Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csillaberk

56 bejegyzést írt és 381 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JT BLOG Bárhol lehet Russell 100! 2016.09.21 06:20:36
Az egyik ismerősöm szokta mondani, hogy "amit az ember megtesz, azt még Isten sem tudja meg nem történtté tenni". Ez volt a sokadik, de első leírható gondolatom akkor, amikor mindent elolvastam a budapesti "Russell 100" szervezése körüli problémákról. Igyekszem higgadt és tárgyilagos maradni,…..
Azt hiszem ez egy olyan kérdés, amire valamilyen helyes választ mindenki tud adni. Jehova Tanúi szervezetének a vezetői azonban az 1914-es tanításuk miatt, mindenki másnál sokkal pontosabb választ szerkesztettek meg erre a kérdésre...
csillaberk 2016.10.03 12:19:07
@l.gabi: a JW TV még tartogathat egy-két meglepetést. Volt egy pletyka valamiről, ami szombaton elmaradt és mindenki várta. Hátha majd a TV-ben mondják be.
Egy kedves barátom hívta fel a figyelmem arra a képre és szövegre, ami a legújabb Őrtorony ban az öltözködéssel foglalkozik. Ez az egész eszembe juttatott egy régi vitát, amelyben azon ment a sok-sok okoskodás, hogy hordhatok-e nadrágot a gyülekezetben? Érdekelne mások véleménye és emléke is erről a…..
csillaberk 2016.06.24 16:45:35
@Marci kérdez: ó, ha tudnád hányszor vettem észre, hogy kukkolnak? Engem mondjuk nem zavart, mert annak bizonyítékaként kezeltem, hogy rám lehet nézni, de a sok erkölcsös testvér mennyire szerette legeltetni a szemét :)
Nem is csoda, hogy annyira ragaszkodnak a szoknyához! :)
Évek óta sokat beszélgetünk egymás között arról, hogy mennyire ismerhető meg a szervezet valóságos helyzete azokból az adatokból, melyeket a szervezet közread. Azt gondolom, hogy szerintem sem az összes érdekes adatot kapjuk meg, de a publikussá tett adatsorok így is lehetnek…..
Volt időszak, amikor nem hittem volna, hogy 2016-ban még nem leszünk az Új Világban... Pedig így lett. Nálam is 2016 van... Az adatelemzős bejegyzés végén azt ígértem, hogy komolyabb elemzés lesz a következő, de pár dolog eszembe jutott. Ezekről lesz szó most. Az 1…..
JT BLOG Példa a sikeres nevelésre 2016.01.03 02:38:00
Mostanában a szervezet tagjai a gyermekneveléssel kapcsolatos cikkeket tanulmányoznak a hétvégi összejöveteleken. Ebből az alkalomból arra gondoltam, hogy egy minden bizonnyal jó és követendő példát mutatok be a sikeres nevelésről. Albert Schroeder és a gyermeke, Judah lesz ennek a…..
Az egyik blogbejegyzés alatti kommentben írtam, hogy keresem azt a filmet, amiben képtelenek hazudni az emberek és az ebből származó bonyodalmakat mutatja be a film. A filmet nem találtam meg, de felmerült bennem, hogyan nézne ki egy párbeszéd a gyülekezetben, ahol mindkét fél…..
Számodra a Vezető Testület tagjai közül ki a legszimpatikusabb? Legalábbis akkor, ha mindenképpen választani kellene. Azok véleménye érdekel, akik olvasni szokták a blogot vagy csak véletlenül éppen erre jártak. Nem fogok belőle semmilyen következtetést levonni, csak érdekel.…..
Ahogy ígértem, néhány blogtitok, szilveszterre vagy újévre - kinél mennyi az idő. Persze azt remélem, hogy mindenki jót pihen vagy szórakozik és nem a gép előtt ül. Úgyhogy legyen ez egy újévi ajándék. Persze küldhetnék medence mellett készített fényképeket is, mert ahol…..
Az elmúlt időszakban többen kérdezték tőlem azt, hogy miként tudtam a hitemmel összeegyeztetni a szexuális orientációm. Mivel ez egy nagyon hosszú téma, mindig kikerültem, hogy elektronikus formában megválaszoljam, mert nagyon sok időt igényelne. Ilyenről egyszerűbb egy teraszon…..
Ott tartunk, hogy lassan a bolygó minden pontja elhagyja a 2015-ös évet, ezért a tavalyihoz hasonlóan, az idén is készítettem egy kisebb számvetést. A tavalyit indokoltnak éreztem, mert a blog legaktívabb éve volt. A 2015-ös év a blogon nagyjából feleannyi bejegyzést termett, mint…..
JT BLOG A jw.org domainon túl 2015.12.22 22:34:11
A jw.org létezése nem maradt ismeretlen senki előtt sem. Azonban számtalan további domain van a szervezet nevén. Az alábbi lista nem teljes, de az eddigi legteljesebb gyűjtés eredményeit tartalmazza. A passzív domainek közül érdekes, hogy melyekre csapott le a szervezet. Úgy érezték…..
csillaberk 2015.12.25 09:19:26
www.mt2414.com oldalon lehet karácsonyi ajándékokat küldeni :)
Kaptam egy érdekes levelet, amelyet nagyon nehéz higgadtan tálalnom, de vártam pár napot. Nagyjából abból van egy kisebb botrány, hogy lehetséges-e ingyenes pdf formátumban terjeszteni Raymond Franz első könyvét. Azzal kezdem, hogy nem ismerem a magyarországi ügyeket intéző…..
