Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzabóAnna

91 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már a várandósságom 9 hónapja alatt is nagyon sokat tanultam. Még meg sem született a kisfiam, és már elkezdte a tanítást. Tanít, hogyan válhatok szülővé. Tanít, mit vár el tőlem. Tanít, mire van leginkább szüksége. Megkaptam a legnehezebb feladatomat is szülőként. Az elengedést. A szülés kapcsán…..
Meleg nyári nap volt, mikor megérezte, hogy nincs egyedül. Valaki figyeli. Valaki ott van mellette. Pontosan tudta ki az. Egy Kislélek. Ahogy erősödött a kapcsolata, ahogy elkezdett arra vágyni, hogy kettejükből egy legyen, megjelent ez az érzés. Először furcsa volt. Nem tudta, mit tegyen vele. Míg…..
Ki ne mondta már ki életében legalább egyszer ezt a mondatot... Vagy inkább számtalanszor. Számtalan formában. Sokszor észre sem vesszük, hogy már megint befészkelte magát az agyunkba. Nem is figyelünk rá. Olyan ártatlannak tűnik. Pedig ez talán a legnagyobb hazugság, amit oly előszeretettel…..
Hajnali 5 előtt arra ébredtem, hogy pakol a szobatársam. -          Kapcsold fel nyugodtan a lámpát. – szóltam oda félálomban. Indulásra kész állapotban még közölte, hogy a biztonság kedvéért a telefonszámát leírta nekem, és az asztalon hagyta. -    Nagyon…..
Mindennapi zarándokutam Ki vagyok? 2013.08.16 09:44:13
Erre a kérdésre vajon mindenki tud válaszolni? Nem az evidenciákra, az álarcokra, a szerepekre vagyok kíváncsi. Hanem a valódi Énre. Vajon mennyire vagyunk tisztában azzal, hogy mikor játszunk szerepet, és mikor vagyunk mi magunk? Vajon eggyé váltunk már annyira a mindenki által…..
SzabóAnna 2015.08.05 22:06:12
@medali: Nagyon találó ez a mondat, benne van minden, köszönöm!:)
Véletlen? Vagy sors? Vagy mi magunk? Nászutunkat a véletlen folytán sorsszerűen mi magunk választottuk. Nem hiszek a véletlenben. A sorsban, a jelekben, Istenben már annál inkább. Először mi is egy megszokott tengerparti utat tervezgettünk. Csakhogy az időpont sehogy sem volt jó erre.…..
Kavarognak bennem az érzések. Egyre gyorsuló hullámvasúton vagyok, melyet egyre jobban élvezek. Lassan hozzászokok a gyors változásokhoz, a hullámvölgyekhez, a csúcsokhoz. Hozzászokok ahhoz, hogy lentről csak felfelé lehet menni, és ha felértem, le kell jutni. Hol gyorsabban, hol…..
Egy nagyon kedves történetet hallottam egy hétvégén egy kedves rokontól. Annyira megfogott, hogy azóta se megy ki a fejemből, és szeretném most megosztani. Remélem nem nem bánja, Kedves Rokon!:) A történet egy kisfiúról szól, akinek nem tetszett a zakó és a csokornyakkendő, amit…..
Tudatlanságban élünk. Legalább is én abban élek. Minden nap rájövök, hogy egy pici dologra, minden nap tudatosabb leszek, és minden nap megtapasztalom, hogy még mindig van mit felismerni. Még mindig van min javítani. Még mindig van min változtatni. Ez egy csodálatos folyamat. Az…..
Mindennapi zarándokutam Okfejtés 2015.01.04 19:12:36
Egy gondolat cikázott a fejemben napok óta. Miért? Filmek, könyvek, cikkek, mind mind arra hívta fel a figyelmemet, hogy vizsgáljam meg magam. Vizsgáljam meg a gondolataimat, az érzéseimet, kérdezzem meg, hogy miért. A válasz sok mindenre válasz. Sok bajra gyógyír. Ahogy az úszás…..
A hossz hétvégén egy hosszú filmre bukkantam. Ám nem ezért különleges. A 2 részes, csaknem 4 órás film minden perce tanít. Mondanivalója olyan egyszerű, olyan szép, hogy nem lehet nem felfigyelni rá. Csodálatosan megfogták az alkotók a lényeget. 1.…..
Idén már a 2. nagy téli túrán és a 2. nagy nyári egy hetes túrán vettem részt ezzel a csapattal, büszkén gyűjtögetve a túravezetőnk, Gábor által készített kitűzőket. A jelvények kupaca emlékeket sorakoztat bennem. Nem csak a „kitűzős túrákét”, hanem az összes…..
