Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reszet Elek

4 bejegyzést írt és 519 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A holodomor Ukrajna történetének legtöbb emberáldozattal járó katasztrófája. Halálos áldozatainak számát 7 és 10 millió közé teszik, amiből 3 millió gyermek volt. A "holodomor" szót kifejezetten az ukrán területeken végbement éhínségre használja a…..
Mindig ez van: a demokrácia játékszabályait a hatalomra törekvő, elvtelen, „pávatáncot járó” politikai erők kijátsszák és a joghézagokat kihasználva szembefordulnak az alkotmányos renddel. Majd az általuk aláásott rendszert „alkalmatlannak és hanyatlónak” bélyegzik, viszont megígérik a választóknak,…..
A "legjobb filmek" vagy különböző műfajú filmes alkotások listái többnyire tízes felsorolások szoktak lenni, ám a mi blogunk ars poetikája az ötös számkörbe tartozik, ahogy erről bemutatkozásunkban írtunk, így jelentős rövidítéssel élve mi ezúttal a legjobb ötre fókuszáltunk! Persze ezzel saját…..
A XII. kerületi turulszoborról mondta a napokban egy történészi vizsgálóbizottság, hogy a rajta szereplő áldozati ("hősi") lista több tömeggyilkos nevét is tartalmazza (Pokorni nagyapjáén kívül is), így Novák Andrásét, aki nyilas kivégzőosztagot vezető parancsnok volt; Horváth Zoltán…..
Reszet Elek 2020.06.22 11:06:34
@HaFr: Látom csak ennyi telik.
Reszet Elek 2020.06.22 12:38:20
@morph on deer: A Turult kinézetében hagyományosan a kerecsensólyoméhoz társítják. Sajnálatos hogy a szobor alkotói és az azt jóváhagyók ezzel nem voltak tisztában.

A fajtiszta nemzeti vérvonal pedig (a korábban leírtak tükrében is) nem létezik. Kár gúnyolódnod ilyesmivel. Ilyesmit senki sem állított.

Árpád nemzetségének származása érdekes történelmi kérdés. Gondolom a kazárokat azért említetted, mert az uralkodó rétege zsidó (vagy közel az) vallású volt. Ez vérvonalat tekintve nem bír jelentőséggel, hiszen tudott, zsidónak lenni legalább annyira vérség, mint vallás.

Persze a mai zsidóságnak vérségi kapcsolata az antikvitásbelivel kérdéses lehet. Ha a szefárd zsidóknál nem is, de az askenázi zsidóknál egyáltalán nem kizárt a kazár eredet (azaz nem Ábrahám gyermekei). Ha Koestlernek hinni lehet.
Reszet Elek 2020.06.22 15:57:23
@pityókabort Vráncsábó ócsón: Láthatóan neked még ennyi sem kell...
Nagyon kellemetlen, hogy a nemzethez tartozás állampolgársági és/vagy nyelvi és/vagy (teljesen szubjektív) érzelmi kritériuma helyett (aminek mindegyikét felfogni "pusztán" racionalitás kérdése) az irracionalitás büszkeségével válaszol az irracionális magyar etnicizmus a nemzeti identitás…..
  Ezúttal egy olyan népi "bölcsességet" veszünk górcső alá, mely nem csupán elismert, de széles körben elfogadottnak is számít. Filmek, könyvek, társkereső oldalak tucatjai hirdetik fennen, hogy parádés emberi kapcsolatok épülhetnek a tökéletesen ellentétes személyiségvonásokra. Valóban így…..
Reszet Elek 2019.05.31 16:10:32
@Hemi12:
"A férfihangról szólva, én sohasem értettem, hogy miért megy ekkora marakodás a "férfiszférán" belül." - Azért mert sokan frusztráltak és a vélekedéseiket élethelyzetük illetve véleményük alátámasztására használják. Nyilván alapban is van eltérés a vélemények között, elvégre más élmények értek, más értékrendünk van, de a vehemencia és a jottányit sem engedő, makacs hozzáállás oka ez az önigazolási késztetés.
  Senki sem bújhat ki a saját bőréből; kutyából nem lesz szalonna; s hiába csókolgatja bárki, a csúf béka sem változik soha daliás királyfivá. Nincs mit tenni, minden eleve elrendeltetett... Kétségkívül létezik ez a lehangoló világlátás, s nem csupán a közmondások világában, de tíz emberből…..
Reszet Elek 2019.05.31 12:26:26
"Valójában a szavannákon vadászó őseinknek sem volt könnyebb dolga: aki nem született erősnek, atletikusnak, fürgének, harcos kedvűnek, az aligha pályázhatott a falkavezér pozícióra. " - Az életben maradásra sem, azaz a természet megoldotta a dolgot "saját hatáskörben".

