Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chief Editor

23 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétvégén debütál a Gallery Weekend Budapest, a legjobb kortárs magángalériákat összefogó minifesztivál. A műfaj Berlint idézi, a színvonal a nemzetközi elitet. Kimazsoláztuk az öt legígéretesebb programot, ami felpiszkálta kíváncsiságunkat. Persze végig lehet járni egy…..
kORTÁRS dELIKÁT Trendek alkonya 2014.06.24 11:01:01
Múlt héten tartották a kortárs művészetipar legfontosabb eseményét, a bázeli vásárt. Összegyűltek a  modernizmus nagyágyúi és a feltörekvő sztárocskák, hogy egy hétig szürcsöljék a pezsgős osztrigát, fürdőzve a dollármilliókban. Mi meg a helyszínen jártunk, hogy ne…..
Chief Editor 2014.07.02 13:14:04
@ERnő P. Szabó: Talán csak azért csökken az sajtós keret, mert nő az újságírók száma; ahogy a vip vendégeké is folyton nő. Mintha ugyanaz történne, mint a velencei biennálén, ahol olyan nagy a hype, hogy ingyen katalógus már szinte senkinek se jut, csak félárú.
Bázel a modern absztrakt festészet Mekkája és origója, piactere és trendbölcsője. Az Art Basel múzeumi klasszikusokat kínáló alsó emeletén vagy a LISTE fiatal feltörekvő sztárokat listázó gyárépületében járva egyértelmű: az absztrakt művészet modern forradalma Nyugaton…..
Azt már megnéztük, hogy milyen hype-ok értek véget menthetetlenül a kortárs art industry fellegvárában, a Bázelben megrendezett nagy vásárokon. Most viszont vegyük számba, hogy mi a menő Bázelben!≡ Hát elsősorban a performansz. A performanszművészet reneszánszát éli a…..
Flash Art Hungary Itt a vége 2014.06.23 20:58:07
A Kortárs Delikát elhagyja a Flash Art Hungary magazint, a főszerkesztő leváltása miatt. A blog nem lankad, csak költözik, és mostantól saját zászlója alatt hajózik, erre: http://kortarsdelikat.blog.hu A cél nem változott. Elég abból, hogy a magyar blogokon csak úgy ömlik a…..
A cél nem változott. Elég abból, hogy a blogokon csak úgy ömlik a kortárs képzőművészetnek címkézett ötlettelen dizájn és digitális parasztvakítás! Mi megmondjuk, hogy mivel is érdemes foglalkozni és hogyan. Élvonalbeli kortárs képzőművészet zöldfülű képfogyasztóknak…..
Flash Art Hungary Top 6 mű 2014.04.22 11:58:49
Megkerestük a hat legerősebb, nagyon friss, még meleg műalkotást, amit a kortárs magyar színtér fiatal nemzedéke megszült nekünk. Segítségünkre volt a Derkovits-ösztöndíjasok kiállítása, az a fórum, ahol a szakmai zsűri által kirostált legjobbak bemutathatják műveiket – a…..
Még hogy nincs elég jó kortárs kiállítás Budapesten? Hogy egy kultúrsivatagban élünk? Kiválogatni is nehéz volt azt a kettőt az aktuális tárlatok közül, amit muszáj megnézni!Ritkán jön ilyen feltörekvő nemzetközi üstökös Pestre kiállítani, mint az iráni születésű,…..
Flash Art Hungary Gyártósoron 2014.02.26 13:33:54
Hogy senki se mondja, hogy nincs jó új festészet Magyarországon! A legutolsó Flash Artban meginterjúvoltuk a világ jó pár szemtelenül fiatal kurrens festőtehetségét. A lap pár magyar szereplőjének részvételével pedig összeállítottunk egy lendületes képválogatást, pop-up…..
Chief Editor 2014.02.28 09:54:21
@AkosJaccik: ez nem egy túl új színrendszer, hanem a legrégibb. Ha összekevered a sárga és a kék festéket, mit kapsz? Zöldet. Talán ezért hívják a festészetben a sárgát, a pirosat és a kéket az alapszínnek. Ötven éve mindenki ezt is válaszolta volna, de azóta a tévé és a digitalizáció megbonyolította az alapszín kérdést. Többek között erről a váltásról is szólnak ezek a zománctáblára (!) égetett alapszínek. Megváltozott a viszonyunk olyan ősi témákhoz is, mint az alapszínek.
Chief Editor 2014.02.28 10:01:56
@nyikk: sajnos nem tud mindenki törpöket és elfeket festeni, meg bikinis amazonlányokat, megfelelő arányokkal és pontos ponyvautalásokkal; ők csinálnak kínjukban absztrakt képeket, ezzel fedve el, hogy sose tudnának fantasy illusztrációkat csinálni egy kamasz szubkultúra számára!
Chief Editor 2014.03.15 14:03:46
@Sapika: sajnos már nem megnézhető; egy napos esemény volt: villámkiállítás. Legközelebb két hónap múlva esedékes hasonló.
