Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zunuke

0 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak addig vagyunk fontosak amíg fizetjük a TB-t adót, stb-t. Nem csodálkozom, hogy az emberek sorra halnak meg, éppen a mai KSH jelentésben olvastam erről a szomorú statisztikáról. Tisztelt Praxisblog !   Elolvastam a Dél-Pesti Kórházban készült apuka 18 éves fiának…..
zunuke 2015.06.18 15:57:33
@mig54: @asztalosani: @rikitikitévi: @swiss blend: @Liesz: @drontal: @rest of boys: @defné:

Kaptam választ Despotától.Azt írta,hogy az oldal nem szűnt meg,csak időlegesen szünetelt,hamarosan újraindul.
Tudtommal az akut betegeket kötelesek ellátni akkor is, ha nincs időpontjuk. Egy gennyes fülgyulladás kezelés nélkül komoly problémákat okozhat. Tisztelt Praxis blog!   Most jutottam arra a pontra, hogy besokalltam az egészségügyi ellátástól. A történet a következő. Évek…..
zunuke 2014.11.19 23:14:05
@szigetipotyautas: Jól tudod.
zunuke 2014.11.19 23:19:13
@khi: Szerintem most szarjuk le,hogy Angliában,Franciaországban,és Németországban mennyi az előjegyzési idő.Mindentől függetlenül akkor is furcsa,hogy egy középfül gyulladással segítséget kérő beteget nem fogadnak,időpontra való hivatkozással.
zunuke 2014.11.19 23:25:19
@formed: Én tudom mi az,hogy fülfájás.Kizárt dolognak tartom,hogy a gyógyszertárakban tudnának adni olyan gyógyszert,amitől megszűnik a kínzó fájdalom,amire a betegnek szüksége lett volna,egy algoflextől nem hinném,hogy elmúlik.
Praxis Maga meg fog halni 2014.09.30 08:47:54
A vesére várók listája olyan, mint ide a hold és vissza... Tisztelt Blog,   egy velem viszonylag régen megesett történést osztok meg, úgy éreztem itt a helye. A történetben szerepel mind a félrekezelés, mind az emberileg kifogásolható orvosi magatartás…..
zunuke 2014.10.01 09:21:57
@Bona Fides: :D :D Az egész posztban ez a hozzaszolas ért a legtöbbet! !:D
zunuke 2014.10.03 10:51:01
@Tempus.Anh: Köszi. Csak történik már valami, mert három hónapja így kínlódok vele. Soha nem gondoltam, hogy közel ötven évesen is lehet jajgatva sírni egy fájdalom miatt. Lehet.
zunuke 2014.10.03 10:57:50
@Tempus.Anh: Az a fizioterápiás kezelés lenne? Mert azon voltam, xart se ért, legalabbis nekem nem.En már a mutetbe is belemegyek ha kell, mert ez egyre rosszabb.
Édesanyám pedig ott állt a folyosón, ahol egy doktornő közölte vele, hogy ők nem traumatológia, nem az ő dolguk őt ellátni. Édesanyámat 2014 augusztus 16- án 11 óra 05-kor a járdán elütötte egy autó. Nem az úttesten, hanem a járdán. A zebra előtti járdaszakaszon, a zöld…..
zunuke 2014.09.29 15:48:46
@christophe: @Katoci: A végén odafog kilukadni a poszt, hogy a néni egy kicsit megutotte a kezét ami bekekeult egy két helyen. Szeretem az ilyen hozzaszolokat akik addig csurik csavarjak a válaszokat, míg oda lukadnak ki, hogy az egész meg sem történt. Az eszem megall komolyan. Egy normal gondolkodású embernek, egy ilyen poszt olvavsasa után, egyértelműen az a véleménye, hogy a Szt. Imre kórház sürgősségi osztalyanak a nagyon segítőkész doktornője mennyen a jó budos p......a, hogy arra nem volt képes, hogy elsosegelyt nyújtson egy sérült idős asszonynak, akit az iment ütött el egy kocsi.
zunuke 2014.09.30 13:35:35
@szabidoki: Először a papirzsebkendo mennyisegen lovagoltak itt egy páran, most azon, hogy az bizony nem folyhatott patakokban, de nem is omolhetett annyira. Szerinted ez a poszt tényleg erről szól, hogy a néninek a nyílt törés mellett erős, vagy nem erős vérzése volt? Vajon merre lehet ezt a témát még terelni, hogy a lényeg elvesszen?
zunuke 2014.09.30 13:56:38
