Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mialenyeg

0 bejegyzést írt és 427 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az én egészségügyi döntésem (Angelina Jolie New York Times-ban megjelent cikke a mellrák árnyékáról és a rák megelőzésének fontosságáról) Az édesanyám majdnem egy évtizeden át küzdött a rákkal, míg bele nem halt 56 évesen. Annyi ideje még volt, hogy az első unokáját…..
mialenyeg 2013.05.16 15:27:39
@82ildi: Ertem, ezek utan a problema meg az lesz, hogy a gyogyszerek kikezdik a veset es a majat. Azert el lehet eldegelni ezzel sokaig is.
mialenyeg 2013.05.16 15:33:20
@protézisesh:
Kesobb hal meg, csak annyit. De ha jol ertem, annyi volt a celja, hogy lassa felnoni a gyerekeit.
Olyan kis naiv voltam lánykoromban a házasságot illetően. Nem, azt azért nem hittem, hogy az oltártól aztán tényleg mindenki holtomidlagholtomiglan, de valahogy úgy gondoltam, hogy akinek ez nem jön be, az elválik. Ehhez az is hozzájárult, hogy a mi jó kis konzervatív köreinkben,…..
Japán pénzügyi atombomba-robbantásának megvannak az első áldozatai: A japán jegybank agresszív kötvényvásárlást indított el, hogy a gazdasági stagnálásból valahogy kivigyék az országot, ez viszont több piaci szereplő számára is problémákat okoz. Az egyik ilyen szegmens…..
Két évvel ezelőtt elindult egy Szíj Melinda nevű nő a Megasztárban, mert szerette volna kipróbálni magát mások előtt is, van ez így, mi sem az asztalfióknak írogatunk, ugye. A jellegzetes csíkos szatyrát és kötött pulóverét a meghallgatáson sem szívesen tette le, ha más nem,…..
  „Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai származék, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a…..
  Sokan tisztelik és nagy nosztalgiával emlegetik, míg mások gyűlölik a XX. század magyar történelmének két meghatározó politikusát: szoboravatás itt és ott, szoborrongálás, sírgyalázás, emléktáblák, baráti körök. Mindketten a káoszt kihasználva ragadták magukhoz a…..
mialenyeg 2012.05.27 19:58:53
@takacsb:
Ne már :D
A késői Kádár korszak nem ugyanaz, mint a már _hanyatló_ korszak, kb. 82-től. Különben is én hoztam be ezt a "késői" szót, nem te, ezért bocs :)
Szóval ne téveszd össze a rendszer "fénykorát" ha lehet ilyen hülyén fogalmazni, az utolsó kb. tíz évével.
De mondok egy még jobbat. Mindenki emlékszik rá, hogy a román felfordulás ideje alatt itthon mindenki azt kalkulálgatta, hogy az itthoni titkosrendőrség ellen ez hogy menne...
Aztán meg nem azért váltják le mert liberális... Azért mert buggyant és szenilis. És így nem csak őt váltják le akkor, elég sokakat vele együtt...
Magyarázd el azt is, hogy egy népirtás mitől rosszabb, mint nem egy néphez tartozók kiirtása? Szerintem mindkettő borzalmas, ijesztőek az érveid.
De tudod mit? Mondjuk azt, hogy a mai politikai élet hasonlít a hanyatló kádárira. Hát persze, azóta ezzel szív itt mindenki.
mialenyeg 2012.05.27 20:32:46
@takacsb:
Hát, ha Orbán is legalább 30 évig lenne hatalmon... Viszont jó a fantáziád!
(Az internetes és rádiós duma azért elég nagy marhaság.)
Az idők szava mi lenne amúgy?
Mandiner blog Míg Kádár 2012.05.26 08:01:00
  Suhogott a Kádár-kolbász, amikor én még kissrác voltam. Minket persze csak a szele érintett meg. Nem volt, ami fájjon. Illetve nem úgy.   Fejben már akkor összeállt a ’80-as évek képe, ami egyfelől a nagyszüleim által soha meg nem szokott vasbeton sematizmust, másfelől azt…..
mialenyeg 2012.05.26 20:32:03
@A fidesz a betegek kiirtására készül:
Te most szépen felsoroltál néhány dolgot: nem küldhetted el a k. anyjába az odavalókat, alkoholista munkásőr, nem mehettél ahova szeretnél és "esetleg" egyetemre se :D ez tényleg nem elég??
