Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nudli80

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új MÁV blog A kiválasztottak 2008.04.26 12:46:42
Gondolom valami kiváltságosak lehettek a csoportos utazók, ha a normál utasokat lekakkantotta a MÁV. Kicsit bicskanyitogato a dolog.... Tisztelt Ügyfélszolgálat!   A mai napon (2008.04.26.,szombat, pénteki munkarend szerinti nap) a Budapest - Szob között közlekedő, a Nyugati…..
Energiatakarékos üzemmód, extra gyorsulási- és fékhatás, 140 km/h-s közlekedési sebesség – ezek az elmúlt egy év legfontosabb tapasztalatai a hazai síneken most már teljes létszámban közlekedő FLIRT villany-motorvonatokról. A szakemberek és az utasok pozitív…..
Íme néhány fotó. Csemegéztem az indafotón:) ..
Homár Miriam (4 1/2) és Homár Borisz (5 3/4) szívós szalámitaktikája végre célt ért, és vettünk egy kutyát. Nem is akármilyet, egy Uma Thurman, Audrey Hepburn és Cindy Lauper tulajdonságait ötvöző szálkásszőrű tacskólányt. Most nem untatnék senkit a csöpögős, illetve…..
Utastájékoztatás a személyzet nélküli állomásokon jelenleg csak álom, de jó lenne azért...Reggelenként Rákoscsabán szállok fel, hol a menetrend szerint 7.29-kor, hol a 8.00-kor indulóra. Ma reggel a nyolcórás éppen a 3 perccel a félkilences tervezett indulása után futott be. A…..
Új MÁV blog Hoppá 2008.02.29 14:14:00
Frappáns és lényegretörő levél! Tisztelt Máv-Start! A mai napon Dunakeszi -Gyártelepről 7.13-kor a Nyugatiba (pontosan) induló (2127-es) vonat a menetrend szerinti 7.34 helyett 7.50-kor ért be a Nyugatiba, 16 perces késéssel!!! -Miért késett vonat? -Milyen intézkedéseket tettek…..
Forrás:http://frego.li/c398-kaosz-professzor-szinre-lep Tájékoztató: a cikk február 2-án íródott, itt nem részletezendő okokból nem került ki akkor az oldalra. Most már legalább mindenki tisztában van vele szerkesztőségünk tagjain kívül is, hogy miért ez a rovat neve. A Káosz…..
Vajon ki lehet a szponzor? Miért fizet a VDSZSZ a sztrájkolóknak magasabb órabért állítólag, mint amennyiért normál esetben dolgoznak? Öntsünk tisztavizet a pohárba!!!!!!! Ez nettó vagy bruttó? Vagy zsebbe fizetnek? Forrás: bumeráng (töltsétek le) Aki nem tudja itt van…..
Nudli80 2008.02.05 19:11:00
Ettől gondolom nem sokan leszünk okosabbak, de ezt találtam, semmi konkrétum.... "a még elégséges szolgáltatás teljesítését ne gátolja". Tehát akkor elégséges szolgáltatás sem kell gyakorlatilag? Vagy ez mit jelent?

4. § (1) A sztrájk ideje alatt az ellenérdekű felek további egyeztetést folytatnak a vitás kérdés rendezésére, illetve kötelesek gondoskodni a személy- és vagyonvédelemről.

(2) Annál a munkáltatónál, amely a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet végez - így különösen a közforgalmú tömegközlekedés és a távközlés terén, továbbá az áram, a víz, a gáz és egyéb energia szolgáltatását ellátó szerveknél -, csak úgy gyakorolható a sztrájk, hogy az a még elégséges szolgáltatás teljesítését ne gátolja. Ennek mértéke és feltételei a sztrájkot megelőző egyeztetés tárgyát képezik.