@Katoci: Most nem haragudj meg érte, de nem világos-még mindig-hogy miért kerdojelezed meg a poszt valosagtartalmat csak azért, mert a posztoló felhaborodasaban patakokban folyó verzesrol tesz emlitest, ami lehet, de csak lehet, hogy túlzás, de lehet nem az. Szeretnelek emlekeztetni, hogy a poszt lényege, nem a vérzés mennyiségerol szól, hanem egy idős nenirol, akit elutott egy autó, és ebből kifolyólag nyílt törést szenvedett, valamint arról, hogy szartak a fejére, meg a bajara egy sürgősségi osztalyon.Meddig fogod még csurni csavarni, csak hogy a lényeg elvesszen? Nem tudom mit szólnál, ha az edesanyaddal ugyanez megtortenne. Szóval ne lovagoljunk se a papirzsebkendo darabszámaban, sem a vérzés erossegen, a poszt nem, , erről szólt.
Üvöltve fejtegette, hogy én kizárólag hálával tartozom neki, amiért ő  hajlandó megvizsgálni. Kedves Praxis,   szeretném a nyilvánosság elé tárni a történetemet és mindenkivel megosztani a felháborodásomat.   Az eset 2014. 09. 15-én történt a budapesti…..
zunuke 2014.09.23 10:23:29
@csakmotyogok: .....a te fajtadnak kuss...-idezlek. Esetleg anyukadnak, vagy netan neked kuss. Tetszik érteni? Ha nem, elmagyarazom. En nem használtam ilyen szavakat a hozzaszolasaimban, de egy kicsit mint ha elszalltal volna magadtol gyerekem. Na itt van az ékes pelda arra, hogy hogyan beszelnek egyes szarhaziak, mint peldaul te,az emberekkel. Remek példa erre a blogra.Es akkor még ti koveteltek pontosabban kovetelnetek több fizetest,és megbecsülést.Jo kis reklamot sikerült csinalnod a magyar egészségügynek, hogy az embereket, koztuk engem is ingyenelonek nevezel, es nem utolsó sorban kuss-ra intenel.Mint emlitettem fentebb,anyukaddal beszelj így, ő lehet megszokta.
zunuke 2014.09.23 10:24:49
@rikitikitévi: neked meg nem osztottam lapot, nem tudom hogyan keveredtel bele tevike....:D
zunuke 2014.09.23 10:46:49
@rikitikitévi: És most mit akarsz ezzel üzenni? Hogy a betegek fizessék ki az állítólagos 10X-es árat egy vizsgálat után? Hogy a vastagbél tukrozesre csak abban az esetben merjen menni, ha az altatasbol felebredve azonnal rohan a postára feladni a 80.000 forintot? Ha meg nincs ennyi pénze, szegyelje magát és meg ne probalja igenybe venni, mert egy budos rohadt ingyenelo? Vagy most tulajdonképpen hová akartok ti kilukadni? Ti mennyit fizettek egy orvosi beavatkozasert, a tizszereset? Egeszen biztos, hogy ti sem.Akkor? Miről beszelunk? Mit lovagoltok napok óta ezen, hogy milyen vizsgalatok mennyibe kerulnek? Komolyan mondom úgy csináltok, mintha nektek kellene fizetni a kulonbozeteket a saját penzetekbol.Mar ha van ilyen... Olyan ügyben harcoltok köröm szakadtaig, ami anyagilag benneteket nem érint,mert mint irtam ha barmilyen orvosi ellatasban reszesultok, benneteket is mint biztositottakat látnak el, ezen felül fizettek valamit? Nem. Akkor nem, értem ezt a hisztériát.
Nem demens, nem bedugni akarták a rokonok, a magyar egészségügy ápolási sajátságairól egy újabb helyzetkép, amikor „fa**fej” lesz a beteg. Tisztelt Praxisblog!   Nem demens, nem bedugni akarták a rokonok, a magyar egészségügy ápolási sajátságairól egy újabb helyzetkép,…..
zunuke 2014.09.06 20:13:49
@Antalbaba: Így van. Akinek nincs hozzátartozója,az effektíve halálra van ítélve.
zunuke 2014.09.08 17:15:45
@polyvinyl: Én nem mentegetem az adócsalókat,de őszintén megmondom neked,hogy volt eset amikor észnél voltam és nem voltam hajlandó a keservesen megdolgozott (éjszakázás,napi 16 órai munka szarásig,hétvégék,ünnepek)pénzemnek közel a felét leadózni az államnak,akik két kézzel szórják az emberek befizetett adóját mindenféle felesleges dologra.Inkább kicseréltem a tíz éves mosógépemet,és megvettem az unokámnak a születésnapjára azt a játékot amit ígértem.Lehet puffogni,meg lehet adócsalónak nevezni,ez van.
zunuke 2014.09.10 23:27:55
@csakmotyogok: Így van tündérkém,én lennék az !

