Regisztráció Blogot indítok
Adatok
penzkapu

169 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pénzkapu A szürke két árnyalata 2017.10.29 16:47:22
Lehetsz szürke kisegér, aki megbújik a tömegben.És lehetsz az az ember, aki a szürkeállományát használva érvényesül. Szerencsére ma olyan időket élünk, amikor nem kell választanod a kettő között. Ha nem szereted a reflektorfényt, akkor egyszerre lehetsz mindkettő. Miért fontos, hogy tanulj? Egy…..
Pénzkapu A nagy szerszám 2017.10.23 13:59:00
Képzelj magad elé egy búzamezőt szép, érett kalászokkal! Rekkenő a hőség, és az aratók megkérnek, hogy segíts. Hogyan fognál neki? Szerszám nélkül, puszta kézzel, esetleg sarlóval? Netán kaszával? Vagy inkább beülnél egy légkondicionált kombájnba? Vegyük úgy, hogy minden feltétel adott a szabad…..
Pénzkapu Sokszínű tőke 2017.04.24 14:03:43
Vajon egy olyan tőkeszegény ország, mint Magyarország, hogyan tudna felzárkózni a legfejlettebbekhez? Ugyan már, naivitás! Vagy mégsem? Azt mondom, ez igenis reális! Két érvem is van erre. Most az egyiket fejtem ki, a másikat legközelebb.Nos, az információs kor felértékelte az alternatív tőkefajták…..
Pénzkapu Nem csak én mondom... 2017.04.24 13:52:40
A múltkor írtam Magyarország történelmi lehetőségéről. Íme egy cikk a témában - Bojár Gábor tollából. Néhány gondolatot külön is kiragadtam belőle: "A tudásalapú gazdaságban az oktatás olyan érték, mint a nagy felfedezések korában a hajók, az ipari forradalom korában pedig a szén, az olaj vagy a…..
Pénzkapu Írjunk történelmet! 2017.04.24 13:39:03
Magyarország most történelmi lehetőség előtt áll. Ha nem puskázzuk el, felzárkózhatunk a legfejlettebb országokhoz. Olyan jólétet teremthetünk, amire mindig is vágytunk. Vajon mit kell tennünk ahhoz, hogy ez megvalósuljon? Az elmúlt időszak történései miatt úgy gondolom, elérkezett az ideje, hogy…..
Pénzkapu Nagyszerű lehetőség! 2016.12.26 18:09:54
Velünk behozhatatlan előnyre teszel szert. Válassz és spórolj! Kis lehetőségek akár ingyen Iratkozz be egy könyvtárba, hogy olcsón juss tudáshoz! Vásárolj könyveket, és képezd magad! Csatlakozz egy brainstorming csoporthoz! Mi is…..
Pénzkapu Pénzgondok? Megoldva! 2016.06.27 14:17:39
Na neeee! Ha ez ilyen egyszerű lenne. Pedig ennyire egyszerű. Ebben a cikksorozatban felfedem a titkot. Célom, hogy az üzenet mindazokhoz eljusson, akik végleg szeretnének megszabadulni a pénzgondjaiktól. Jól hangzik? Akkor fogjunk is hozzá! Szeretném rögtön eloszlatni a kétségeidet. Vajon miért…..
Legutóbb 8 olyan készségről írtam, melyek fontosak ahhoz, hogy az életben sikeres legyél. Az ottani kép felirata „Kis üzletek”, míg a mostanié „Nagy üzletek”. Vajon miért? Azért, mert most a társas készségekről lesz szó. Megfigyelted, hogy az egész élet egy nagy társasjáték? Na jó, lehet, hogy a…..
A múltkor beszéltünk róla, hogy ha ma okosan akarsz játszani, szükséges pár készség. Megfelelő gyakorlás után a mókuskerékből is ki tudnak juttatni. Vegyük sorra ezeket! Vannak köztük egyéni és társas készségek. Ha befelé forduló, zárkózottabb személyiség vagy, akkor ahhoz vagy hozzászokva, hogy…..
Melyik társasjáték jut eszedbe a képről? Emlékszel rá? Az volt a cél, hogy lakást vegyél magadnak és berendezd. Közben élted az életed: Vásároltál, szórakozni, pihenni jártál, és ha túlzásba vitted a bulit, az nem vált előnyödre. Ha így sem ismerős, akkor kérdezd meg a szüleidet! Nagy kedvenc…..
Pénzkapu Az Élet Játéka 2016.03.08 19:28:54
Ebben a játékban mindössze pár óra alatt választ kapsz életed szinte minden kulcskérdésére. Miért mondom ezt? Azért, mert ez egy… Önismereti játék Vajon ismered önmagad? Hogyan reagálsz számodra új, ismeretlen helyzetekben? Tudsz gyorsan dönteni? Abszolút kockázatmentesen meg fogod tapasztalni,…..
Régen csak egyféle intelligenciáról beszéltünk. A kor előrehaladtával annyifélét találtak még! Nyelvi, zenei, személyek közötti, és még sorolhatnám. Pénzügyi intelligencia? Biztos ez is csak egy újabb dili. „Egyáltalán, mi az, és mi szükségem van rá?” – kérdezheted. „Pénzem úgy sincs, és azt a…..
avagy: Hogy állsz az újévi fogadalmaiddal? Már elsején este feladtad őket vagy egész másodikáig kitartottak? Ilyenkor mindenkinek sikeres új esztendőt szoktam kívánni. Újnak új, esztendőnek esztendő, de vajon mitől lesz sikeres? Mi fogja azzá tenni? Az, hogy csoda fog történni.…..
