Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csumpitáz Béla

0 bejegyzést írt és 348 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Foglalkoztunk már vele itt a Karakteren nagy általánosságban, hogy mit jelent helyes és helytelen; hogyan ítéljük meg a téves (vagy annak vélt) alakokat. Ideje azonban a konkrétumok vizeire evezni, és kiemelni néhány példát. Mi az, ami engem a legjobban fölbosszant, ha szövegeket hallok és olvasok?…..
Stanik István alapember. Ha valaki megírja az erdélyi magyar sajtó történetét, a vállalkozásainak külön fejezetet kell majd szentelnie. Tegnap egy szösszenetet írt föl a nyilvánosság üzenőfalára: a szemközti kávéházból okostelefonjával lefényképezte a Cafe Frei homlokzatát. Ez az a hely, ahová soha…..
Több mint tíz évvel ezelőtt tűnt fel a köztévén, ahol meghatározó közéleti személyiségekkel készített interjúkat, két éve pedig a Hír TV-n teszi ugyanezt a nevével fémjelzett műsorban. Szerinte, ha valahol nem lehet szabadon dolgozni, akkor fel kell állni, de nem ítélkezik mások felett. Viszont…..
Csumpitáz Béla 2017.05.10 16:49:28
@Gacsaj Pisti: "géplakatosságot"
Köszönöm, nincs több kérdésem.
Tegnap volt 20 éve, hogy elhunyt Takács Marika, Magyarország egyik legnépszerűbb tévés bemondója. Ennek apropóján az Indexen is megosztottuk azt a 9 perces megemlékező videót, amit a híradós lánya, Kazamir Annamária töltött fel YouTube-ra. Takács Marikát posztumusz a Magyar Televízió örökös tagjává…..
Csumpitáz Béla 2017.05.10 16:29:20
@Behajtó70: gondolom színházba nem jársz
A United Airlines gépéről lerángatott utas esete bejárta a világsajtót, és a képek, a felvétel tényleg borzalmasak, a biztonsági emberek viselkedésére pedig nincs mentség. Az már megint más kérdés, hogy a társaság törvényesen járt el, amikor le akarta szállítani az utast…..
  "FBI has learned of the existence of emails that appear to be pertintent to the investigation" (részlet James B. Comey igazgató kongresszusi bizottsági elnököknek küldött leveléből)  Comey levelében szinte semmiféle információ nincs arról, hogy egészen pontosan mire bukkantak Hillary Clinton…..
Varánusz Lőrinc mondja 2016.10.22 12:01:09
- Kedves Főgázszerelő Szállodatulajdonos úr, tessék kedves elárulni, hogy meg teccik venni a Médiavörkszöt? - Ezeket a híreket sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. Fassetuggya mit veszek meg a közeljövőben, nem vagyok látnok. - Ön szerint Orbán Viktor a jövőbe lát? - Ezeket a híreket sem…..
Csumpitáz Béla 2016.10.31 09:05:13
Gerincet villantott Friderikusz Sándor! - írhatnánk divatos sajtószlenggel. A veterán tévés az Indexnek adott hiánypótló interjút. Friderikusz kiteregette a TV2 és az ATV szennyesét. Elmesélte, miért hagyta ott Vajna, majd a Hit Gyülekezete csatornáját, hogyan tehénkedett rá a Fidesz a befolyásos…..
Csumpitáz Béla 2016.10.15 09:00:53
@wolves841b: az hogy a kezében van a 99% nem egyenlő a nézettséggel. Pont ez a gáz nekik, hogy hiába pumpálják tele pénzzel nem bírják rávenni az embereket, hogy nézzék, olvassák őket. Marad a konkurrencia, az 1% bedarálása.
Eljött hát ez is. Tudtuk, hogy bekövetkezik, egyértelmű volt az előzményekből. Csak az volt a kérdés, mikor és milyen módszerrel nyúlja le Viktor az igazságszolgáltatást is. Most kiderült: sunyin, ahogy szokták. Meg fogják tudni magyarázni az őket hatalomban tartó agyhalottaknak, hogy ez jó, meg…..
Női 100 pillangó, előfutam olyan versenyzőkkel, akik a klasszikus olimpiai eszményt testesítik meg, nem fognak nyerni semmit, csak a részvételért jöttek, meg hogy a hazájukat képviseljék. Köztük egy 18 éves szír menekült lány, Yusra Mardini, aki elmenekült Damaszkuszból, majd Törökországból átúszott…..
Érdekes, még manapság is bátor mondatra vállalkozott egy Valkó Gábor nevű blogger a Klubrádióban. Azt bírta mondani, hogy az Orbán feletti győzelem érdekében a balliberális oldalnak rehabilitálni kell Gyurcsány Ferencet. Nem kell hozzá nagy töprengés, hogy igazat az adjunk az úrnak. Legalább "tiszta…..
Csumpitáz Béla 2016.07.20 14:26:53
@DarthVader: A jó kurva anyád a fogyatékos és az orbánszarevő, te köcsög!
Ha te akkora jellemtelen fasz vagy, hogy képes vagy a Gyurcsány faszát szopni, akkor semmivel sem vagy különb az orbánfasz szopóktól. Ha nem látod, hogy amíg Gyurcsány van, addig összezár a jobboldal, akkor nem csak buta vagy, hanem arra is alkalmatlan, hogy elmenj szavazni.