-Dolgoztam már minimálra bejelentve,háromszor annyi munkában letöltött idővel,mint amennyi törvényileg megengedett.Mivel nagyon kellett a munka (lehet ezt te nem ismered) így sajnos, -vagy nem sajnos- el kellett fogadnom.Nem én döntöttem el,hogy mennyivel jelent be a tulajdonos,illetve a munkáltató.Ez a sikeres állásinterjú után szokták közölni,a munkavállalóval.Ha tetszik jó,ha nem akkor lehet felállni, és haladni tovább a ferde fa@ba "becsületes" munkahelyet keresni.Hogy addig mit eszel,vagy miből fizeted a fizetnivalókat az ugye mellékes kedves "csakmotyogok" ugyebár? A lényeg az,hogy ragaszkodjunk a tisztességes munkáltatóhoz,aki lehet,hogy nem minimálra jelent be,mert nem akar lebukni,de a munkavállaló fizetéséből szépen vissza veszi a kárát.Akkor meg mi marad nagyokos?? Te vagy nem pénzből élsz,vagy nagyon sok van.

-Aztán voltam kis vállalkozó is. A gatyámat befizettem/kifizettem/ráfizettem a bulira,amiből kezdett elegem lenni.Egyetlen egy alkalmazottat tudtam felvenni hosszas mérlegelés után,mivel a munkavállaló bérét,járulékot ki is kell ám termelni- tudod te ezt? Azt nem a postás hozza ám,hanem kőkeményen dolgozni kell,hogy elsőként fizetőképes legyen a céged a megrendelőkkel,az állam bácsival, aki az eleven bőrt lehúzza a vállalkozókról,és még kellő mennyiségű árura is maradjon tőkéd.Na már most,mint említettem ebből kurva elegem lett,és igen,volt egy időszak amikor bizonyos bevételek után nem adóztam le.A járulékokat-nem is keveset- fizetnem kellett mielőtt a szívedhez kapnál,mert ugye azt a könyvelő ellenőrzi egy működő cégnél.Természetesen ebből a pénzből megjutalmaztam az alkalmazottamat,aki éppen három gyereket nevelt és minden fillérre szüksége volt az ünnepek előtt.Azért a pénzért én keservesen megdolgoztam,nem 8 órában,hanem 18 órában nyomtam 2-3 óra alvással,hétvégén,ünnepnapokon,szünet nélkül.Dolgoztál már olyan helyen ahol nyáron a hőmérő kiakad a falon,olyan meleg van a helyiségben?? Ugye,hogy nem.Szóval nekem ne magyarázzatok itt az adócsalásról,meg a járulék elcsalásról.Keresd meg a kenyeredet keservesen,aztán majd véleményt változtatsz ne aggódj.

Még annyit: Fel vagytok háborodva,ha valaki minimálbérrel van bejelentve,de annak a háromszorosát keresi,és orvoshoz "mer menni"mert ugye az egy ingyenélő,nem fizető,parazita. Akkor nem vagytok felháborodva,amikor a magán orvos elkér 10-20 ezer forintot egy 20 perces vizsgálatért,de amikor vér vizelet és egyéb vizsgálatokra van szükség,akkor a betegeket az állami egészségügyi intézményekbe küldözgetik,de a pénzeket viszont ők vágják zsebre. Na hogy is van ez?
Ha már az elején kitalálják, hogy felveszik a kórházba, lévén a 230/110-es vérnyomását is le kell szorítani, akkor felvihették volna délelőtt az osztályra, ahol nem kell 50 beteg között, kint a folyosón feküdni, megalázva, mint egy rongycsomó! Tisztelt Praxis Blog!   A…..
zunuke 2014.08.23 20:42:49
@polyvinyl: Amennyi adót emberek elcsalnak-bár egyre nehezebb-annyit az állam triplán vissza vesz a többiektől. Tehát a veszteség elenyésző ahhoz képest, amit ez a kormány bezsákol gyakorlatilag mindenkitől aki él és mozog. Milliárdok repkednek ide oda, mindenfelé,minden szarra (most nem csak a stadionokra értem)ennek ellenére az egészségügy ebből még sem lát semmit.Evvel csak azt akartam jelezni,hogy fizethetne itt becsületesen adót mindenki,semmit sem változna a helyzet,mint ahogy nem is változik.Hogy csalják az adót egyesek?? Tudod nem csodálkozom rajta,én sem szívesen adnám oda a keservesen megkeresett havi bevételemnek majd a felét,hogy ez a csürhe még jobban éljen.Inkább megetetném a gyerekeimmel,rendezném a havi kiadásaimat,esetleg magamra költeném.
zunuke 2014.08.23 21:46:19
@mig54: Sőt,hogy tovább menjek..

