Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Red13

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Ázsiai filmek röviden Shoplifters 2019.05.18 22:34:52
Egy furcsa család életébe nyerhetünk betekintést, aminek tagjai ugyan dolgozgatnak ezt-azt (illetőleg a nagymama kap némi nyugdíjat), de mindezek mellett bolti lopásokból egészítik ki "jövedelmüket". Ráadásul még egy kislányt is magukhoz vesznek, így az életük idillinek látszik...
Egy alacsony költségvetésű zombifilm a forgatás közben valódi zombifilmbe csap át, a lényeg pedig, hogy a kamera egy pillanatra sem áll le...
Baaad Movies Évzáró 2016 2017.01.04 16:58:45
  Véget ért a 2016-os év, és ahogy lenni szokott, idén is visszatekintünk a fontosabb filmekre, alakításokra, jelenetekre, csalódásokra, meglepetésekre, satöbbire. Jó 2017-et mindenkinek!..
Mostanság sokan panaszkodnak azzal kapcsolatban, hogy kevés a jó horror film. Tény és való, hogy a műfaj nem az aranykorát éli, de ezzel együtt is úgy gondolom, hogy az iménti kijelentés nem állja meg a helyét, hiszen vannak bizony jól sikerült alkotások. Ilyen például a The Witch, ami egészen…..
Miközben kis csapatunk továbbra is az óriások által ütött fal betömésével foglalatoskodik, ahogy az lenni szokott, kiderül, mi is zajlik a háttérben, honnan jöttek az óriások, illetve néhány nem várt segítség és ellenség is előkerül...
Néhány dzsigoló mahjongozás közben arról beszélget, hogy mennyi nehézséggel is jár a "munkájuk", majd egyikük megemlíti, hogy mind közül a legjobb, a legendás Future Cheng vajon miért nincs velük. Néhány elejtett információ alapján meg is találja az egykori legendát, akinek…..
Kimura Akinori egy igazi különc, aki az almatermesztésből élő faluban minden mással akar foglalkozni, csak az almával nem. Aztán úgy alakul, hogy mégis belefog, de természetesen nem úgy akarja csinálni, mint a többiek. Nakamura Yoshihiro filmjeit általában nagyon szoktam…..
Régen, amikor még minden fekete-fehér volt, egy kórházban történt némi affér, aminek következtében egy ikerpár egyik tagja az USA-ba emigrált, a másik pedig egy lebujban nőtt fel végül Hongkongban. Az Amerikába szakadt Ma Yau sikeres karmester lesz, míg Bok Min kisstílű…..
Red13 2015.02.07 23:58:39
Ázsiai filmek röviden Tokyo Tribe 2015.02.01 20:43:23
Egy alternatív Tokióban a Shibuya lázadás után (amiről egyébként nem derül ki, hogy mi volt) néhány főbb, rivális tömbre bomlott a város, amik közül egy kivételével mindben tort ül az erőszak és a bűn, csak Musashino a béke szigete, ami sokaknak nem tetszik. Ebből pedig…..
Ázsiai filmek röviden Bilocation 2014.08.20 13:47:37
Te mit tennél, ha megtudnád, hogy kettő van belőled? Ráadásul másokból is, így még az "akinek két anyja van" kifejezés is értelmet nyer? Hát persze, hogy meg akarnád tudni, hogy melyikőtök az eredeti. A Japánban már évek óta dúló misztikus nyomozós regények formájában…..
Egy speciális őrszolgálat igyekszik biztosítani az óriás tengeri teknősök tojásrakó helyét, ám az értékes állatokra egy nemzetközi bűnszervezet is igyekszik lecsapni. Lin Hai és társai, szintén nemzetközi segítséggel felveszik a harcot. Egy újabb film, amit a poszter…..
Red13 2014.08.15 17:51:15
@-YEZy-: Vicc az hogy hónapok óta nem találok egy újabb ázsiai filmet amire azt mondanám na ez megérte azt a 1,5-2 órát az életemből. Az 1982-es Exchange Student tökre tetszett, Coolie Killer is egész üdítő volt, meg most pótolgatok Kurosawa filmeket, de úgy látszik ez a nyár minden szempontból uborkaszezon.
Ha úgy érzed, hogy nincs más választásod, mint hogy folyamatosan olyan életet élj, pontosabban vegetálj, amelyet a globális világ rád erőszakol a jelenben, akkor itt a helyed! Itt kell lenned az oldalon, mindent tegyél meg azért, hogy minél többször tudj együtt rezegni az oldallal,…..
A két öreg folyton egymást húzza és amikor az egyikük bejelenti, hogy unokája lesz, a másik sem akar lemaradni mögötte. Persze a lánya és a párja finoman fogalmazva sem rajong az ötletért, így az öreg ráadásul még egy profit is felbérel, hogy segítsen nekik. Persze minden balul…..
Red13 2014.04.20 21:11:08
@-YEZy-: basszus és tényleg. :D És már angol feliratot is töltöttek fel tegnap. Ezt meg is nézem, kíváncsi vagyok mit alkottak.
Több, egymásra nagyon hasonlító gyilkosság is történik, amik felderítését hamarosan meg is kezdi a meglehetősen megosztott rendőrség. A csinos Himekawa nyomozó kis csapata élén pedig már rögtön az első nyomnál már-már leküzdhetetlennek tűnő akadályba botlik, mondani sem…..
Ázsiai filmek röviden Our Sunhi 2014.01.05 00:59:53
Sunhi bemegy a volt sulijába az egykori tanárához egy ajánlást kérni. Nem sokkal később találkozik a volt fickójával, meg a rendezővel, aki szintén tanítgatta. A poén az egészben, hogy a három férfi egymást is ismeri. A rutinos Hong Sang-soo, a drámai művészfilmek koreai…..
Red13 2014.01.28 20:26:19
@Auguszta30: Mint feljebb is írtam, szerintem az összes filmje ugyanarról szól. Ivászat egy kocsmában, két régi barát(vagy több) újra találkozik, konfliktus alakul ki köztük, rendszerint egy nő miatt, tanár és/vagy filmrendező karakterek. Nem mondom bírom az öreg filmjeit, de úgy nem érdemes neki állni, hogy hű ez tetszett, és ledarálja az ember őket, mert borzasztóan unalmasnak hatna.
Ha az ázsiafilmen nem találod, akkor szerintem nincs hozzá.
Idén kicsit lusta (más nézőpontból: elfoglalt) voltam, nem sikerült eljutni a 200 megnézett filmig, ráadásul ezek java része is még a 2012-es felhozatal idén elérhetővé vált termését takarta, ezek pedig nem képezik részét a mostani írásnak. Azért mintegy 50 filmet így is…..
Négy okinawai tinédzser némi közjátékok után úgy dönt, hogy rap bandát alakít. Persze az ilyesmi sosem megy könnyedén, mindenért meg kell küzdeni, ráadásul közben még egy csomó felnőtté válással kapcsolatos dologgal is szembesülni kell. Valamiért ez a film eddig…..
Egy lakótelepet úgy reklámoznak be, hogy a lakók leélhetik az életüket akár úgy is, hogy ki se mozdulnak a telep területéről. Ezt csak egy éppen végzős általános iskolás diák, Satoru veszi komolyan. Az ő, pajzán pillanatokat sem nélkülöző, hosszú éveken át tartó…..