5. § (1) A sztrájk jogszerűségének, illetve jogellenességének (3. § ) megállapítását az kérheti, akinek a jogszerűség vagy a jogellenesség megállapításához jogi érdeke fűződik. A kérelmet a kérelmező székhelye (lakhelye) szerint illetékes munkaügyi bírósághoz kell benyújtani. Ha a sztrájk jogszerűségének, jogellenességének megállapításánál több munkaügyi bíróság is érintett, a kérelem elbírálására a Fővárosi Munkaügyi Bíróság az illetékes.

(2) A munkaügyi bíróság öt napon belül, nemperes eljárásban, szükség esetén a felek meghallgatása után határoz. A végzés ellen fellebbezésnek van helye.

6. § (1) A sztrájk kezdeményezése, illetve a jogszerű sztrájkban való részvétel nem minősül a munkaviszonyból eredő kötelezettség megsértésének, amiatt a dolgozóval szemben hátrányos intézkedés nem tehető.

Nudli80 2008.02.05 19:12:09
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98900007.TV&kif=sztr%E1jk#xcel

amúgy meg egy rövid estimesényi a törvény.
Új MÁV blog Videók 2008.02.01 19:55:45
Ma este voltam a Nyugatiban és a következő videókat lőttem: Ismét egy videó, ami sajnos azt is mutatja, hogy az embereknek illene jobban megbecsülni a vonatokat. Jó lenne, ha végre tennénk mi magunk az ilyen ellen! 2. nyitott peronkapuk a Nyugatiban ..
Via http://dailyshark.blog.hu/ Az elmúlt három hónapban sokat dolgoztam Dél-Koreában. Rendszeresen utaztam a főváros és a tőle többszáz km-re lévő Daejon közt, reggel mentem, este jöttem. Elsőre autóval próbálkoztunk, de visszafelé olyan dugó alakult ki a szöuli bevezető…..
Új MÁV blog SAJTÓKÖZLEMÉNY 2008.01.16 22:18:00
A MÁV-START Zrt. számára rendkívül fontos, hogy szolgáltatásai színvonalával elégedettek legyenek utasai, ezért a személyszállító vasúttársaság üzleti területe egy korábbi még 2007-es döntése alapján, januártól termékmenedzser munkatársakkal ellenőrizteti a…..
Sziasztok!Jelenlegi sztrájk-helyzet:   A MÁV Ügyfélszolgálat tájékoztatása szerint a Déliből, szinte az összes vonatot indítják és fogadják is :o), kisebb-nagyobb késésekre lehet ugyan számítani...,de állítólag járnak a vonatok!   Üdv., K.B...
"A keletis kocsivizsgálók meglepve hallgatták a rádióban, hogy a vonatok mintegy fele közlekedik az országban. Szerintük a hazai sajtó vélhetően egy másik országból tudósít, mivel itt egy vonat se megy. A MÁV sajtóosztálytól mindenesetre jó lenne, ha nem jönne erre senki.…..
Husztra Krisztián, a VDSZSZ kommunikációs referense elmondta, hogy még délután egy testületi ülést tartanak arról, hogy a munkabeszüntetés megkezdődjön-e már vasárnap este, az eredetileg tervezett hétfő reggel hat órás időpont helyett. Ezen az egyeztetésen derül ki az is, hogy…..
Ma a MÁV-Start egy rendhagyó sajtótájékoztatót tartott. A sajtó képviselőit meghívták egy bécsi kirándulással egybekötött tájékoztatóra. Engem is meghívtak így a következő postban leírtakra tudok reagálni elsőkézből. De először jöjjön a post: Tisztelt MÁV Blog és…..
Ismét a vdszsz.hu-ra tévedtem. Gaskó, aki megjegyzem ritkán vonatozik úgy gondolja egy-egy vonatpár elég lesz jövő héten... Szeretném meghívni egy vonatútra, mondjuk az esti órákban, úgy 180 km hosszusagban. Majd raerezne az utasok uristenere... Eredménytelen volt a még…..