A lányom nem rég szüntette meg a kisvállalkozását ami már eleve halálra volt ítélve,de nem is ez a lényeg. Ahhoz,hogy egy nyamvadt vállalkozást meglehessen szüntetni minimum 200.000 Ft-ba kerül cakli-pakli. A hab a tortán,hogy a már megszüntetés alatt álló cég ügyvezetőjének akkor is kötelező járulékokat fizetnie,amíg a végelszámolás meg nem történik. Ez jó esetben három hónap,és havi 59.000 Ft "csengetés az államnak befelé" ha tetszik,ha nem.Ismétlem havonta kell befizetni ezt az összeget,és ha nem teszi,nem ad a NAV nullás igazolást. Na,most akkor megkérdezem,hogy hány embert húzhatnak le évente,ilyen aljassággal,hogy havi 59.000 Ft-ot köteles befizetni,míg a végelszámolást az illetékesek szíveskednek lezongorázni.Az illetékekről már nem is beszélek. Vajon hol landolnak ezek a pénzek?
A beteget a nővér is kioktatta alaposan, miszerint ő „érthetően és európai módon” elmagyarázta, hogyan kell a pelenkát használni. Tisztelt Praxisblog, nem kommentálom, csak közzéteszem a Szt. János Kórház betegjogi képviselőjének írt levelemet és remélem, ezzel is…..
zunuke 2014.07.31 01:16:49
@csakmotyogok: Jó, "nem erre esküsznek" de amikor az egészségügyi pályát valsztotta, akkor gondolom tisztaban volt vele, hogy sokszor kell bizony sza@t is mosni a beteg alól. Tetszik vagy sem, ez a szakma ezzel "is" jár.
Borzasztó nagyot csalódtam hogy kétségbeesett embereket hogy van képük így átvágni? Ültem olyan hölggyel a váróba aki hitelt vett fel... Tisztelt Praxis blog!   Hazánk egyik híres meddőségi intézetéről osztok most meg egy történetet:3 év sikertelenség után férjemmel…..
zunuke 2014.07.01 11:47:06
@Irkutszk: Igen ki kell fizetni az állatorvost méghozzá elég szép kis összegekkel,de itt nem életmentő műtétről van szó,hanem gyereket szerettek volna.Az kért összegért (ami nem kevés)nem csináltak meg,vagy hiányosan csináltak olyan vizsgálatokat,amik nagyon fontosak lettek volna,hogy a fiatalasszony sikeresen teherbe essen.
Egyszóval: Ablakon kidobott pénz volt.
zunuke 2014.07.01 18:29:46
@Irkutszk: Én is a hibákról írtam. Egy pár vizsgálatot nem,vagy hiányosan csináltak meg,és ez azért nem fair ennyi pénzért.
zunuke 2014.07.08 13:03:56
@Irkutszk: Amint az ábra mutatja,itt volt szakmai hiba.Hogy értsd: Nem végeztek el,vagy rosszul végezték el a vizsgálatokat-nem kevés összegért-és ez teljesen független attól,hogy lett e gyerek vagy nem.
Már pedig addig nincs tömés, míg nincs a hátsó fogakról röntgen.Igaz, ha véletlenül rosszak lennének azok a fogak, nem biztos,hogy meg tudja csinálni mert idézem: "Nem biztos hogy van elég tudásom hozzá!" Tisztelt Praxis!   Nos az Én történetem nem volt százezres…..
Elhiszem sok a dolog, de menjen el mosogatni, ha nem tud emberhez méltóan bánni az emberekkel. Tisztelt Praxis!   Most jöttem az újpest Károlyi kórházból, ahol apukám fekszik két napja. Sajnos már nem a régi (83) éves mindig elfelejt inni, kapott valami fertőzést is kiszáradt,…..
zunuke 2014.06.29 19:20:24
@Babette.: Nem kell "rohanni",nem kell "tappancs" sem,sőt az egész osztályt sem kell riasztani,de azért illő lett volna megnézni,és ha valóban meghalt, legalább letakarni.
zunuke 2014.06.29 19:25:56
@zunuke: 2003 ban (jó régen) a Péterfy S.utcai kórház intenzív osztályán a nagymamámtól 4 méterre haldoklott egy bácsi,elég hangosan szegény.A nővérek odafordították a paravánt,elhúzták a függönyt,az egyik leült mellé egy székre,minket meg megkértek,hogy egy kis időre menjünk ki a szobából,majd szólnak ha vissza lehet jönni.Lemenekültem a büfébe,mert nem nagyon bírom az ilyet se látni,se hallgatni.Nagyjából egy óra múlva mentem vissza,addigra már a bácsi szépen le volt takarva.
Szóval lehet így is..
zunuke 2014.07.01 00:07:23
@Braincelle:
"Az emberben egy idő után kialakul az,hogy nem kel fel és nem segít,ha nem az ő dolga,mert különben nem tudja a sajátját elvégezni,...."

-Amikor ilyen ember hiány van,amikor a nővér azt se tudja merre ugorjon-mert ezt lehet olvasni megállás nélkül-akkor egy idő után kialakulhat az,hogy nem kel fel és nem segít?
Szuper.
Elborzadva olvasom és nézem,a közelmúltban történteket, ahol eszméletlen betegek a mentőben arra várnak, hogy valamelyik kórház fogadja őket. Tisztelt Praxis blog,és olvasói Az elmúlt napokban azt hiszem mindenki értesült (vagy így, vagy úgy) három olyan esetről, melyekben…..
zunuke 2014.06.26 11:00:07
@Drbubo2: " A fenti vitaindító cikkel mélységében nem foglalkoznék mert releváns információval sem mi,sem a cikk írója nem rendelkezik..."

A három esetből kettőt láttam a híradóban.Személyesen a hozzátartozó mesélte el,hogy min mentek keresztül,míg valamelyik kórház hajlandó volt felvenni a beteget.Tehát nagyjából azért mégis csak van lényeges információ az eseteket illetően.
Egyébként teljesen felesleges az apró részleteket is ismerni,lényeg az,hogy az egyik esetnél hajszál híján múlt,hogy a hölgy nem halt meg,mert az utolsó pillanatokban sikerült osztályra juttatni,a mentős orvosnak köszönhetően.
zunuke 2014.06.26 11:19:32
@mig54: "Az egészségügyi dolgozó tüntetés helyett inkább családi életet próbál élni és pihen"

-Jó,akkor pihenjenek és várják,hogy a jelenlegi kormány felfigyel az eü-ben uralkodó áldatlan állapotokra,a szégyenletes fizetésekre,és még lehetne sorolni.

"Hányan vonuljanak ki? Az a maroknyi,akik éppen szabadságon vannak?"