A héten kaptam egy komoly fejmosást, hogy miért túráztatom a századik juh nevű kommentelőt, miért mindig csak kérdezek tőle és miért nem írom már meg végre, hogy teljesen tévút a gyónási titkot felemlegetni a szervezetnek? Erre a kérdésre egyébként nem egy hozzászólásban…..
JT BLOG Nőttek az adományok 2015.12.11 07:50:10
Angolul már több hete elérhető volt, de most már magyarul is meg lehet hallgatni. Samuel Herd maga ismeri el, hogy a szervezethez több adomány érkezik: http://tv.jw.org/#hu/video/VODStudio/pub-jwbrd_201511_4_VIDEO A "takarékossági" átalakításokról ő maga is elismer sok olyat, amit…..
Új szervezeti egység és új honlap: https://watchtowerbrooklynrealestate.com/ Minden eladásra kínált épületnek saját honlapja is van, nagyon szép fényképekkel ellátva. Érdekesség, hogy az ingatlanokat csak titoktartási és közzétételt lehetetlenné tevő szerződés…..
JT BLOG WBBR (hosszú, sok képpel) 2015.12.09 03:27:00
A szervezet még az ősszel foglalkozott a televíziójában a WBBR múltjával. Amint az látható volt, a rádióállomás üzemeltetőjével készített interjú került elő a raktárból és az ő emlékeit követve kaptunk izgalmas képanyagokat is. Az összeállítás többek figyelmét is…..
JT BLOG Teokratikus vállalkozások 2015.12.11 06:54:24
Valamikor azt nevelték belém a gyülekezetben, hogy illetlen dolog a testvéreink hitéből pénzhez jutni. Több cikket olvastam arról, hogy nem helyes vállalkozásokat szervezni a testvéreink hitéből eredő szükségleteire és még más, hasonló tilalmak is a mai napig élnek a…..
csillaberk 2015.12.21 22:35:08
@a századik juh: @l.gabi: Azt szeretném kérni Gabi, hogy a blogon erről ne menjen ki több info. Az utóbbi időszakban elég sok gondot okozott az, hogy a debilitás határát súroló kommunikációs szint miatt sok olyan részlet ment ki, aminek nem kellett volna és olyanokhoz is, akiknek nem kellene. Ha valakit komolyan érdekel valami, akkor majd az érdeklődésének a mélységétől függően eljut oda a blogokon és interneten kívül is.
A nyilvánosság valamekkora védelmet képes nyújtani azoknak is, akik egyébként védtelenek. Ezzel az eszközzel szeretnék élni, mert a hasonló címet viselő, mostanság írt bejegyzésem elindított valamit, amire nem számítottam. Azt feltételeztem ugyanis, hogy a "másik oldal"…..
csillaberk 2015.12.21 22:30:13
@l.gabi: Az egyik tegnapi kommentedben olvastam, hogy csak jajgatásra telt az egyik véleménynyilvánításra. Erre az egészre csak téged tudlak ismételni...
A Vezető Testület segítőinek a bemutatását két okból tartottam fontosnak. Szerettem volna azt, ha tisztán látnánk kik ők. Mivel a szervezet minden döntése mögött emberek egyéni véleménye és döntése áll, nem érdektelen a személyük. Másik okom pedig az volt, hogy…..
Az utóbbi hetekben egymástól függetlenül több helyen kerültem bele olyan beszélgetésekbe, ahol a szervezet valós létszáma volt a kérdés. Bár a szervezet legújabb adatai (tudtommal) még nem kerültek elő hivatalos formában, azért bőven keringenek kételyekre okot adó számsorok.…..
Ez a sorozat Jehova Tanúi Vezető Testületének Írói Bizottságával foglalkozik. Ebben a bizottságban döntenek a kiadványok tartalmáról, a fordítói munkáról és a dogmákról. Sok tekintetben az egyik legfontosabb bizottság, mert itt készítik elő a tanításbeli változásokat…..
JT BLOG Mark Sanderson 2015.11.13 07:16:16
A mostani Vezető Testület legfiatalabb tagja, a JW TV novemberi sztárja, Mark Sanderson. Többször utaltam már arra, hogy egyszer szeretnék írni pár érdekesebb dolgot az életéről. A novemberi műsorvezetése eléggé felbőszített ahhoz, hogy ne halogassam tovább. Nézzük meg ki az,…..
Korábban említettem egy hozzászólásomban, hogy léteznek kifejezetten tanúknak és extanúknak készített ismerkedős oldalak. Utána néhányan regisztráltak és közülük nem egy szóvá tette egy bizonyos vén kellemetlen leveleit. Érdekelt, hogy elkezd-e velem is kapcsolatot teremteni,…..