Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Május 40.

0 bejegyzést írt és 181 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magázódunk, tegeződünk, tetszikezünk, harmadik személyezünk. A protokoll és a szokások változnak, generációról generációra terjed az amerikanizálódásnak hitt tegeződés, holott - mint tudjuk - ott pont, hogy mindenki magázódik. Illetve hát: második személy többesszámazódik. Vagy inkább a Rexed-féle…..
Először is valamit le szeretnék szögezni: ízig-vérig fradista vagyok, már a cipszer dédapám is a Ráday ulicában üzemeltetett hentesműhelyt, nem is beszélt magyarul, de megbicskázta azt, aki a magyarságát meg merte kérdőjelezni. Amikor Ypernnél gáztámadás érte, ott üvöltött a franciáknak szászul,…..
Május 40. 2020.09.30 10:32:50
Úgy érzem, ideje végre megszólalnom a Csendes Többség nevében is, mert egyre fokozottabb aggodalommal figyeljük a Balaton körül kialakult állapotokat - holott megint két-hárompólusúvá vált a közvélekedés a szokásos szekértáborok és egyszerű üzeneteik mentén, 0 eredeti, saját gondolattal.…..
1938 augusztusában Debrecen városától nem messze Magyarország egyik legszörnyűbb repülőkatasztrófája történt meg. A zuhanást a fedélzeten tartózkodó 9 újságíróból és a 3 fős személyzetből senki sem élte túl. Ez a cikk a katasztrófa megrázó történetét mutatja be...
Ha nem lenne olyan a közélet, amilyen, nem is lenne hír a Gundel menüje a Miniszterelnökségen. ..
Mindenek előtt mély tisztelet mindenki előtt, aki aláírt, aki névvel-címmel vállalta, hogy tele a fasza a rendszerrel, vagy csak azt, hogy egy ekkora projektről, mint az olimpia, ugyan kérdezzék már meg azokat is, akiknek a gyerekei nyögik majd a brutális cechet. És természetesen mindazoknak, akik…..
A Medián legutóbbi, pártok népszerűségét mérő kutatása meglehetősen érdekes eredményt hozott. Egyrészt rendkívül lehangolót, másrészt meglepőt. Sose volt még ilyen elégedett a lakosság az ország helyzetével és két százalékon áll az egy hónapja még tök ismeretlen Momentum. Ki-ki döntse el, melyik…..
Elöljáróban: most nyilván le leszek libsibolsizva, de a világ nem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik, vagy amilyennek láttatni akarják. Van egy olyan közkeletű tévedés, hogy a Fidesz hatalmas, Európában egyedülálló támogatottsággal bír Magyarországon, ebből következne egyesek szerint,…..
A Wacht am Rhein, majd a Herbstnebel fedőnevet viselő német hadművelet (melyet az angol szakirodalom Battle of Bulge néven emleget) a náci Németország utolsó nagy ellentámadási kísérlete volt a nyugati fronton (Belgium területén), 1944 decemberében. A hadjárat pontos időtartama: 1944 december 16 és…..
Május 40. 2017.01.09 09:53:01
Gyereknevet választani nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk. Egyfelől sokszor ott a családi nyomás, másfelől a divat – mindkettő könnyen oda vezethet, hogy az ember egy idő után megbánja a döntést. Az indokok azonban még ennél is meglepőbbek lehetnek...
Tagadhatatlan, hogy az 1956-os forradalom egyik legvitatottabb eseménye az október 30-án lezajlott Köztársaság téri csata volt, amikor a felkelők a budapesti pártbizottság székházát támadták meg. A küzdelem utóéletéhez szorosan hozzátartozik az egypártrendszer által felnagyított, ám kétségtelenül…..
A pillanatnyilag a legrégebbi fennmaradt pesti (pesti oldali) fényképet tíz évvel ezelőtt, 2006 végén mutatták be a bécsi Albertinában az Egy új kor ősnyomtatványai. A dagerrotípia úttörői Ausztriában 1839–1850 című kiállításon. A tárlat egyik kurátora, dr. Monika Faber…..
Dacára a 15 milliárd forintos agymosásnak, a rengeteg aljasságnak és hazugságnak, masszív vereséget szenvedett Orbán népszavazása a (nem létező) kötelező kvótáról. Stratégiai hibát vétett Orbán, amikor elhitte magáról, hogy képes a vízen járni és meg tud nyerni egy olyan népszavazást, ahol az…..
A világ, amiben élünk, gyorsan változik. Ami tegnap tabu volt, mára természetessé válik, öröknek hitt igazságok dőlnek le és válnak avíttá és ódivatúvá. Egyre inkább így van ez a nők és a férfiak projektekben, informatikában betöltött szerepével: évről évre egyre kiegyenlítettebb a nemek aránya a…..
Május 40. 2016.09.26 07:53:12
Ifj. Knézy súlyosan hibázott a közvetítéskor. Ok, és akkor mi van? Ő az új Werner Naumann? (Goebbels titkára volt.) A NER megint lecsapott a migránsokra és a halál angyala, a voldemorti gonoszságú Orbán-rezsim dementora maga az ifjú Knézy Jenő? Nincs itt valami aránytévesztés? Nem túlzott-e az a…..
Május 40. 2016.08.09 06:12:48
@NeDuddGi: És még csak nem is a 41. legjobb. Van valami földrészek közötti kvóta, vagy minek híjják. Tartok tőle, hogy a legjobb afrikai versenyző, aki az olimpiai eszme miatt ott versenyzett, még Magyarországon sem férne bele a legjobb 45-be. Így van ez a szerencsétlen szír csajszi is, kivitték politikailag, a magyarországi szennymédia pedig sztárt csinált belőle.

