Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vurt

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vasárnap reggel nettó 10 percig Pinki vinnyogását hallgatni nem egy leányálom. A hiszti tárgya, hogy nylonzacskóból kell öltözködnie csórikámnak. Ezt tetőzi, hogy a délutáni beuty sleep közben betévedt a nyugiba egy mutáns légy, amit Krisz csap le és a tetem pont Pinki…..
vurt 2014.03.23 20:17:38
Ukrajnában az egész egy EU melletti tüntetéssel kezdődött, de végül forradalom és szabadságharc lett belőle. Na nem olyan "fülkeforradalom" és nem olyan "szabadságharc", mint Magyarországon, hanem olyan igazi fajta, amikor az emberek tényleg megharcoltak azzal a rendszerrel, mely…..
vurt 2014.02.21 16:49:59
@Vilko84:
Alapvetően nem vagyok benne biztos, hogy hosszútávon megéri atomenergiába fektetni- gondoljuk végig, óriási összegeket, koncentráltan, sok-sok időre fektetünk be, egy dinamikusan fejlődő világban, ahol érték a gyors alkalmazkodóképesség- ami nem éppen fő jellemzője az atomenergiának. Kapacitást bővítünk, mikor nem tudjuk, hogy lesz-e rá igény (szomorú, hogy a jelenlegi gazdasági száguldás fenntartása mellett lehet, hogy nálunk nem), és ha csak az elmúlt pár évet veszem mondjuk alapul az energiahordozóknál, mi fog történni, ha tegyük fel a piaci ár jóval a paksi által megtermelt áram ára alatt lesz (elképzelhető alternatív áram előállítás, vagy esetleg előre lépés a tárolásban- valószínűleg nem nálunk, )?Leállítjuk?Fizetjük és rezsiharcolunk? Vagy áruljuk a környező országoknak a drága áramot?És ne feldjük az atomerőmű egy elég veszélyes dolog, és ha baj van, akkor nagy baj van, ha követed a Fukushimai híradásokat, akkor láthatod mennyi problémával kell szembenéznie, annak a cégne- és országnak, ahol van pénz és igény a legjobb technológiára, és koránt sem állítanám, hogy korábban vagy más atomerőműveknél nem fordulnak elő kisebb-nagyobb gondok, csak nem biztos, hogy mindenről tud a közvélemény...
vurt 2014.02.22 02:42:26
@Vilko84: még mindig az a problémám az általad vázolt forgatókönyvvel, hogy azt feltételezi, hogy a jelenlegi folyamatok, lehetőségek és szabályok állandóak, azaz kizárja az új technológiák elterjedését,a ciklikus váltásokat az eladói és vevői piac között vagy csak, hogy egyszerűen fogjuk meg a dolgot az áramnál már a korábban említett tárolási problémák megoldásának lehetőségét, és persze ne feledjük, hogy mások is tudnak kapacitást bővíteni, nem csak mi. Ugye mi ezzel tulajdonképpen lefixáljuk az előállítási ktsg-ink igen nagy részét, ami könnyen jelenthet versenyhátrányt ha egy másik helyzet valósul meg (persze lehet majd központilag olcsóbb az áram, de én azt gondolom, hogy a nap végén azt is én fizetem, amit a másik zsebemből fizetek)sajnos ezzel a döntéssel a diverzifikált energia hozzáférésnek adtak egy szép nagy pofont,pedig pont ez, ami a stabilan szolgálhatná a fejlődést (persze, hogy ne használjak kettős mércét, ez is csak a jelenlegi felfogásunké). Egy kis megjegyzés az árnövekedéshez, pl. a gáz kitermelési ktsg-ei semmit ne változtak az elmúlt években, az ára mégis sokszorosára nőtt, ezzel ténylegesen nem kevés plussz hasznot a nyersanyag felett rendelkezőknek , ez az állapot mégis meddig fenntartható, mondjuk egy nagymértékű népesség növekedés mellett?
Ha azt hitte valaki, hogy az új év január 1-én kezdődött, hatalmasat tévedett. A múlt hét a legtöbbek számára még a pihenés, a bejgli emésztése meg a szilveszteri sokadnaposság kiheverésének jegyében telt. Január 6-án viszont szinte mindenki visszatért a "normális" kerékvágásba. Így van ezzel a…..
Megvan tehát az újabb 10 százalékos csökkentés, illetve 11,1, hogy ugyanannyi legyen mint a tavaszi 10. Aki reménykedik benne, hogy a csökkentésből kiveszi részét az MVM is, az még kb 10 napig ezt bátran megteheti, de azért az előjelek alapján erre én egy lukas garast nem adnék.…..
vurt 2013.10.18 14:47:15
@Sir Galahad: nem kellene más cső, vagy vezeték ahhoz, hogy a legolcsóbb szolgáltatóval szerződjél, ami kellene hozzá, szabad versenypiac megfelelő szabályozással és felügyeleti szervve., Ez nem valósult meg (és a jelek szerint már nem is fog megvalósulni) a lakossági felhasználóknál. Más országokban lakossági szinten is szokás szolgáltatót váltani, és mindig a legjobb ajánlatot adóval szerződni..de mi ettől, a döntést igénylő, szabad választási jogával élő,öntudatos polgárképtől nagyon messze vagyunk, sőt egyre messzebb kerülünk....
Rogán szerint legyen havonta két készpénzfelvétel ingyenes, hiszen az egész ország ezt akarja. Mi legyen még ingyen? Hetente 2 korsó sör, napi 2 dl tej, heti két kiló kenyér, napi két perc ingyen telefon, esetleg havi két numera? Az utolsótól eltekintve a többinek van annyi alapja,…..