-Mindenki vonuljon ki aki érintett,ha szabadságon van,ha éppen dolgozik.Másként nem fog menni ezt elhiheted.Ha hallgatnak tovább,és tisztelet a kivételnek a betegeken verik el a port,azzal egy forinttal sem fog emelkedni a fizetésük,a kórházakban nem hogy gyógyszer,meg kötszer,meg ágynemű de szó szerint semmi nem lesz.Viszont annál több felesleges haláleset a hiányok miatt.

"Devizahitelesek? Nota bene: Ott pénzről van szó.

-Miért itt nem? Minden probléma a pénzelvonások,és a pénzhiány miatt van.Hát' nem ezért mentek el az orvosok,és az ápolók?? Nem a pénz miatt nincs a kórházakban se gyógyszer,se kötszer,se ágynemű,létfontosságú műszerek?? Nem a pénz miatt nincs elegendő számú mentőkocsi?? Dehogynem.Minden a pénz körül forog,és éppen ezért kéne,hogy a kezükbe vegyék ezt a problémát és ha kell tömegesen vonuljanak az utcára,lássa ország-világ mi folyik itt ebben az országban.
zunuke 2014.06.26 19:50:34
@Drbubo2: Igen, az eszméletlen beteg lánya mesélte el a történteket, es külön megkoszonte a mentősök, és az orvos lelkiismeretes hozzaallasat, hogy minden erejüket megfeszíve próbálták életben tartani a beteget, míg végre valamelyik kórház fogadja. Igen, indulatos volt, , főleg amikor azt emlitette, hogy annyi fáradságot sem vettek, hogy legalább egy szakorvos le menjen meg nézni a beteget.
Hogyan, vagy honnan tudnám ezt az igazolást megszerezni? Nagyon fontos lenne, mert kötelező 50 óra közmunkám van, vagy nem kapok érettségit. Tisztelt Praxis!   Már több mint egy hete vitatkozunk a házi orvosommal. A Közösségi szolgálatomhoz kell nekem egy közösségbe mehet…..
zunuke 2014.06.26 11:30:51
@sunabajnok: De kérik az iskolásoktól is amikor pl. táborba mennek.Ez egy igazolás arról,hogy az adott személy nem szenved-e valamilyen betegségben ami miatt nem mehet közösségbe.
Egyébként ez háziorvos egy igen értelmetlen egy fazon lehet,mert csak annyit kéne tennie,hogy megvizsgálja a posztert, és kiadja az igazolást.
Talán a főorvoshoz kéne fordulni segítségért,ha már ez az orvos ennyire sötét.
zunuke 2014.06.26 19:12:52
@mildi: Ez érdekes, mert tőlünk bizony kérték a körzeti gyermekorvos igazolasat, hogy a gyermek nem szenved semmiféle fertőző betegségben, es közösségbe mehet.
Miért kell ennyi TB-t fizetni, ha az ember nem kaphatja meg a vizsgálatot, amit szeretne? Tisztelt Praxis!   Észrevettük a férjemmel, hogy a nagyobbik fiunk furcsán jár. Ezért felhívtam a Heim Pál kórház ortopédiai osztályát. Mivel időpontot csak 3 hónap múlva kaptunk, így…..
zunuke 2014.06.20 10:54:41
@rejtett kamera: A minimálbéres bejelentést nem a dolgozók találják ki,hanem a munkáltatók.Erről a munkavállaló nem tehet.Ha nem tetszik neki,nincs munka,lehet hazaballagni-mondják.Sajnos ilyen világot élünk.
Ott volta rendelőben  vagy 20 beteg, ezek meg ketten a focimeccsek hangulatát lepipálva üvöltöztek, még lökdösték is egymást. Kedves blogolvasók és kommentelők!   Gyakran olvasom a Praxist és fogom a fejemet az egyes sztorikon. Az orvosok mogorvák és bunkók, a nővérek…..
zunuke 2014.06.19 00:09:11
@polyvinyl: És ha történetesen két igen agresszív ember ugrik egymásnak,akkor is a kint váró betegek dolga lecsitítani őket?? Nem hinném.De merre volt a doktor 'bá vagy a doktor néni?? Nem neki kellett volna az ajtót kicsapva,rendre utasítani a két bunkót?-szerintem igen.De a betegeknek semmiképpen.
 Többek között már a második napon eltűnt édesanyám ivóleve, a kis fülhallgatós rádiója, amit nagyon szeretett és a pénztárcájából is hiányzott 2000 forint. Tisztelt Praxis blog!   Sajnos édesanyám hosszú évek óta különféle betegségekkel küzd. Ennek…..
zunuke 2014.06.04 11:29:29
@mig54: Draga Mig54
Te éjjel és nappal is itt logsz ezen a blogon? Hogy birod ezt fizikailag?:D Te soha nem faradsz bele az eszosztasba? Irigyellek ezért, de most komolyan. Hogy neked nincs más dolgod egész álló nap, mint a blogon megjelenő friss posztokat lesni, és ha erdekes, ha unalmas, mindegyikhez valamit hozzaszolni, vagy éppen oktatni valakit.Ilyen szellemi kepesseggel, es ilyen aktivitassal akár saját önálló blogot is indithatnal ami A-Z -ig mindennel, foglalkozik.De csak, hogy valaszoljak is a nekem címzett hozzaszolasodra is, bar nem állt szándékomban, mert olyan bolere ereszted a valaszaidat, hogya végén már nem is lehet erteni mire is akarsz kilukadni.