Most egy újabb játékot szeretnék bemutatni nektek az Aranyi Zoltán által felajánlottak közül. Ezúttal a Merkúr fém építőjátékra esett a választásom, amivel egészen biztosan sokan találkoztatok gyerekkorotokban az óvodában vagy a karácsonyfa alatt.A klasszikus vonalat…..
penzkapu 2015.12.30 07:49:49
@rainman_10 éve: Babylon építőjáték volt a neve. Gyenge utánzata ma is kapható. A Java viszont megújulva és kibővítve.
Pénzkapu Tetszik? Nem tetszik? 2015.10.12 16:08:37
Ott hagytuk abba, hogy nemtetszésedet szeretnéd kifejezni. Lehetőleg úgy, hogy kerülöd a negatív szavakat (baj, gond, probléma, stb.), és mellőzöd a tagadó nyelvtani szerkezetet (pl. nincs kész a vacsora) is. Hamar rájössz, hogy kifejezetten nehéz dolgod van. Ugyanis ha csupa…..
Szombat lévén elég szellős volt ma a metró. Épp úgy érkezett a szerelvény, hogy volt időm oda sétálni, ahova leszálláskor a mozgólépcső esik. Így az elsők között léptem rá. Ami arra volt jó, hogy kényelmesen megfigyelhettem, ki mennyire száguld el mellettem fölfelé.…..
Pénzkapu Devizahitel - számpélda 2015.05.07 21:41:07
A múltkor ígértem egy számpéldát. Azt fogja megvilágítani, hogy miért tartoznak sokan szinte még többel, mint amennyit fölvettek. Nem mondom, hogy minden egyes esetre magyarázat, de tanulságos. Az egésznek a kulcsa az, amit a múltkor írtam: Amit nyersz a réven, azt elveszíted a…..
Ma röviden elmondom, miben áll az átverés lényege. Legközelebb pedig nézünk egy számpéldát. Nem kívánom részletezni, ki kit vert át, ezt már ennél bővebben leírtam. Itt tudod elkérni. Az átverés abban áll(t), hogy egy sor olyan dolgot nem mondtak, és ma sem mondanak el…..
Pénzkapu Fő a lustaság! 2015.05.04 21:52:23
Még hogy ne halaszd holnapra! (Amit ma megtehetsz.) Vannak esetek, amikor hasznos lehet némi lustaság. Rossz szokások levetkőzésénél. Időgazdálkodási nehézségeknél. Lássuk: Ha mondjuk, szeretnél lefogyni, akkor sokszor nagy a kísértés, hogy elindulj a hűtőszekrény…..
Pénzkapu Szomorú Anyák napja 2015.05.03 11:27:52
26 voltam, mikor elveszítettem. Apu pedig 3 éve ment el. Neked élnek még a szüleid? Sok konfliktusod van velük? Örülj neki, mert ezeket meg lehet oldani. Bizonyos kérdésekben markánsan más véleményen vagytok? Tanulj meg veszekedés helyett vitázni! Generációs ellentét? Mindig…..
Pénzkapu Szokásaink hatalma 2015.05.02 19:19:57
Szokásainknak nagyon sok jót és rosszat köszönhetünk. Vajon miért? Azért alakulnak ki a szokásaink, hogy rutinszerűen ismétlődő helyzetekben ne kelljen folyton azon gondolkodnunk, hogyan döntsünk, mit tegyünk ilyenkor. Így időt nyerünk, és ez az idő adott esetben életmentő…..
Pénzkapu Április utolsó napja 2015.04.30 21:03:46
Ma egy kis carpe diem. Némi variálás után úgy döntöttünk, hogy ma intézzük a heti nagybevásárlást. Mivel sokan kihasználják a hosszú hétvégét, tartottam tőle, hogy nagy tömeg lesz. Kellemesen csalódtam. Viszonylag kevesen voltak, viszont meglepően jó volt az…..
Pénzkapu Tévedések a pénzről 2015.04.29 19:03:32
Rengeteg tévedés él bennünk a pénzzel kapcsolatban. Annyira sok, hogy elhatároztam, egy egész sorozatot fogok neki szentelni. Külön-külön megnézünk majd egy sor ilyen tévedést, és pro-kontra körbejárjuk őket. E tévedések mögött közös okok húzódnak meg. Mielőtt ezekről…..
Pénzkapu Gurítsuk a golyókat! 2015.04.27 23:01:58
Most folyik a sznúker VB. Vajon mit tanulhatunk belőle? Első ránézésre ez egy egyszerű játék. Be kell lökdösni a golyókat a lyukba. Ahhoz pedig nem kell más, mint jól kell tudni célozni. Ennyi. De valahogy mégsem! Vajon miért? Például nem mindegy, hogy a sikeres lökés után…..
Vállalkozóként fontos, hogy a marketingmódszerekkel tisztában legyünk. Vajon alkalmaznál-e egy olyan fogást, ami vevőként nem tetszik Neked? A napokban jött szembe egy reklám. Lehet, hogy hatékonyan ad el, de nekem mint vevőnek egyáltalán nem szimpatikus. Mert negatívumokkal…..