Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ApaCS

98 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eltelt 4 év és itt az újabb Olimpia.Utunk könyv formátumban elérhető ITTIdén London.Megyünk!Részletek ITT..
(Igyatok KV-t mert hosszú lesz!!)Ezúttal egy újabb sorozat elindítására vállalkozok. Úgy gondolom eddig méltatlanul mellőztük énekes nagyjainkat, abból az időszakból amikor még énekelhető dalok születtek, igényes szövegekkel és hangszerelés mellett.   Hölgyeké az…..
ApaCS 2011.04.21 13:11:46
@Bogyó 2: Itt van egy másik, Pegével, Szabó Gáborral, Kőszegivel. Ha jól tudom 1974-ben készült, első (disszidálása utáni) hazatérésekor a Magyar Rádió 8-as stúdiójában. A koncert felvétele pár éve megjelent 500 példányban bakaliten kiadva.
Nekem sajnos csak mp3-ban van meg.
www.youtube.com/watch?v=MrxsLlQrC1A
Kerékpárral Pekingbe Búcsúzunk! 2008.10.18 09:51:00
Úgy gondoltam itt most befejezzük ezt a blogot. Mindent elmondtunk, amit szeretnénk. DVD-k készen, a Napló íródik. Vagyis dehogy íródik, magától nem megy.Búcsúzóul idelinkelem a Kínai Rádió magyar nyelvű adásának egyik velünk készített riportját.első részmásodik részA…..
Sok olyan madártámadást regisztráltak Ausztráliában, amelyben szarkák vegzáltak kerékpározókat. A madarak többnyire a bringások fejét pécézték ki maguknak. Az ausztrál szarkákról már rég közismert, hogy a fészekrakási időszakokban a hímek agresszívvá válhatnak, és a…..
Kerékpárral Pekingbe Filmek 2008.10.04 11:27:00
A DVD-k készülnek. Lesz egy rövid klippszerűen összevágott darab, ahol 20 percbe sűrítettük össze utunkat és készül egy 2 órás, korhatáros változat is (csak magunk és elvakult rajongók számára), amiben mindent megmutatunk...!Itt van az egyik videoklipp, ami nap, mint nap ment a…..
Kerékpárral Pekingbe Olvasnivaló 2008.10.01 18:35:00
Elég elfoglaltak vagyunk mostanában (munka, család stb.) ráadásul készítjük a DVD-nket is, ezért aki régi paralimpiás kalandjainkról (Ausztrália, Görögország) szeretne olvasni hasonló stílusban, az a linkekre kattintva megteheti. Itt komplett naplókat talál. Hónapok kérdése…..
Megkaptuk a Kalács által készített képeket. Kalács jobb oldalon. Köszönet érte!A többi ezen a fotógalérián megtekinthető. ..
A tegnapi kecskeméti Critical Mass-ról jut eszembe, hogy Kínába személyesen is megtapasztaltuk a kifejezés fogalmát. Critical Mass - Kritikus tömeg. Kínában a gyalogátkelő helyeken nincs elsőbbsége a gyalogosnak. Illetve nem ismerjük a hivatalos ottani szabályokat, de az autók…..
Amíg nem jut eszünkbe okosabb, addig idemásoljuk a Kecskeméti TV keddi sportműsorában élőben (live)  adott  élménybeszámolónkat sok-sok exclusive videobejátszással.  ..
A tegnapi post nem várt érdeklődést váltott ki. Többen megkérdőjelezték az említett videó létezését. Mások (elvakult Bozsó István fanok) sírva könyörögtek érte. Bevalljuk utóbbiak voltak kevesebben. Mindenki megnyugtatására ezennel közzétesszük az említett felvételt.…..
Szerencsésen megérkeztünk, bár én Ócsa magasságában vettem észre, hogy egyik biciklis táskám  még mindig a reptéri csomagkiadó futószalagján kering, így aznap este másodszor is megnéztem Ferihegyet.Igazából úgy gondoltuk, hogy a múltkori bejegyzéssel lezárjuk a blogot.…..
Sajnos teniszezőink, bíztatásunk ellenére, párosban is kiestek, ezért délután már a stadionban voltunk. A bejutás nem volt egyszerű, mindenkit motoznak, minden táskát tételesen átnéztek stb. Ennek megfelelően az egyik beléptető kaput fel is adtuk. A sorban állók valószínűleg…..