Tehát:Köszi de nem nezek utana celzottan a nővérek fizetesenek, annyira azért nem erdekel.Egyebkent olyan 120-130 ezer nettó, ahogy hallottam valakitől. Itt megjegyzem,es ismétlem, nagyon sokan ennyit sem keresnek, es ők ugyanúgy gyereket nevelnek, rezsit fizetnek,es a beluket kidolgozzak.Na de most már szerintem zarjuk is le a témát. Amelyik eu-s dolgozónak ez felháborítóan kevés, fogja meg magát a kollegakkal együtt, és vonuljanak ki az utcára, ahogy ezt sokan tették osszefogva.Nem nyavogni kell, meg egy blogon pnaszkodni, hanem tenni is valamit.Peldaul te vezethetned a menetet a parlament előtt nagy tablakkal a kezedben, követelve a az egészségügyi bérek rendezeset.Siess a másik posztra, mert azt hiszem van új. Még nem olvastam el, mert nincs rá időm sajnos. Tudod megyek dolgozni késő estig,de te addig nyugodtan cuppanj rá a témára, estig biztosan teleirkalod a posztot a velemenyeddel.Addig is üdv :D
zunuke 2014.06.05 01:32:02
@mig54: Ez a fránya gép jelez ha üzenetem van,így megint a monitoromon vagy.De végül is nem baj,legalább egyszer és mindenkorra lezárhatjuk a kettőnk közti vitát.Legalább is én biztosan lezárom.
Hogy az írásom személyeskedő,minősítő-feléd-ez annak köszönhető,hogy senkitől nem vagyok hajlandó eltűrni ha pimasz és szemtelen, amíg én nem vagyok az.Lehet egy blogon vitázni,külön véleményt alkotni,de amikor már egy unatkozó,az orrát mindenbe beleütő,állandóan okoskodó,hol jogászt,hol ügyvédet,hol rendőrnyomozót,hol egészségügyist játszó fotelforradalmár troll elkezd egészen komolyan oktatni,és minden egyes hozzászólásomat kifordítani-ezt nem nagyon szeretem.Én a tiszteletet azt hiszem azzal megadtam,hogy amikor elkezdődött az,hogy "egyikünk sem szimpi a másiknak",még akkor sem kezdtelek el sértegetni,de te már igen.Még ekkor nem is ment fel bennem a pumpa,de még a legközelebbi esetnél sem.Ha jól emlékszem nem is reagáltam a provokálásodra,de már bánom.Most viszont egy kicsit túl lőttél a célon,majd még te vagy felháborodva,és egyre intenzívebben sértegetsz tovább.Személyeskedésről,meg minősítésről panaszkodsz,ugyanakkor te mint "intelligens,tanult,ezen a blogon rendkívül fontos posztot betöltő személyként":DD írod,hogy én "brekegek" meg csapkodok mint a villám" jóformán lehülyézel, (mint tetted egy másik hsz-val nem is olyan régen,bár az elküldött a p....ba)szájkaratézónak,hiteltelennek nevezel nyilvánosan,és főleg ismeretlenül. Még is mit képzelsz te magadról?? Ki a búbánatos lóhímtag vagy te itt,hogy minden ok nélkül,felnőtt embereket oktatsz,sértegetsz, minősítesz, valamint szintén személyeskedsz elég bicsaknyitogató modorban.A legszebb az egészben,hogy olyanokban is leállsz vitázni,és a szokásos észosztást megkezdeni,amihez/amiről halvány lila gőzöd nincs.Mondanék is egy példát:Amikor azt írtam,hogy vannak ápolónők,akik 170-180 ezer forintért vállalnak jómódú idős betegeket havonta,és ez mind számla nélkül megy,mert milyen számla is létezne egy ilyen "megbízásnál"(??)itt zsebből zsebbe dolog van,-ha még nem tudnád- te már ugrottál rögtön mint jogász,vagy mit tudom én éppen milyen szakértőként,hogy erről minden esetben papír készül,meg munkaköri leírás (Jézusom:D)..mert mi van akkor ha éppen mentőt/orvost kell hívni,akkor mit mond a szóbeli megegyezéssel ott ülő nővérke,hogy ő ugyan kicsoda,és mit keres ott,meg a rokonokat ezért elmarasztalják és a többi..Szóval ne is haragudj meg érte,de akkora marhaságokat tudsz írni,hogy az ember nem tudja hirtelen,hogy sírjon vagy nevessen rajta.Majd amikor mint önjelölt jogász,kellőképpen felvilágosítottál ez ügyben (sicc)akkor tanácsolod nekem,hogy -gondolkodjak mielőtt csapkodok mint a nyári villám !! Megint csak Jézusom:D.Az értelmi képességekkel látom nem csak nekem van bajom.Hát'egy mentősnek,vagy egy mentőorvosnak mi köze van ahhoz,hogy ki ül a fekvőbeteg 90 éves beteg ágyánál,és milyen minősítésben.Meg egyáltalán.Csak tudnám honnan veszed ezt a sok zagyvaságot amiket elég sokszor összehordasz,mint "jó tanács"
A másik példa:Amikor azt mertem leírni,hogy az említett nővér ennyiért vállal háznál munkát,a mosógép szerelő meg magán vállalkozóként dolgozik leadózva,ergo a 5-10.000 Ft-ból nem nagyon sok marad neki,mivel elviszi az adó meg minden más.Erre te ismételten vörös fejjel,gondolom habzó szájjal nekiestél a billentyűknek,hogy én milyen jogon merek turkálni a nővérek zsebében.Elsősorban nem állt szándékomban,mert nem érdekel ki adózik és ki nem,csak jelezni akartam,hogy a szerelő vállalkozóként dolgozik,és adózik a jövedelme után-nem keveset-míg egy ilyen szerencsés megbízásnál a pénz tisztán megmarad.Vagy tévednék? 'Na mindegy,én a témát ténylegesen lezártam,és a közeljövőben nagyon szépen megkérlek,hogy a sértegetést az oktatást,és a rendre utasítást az irányomban fejezd be, ha lehetséges.

