Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sándor Takács

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A költségvetés felhasználását tekintve úgy néz ki, hogy Orbánék tízmilliós focista- és közmunkás-disztópiába vezetik az országot. A jövő szakembereinek képzését, a tehetségek kibontakoztatását, de úgy en bloc az oktatást, sokkal kevésbé tartják fontosnak a felcsúti…..
Sándor Takács 2015.06.16 12:23:44
@GMMG: Rettentő szakkörű gondolkodásod van, egy tipikus déká-demagógia. Amit azok nemcsak pénz hiányt adtak itt, hanem a 8-10 évre itt hagyott oktatási struktúrát. Az alap és közép iskolai oktatási dolgozók 60-70 % nem Móra Ferenc hitű tanítók. Sokáig az átkoson át egészen elmúlt évekig alacsony volt a bérük. A túlóra szerzés volt a mindennapi plusz pénzünket add meg nekünk ma. Zömében szellemileg lecsúszott pedagógusok. Most megjött a pénz, sírnak a többlet terhelés miatt és egy évre rá, már a jobb pénz helyett a balt is tartják. Na ezek a mi nemzet napszámosaink!
Lyukas vödörbe több pénzt nem lehet önteni, de inkább új vödröt! Korszerű oktatáshoz korszerű pedagógus tudás is kell!
Orbán Viktor a hétvégén tartotta meg az elmúlt négy és fél évet értékelő beszédét. Már a beszéd apropója is érdekes, hiszen év elején már tartott egy évértékelőt a miniszterelnök, - találóan - kormányzásuk szimbólumának is kikiáltott Várkert Bazárban, most azonban…..
Sándor Takács 2015.06.03 14:59:44
És, ha nem tetszik az írás, akkor ne csatlakozz?
Na ilyen a cikk is, tele csúsztatással. Így csúsztattok Ti, mint liberál-szociopaták.
Röviden parasztosan, mert pontokba szedve már "Ma Baker" kommentező pontokba vette.
1. A hírhedt Gyufa önbevallás, már 2002-2006-ig túlzott állam adósságot vett fel, mert a pénz piacon dőlt a pénz. 2010-re sikerült nominál 50-kal, amúgy 57 %-tól 84%-ra. Ez még sokáig nyomni fogja a költségvetést, szinten tartás miatt, a 3 % alat, különben nincs Eu zsozsó.
2. Bevezette (Járai a valutát keresők számára lehetővé tenni) nyakló nélkül a valuta nélküli valuta elszaladását, az állami hozzá állás nélküli lakás építés helyett. Azt hitték feltalálták csőben a lukat. Így lett 4.5 %-s GDP, az alulról indult Szlovákia ugyanakkor 11 %, a környezetben soha nem látott konjunktúra.
3.Ebből lett a 2oo7-s pénzügyi atlanti világgazdasági válság. Szlovákia simán kibírta. Mi meg telibe kaptuk, mintegy cca. 20 Mrd $.-dal. A sok pénz miatt a Simori-féle MNB-ben a Ft árfolyam ettől alacsony maradt, de aztán mikor kifújt, elkezdett felfelé kúszni. Mire eljött 2010, felzárkóztunk a görög tűz mellé, ill. bizonyost még meg is előztük, nemzetközi szakértők szerint.
7.A Bajnai-féle stabilizáció, ennyi pénz áradat ellenére nem 4.5, hanem valóságosan 7-7.5 % volt a kv. hiány. Ha nem megy a kv. hiány 3% alá, nincs tovább pénz az Eu-tól.
8. Ettől kezdve mindent, de mindent pár év alatt rendezte az Új kormányzat. IMF- vissza. Elkezdhettünk saját gazdasági kialakításunkra, annak ellenére, hogy az Eu két év helyett 5-6 év lett a gazdasági válság, ami egy export-import nyitott gazdasági országunkban erősen korlátozott növekvést von maga után. Létre jött a stabilizáció, növekvő gazdasággal és egyes kiemelt lakossági ágazatokban jelentős emelkedés jött létre.
Pedig együtt indultunk Görög-honnal. A gazdaság makrói Eu szinten spiccek vagyunk. Mondanék még, hogy menet közben rendbe tettük a húsz év óta várt nagy rendszerek rendre jöttét. I TAK DALSE. Hát ez a helyzet Babolcsai Néni és liberó-szociopata barátaink. Ez is egy nézet.
Azt már régóta tudjuk, hogyha valamit el akarunk intéztetni társadalmi szinten, akkor még úgyis jobban járunk, ha politikusokra bízzuk a dolgot, mintha a jogászokra és a közgazdászokra testálnánk a megoldás terhét. Én készséggel elhiszem, hogy a kúria jogállami döntést…..
Stadler József egy pitiáner zugadócsaló azokhoz képest, akik évente 1000 milliárdos összeget harácsolnak össze az ÁFA be nem fizetésével. Az ezredforduló körül az APEH nagy dérrel és dúrral hozta nyilvánosságra, hogy a derék alföldi vállalkozó visszaigényelte az áfát Da…..