"Azonban megjelent a színen egy sor olyan vonzalmi kapcsoló, melyekről őseink még csak nem is álmodhattak." - Nem jelent meg semmi új. Ösztönszintű, kódolt változásokhoz az ilyesmihez jóval több idő kell. A felsorolt pozíciók betöltői közül is számos lúzer van. Ezek nagyon is a régi kapcsolók. A siker, a pozíció adta visszajelzések keltette magabiztosság, a más nők általi megkívánás a zsigeri szintű attrakció alapjai és ebben semmi új sincsen. Mindezek viszont nem járnak automatikusan, aki nem birtokos az hatalma, pénze okán kap ugyan nőt, de az az életét pokollá fogja tenni.

Nyilván lehetséges és szükséges az önfejlesztés. A mai világ viszont hihetővé tette azt a társadalmi hazugságot, hogy ezzel mindenkinek megadatik a párkapcsolati boldogság lehetősége. Az természet zord igazsága viszont az, hogy a férfiak egy részének (szerintem kb az alsó harmad) sosem adatik meg a nők buzgó és feltétel nélküli odaadása, sosem lesznek a legösztönösebb női vágyak céltáblái. Gyerekük persze lehet, megvehetnek hozzá egy anyaméhet pénzzel, státusszal vagy akár kitartással is, de az ami igazán férfivé tehetné őket örökre megtagadtatik tőlük. Ez kegyetlen dolognak tűnik, de a természet működése kapcsán ez nem értelmezhető (az oroszlán sem kegyetlen csak enni akar ugye). Másrészt női oldalon is megvan ez az alsó harmad. Ők azok a nők akik kinézetük okán sosem fogják megkapni azt az imádatot, őrült hódolatot egy férfitól sem, mégha lesz is aki saját fizikai szükséglete kapcsán rá is fanyalodik.

A mai világ fura fintora, hogy az informatikának köszönhetően, a ma már leginkább számító virtuális közösségi tereken leginkább ez az alsó harmad határozza meg a párkapcsolatok milyenségével, a nemi szerepekkel kapcsolatos közbeszédet. A többit nem érinti, nem érinti, természetesnek veszi, nincs szüksége rá hogy foglalkozzon vele vagy egyszerűen nincsen rá ideje.
Nem véletlen hogy a legtöbb fanatikus feminista fizikailag taszító kinézetű és/vagy mentálisan súlyosan sérült, ahogy a másik végletet képviselők között sem igazán találni adoniszi alkatú szexdémonokat. Ahogy az sem véletlen hogy az ilyen embereknél saját nemi problémáik elsődleges okozója általánosságban a másik nem és a társadalmi rendszer.
Reszet Elek 2019.05.31 13:40:01
@G. Nagy László: Szervusz!

"A szavannákon csak a kiváló mamutvadászból lett kiváló puncivadász. Lehet, hogy jobban tépted volna a húrokat, mint Slash, csak peched volt, hogy még nem találták fel a gitárt." - Gyakorlatilag arról van szó, hogy az adott közösségben valamilyen szempontból hasznos, kiemelkedő és respektált tulajdonság/képesség/tudás birtokában legyen az illető. Ami azt illeti gyanítom már akkor is zenéltek, készítettek barlangfestményeket, lehet hogy az illetőnek kiemelkedően jobb szaglása volt, kiemelkedő intelligenciája révén hatékonyabban szerzett táplálékot, tapasztalatának köszönhetően jobban fellelte a vízkészleteket stb. Szóval nem pusztán a jó vadászatról volt itt szó.

"Itt nyilván nem a másik nem a hibás és nem is a társadalmi rendszer." - Itt úgy értettem hogy ezen emberek számára a dolgok így működnek és mondhatsz te bármit, ezen a vélekedésükön képtelen leszel változtatni.