Apropó. Arról van kimutatás, hogy a többi ország sajtójában mekkora terjedelemben számoltak be erről a futamgyőzelemről?
Május 40. 2016.08.09 06:13:53
@NeDuddGi: És még csak nem is a 41. legjobb. Van valami földrészek közötti kvóta, vagy minek híjják. Tartok tőle, hogy a legjobb afrikai versenyző, aki az olimpiai eszme miatt ott versenyzett, még Magyarországon sem férne bele a legjobb 45-be. Így van ez a szerencsétlen szír csajszi is, kivitték politikailag, a magyarországi szennymédia pedig sztárt csinált belőle.

Apropó. Arról van kimutatás, hogy a többi ország sajtójában mekkora terjedelemben számoltak be erről a futamgyőzelemről?
Szabó Vivien Neked mi jut eszedbe először Svédországgal kapcsolatban? Fenyvesekből előbukkanó bárgyú rénszarvasok? Volvo kombival közlekedő családok? Szőke szingli csajok, szakállas félistenek? Igen-igen, egészen jó helyen jársz! Mielőtt ide költöztem én is pont ilyen kategóriák mentén…..
Május 40. 2016.08.08 21:54:31
@dr. mesterseges szinezek: Jó, de akkor minek kell szóvá tenni, hogy milyen kevés nő van nálunk a parlamentben? A fasz közük van hozzá??
Május 40. 2016.08.08 23:10:54
Tudják, hogy ma már nem is a Brexit, de nem is a Huxit, esetleg a Frexit jelenti a legnagyobb veszélyt az Európai Unióra? Egy új őrület kezd kibontakozni az európai közéletben, melynek neve flexit. Nem országot jelez, nem is a kilépést szorgalmazza, hanem egyszerűen a széthúzást és a szétszakadást…..
Az Egyesült Királyság a világ egyik legrégebbi (ha nem a legrégebbi) liberális demokráciája. A választópolgárai mégis úgy viselkedtek a néhány nappal ezelőtt sorsdöntő népszavazáson, majd azt követő napokban, mint az óvodások, akik a délutáni alvás után nem tudják eldönteni, hogy álmukban vagy a…..
Május 40. 2016.06.27 09:48:38
@Satyala: Nem Orbán dönti el, hogy kilépünk-e, itt is népszavazás lesz róla.
Május 40. 2016.06.27 19:45:24
@wolves84lb: Ratyikám, nem "az angolok" jöttek rá bármire is, hanem a fosfej ballibsik kezdtek el hisztizni ott is. A BBC oldalain is azt bizonygatják a libbant kommentelők, hogy 70% ment el szavazni, és ennek az 52%-a szavazott a brexitre, tehát ez tulajdonképpen nem is a többség. Hogy ez honnan is ismerős nekem? Fogd fel libsinácikám, hogy Európában kurvára elegünk van a junker-sulc-kónbandita féle bandából, mehettek vissza a balettba mindannyian. :D
Három rúgott góllal simán meccset lehet nyerni egy Eb-n, nekünk szerdán azonban nem sikerült. Szomorkodni emiatt most nem fogunk. A franciaországi Európa-bajnokság eddigi legjobb meccseként emlegetik a szurkolók a szerda esti Magyarország - Portugália találkozóról, amely őrült végeredménnyel…..
Adott egy évek óta Magyarországon, Budapesten élő, magyar származású, de már Norvégiában született szerző, aki most úgy döntött, elköltözik Magyarországról. Az indokait hét pontban foglalta össze, én pedig úgy éreztem, érdekes vitaindító lehetne belőle, így összefoglalva most elétek…..
1952. Rákosi Mátyás úttörőtábor az NDK-ban  ..
Határátkelő Elégtétel 2016.05.31 06:46:00
Mostanában egyre többet lehet olvasni, hallani arról, hogy mekkora szakemberhiány van Magyarországon, olyannyira, hogy az építőipar, sőt, a balatoni turizmus szereplői is katasztrófahelyzetet emlegetnek. A mai poszt szerzője, Digger egy külföldön élő magyar szemszögéből írta meg…..
A külföldre költözés kihívásai mellett talán kevesebb szó esik azokról a nehézségekről, amit a folyamat fordítottja, azaz a hazaköltözés jelent. Pedig nem is olyan egyszerű ez a kérdés, hiszen esetleg több, külföldön töltött év után érhetik az embert meglepetések.…..
Lélekben kívülállóként töltött magyarországi ifjúkor után saját megítélése szerint még éppen idejében ment Londonba BL4, hogy aztán ír feleségével New Yorkban telepedjenek le. A mai poszt mégsem a külső, sokkal inkább a belső történésekről szól, arról, hogyan…..