.22 11:17:28
@Natália pécsi:

Idekinn Németországban átlag öt évente van egy-egy degenerált oktatáspolitikus aki hasonló dolgokat művel mint amik odahaza vannak. Itt érdekes ki meg több tíz ezer ember menni az utcára. Nem félnek barikádot emelni, intézményeket elfoglalni. De ami a legfontosabb itt egy jól szervezett és ellenőrzött diák önkormányzat működik. Ott az ilyen pumpás pisták rövid úton repülnek és az egyetemek közelébe nem engedik. és itt mindig célt érnek a diákok, persze követeléseik is mindig az ésszerűség és a törvényesség keretei között vannak! nem követelnek ingyenes felsőoktatást és diplomát mindenkinek, de pl pár éve mikor a tandíjakat meg akarták emelni és szigorítani akarták a felvételi követelményeket bizony az utcára vonultak!

Egy jó példa:
Odahaza a falumban a szüleim utcájában volt néhány család akik nem fizették a villanyt! Nem azért mert nem volt pénzük! A szolgáltató már többször kikötötte náluk a vezetéket de egy éjszak alatt mindig visszakötötték és lopták tovább. A szolgáltató megelégelte és az utca sarkán lévő trafót leszerelte. Három utca maradt áram nélkül! nem érdekelte a szolgáltatót, hogy a többség rendesen fizetett. Az utca lakói természetesen morgolódtak, de estére elő kerültek a gyertyák és a zsebrádiók. Így éltek hetekig mire a szolgáltató saját magától újra visszahelyezte a trafót!

Itt Németországban a faluban szintén volt néhány ilyen renitens család- míly meglepő magyarok voltak! Itt is kikötötték tőlük az áramot, ők este visszakötötték! Mikor a szolgáltató kilátásba helyezte, hogy az egész utcát áramtalanítják, az utcában összegyűltek az emberek, közösen felkeresték ezeket a családokat, bementek a kertjükbe, hoztak létrát, felmásztak a házfalra és ők maguk tépték ki a vezetéket! Este mikor látták, hogy mászik fel az ürge a villanyoszlopra többen odamentek, lerángatták és jól meg is rugdosták. Természetesen kihívta a rendőröket, de egyből lett vagy száz tanú akik tanúsították, hogy az illető nem lett megrugdosva hanem leesett az oszlopról mert önhatalmúlag akarta visszakötni az áramot amit azért kapcsoltak ki mert nem fizetett. Nosza egyből kattant a bilincs! Azóta csend van! Itt az ilyen renitens notórius nemfizetőknél kerül elő a gyertya!

Nagy különbség a két ország és én azt mondom, hogy itt csinálják jól az emberek! Itt elvétve van csak fekete foglalkoztatás 1200 euró a minimálbér és ezt a tanulatlan konyhai kisegítő is megkapja! Itt is volt olyan világ mint odahaza még a 70-es években, de itt az emberek összefogtak, utcára mentek nem féltek autókat borogatni rendőrt verni és láss csodát ennek köszönhető az a jó világ ami itt van.

A magyar embereket itt egyszerűen csak tyúkembereknek hívják! Véletlenül sem birkáknak! Sértő de ez van.

Mert hogyan él a tyúk:

rakja a tojást amit vagy elvesznek tőle vagy nem, mindent megeszik amit beszórnak az ólba, néha a kakas meghágja és néha jön valaki aki nyakon ragadja és viszi a levesbe! és az élet megy ugyan úgy tovább!

Odahaza nem ez van?

Egyik évben erről szól a hallgatói szerződés, a másikban arról?
-Egyik párt ezt ígéri a másik azt. Hisztek nekik, de soha nem kéritek számon, ha ígéretét nem teljesíti! -Elvégzitek az egyetemet és ha kaptok diplomát boldogok vagytok, ha nem és e miatt munka nélkül maradtok így jártatok.
-Elvonják a pénzt az egyetemeitektől, kirúgják a tanáraitokat. És ha szeptembertől lesz egyetem akkor tanultok tovább, buliztok, szórakoztok vizsgáztok, ha nem lesz egyetem meg szép csendben mentek a híd alá, vagy haza ahonnan jöttetek!

Nem ez van?

TYÚKEMBEREK!
Eramiki 2013.07.22 16:10:35
@tfm: Kedves tfm!

Külföldre szakadt magyarként lenne néhány ötletem ami itt bevált!

Itt nem egyszer voltam annak tanúja, hogy spontán néhány diák csak úgy kivonult egy forgalmas főútra és megbénították a forgalmat. Ráálltak a villamos sínekre, leállt a tömegközlekedés! Autókkal vagy amijük volt a városban több helyen blokádokat állítottak fel! Nem kellett hozzá sok ember csak néhány, de fél órán belül több ezren csatlakoztak a megmozduláshoz. Újabb és újabb úttorlaszokat emeltek. Persze jó előre értesítették a tervről a sajtót és burkolt üzenetként a közösségi portálokra is kiposztolták! Nektek oda haza még az az előnyötök is megvan, hogy a rendőrség a 2006-os zavargások miatt valószínűleg nem fog közbeavatkozni. csak el kellene indítani. csokorba szedni az elmúlt évek ígéreteit és botrányait. Újra kiposztolni majd megindulni. Sokan fognak hozzátok csatlakozni, csak el kell kezdeni és nem törődni azzal, hogy ez vagy az mennyire törvényes. 2006-ban foglalkozott ezzel valaki? Nem. Elhangzott az a bizonyos beszéd, kiderült, hogy hazugsággal nyertek választást, nem törődtek az emberek semmivel csak utcára mentek, székházat teret, hidat foglaltak!
Annak lett az eredménye a 2008-as népszavazás és a mostani kormány 2/3 többsége. Ugyan ezt most is meg lehet csinálni!