Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Káros Szenvedély

10 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vojteket, a medvebocsot 1942-ben találták Iránban, és a II. Lengyel Alakulat 22-es számú tüzérségi ellátó egységének katonái fogadták örökbe. A katonák konzerv tejjel itatták egy üres vodkásüvegből, és gyümölccsel, narancslekvárral, mézzel és sziruppal etették.…..
A köztudat úgy tartja, a női gyilkosok ritkák, de pontosítsunk: viszonylag ritkák, legalábbis a férfi gyilkosokhoz képest. Ráadásul ha egy nőt elítélnek gyilkosságért, akkor szinte mindig híres lesz, mert a média szenzációt csinál az esetből. Most olyan, 100-150 éve…..
Káros Szenvedély 2014.09.10 10:35:28
@VideoDream: "A Thames folyó pedig a Temze." Óó hát persze, de béna vagyok :)
Káros Szenvedély 2014.09.10 10:41:44
@nemorino: ez tök érdekes, köszi!
Elizabeth Short, közismert nevén a Fekete Dália már 90 éves lenne - ehelyett az ő nevéhez fűződik egy 67 éve megoldatlan gyilkossági ügy. Ami azt illeti, Los Angeles megye legrégebbi lezáratlan emberölési ügye. Short meggyilkolása a mai napig könyveket, filmeket, sőt, talán…..
A 17 emelet magas Verrückt - magyarul őrület - lesz a világ legmagasabb, leggyorsabb és legmeredekebb vizicsúszdája, a Kansas Cityben lévő Schlitterbahn viziparkban épül és hamarosan átadják. Aki elég bátor hozzá, annak 264 lépcsőt kell megmásznia, ha felért, a tetején…..
Walled City egy elképesztő népsűrűségű nyomornegyed volt Hong-Kong, Kowloon városrészében. A képen látható teljes mértékben engedély és tervek nélkül létesült épületegyüttesben ötvenötezer ember élt, elképesztő higiéniás körülmények között, sokan csaknem évtizedekre a napfénytől is elzártan.…..
A legtöbben szkeptikusan tekintünk az 1960-80-as évek szovjet építészetére. A negatív véleményeknek persze van alapjuk, ezzel együtt számos olyan építmény is született a Szovjetúnióban Hruscsov és Brezsnyev ideje alatt, amik inkább tűnnek egy science-fiction film díszletének,…..
Káros Szenvedély 2013.11.25 17:04:01
@Magyarnaba: igen, mert annyira nagyon hasonlóak :)
Káros Szenvedély 2013.11.25 19:26:51
@yes...questions: szia, a poszt végén ott van a forrás, alatta a linkje az oldalnak, tehát fel van tüntetve. Igen, sajnos nem értek a hajókhoz, mint ahogy írtam is korábban, nem ugrott be a helyes kifejezés. Úgy tudom, forrás feltűntetésével sehonnan nem tilos anyagot átvenni. Az pedig, hogy én mennyit veszek át belőle, az én döntésem, mivel ez az én blogom.
Káros Szenvedély 2013.11.28 00:31:52
@Teddyke: köszi, örülök, hogy tetszett :)
Létezik (legalább) egy hely a világon, ahol - az internet után most már fizikai valójukban - teljességgel átvették az uralmat a macskák.  Ez a kis szigetJapánban található, Miyagi tartományban. Hivatalosan úgy hívják, hogy Tashirojima, de mindenki csak…..
Káros Szenvedély 2013.11.24 19:46:47
@Mr. Közbiztonság Szilárd: azért, barátom, mert udvariasan megkértem mindenkit, fejezze be, de te ezután sem tudsz leállni. Ez volt az utolsó, hogy szóltam, ezután kitiltalak a blogról.
Káros Szenvedély 2013.11.24 20:37:35
@R-A: ez így van, jártam egyszer egy tenyésztőnél, legalább 10-15 macskája volt, és patyolattisztaság (+ semmi szag) az egész lakásban. Biztos, hogy nem semmi meló volt benne, de ez egy tökéletesen jó példa arra, amit írtál.
Káros Szenvedély 2013.11.24 21:40:08
@Mr. Közbiztonság Szilárd: látom, tényleg képtelen vagy normális kommunikációra. Pápá!
A világ trópusi dzsungeleinek mélyén él egy igen érdekes és nagyon ijesztő gombafaj: a neve Ophiocordyceps unilateralis. Ez lényegében egy parazita, és megvan a képessége, hogy igen csúnya dolgokat műveljen - de szerencsére csak a hangyákkal. Legalábbis egyelőre. Ha egy…..
Káros Szenvedély 2013.10.14 13:15:21
@tippan67: lehet :) De inkább arról van szó, hogy tudós szemszögből, ismeretei alapján adott egy választ arra, ezek a gombák okozhatják-e ugyanazt emberben is.

@spinat: igazad van, ez béna fordítás, a táplálkozni belőle lett volna a helyes :)
Káros Szenvedély 2013.10.14 15:53:58
@zaza42: köszi szépen a kiegészítést! Valóban nem a legfrissebb a forrás, de a legtöbb amit találtam annyira szakmai nyelvezetű, hogy nem biztos, hogy megbízhatóan le tudtam volna fordítani. Arról nem is szólva, hogy nem akartam egy száraz, elemző, tudományos posztot írni :)
A hong kongi Kowloon Walled City helyén ma már egy park áll, de húsz évvel ezelőtt még 40-50 ezren lakták a nagyjából 0.026 négyzetkilométeres területet. Ezzel a világ legnépesebb területének számított, ráadásul úgy, hogy mindenféle szakember vagy tervezés nélkül duzzadt…..
Ha a népirtás szóba kerül, nekünk magyaroknak - és valószínűleg az európaiak nagy részének is - legelőször a náci Holokauszt jut eszünkbe. De mi a helyzet a világ többi részén, Afrikában, Ázsiában, esetleg Ausztráliában?A hivatalos meghatározás szerint népirtás lehet…..
Káros Szenvedély 2013.07.29 13:57:51
@Limonade Joe: ahogy írtam is az elején, ez a lista nem teljes. Direkt igyekeztem a kevésbé közismert esetekből válogatni, ezért nem került bele az észak-amerikai indiánok elleni népirtás és a náci holokauszt sem. És nyilván relatív, kinek mi "közismert", de azt hiszem, ez a kettő pont olyan, amiről mindenki hallott.
Káros Szenvedély 2013.07.29 20:53:23
@Link elek: mit nevezünk "igazán nagynak"? Lehet a milliókkal dobálózni, de néhány százezer áldozat is borzasztó sok, főleg, ha az adott népet teljesen kiirtották. Szerintem :) A háborús áldozatokat pedig én nem sorolnám ide, mert bár valószínűleg minden háborún belül voltak népirtások, de az, hogy egy katona parancsra leöli a másikat, egy más téma. Ezzel együtt köszi! @maxval, a gondolkodni igyekvő birca: neked is! Érdekes, amit írtál.
A könyveket és filmeket gyakran az élet írja, ám a valóság sokszor jóval kegyetlenebb, mint a fikció. Amerikai egyik leghírhedtebb gyilkosa Ed Gein volt, aki annak ellenére számos írót megihletett, hogy mindössze két nő meggyilkolását lehetett rábizonyítani. Az ő borzalmas…..
Káros Szenvedély 2013.07.23 10:44:28
@Roan: igen, ebben igazad van. Megpróbálok majd utánanézni.
Káros Szenvedély 2013.07.23 13:22:37
@GeorgeJung: köszi az infót!
@Köves D. Gábor: Oké, meglátom, mit tehetek :)