Sokaktól hallottam már, hogy nem. Mégis sokak teszik fel rá az életüket. Akkor mi az igazság? Én csak az enyémet ismerem. Csak azt mondhatom el, hogy nekem mit jelent. Jelenleg elszomorít. Nem a pénz. Hanem az, amit a pénz hoz ki az emberekből. A pénz út lehet sok mindenhez. Sok…..
A csoda bennünk van.Tele van életünk kisebb-nagyobb csodákkal. Hogy ezeket észreveszem, vagy elmegyek mellette, csak rajtam áll. Csak tőlem függ, hogy egy nyári meleg esőben történő futást csodaként élek-e meg. Csak én teremthetem meg azt a csodát, mikor úgy gondolom nem lát…..
Reggel egy csodálatos napra ébredtem. Új nap, új lehetőségekkel. Az éjjeli lidérceknek nyoma sem volt. Minden reggel úgy ébredtem, mintha akkor kezdeném az utam. Minden nap új esélyt kaptam. Minden nap újra kezdhettem. Új remény, hogy az előző napi nehézségeket a hátam mögött…..
Belegondoltatok már, hogy mi mindenre vagyunk képesek? Hogy csupán a képzeletünk segítségével mennyi mindent meg tudunk oldani? Emlékeztek a filmekre, mikor a rabok a képzeletünk, az emlékeik segítségével élik túl a szörnyű éveket? Fel tudjátok még idézni azokat a helyzeteket,…..
Hiszem, hogy az egész élet egy nagy gyakorlás. Ha nem sikerül elsőre, akkor van, lesz még bőven rá alkalom újra megcsinálni. Jobban, ügyesebben. Akár több életen túlnyúlva is. Hiszem, hogy egy-egy feladatot addig "gyakoroltat" az élet, amíg meg nem oldjuk. Ha nem sikerül, addig…..
Mindennapi zarándokutam Retyezát 2014.03.16 22:54:47
Csodálatos kőtenger, felhőkbe és felhők felett, oly közel és oly távol. Megláttam és megszerettem, emléke szívembe zárult.  Szavakkal leírni nem lehet, képen mutatni nem lehet. Ki a hegyeket ismeri, érzi, ki nincs ott, meg nem érti. Ott van az én templomom, oltár rajta minden…..
Sokat tűnődtem mióta nem írtam, hogy miért nem írok. Két fő okot - vagy kifogást - találtam. Az egyik az idő. Nincs rá időm. Nincs rá időm? Tényleg? Ez lenne a valódi ok? Nem. Még csak közel sincs hozzá. "Arra van időd, amire szeretnéd, hogy legyen." Mondogattam "nagy bölcsen"…..
Spiritualitás, vallás, hagyomány őrzés. A szívnek kedves szavak. Mégis eltorzultak. Életem hajnalán a vallás volt az egyetlen. Nem ismertem mást, el sem tudtam képzelni, hogy létezik más. Nem szerettem. Nem utáltam. Volt. Nem foglalkoztam vele, mégis életem részét képezte. Akár…..
A meleg szoba ellenére a hajam nem száradt meg reggelre sem. Felkötöttem, sapkát húztam, és elindultam a szemerkélő esőben. Aznap Kalocsára kellett elérnem, hogy újra fedél legyen a fejem felett. Csak 25 km-re volt. Pár település kivételével a földek között vezetett utam.…..
Mindennapi zarándokutam Ismerjük? 2014.01.15 13:17:07
A világ kitágult. Már nincs az az információ, amit ne lehetne megszerezni. Mindent látni lehet. Még csak ki sem kell mozdulni. És most nem csak a tévére gondolok. A kiállításokkal a legkülönfélébb dolgok jönnek el a városunkba. Láthatjuk a híres festők alkotásait, mindegy,…..
Mit tettünk? Mit teszünk? Mi lesz annak a vége, ha így folytatjuk tovább? Mikor ébredünk már fel? Mikor vesszük már észre, hogy így nem lehet? Mikor látjuk már, hogy az erőszak nem megoldás? Mikor értjük már meg, hogy csak a szeretet lehet a válasz? Hány bankrobbantás kell…..
Reggel kicsit tovább aludtam a "vándorrutinomhoz" képest. Elkezdtem készülődni. A fogmosás következett. Bementem a fürdőbe, az egyetlen felnőtt méretű csaphoz. A sok mini ovis csap mellett úgy nézett ki, mint Hófehérke a hét törpe között. A fogmosáshoz ösztönösen a meleg…..
Két nappal ezelőtt elmentem futni. Az ünnepek alatt a mozgás kicsit háttérbe szorult. Mentem heti 3-4-szer akkor is, de nem olyan intenzitással. Kevesebbet futottam, kevesebbet túráztam, kevesebbet úsztam, inkább a meleg vízben ültem, kényeztettem magam. Nagyon jól esett ez a kis…..