Az igaz, hogy cserébe kaptak egy langyos biztonságot az emberek akkoriban. És ma is élnek ezek a problémák, ezt írtam én is. Csak a langyos biztonság nincs meg, az illúzió. Ezt hiányoljuk most, ezt tette velünk a Kádár korszak...
mialenyeg 2012.05.27 00:55:36
@A fidesz a betegek kiirtására készül:
Ez mind igaz, de most itt téged kivéve senki se beszél a mai rendszerről (bár a Kádár utáni rendszerekkel összehasonlítani azt érdekes lenne, csak kicsit unalmas). Én most csak a Kádár rendszerről kommenteltem, mert ez egy arról szóló poszt. Ha te minden áron a mostani kormányról akarsz beszélni, szíved joga, és igazad is van sok mindenben, de mi köze annak most ehhez? (Egyébként aki meg a mai problémákat azzal próbálná mentegetni, hogy Kádár idejében rosszabb volt, épp annyira buta, mint aki szerint meg most rosszabb...)
ProgBlog Irodalmi zsidózás 2012.05.09 00:34:00
„Én a tökéletesség ostromlásában hiszek – és a jövő mindenképp az enyém!”Richard Attenborough: Tűzszekerek (Harold Abrahams szavai) - 1981 Van abban valami ironikus, hogy párhuzamosan derül ki az egri önkormányzat „büdöszsidózása” és az, hogy a…..
Két fontos döntés született ma – és néhány további ezekből következő. Egyrészt Schmitt Pál eldöntötte, hogy nem mond le. Másrészt Orbán Viktor (és a Fidesz) úgy döntött, hogy nem szólítja fel távozásra az államfőt. Egyik döntés sem nevezhető…..
mialenyeg 2012.03.31 01:34:17
Azt értem, hogy sokan rühellnek mindent, ami a Fideszhez kapcsolódik és szívesen tennének-fogadnának bármit, ami gyengíti a kormány pozícióját. Sőt, megértem :)
De akkor is ez a Smitt ügy elég gyenge, irtózatosan ciki, ahogy ezen lovagolnak. Na jó, iszonyat nehéz ennél jobb dolgot találni a kormány szopatására (majdnem olyan nehéz, mint egy doktori:)
Ugyanis vegyük észre és vessünk számot néhány dologgal:
1) semmi értéke nincs egyetlen TF-es doktorinak se, akárhogyan is készült.
2) szerencsétlen Smittnek csak annyit mondtak akkoriban, hogy haver, fordítsd már le ezt magyarra és az elég is ehhez a papírhoz. Smittet tényleg abszolút hidegen hagyta ez, ő egy sportoló, tojik a doktorikra.
3) az ország tele van ilyen doktorikkal, meg ugyanilyen, a doktorik megszerzéséhez szükséges teljesített vizsgákkal. Sőt, végig ugyanígy teljesített 3-4-5 éves felsőfokú diplomákkal. És azok se érnek mind semmit és ezt mindenki tudja is jól.
4) tehat az egyetlen érv az lehetne Smitt ellen, hogy mivel ő most köztársasági elnök, ezért átlagon felül kellett volna teljesítenie akkoriban vagy akármikor is. Csakhogy Smitt nem ebben teljesít előszőr teljesen átlagosan, ugyanilyen banális hülyeségekkel volt tele eddig is az élete, mint egy TF-es "doktori".

Tehát abszolút butaság ezen az ügyön rugózni olyan szlogenek kíséretében, mint becsület meg a tudomány védelme, meg hasonlók. Ilyenekkel lehet behülyíteni az ellenzéki szavazókat? Ez ijesztő, milyen hülyeségre fognak akkor szavazni ők is 2 év múlva??
mialenyeg 2012.03.31 02:02:29
@nápolyi maszti: vagy inkább: egy tanára a kezébe nyomott egy félkész fordításvázlatot, hogy tessék haver, ezt kicsit finomítsad még, javíts ki benne néhány helyesírási hibát, tegyél hozzá még valamit (ezt itt lehet, hogy jóhiszeműen tényleg csak félreértette Smitt, ti. hogy tegyen hozzá valamit, nyilván, szó szerint hozzátett).