"Jómagam ezzel együtt is azt tapasztalom, hogy még a legrusnyább haverjaim is megnősültek, páran egészen elfogadható csajokat vettek el." - Magam is látom,de itt nem erről van szó, hanem hogy mennyire tehet férfivá a béta provider szerep. Ezek az emberek mennyi veszekedést kénytelenek kiállni? Mennyi a szex a kapcsolatukban? Mi az ára a nőjüknek?
Badoon írtam rá, 29 éves (tudom), rövid vörös haj, szép arc, vékony testalkat. Rajongott az amerikai fociért, erről beszélgettünk eleinte, majd telefonszámcsere és megtudtam, hogy elég elfoglalt, sokat dolgozik, valami cégnél van magas beosztásban. Tudja is magáról, hogy karrierista és nehéz…..
Time Goes By Ben-Hur 1959 2015.01.30 10:11:26
A Ben-Hur az egyike azoknak a hollywoodi filmeknek, amiről nagy valószínűséggel a világon mindenki (legalább) hallott már. Ez a grandiózus epikus történelmi film a 12 Oscar-jelöléséből 11-t meg is nyert, és a megjelenésekor az Elfújta a szél után a második legnagyobb bevételt termelő filmmé vált. A…..
téveszmék "Az élet kötelesség" 2018.07.11 09:02:02
  "Az élet kötelesség, melynek eleget kell tenni; persze terhes és bonyolult kötelesség, melyet néha önfeláldozással kell elviselni." Nem szívesen szállnék vitába Márai Sándorral. Már csak azért sem, mert a világról való tudásom a kanyarban sincs az övéhez képest. Amikor húsz évvel ezelőtt A…..
téveszmék "Minden ember egyforma" 2018.06.24 13:50:37
  Három napja jelent meg a Velveten a cikk, melynek címe: "Albert Einstein tényleg sokkolóan rasszista lett volna?" Az írás beszámol a világhírű tudós ázsiai utazásairól, valamint az azok során született naplójegyzeteiről. A kínaiakról így ír: "Csordaszellemű, robotszerű nép, akik ugyan…..
Az egyik legkiterjedtebb emberi tevékenység jelenleg a Földön az állattenyésztés, aminek ugye egyik fő célja a hústermékek előállítása. A Wikipedia idevágó bejegyzése szerint a húsipar az egyik legnagyobb üvegházhatású gázkibocsájtó és a biodiverzitás csökkenésnek fő oka. Jelenleg is ezzel fojtjuk…..
Reszet Elek 2018.06.12 16:39:26
@Sexcomb: Köszönöm a választ. Így már értem. A szója egészséges mivoltával kapcsolatosan viszont vannak fenntartásaim annak fito-ösztrogén tartalma miatt. Lassan világjelenséggé kezd válni az androgén hormonok krónikus hiánya és mindaz ami ezzel jár. Sokkal inkább annak a bizonyos marhahúsnak a kisebb környezeti terheléssel való megtermelésén kellene gondolkodni. A piac alapban beárazta azt a bizonyos 1/12 arányt a szója és a marhahús piaci árában szóval "csak" annyira lenne szükség hogy az utóbbi termelése ne a természetes erőforrások felélésével történjen meg.
Úgy tűnik tényleg nagyon kevés értelmes téma van, és ezeknek muszáj ciklikusan visszatérnie, különben a média forgalma visszaesne a töredékére. A HVG (a paleo, az oltások és a klímatéma rendszeres cséplése után) most a magyarság történetét mikrózta meg kissé. A szalagcím alapján ezúttal kicsit…..
Reszet Elek 2017.10.01 10:38:00
@Deansdale: P.C. szubmisszív alkat, zsigari szinten szüksége van rá hogy valakire felnézzen, imádja és mivel nem kapja meg tőle amire vágyik passzív-agresszívkodik is egy kicsit.
Deansdale A történész visszavág 2017.09.30 19:16:19
A szegedi kutatók ősmagyarságra vonatkozó állításait természetesen azok sem hagyhatták szó nélkül, akik 10 éve még a finnugorizmus terjesztéséből éltek, annak bukása óta pedig a tagadásból. Minek a tagadásából? Hát mindenéből. Az eredeti után most a válaszcikket sem hagyhatom szó…..
Reszet Elek 2017.10.01 10:33:32
@Széljegyző: Nem erről szól a történet. Akkoriban minden tudományos műben kívánalom volt a hivatkozás marxista-leninista lózungokkal. Szóval gyakran körbevették a lényegi mondanivalót (ami megmaradt tudományosnak) mindenféle számunkra nem is odaillő idézettel, Marxszra vagy Leninre való hivatkozással. A legpofátlanabbak ha nem szó szerint idéztek saját szavaikat adták a munkásmozgalom "nagyjai" szájába.
Nem rég találtam egy videóra, amely a SocJus (Social Justice) vagy más néven az SJW-izmus/baloldali-posztmodernista-progresszivizmus -vagy akárhogyan nevezzük- jelenség íratlan törvényeit kicsit viccesen összefoglalja. Ezeket nézzük most példákkal és magyarázattal: 1. A SocJus előtt ne legyen más…..
Reszet Elek 2017.08.18 10:40:07
Az OKCupid netes társkereső publikált néhány csártot, melyek a tagok válaszai alapján mutatják be, hogy változott a szexualitásról alkotott kép a világon. Érdekes, hogy 2005-ben még a válaszadók több mint kétharmada fontolta volna meg, hogy már az első randin lefeküdne-e partnerével, míg 2015-ben ez…..
Deansdale Bünti lesz 2017.06.17 07:58:16
Reszet Elek 2017.06.20 22:40:58
@Gazellla: @Deansdale: Köszönöm. Kíváncsi vagyok a Férfihangot illető megjegyzésre, másrészt a tradicionális oldal mibenlétére. Utóbbi dologban meg nem tudok kérdezősködni a cikk ismerete nélkül. Szóval nem szivatás a dolog.
Reszet Elek 2017.06.21 00:11:25
@MédiaVadász: E két idézet kifejtését szívesen olvasnám: "Harcias attitűd, szilárd politikai meggyőződés, a modernitás radikális elutasítása" ill. "Pszichologizálás, statisztika analizálás, múltmajmolás, legjobb esetben életre nevelés. Semmi extra, semmi igazán megmozdító, semmi igazán lényegre törő. Mindez túlságosan is világi. És mint tudjuk, mindaz, ami világi, a női princípiumhoz tartozik. A férfi lényege ezen túl keresendő."
Reszet Elek 2017.06.23 09:28:04
@MédiaVadász: Ezeket a dolgokat jóval bővebben, külön cikkben ki kellene fejtened mert láthatóan minden mondatod mögött van vagy húsz le nem írt, amelyek viszont a logikai átkapcsolások és a fogalmi definíciók miatt szükségesek lennének a megértéshez.
Reszet Elek 2017.06.21 08:16:11
@Gazellla: Nincs történelmi egyház amelyik ne természetellenes devianciának tartaná a homoszexualitást. Gyökereit tekintve errefelé a zsidóké a legrégibb és utálják is a buzikat, mint a szart.