Köszönöm.
zunuke 2014.06.05 17:16:31
@mig54: Ez szerinted egy magyarzkodas?
És mégis kinek, vagy minek kéne magyarázkodnom? Csak nem neked? Na jó, inkabb leviszem a kutyát....

Puszi
Megalázó, sértő volt nagyon és teljesen ok nélküli a kirohanása. De ha még úgy is lett volna, ahogy a doktor úr beképzelte (de nem így volt), akkor az feljogosítja arra, hogy k**-nak nevezzen és ordibáljon velem? Tisztelt Praxis!   Friss tapasztalatokat szereztem az egyik…..
Az orvos ekkor már minősíthetetlen hangnemben elkezdett üvöltözni a rendelőjébe és azt mondta: ő nem csinált semmit, nem is ismeri az illetőt, menjen pszichológushoz mert csak képzeli hogy nála járt. Tisztelt Praxis Blog olvasók!   Tanácsot kérnék, a történet röviden: Az…..
zunuke 2014.05.23 01:47:19
@mig54: Egy cseppet túlliheged ezt a témát nem gondolod???
Én nem azt tanácsoltam a poszternek,hogy gyilkolja meg a volt fogorvosát,csak felvázoltam,hogy egyetlen egy megoldás van a pénzének a vissza szerzésére,ami jelen esetben nem egy elhanyagolható összeg.Sajnos ilyen világot élünk,és az ilyen és hasonló problémákkal a "felperes" mehet a jó istenhez panaszkodni,no meg mehet a bíróságra is, csak minek.Még ha lenne is bizonyíték a kezében,akkor is kétséges,hogy a pénzét visszakapná hiánytalanul.Aztán a perköltségről,ügyvédi tarifáról,illetékekről,szakértői véleményekről,már említést sem teszek.Ez nagyjából annyi mint amennyit a doktor úr bezsebelt a trágya munkájáért.Remélem kezded érteni,hogy szar világban élünk,és nem mindenhol nyerő a "kulturált" elintézés.
Érdekel vagy nem,hogy mit tettem volna "ha" a doktornő nem adja vissza a pénzem,azért megírom neked.:DD A szép piros-vörös haját jó alaposan megcibáltam volna ott az irodájában.De mivel ezt el szerette volna kerülni,(okosan tette)a pénzt kénytelen volt vissza adni.
zunuke 2014.05.23 01:54:22
@Irkutszk: Ha egy orvos ilyet mer mondani,hogy én Önt nem is ismerem,itt ugyan nálam Ön soha nem járt,én semmiféle fogpótlást Önnek nem csináltam stb...akkor az az orvos szerintem már eltüntetett mindent,ami bizonyíthatná azt,hogy a poszter járt nála.Egyébként ilyet nem mert volna mondani egy betegnek akinek elqrta a fogbeültetését,ennyire csak nem hülye.:D
zunuke 2014.05.23 09:12:04
@mig54: :D:D Nem teljesen mindegy milyen okból kaptam vissza a pénzem? Visszakaptam és ez a lényeg. Habár lehet igazad van, es a tőlem való rettegés következtében került elő a pénzem a retikuljebol, "onbiraskodas" ide vagy oda.Hogy egyedül volt -e? Nem, nem volt egyedül, ott ült egy másik nő az irodában, amire én pont xartam, amikor éppen 40.000 forintal próbál lehúzni, illetve madárnak nézni,visszaelve azzal, hogy ő az atyauristen az adott osztalyon. Sajna nem sikerült neki...
Praxis Hagyták meghalni az apámat 2014.05.14 07:29:06
Egy ott dolgozó és egy beteg állítása szerint a mentőből sétálva kellet bemennie segítség nélkül, majd a lépcsőn felérve összeesett. Tisztelt Praxis blog!   Az elérhetőségemet kérem, ne tegyék közzé. Az én történetem, hogy apukám többszörös (4x ) szívinfarktusos.…..
zunuke 2014.05.14 19:54:02
@szabidoki:
"ha ők úgy látják,hogy nagy a baj"

-A jelek szerint nagy volt,de ezt mondjuk a feleség ezt jelezte is a diszpécsernek.