Valószínűleg magasról tett az egészre, mondván magában valami olyasmit, hogy pl. úgyis csak a bátor férfireflexek számítanak az életben.
Minnél inkább elképzeem, hogyan történhetett, annál inkább herótom van ettől hogy ennyire ráizgul egy hülyeségre a jónép.
mialenyeg 2012.03.31 02:13:16
@pol.lux.: Eddig se vette túl komolyan a papirokat, szerintem ezután se fogja... De mivel is vert át engem pl? Sokaknak ez egy jó műsor, ez egy dolog, de nekem lesz sokkal érdekesebb és jobb dolgom holnap is.
  Éles fordulatot vett a Mandiner által helyszínről közvetített vita az Európai Parlamentben, amikor Neelie Kroes, a Bizottság elnökhelyettese az Európa Tanács ajánlásairól és javaslatairól kérdezte Navracsics Tibor igazságügyminisztert. A szóváltásnak valószínűleg még…..
mialenyeg 2012.02.10 01:35:48
Annyi történt, hogy az EU-s liberálisok nyomják a többiek arcába a liberális demokrata eszmény elfogadását, mert eddig a néppárti demokrácia fogalom volt nyerő. Erről szól az egész vita, Magyarország csak egy eszköz a lib EU-nak erre, ennek apropóján akarják megszilárdítani a saját demokrácia fogalmukat. Erre kíváló lenne precedensnek, ha Mo megtenne olyasmiket, mint pl. feltétel nélküli követése az ET lib eszméinek, hiszen akkor a többi néppártos is látná ezt, és erősödne a szoc-lib oldal az EU-ban. Ennyi.
Az a 7-es pontos eljárásos ilyesztegetés is csak arra van, hogy a szoc-lib tábor fitogtassa az eszméinek a potenciálját az EP-ben. Ezekért a célokért dolgoznak össze.
A retorika meg már kezd unalmas lenni: senki nem tudja mi van igazából Mo-n, így eszményi húzás mindenki részéről állandóan azt emlegetni, hogy "úgy hallottam egy ismerőstől, hogy ez meg ez van". Ez csak arra jó hogy megvezessék egymást ezek az ökrök.
Ez az egész csak egy belharc a szoc-lib hatalomszerzésre az EP-n belül, semmi több.
Agyalágyultak hülyítenek agyalágyultakat.
Itt semmi józan érv nem segít, egyrészt Navracsicsnak szét kéne osztania egy Népszabadság fordítást, hogy lássák, hogy van sajtószabadság, de ettől függetlenül löknék tovább ezt a dumát a szoc-libek, abszolút nem a vita a céljuk, hanem az eszmék belesulykolása a többiekbe és minnél több precedensteremtés.
Másrészt ugyanezekkel a lapokkal játszik a kormány is, ők is jól tudják, hogy kövése sincs és nem is lesz senkinek, hogy mi történik itthon, és így nem kockáztatnak semmit akármilyen vizsgálattal.
Egy komédia az egész minden valós tartalom nélkül.
Nyilvánvalóan sose lesz vége, mert akármit elfogad Mo a szoclib javaslatokból, mindig keresnek majd újabbakat, amik emlegetésével reklámozni tudják magukat az EP-ben a szocik.
Egy érdekes és lehet, hogy okos stratégia lenne Mo részéről megpróbálni más országra átvinni a szocik lendületét, hiszen nekik csak az a fontos az EP-ben, hogy legyen valami ürügy, amitől fontosnak tudják láttatni a ballib eszméket. A kormány helyében én elkezdenék ballib eszméket hangoztatni egy másik ország rovására, aztán a szocik majd átszoknak arra.
A ne fájjon politikájával eljutottunk oda, hogy már nincs miből kifizetni a nem dolgozó és adót nem fizető polgárok, az emiatt nem hatékonyan működő cégek és a szőnyeg alá söprés politikájának mellékhatásaként kialakult színpadállam és érdekkörei költségeit. Most…..