Kezdetben volt Banksy. A street art atyja, propagátora, megszemélyesítője, aukciós sztárja és élő legendája. Street artosok persze voltak Banksy előtt is, de hogy a műfajból köznyelvi kifejezés lett, az bizony neki köszönhető. A kortárs képzőművészet időről időre tesz egy…..
„Különleges helyzetben vagyok ma este. Nemcsak azért, mert szerintem egy összetett és izgalmas anyag megnyitójához készülök hozzájárulni egy-pár gondolattal, hanem azért is, mert Gyulát – minden fennhéjázás nélkül –, talán nálam jobban nagyon kevesen ismerik. Nem titok,…..
A natura morta itt nem régimódi csendélet, hanem hátborzongással és kajánsággal kitömött Halálos természet. A pesti Horror Színtér Debrecenben haknizik, nagy sikerrel. A MODEM rezidens kurátora összetrombitálta az élőhalott kamaszok és a túlvilágias Ophéliák seregét egy…..
Chief Editor 2014.02.04 16:26:30
@Norcporc: Jogos, javítva!!!
Hogy ne kelljen mindenkinek végigjárni minden standot, összeszedtük és lefotóztuk a legjobb melókat a kortárs képzőművészet „karácsonyán”, az Art Marketen. Az árubőség kézzel fogható, a színvonal ingadozó, de mi kiszűrtük a sok férc és régi sláger közül a…..
Harmadjára – igazából negyedjére – megnyitotta kapuit a legnagyobb hazai kortárs képzőművészeti seregszemle, az Art Market Budapest. Az AMB a globális műkereskedelem pörgését kitapintó képzőművészeti vásárműfaj hazai letéteményese. Mint minden art fair, alapjába véve ez…..
Erőltetett minibotrány mellett megnyitotta kapuit a Budapest Galéria új kiállítótere a Bálnában. A környezet lenyűgöző: magas szintű dizájnmiliő, ahol a vadul bedöntött vécéfaltól az ezüst ülőbútorokig mindenhová jutott egy-két szellemes ötlet. Nem tudjuk már követni,…..
Ha a legfrissebb nemzetközi képzőművészeti trendekkel testközelben (és nagy tömegben) akarunk találkozni, akkor már nem kell elmenni Párizsig vagy Berlinig. Elég Bécsig! Az osztrák galériaszíntér egyre izmosabb, a helyi vásár, a Viennafair pedig világszínvonalú. Bár főként…..
Hát a kereskedelmi galériákban! Összefogott a pesti galériaszíntér három nagyágyúja, hogy közösen énekeljék ki a magas cét: bemutassák a magyar neoavantgárdból kinőtt mai kortárs képzőművészetet. Ha már a mamutintézmények sorra vesztik el befolyásukat és…..
Nem kispályázott az a New York-i műkereskedő, aki a vád szerint 15 év alatt mintegy 80 millió dollárral károsította meg ügyfeleit, akikre az értékes festmények helyett másolatokat sózott. Glafira Rosales (a képen természetesen középen) 15 éven keresztül volt nagymenő…..
Flash Art Hungary Az akvárium alja 2013.09.06 15:11:57
Egy jól összeszerelt villámkiállítással kezdtük a szezont, meglepő sikerrel. A friss számot bemutató helyszín ezúttal az Erzsébet téri komplexum hátsó, csupabeton galériája volt. Látványos modern kiállítótér, szürke falakkal és felülvilágító üvegkalitkával. (Kár,…..
A paprikafüzérek és cigánypecsenyék között utoljára Borsos Miklós hozott ide friss esztétikai muníciót a huszadik század derekán, a maga időtlen márványidoljaival és diófapác rajzaival. Az meg elég rég volt. De hát miért is ne? Tihanyt nem húzzák vissza a gulyáskommunista…..
Nézzük meg, milyen kortárs kiállítást érdemes megnézni a nyári pangás idején a fővárosban! Irány a FUGA építészeti központ és Albert Ádám pazar anyaga! Albert egy természettudományi múzeum kellékeit varázsolta el a pinceszintet elfoglaló kiállításán. Dizájnérzékeny…..
  A mindig jó, a mindig rossz, és ahogy soha nem volt. Roskó Gáborral beszélgettünk a Modemben megrendezett kiállítása kapcsán. A szöveg rövidített változata a Flash Art 2013/3-as számában jelent meg. Itt a teljes verzió. NSZ: A „történelem terhe” talán…..
A legjobb hazai kortárs művészeti magazin már blogon is követhető: ez a Kortárs Delikát.   Mi mással is kezdhetnénk, mint saját pop-up kiállításunkkal. Ha valaki még nem tudná, a pop-up egyestés villámkiállítás. Új műfaj, illetve inkább a megnyitó…..
Flash Art Hungary Nekikezdünk 2013.07.24 21:51:34
Mert most már elég, hogy a blogokon csak úgy ömlik a kortárs képzőművészetnek címkézett ötlettelen dizájn és digitális parasztvakítás! Mostantól a Flash Art megmondja, hogy mivel is érdemes foglalkozni és hogyan. Élvonalbeli kortárs képzőművészet zöldfülű…..