Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pálfy G. István

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kondor Katalint, akinek a Magyar Rádió elnöki pozícióját 2001 és 2005 között volt lehetősége betölteni lehet szeretni és nem szeretni: ez mindenkinek szíve joga. De most azért eléggé rendesen kitálalt.  A volt elnökasszony azonban tagadhatatlanul, igen meglepő állításokat…..
Pálfy G. István 2014.11.30 16:49:50
@nemhívő: Sehol sem anekdotázunk együtt.
Valami ismét eltemetődik, mert eltemetik. A nagyjából egyharmaddal megszerzett kétharmad erőszakos barbárságával a föld alá nyomnak egy nyugatra tekintő mezőgazdasági vállalkozást. De nem a sikeres biogazdálkodási kísérlet kudarca a legnagyobb veszteség ebben. Az csak politika.…..
Pálfy G. István 2014.05.10 20:54:27
„Emberek a nemzet alatt” – fontos új irodalmi művek köszöntésekor így fogalmazta írásának címébe Németh László a huszadik század harmincas éveinek kellős közepén azt a társadalmi réteget, amelyet akkor népnek neveztek. Szegényeket, parasztokat, cselédeket,…..
Emberek, vállalkozások ezrei mennek tönkre, és közben nem fehérül a gazdaság. Harc ez is a kormány részéről. Több mint négyszázezer online pénztárgépről van szó, ugyanannyi kisvállalkozóról, kereskedőről és a családjukról, no meg az alkalmazottaik köréről. Másra…..
Pálfy G. István 2014.02.17 12:24:05
Új fejlemény! Kenéz Tünde nyílt levelet írt a gazdasági miniszterhez:

"Nyílt levél Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter Úrnak!

Tisztelt Varga Mihály Miniszter Úr!

Minden tiszteletem az Öné Miniszter Úr, amiért ilyen gondosan körültekintően intézi az online pénztárgép átállás ügyét. Azonban meg kell valljam Önnek, hogy sajnos én mint egyszerű magyar kereskedő képtelen vagyok már követni az Ön által hozott rendeleteket.
Amióta Ön átvette az online pénztárgépek ügyét követhetetlen mennyiségű rendeletet, határozatot hozott. Ezek nagy része valamely előbb hozott rendelet módosítása, vagy a módosítás módosítása.
A segítségét kérem.
Az alábbiakban készítettem egy egyszerű kérdőívet, amely segítene nekem megérteni szándékát és célját, valamint tisztázni a teendőket, mert a rendeletek sajnos már értelmezhetetlenné váltak számomra.
Kérem, tekintse át és válaszoljon egyszerű igennel és nemmel .
1. A kormány valóban szeretné-e a kis- és mikro-vállalkozásokat segíteni? igen nem
2. Szeretné-e, hogy azon kereskedők ezrei, akik az online pénztárgépet nem tudták megfinanszírozni a támogatás mellett sem, ezért bezárták üzleteiket, újra kinyithassanak? igen nem
3. Az AEE egység beépíthető-e a régi pénztárgépekbe, ahogy azt Matolcsy György volt miniszter úr állította? igen, nem
4. Elősegíthető lenne-e azon kereskedők helyreállítása, akik nem tudják megfinanszírozni az új pénztárgépet azzal, hogy az AEE egységet régi gépükbe beépítsék? igen nem
5. Ön döntött-e úgy, hogy a kereskedők az online pénztárgépek legyártása, tesztelése előtt kötelesek legyenek a még el nem készült, le nem tesztelt pénztárgépeket megvásárolni?
igen nem
6. Ön vásárolna-e olyan technikai eszközt, melynek gyártása, tesztelése nem történt meg, nem ismeri a paramétereit és a gyártót sem?
igen nem
7. Ha Önt köteleznék, hogy minden ismeret hiányában megvásároljon egy olyan eszközt, melynek gyártása tesztelése nem történt meg, és a gyártóról sincs semmilyen információja, megtenné-e? igen nem
8. Szeretné-e, hogy az online pénztárgépek mihamarabb működjenek a kereskedelmi egységekben? igen nem
9. Ésszerűnek tartaná-e, hogy a gyártók megadott határidőre legyártsák és leteszteljék az előírásnak megfelelő pénztárgépeket? igen nem
10. A kereskedők online pénztárgéppel kapcsolatos vásárlásának határidejét azért szabta ilyen szoros határidőre, hogy azok minden körültekintés nélkül, felelőtlenül hozzanak meg egy döntést? igen nem
11. A február 28-ai végső határidő a több tízezer online pénztárgép bekötésére Ön szerint betartható-e? igen nem
12. Készült-e előzőleges számítás, mekkora összeggel kell támogatni az online pénztárgépre kötelezett kereskedőket? igen nem
13. Készült-e felmérés, mekkora összeggel károsította meg az engedélyezési hivatal az államot amikor a Samsung gépek engedélyezési eljárásában hibát követett el? igen nem
14. Számolt-e azzal, hogy ezen intézkedések sorozata miatt hitelét veszti nemcsak a kereskedői körökben? igen nem

Válaszait tisztelettel várom
Tunde Kenez"
Elektronikus levelet kaptam egy somogyi faluból. Jól ismerem a feladóját. Ha ott vagyok, gyakran megfordulok kisforgalmú boltjában. Tizenöt-húsz törzsvásárlója lehet; szerény megélhetés. A levél így szól: „Pista Bácsi! Segítséget szeretnék kérni, ha tudnátok valami nagyobb…..
Az alábbi írás az Élet és Irodalom 2013. december 13-i számában jelent meg. Velem a politikában valamennyire egyetértő fiatalok már többször figyelmeztettek rá, hogy történelemkönyv-ízű az, amit mondok. Ilyenkor kénytelen vagyok megvallani nekik, hogy a bűnöm sokkal…..