A demokráciát nem a kormány veszélyezteti. A kormány és a vele kapcsolatosan megfogalmazott aggályok, kritikák csak a tünetei egy nem igazán működő demokrácia betegségének. Ugyanis a polgárok nem tudnak és nem akarnak különbséget tenni tény és propaganda, meggyőződés és…..
mialenyeg 2012.01.23 17:00:30
Azt szokták elfelejteni a másik oldal bírálói, hogy azok az emberek se azért szajkóznak hülyeséget, mert gonoszak vagy fizetettek vagy elvtelenek vagy hülyék lennének, hanem mert ők is csak hisznek valamiben. Ugyanúgy, mint mindenki más. Persze, bizonyos szempontból az lenne jobb, ha nem hitre hanem realitásra épülne a vélemény, de az emberek nagy többségénél a hit a realitás. Nem lehet elvárni, hogy ne így legyen, mert nem így működnek az emberek. Népességen belüli arányokat tekintve nagyon kevesen vannak, akikre hat a racionalitás az érzelmekkel szemben.
Ami talán elvárható lenne, úgy értem, hogy a hívők egy kis "elit" részének föl lehetne kelteni ebben az irányban a lelkiismeretét, az az, hogy ne nézze le, ne tartsa elvtelennek vagy hülyének azt aki másban hisz.
Itt lehet egyébként elásva a probléma része: amíg úgy lehet politikai erőt növeszteni, hogy hangadók-vezetők mögé felsorakoznak tömegek, addig az lesz, hogy minden eszközt meg fognak ragadni a hangadók arra, hogy a tömeg hitét erősítsék, és lesz gyűlöletkeltés mindkét oldalon, pont mint most a jelenlegi helyzetben.
Pillanatnyilag a liberális hazafiak nem azért hiszik, hogy diktatúra épül, mert elvtelenek, nyerészkedni akarnának ebből ők lennének a hülyék. Egyszerűen hisznek egy halom dologban, tömeg szinten meg fel van erősítve a hitük. Ugyanez igaz a kormánypártiakra is, ők se azért hiszik hogy nem diktatúra épül, hanem végre egy racionális alapokon és lehetőségeken nyugvó gépezet, mert pénzért csinálnák vagy lélekben gonoszak lennének, ők is csak hisznek egy halom dologban.
Mindkét oldalon, a hit működésének megfelelően, a racionalitás kárára hazudnak maguknak, vagy inkább csak túloznak maguknak, kihangsúlyoznak és felnagyítanak dolgokat, amiktől a hitében erősebbnek érezhetik magukat. Az elitjük hathatós, valószínűleg ösztönös közreműködésével.
Ebben a tüntetősdiben az a súlyos, hogy a kivonulók nem a kormány vagy az ellenzék mellett, nem is a programjuk mellett, mégcsak nem is igazán (reálisan nem láthatják értelmét) a kormány vagy az ellenzék ellen, hanem egymás ellen tüntetnek. A blogokon, a Facebookon és…..
mialenyeg 2012.01.23 03:26:03
Szerintem az nagyban bonyolítjaa helyzetet, hogy nem gondolatok mentén alakítják ki az emberek a politikai véleményüket. Nem azt akarom mondani, hogy ez hiányosságuk, egyszerűen csak tény.
Általában van néhány érték, amit valaki magáénak vall, amiről úgy tapasztalja, hogy nagyon mélyen magában gyökerezik. Ezt nem vetik alá gondolatoknak, ezt az emberek szeretik megtartani érzelmi hajtóerőnek.