Szeged Labdaház '88-as egyéni bajnoka, a játékokra akkreditált szakkomentátorunk ma lukra futott. Vele mi is. Nagyjából 4-5 kilométert gyalogoltunk mire elértuk az Olympic Green teniszpályáit. Kiderült, hogy Prohászka Csaba és Farkas Laszló ugyan az egyéniből kiesett, de ma…..
Ma reggel a Madárfészekben kezdtünk, atlétikán, majd Gyurkota Józsefnek és Béres Dezsőnek szurkoltunk a boccia versenyen. A szabályok némileg hasonlítanak a petanque szabályához. Egy eldobott "öcsi golyót" kell saját golyókkal a legjobban megközelíteni. Sajnos szoros…..
Ma vettünk jegyeket a hátralévő napokra. Ez így leírva egyszerűen hangzik, de gyakorlatban nem az. Jegyekhez kétféle módon lehet jutni, mint idegennek (Alien).Lehet online rendelni és dombornyomású kártyával fizetni (ez nálunk nem játszik).Be kell fáradni egy Bank of China fiókba…..
Jó lesz holnap megnézni az MTV összefoglalóját, mert néha csak néztünk ki a fejünkből motyogva, mint az egyszeri parasztbácsi a Csillagok Háborúja után a mozilépcsőn: Ezt azért nem hiszem el.Pedig minden ott történt a szemünk előtt. Valaki átrepülte az egész stadiont,…..
Na, ma a kínai bürokrácia keresztbe tett nekünk. Korán indultunk, hogy nyugat felé elhagyva a várost a több száz hektáros Nyári Palotá-t fedezzük fel. Erős rendőri felvezetés volt végig és már a buszon szóltak, hogy nem fogunk bemenni. Mit hogy nem, gondoltuk, ennél kisebb…..
Ma reggel a Selyempiacon kezdtünk. Katartikus élmény volt. A helyre azt mondják, hogy, aki Pekingben jár, annak itt vásárolnia kell egyszer. A project után kisebb fajta fóbiánk alakult ki mindenféle árussal szemben. Szó szerint kimenekültünk az épületből. (Régen itt volt a…..
Ma aránylag gyorsan végeztünk a tegnap említett hivatalban. Egymástól függetlenül két idegenrendészeti tiszt is biztosított arról, hogy nem lesz problémánk a hazautazásnál. Gabriella (Sue) volt olyan kedves, hogy eljött velünk és fordított kínaira. Aztán a Yoenghe-gong láma…..
Mai nap elmentünk a Magyar Konzulátusra orvosolni vízum problémánkat (33 napig tartózkodunk az országban, de 32 napra szól a vízumunk és nem akarunk hazautazáskor a reptéren szembesülni a problémával) dr. Hidasi Edit konzul asszony kedvesen fogadott, elbeszélgettünk, majd ellátott…..
A Nagy Fal elérhető szakaszai közül a Pekingtől 60 km-re lévő Badaling-it válsztottuk. Bár ez a legszebben helyreállított és emiatt legnépszerűbb és legzsúfoltabb, szeptember 1-je lévén nem számítottunk nagy tömegre. Nem is csalódtunk. Teljesen kezelhető volt az embermassza.…..
Mai nap kivételesen kék égre és napsütésre ébredtünk. Király! Illetve Császár. A tegnapi beharangozó szerint a Tiltott Város került sorra. Még most este is minden bíborban és aranyban úszik a szemünk előtt. A már – már szavakkal kifejezhetetlen méretek, színek és…..
A tegnapi beharangozónak megfelelően Dél-Peking felé vettük az irányt. Cél az Ég Temploma volt. Ez Peking egyik legfontosabb vallási szimbóluma. A mindenkori császárok zarándok és imádkozó helye. Itt gyújtották meg a Paralimpiai lángot is két nappal ezelőtt, de ezt akkor sajnos…..
Pityu ma 7-kor akart futni, ezért (ismét) korán keltünk. Normális(?). Legalább nem voltunk éhesek. Reggeli: sült paprika, tojásos rizs, savanyú-erős leves. Rögtön indultunk a belváros fele, biciklit béreltünk nevetséges összegért és a Tiltott Városon túli tavak vidékét…..