"Itt nyilván nem látták,hogy vészesen nagy lenne a baj"

-Ez elég szomorú.A betegnek négy infarktusa volt már de ők úgy látták,hogy nem vészes.

Egyszóval: Többen nem látták a nagy baj jelenlétét,bár minden jel infarktusra utalt.Egészen biztos,hogy a diszpécser orvost,és mentőápolót küldött a helyszínre? Nem lehet az,hogy a konyhás néni, meg a kórházi karbantartó szállt ki a beteghez? Mert ez esetben bocsánatos bűn,de ha eü.személyzet volt akkor elég nagy gáz az egész sztori.
zunuke 2014.05.15 14:02:10
@szabidoki: Szivem.Nekem semmi probléma nincs az értő olvasasommal, nagyon is értettem mit írsz. Pontosan ezért bátorkodtam megkerdezni, hogy a diszpecser egészen biztos, hogy orvost küldött a beteghez? :D
De komolyra forditva a szót, mert ugye nem valami vicces a történet, a szóban forgó bácsit "ellato" egészségügyi személyzet elmegy a jó budos p.....ba.A mentős diszpecsertol kezdve, a beteget szállító személyzettel, es a fogadó kórházat sem szeretném kihagyni.A mentős diszpecserek többsége vonakodik messzire küldeni a rohamkocsit?? Ez most komoly?Egy infarktus gyanús ember esetében, aki négy szivrohamon van túl? Először egy sima mentő megy "korulnezni"? Nem azt hirdetik úton útfélen, hogy az infarktusnal minden perc számít? Nem azt szajkozzak, hogy azonnal mentőt kell hivni, ha ilyen eset történik? Nem azt nyomjak minden egészségügyi oldalon, a tévében, hogy az infarktus első biztos jele a mellkasi szorító fájdalom, verejtékezés? És akkor nekem nem megy az értő olvasas? És akkor ilyen hulyeseget írsz, hogy a mellkasi fájdalom nem túl jó indikator, egy többször infarktuson atesett betegnél? Nyilván próbálod arra felé terelni a véleményed, hogy semmilyen mulasztas nem történt, a setaltatason kívül, de sajnos ez nem igy volt ebben az esetben.Tojtak az öreg fejére, nem kapott időben szakszerű ellátást, ráadásul még hagytak is lepcsozni, hat nem birta...
A. felvétel tanúskodik arról is, hogyan állt a doktor a fellépő problémákhoz. Tisztelt Praxis! A napokban nagyon felkapott téma lett a praxis-on a hálapénzes téma. Pont ma hallottam egy hasonló történetet, így gondoltam megosztom Önökkel. A sztori itt…..
zunuke 2014.05.13 18:51:41
@carrie 2014: Így van, es a tanúkat is meghallgatjak, mivel nem csak egy betegtol kovetelozott csinos kis összegeket. A kedves foorvos úrnak meg aránylag szerencseje is volt, hogy egy felboszult férj, nem tekerte meg az orrát ugy isten igazából. :D
zunuke 2014.05.13 21:13:40
@kheiron: De mégis mi haszna lehet egy betegnek abból,hogy egy "ártatlan" embert-aki ráadásul még az orvosa is-egy ország előtt lejárat azzal,hogy valójában egy szemét zsaroló.Egy beteg miért tenne ilyet az orvosával,aki műtötte,kezelte,hosszú ideig.Ez valahogy nem áll össze sehogy sem.
Nem sok már egy kicsit ez a rengeteg mulasztás? Ezt is az egészségügy több száz milliárdos hiányára fogjuk,vagy a kimerültségre,vagy a kevés fizetésre,vagy mire lehet még?  Ismét Üdvözletem a Praxis blog olvasóinak !! Ismét leírnék egy történetet,amire ma akadtam olvasás…..
zunuke 2014.05.10 00:47:58
@mig54: Akkor csekken,mindegy.
A háromszorosát adja fel? Akkor talán van remény,hogy törődnek is vele ha lebetegedik?
zunuke 2014.05.11 16:52:45
@mig54: Pontosan erre akartam kilukadni.Ha a háromszorosát adnának fel az emberek-már aki megteheti-akkor sem változna itt semmi az eü.-ben.Sajnos arra garancia nincs,hogy a beszedett többlet pénzeket a kormány vissza is osztaná az eü.-nek.Nem akarok viccet csinálni a dologból,de lehet plusz focipályák épülnének belőle,vagy legalábbis nem arra lenne költve amire kéne.Lehet nem jó hasonlat,de itt volt a Kolontári iszap- katasztrófa.Milliárdos adományok gyűltek össze a károsultaknak,és még sem rájuk lett költve csak egy bizonyos része.Ki döntötte el,hogy mi legyen a pénz sorsa? Természetesen a kormány akik szedték a pénzt.Az árvíz károsultak befolyt hatalmas összegű adományait is ők osztották be,persze a java része nem oda ment ahová kellett volna,szerencsére időben észbe kaptak az adományozók,és magánszámlára kezdtek gyűjteni.Ezzel csak azt akartam mondani,hogy semmi garancia nincs rá,hogy jelentős többlet fizetéssel emelkednének a bérek,és a körülmények.
zunuke 2014.05.11 16:54:37
@polyvinyl: Nálad a pont !! :)