Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EzANickTalánMégNemFoglalt

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Időről időre érkeznek olyan levelek, történetek, amelyek kissé árnyalják a külföldi életről szóló képet. Zsófi mai írása is ilyen, ő Németországban találkozott olyan megalázó jelenségekkel, amilyenekkel szerinte Magyarországon egy külföldi nem szembesül. „Több…..
EzANickTalánMégNemFoglalt 2013.07.16 01:27:47
Az égiek bocsássák meg nekem, de felmerült bennem, hogy a történet írója vagy komolyan eltévedt, vagy mélyen magába kellene néznie miért vált ki hisztériás rohamot másokból...

Kis megszakításokkal 13 éve élek Németországban. Soha nem beszéltem helyesen németül (most is kb véletlen biggyesztem oda a der/die/das-t). De sem emiatt, sem másért nem ért semmilyen "megaláztatás". Az első időszak baromi nehéz, amikor azt hiszed érthetően elmondtál valamit, de a hangsúlyok vagy a kiejtés miatt bután néznek rád mert nem értenek... De lehet próbálkozni angolul, nagyon sokan beszélik.
Aztán ha jobban megy a német, nagyon jól el lehet beszélgetni az emberekkel. Itt sincs kolbászból a kerítés, itt is akadnak hülyék (82 millióból lehet) de a helyzet általában véve szerintem sokkal jobb mint odahaza. A németek (amennyire én látom) nyitottak és toleránsak. Rengeteg a külföldi, sok embernek van ilyen-olyan akcentusa.

És egy szomorú ellenpélda: Pár hete Magyarországon voltam és beszaladtam egy multiba vásárolni. Volt ott három roma, akiknek az volt minden bűnük, hogy be szerettek volna állni valamelyik sor végére. Valaki rögtön megjegyezte félhagosan, hogy "az ilyeneket még a bejáratnál le kellene lőni". Nos, ilyet Németországban soha sem tapasztaltam. A szívem szakad bele, ha látom, hogy merre tart szeretett Hazám.

Bárkinek, aki soha sem volt hosszabb ideig külföldön, ajánlom, hogy alaposan nézzen szét a nagyvilágban, mielőtt fikázná. És ne legyen vak odahaza, ne egye meg a lejárt kamu dumákat a haldokló nyugatról, amit sok-sok évvel ezelőtt vörösbe csomagolva már eladtak egyszer a népnek.
Magyarország csodálatos, de csak akkor van jövője, ha azon az úton halad, amit Szent István szánt neki. Ha nyitott, tudást és értéket, sokszínűséget befogadó ország marad.