Például valaki mélyen hiszi, hogy a szegénység olyan szintig nemkívánatos, az ember annyira esendő és gyakran nagy segítségre szorul. Egy ilyen valaki számára, aki így látja a világot, az elsődleges érték a társas életben az, hogy ne legyenek társadalmi különbségek. Fejben tudja, hogy ez lehetetlen, de ez nem érdekli, mert HISZ abban, hogy erre törekedni kell és attól lesz jobb az élet. Vagy: valaki abban hisz, hogy a kemény munka, amit ő végez, és amit akárki tudna végezni, mert saját tapasztalatból tudja, hogy ez nagyrészt elszántság és verejték kérdése, vezet el az életben oda, amit megelégedettségnek lehet hívni. Az ilyen ember úgy érzi, hogy ha valaki nem próbál meg keményen küzdeni, akkor is ha eleinte reménytelen a helyzete, nem várhatja el jogosan, hogy sikeres legyen. Ez az ember ebben hisz. És így tovább. Ezeknél számunkra felszínesebb dolgok is simán alkotnak sokakban ilyen hitet, amivel az ember önmagát definiálja bizonyos körülmények között.
Szóval mindenkinek van egy ilyen személyre szabott értékrendszere, és emellett áll ki a végsőkig. Na jó, persze nem mindenkinek, ők sokszor a pillanatnyi hasznot keresik és könnyen alkalmazkodnak bármihez, könnyen vallnak bármit, amivel aztán egy szekértáborhoz csatlakozhatnak.
De sokan vannak, akik akár egymásnak gyökeresen ellentmondó értékekben hisznek, és a hitüket nem adják fel semmiért se.
És csak esetleg másod vagy harmadsorban, vagy csak feltételesen hisznek abban, hogy egy másik hitvilággal, világnézettel, működéssel rendelkező ember nem feltétlenül bűnös vagy hülye vagy semmirekellő vagy őrült, stb.
És most ezt látjuk: emberek, akik mind meg vannak győződve arról, hogy ők az igazi hazafiak, ők látják hogyan működik ez az egész és ezért ők tudják, hogy mit kéne tenni vagy nem tenni, hogy mi a helyes, a helytelen, stb., kiállnak az igazukért.
Ezt ők előbbre tartják, mint azt hogy ne legyen háború. Mert úgy érzik, érdemes átadni magukat a hitüknek és érzéseiknek. Mindkét oldalon.
Annyira hiszik a saját igazukat, hogy nem fogadják el ha valamilyen úton-módon nem az történik, amit ők szeretnének. Mert úgy érzik, amit szeretnének, az mélyen abból fakad, ami őket, mint emberi lényt meghatározza. És úgy hiszik, hogy az életnek csak akkor van értelme, ha magukat emberi lénynek érezhetik.
A helyzet az, hogy nem érdekli őket a "békés egymás mellett élés" olyan áron, ami nem felel meg az értékrendjüknek.
Megvolt a tüntetés a Fidesz mellett.Elismerésre méltó tömeg vonult fel, látványosan. Maradjunk a feltehetően százezerben, az is szép szám, büszkék lehetnek rá. Az erősen elfogult négyszázezer a szokásos lelkesítő túlzás, a nevetséges egymilliós számról nem is érdemes…..
Negyven évvel ezelőtt egy családi ünnepség közben eltűnt a nagyhatalmú Vanger-klán egyik tagja, Harriet. Az idős milliárdos meg van róla győződve, hogy unokahúgát meggyilkolták, ezért felbérel egy állás nélkül maradt újságírót, hogy járjon utána az ügynek. A férfi…..
Megdöbbentő, amikor már a visszafogott, racionális hangok is arra a következtetésre jutnak, hogy Magyarország felejtse el az önrendelkezést és a demokráciát. Ráadásul mindezt a demokrácia nevében... Mire asszociál az Európai Unió alapelveiről az átlagpolgár: demokrácia,…..
hogyvolt X-faktor 2x17 - 9. döntő 2011.12.12 04:00:00
9. döntő az X-faktorban, és a Top4, amiből Top3 lesz az est végére, hova halad az idő ilyen gyorsan? El sem hiszem, hogy ez már a 9. hétvégém a show-jegyzetelés-hogyvoltozás rutin jegyében, már úgy hozzám nőtt ez a dolog, a végére meg tisztára szentimentális leszek, ha nem…..
  Először nem tudtunk semmit, aztán megtudtunk valamit, de ettől még homályos marad a kép: ennyit képünk van eddig az EU-csúcsról, és főleg annak magyar vonatkozásairól. Orbán Viktorban újra a kurucos énje győzött - hogy az EU törekvései kapcsán csak átmenetileg vagy…..