Nézhettük ezt a török szerencsétlenkedést, és csóválhatjuk a fejecskénket: már a puccsisták sem a régiek. A modern kor puccskoreográfiáját egy Uljanov nevű pacák írta meg, azóta is kézikönyvként forgathatja az erre a szabadidős foglalkozásra nyitott közeg. (Persze azóta modernizálták, de a lényeget…..
Csumpitáz Béla 2016.07.17 08:40:04
@bgp: "TV székház ostroma nem a fidesz uralom alatt volt."
Nem hát. Annak érdekében volt.
Tegnap elzavarták Tóbiás Józsefet. Elfogyott a türelem a teljesen dilettáns pártelnökkel szemben, aki a Kétfarkú Kutya Párt szintjére juttatta az MSZP-t. A gerinctelen dunaújvárosi taktikázás után (ami a szocialisták csúnya felsülésével zárult) végleg bebizonyosodott, hogy Tóbiás „politizálása” a…..
Csumpitáz Béla 2016.06.26 13:29:21
@roli101: köszönd azoknak, akik még mindig hisznek Gyurcsányban
Aki gyurcsányozott, megbukott, Molnár Gyula ha vékonyat is, de mégis csak felhatalmazást kapott az együttműködésre - ezek a legfőbb tanulságai az MSZP kongresszusának. Ősszel már okosabbak leszünk, és látni fogjuk, hogy képes-e az ellenzék másfél év alatt összekalapálni egy kormányváltó…..
Nem tudni, mikor bukik meg. Ha a jelenleg parlamenti ellenzéken múlik, még sokáig nem. Az a természetesség azonban, amellyel megroppantotta a nemzettel kapcsolatos romantikus illúzióinkat, intő jel kell, hogy legyen arra, mennyi mindent kell bepótolnunk és újragondolnunk. Amit látunk, mégsem…..
Vannak színészek, akiktől egyszerűen nem várunk el sokat - tudjuk, hogy nem fognak Oscart-érő teljes testi-lelki átalakuláson átesni, nem tanulnak meg egy szerep kedvéért valamilyen hangszeren játszani, vagy mondjuk lovagolni; de még csak nem is várjuk el tőlük hogy JÓL játszanak. Sőt, igazából…..
Csumpitáz Béla 2016.04.24 17:25:12
A versenyszerű testépítés egyik lényege a minél nagyobb izomtömeg összehozása, ami nem kicsi feladat és hosszú évek keserves munkája szükséges hozzá. A szervezet próbál idomulni a terheléshez és felvenni a tempót, de amint egy kis szabadidőt és leállást kap, azonnal bontani kezdi az izmokat, mivel…..
Csumpitáz Béla 2016.04.23 20:26:56
@martin_f: ja, Wheeler még a tetkóit is leszedette
Miután megismertük a Liszt Ferenc repülőteret és a hozzá rendelt tömegközlekedési kapcsolatokat, elemeztük a reptér adottságait, lássunk néhány példát arra, hogyan szolgálják ki más európai nagyvárosok a saját légikikötőiket. A példaként felhozott repülőterek között…..
A nélkülözhetetlen kellék Ő volt. A Kékes. Fekete-fehér. Kicsi. Közel és körbe ültük, hogy jól lássuk. Valahol Európában 1947 "A film a második világháború idején játszódik. Szereplői az árván, otthontalanul kóborló gyerekek, akik bandákba verődve járják az országot, és úgy tartják el magukat,…..
Csumpitáz Béla 2016.02.13 10:49:38
Magyarországon az átlagember valószínűleg keveset tud erről a vallásról, leginkább csak azt, hogy Tom Cruise és John Travolta is a híve. Ezt az információs űrt igyekszik kitölteni a Magyarhangya, akiknek köszönhetően hazánkban is bemutatásra kerül Alex Gibney dokumentumfilmje,…..
Lizsé Zoboki, a partizán 2015.04.10 08:13:23
Nem tudom, hogy ki miként van vele, de ha engem meghívnak egy partyra és én azt elfogadom, akkor oda megyek és nem pedig egy általam kitalált helyre, lobogtatva a máshova szóló meghívómat, hogy rendezzenek ott is egy partyt, de csak én legyek az egyetlen résztvevő. Zoboki Müpa…..
A Felsőtárkány (például) egy éve betiltott ál-bróker céget hirdet, 2011 óta százmilliókat kapott sportfejlesztésre, négy kiemelt utánpótlás csapata meg idén 76 meccsen 845 gólt. A főszponzor előzetesben, a futballklub máig egy piramisjáték nevét viseli, a százmilliós pályaberuházás keretében,…..
Vöröshajú lányok Katey 2015.03.24 07:34:00
..
Csumpitáz Béla 2015.03.24 15:19:39
Filmbook Hair 2015.01.16 06:00:00
„Emberforma felhők kószálnak az űrben.” Olyan 12-13 éves lehettem, mikor az általános iskolából páran elmentünk színházba, megnézni a Hair-t. A hatása leírhatatlan volt, talán életemben először élhettem át igazi katarzist a darab végén, de ez semmi ahhoz képest, ahogy…..