@Pash Cutter: Nem bizonyított hogy a homoszexualitás biológiailag determinált lenne. Ne keress kibúvókat! Ezzel a sunyi állítással máris felmented őket, természetesnek tünteted fel a hajlamaikat.
Reszet Elek 2017.06.22 18:29:46
@-JzK-: "Nem kell, olyan isten, aki mindent megbocsájt,
Nem kell olyan isten, ki megöli egy-fiát,
Nem kell olyan isten, aki nem tud magyarul,
Szabad magyaroknak nem kell ilyen úr.

Nem kell olyan isten, kinek bűnös, aki él,
Nem kell olyan isten, ki csak szenvedést ígér,
Nem kell olyan isten, aki nem tud magyarul,
Szabad magyaroknak nem jekk ilyen úr!"
Anyátlanul Biológiai selejt 2017.06.08 08:40:47
Az előző cikkemben a meddőség és testünkről alkotott véleményünk viszonyáról írtam, most pedig ennek kapcsán osztom meg veletek önmagamról alkotott képemet. Miközben mi sikertelenül próbálkoztunk, körülöttünk egyre több barátnőm, ismerősöm, kollégám lett terhes. Ezzel párhuzamosan komolyan…..
Reszet Elek 2017.06.09 00:10:21
@Gerilgfx: Menj a fenébe! Csak egy hülye picsa hoz meg ilyen döntést egyedül, normális nő nem. Vagy lehúzás és/vagy apátlanság lesz belőle, aminek a végén egy mentálisan eltorzult gyermek/felnőtt áll.
Perszeusz Abortusz 2017.04.30 13:47:00
  "Benn a bárány,kinn a farkas,fuss el innen,lompos farkas, fuss!" Mondóka   A progresszív, feminista baloldal sokszor hivatkozik a művi magzatelhajtásra úgy, mint "reprodukciós jog"-ra. Szerintük minden nő csakis saját maga dönthesse el, kíván-e élni az abortusz lehetőségével terhesség esetén,…..