Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ludens.admin

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A közelmúltban a médiát,  ha nem is uralta két orosz hír, de nem lehetett kinyitni egy híroldalt, vagy beleolvasni a haditechnikai/politikai fórumokba, hogy ne került volna szóba (vérmérséklettől függően) a Szu-57-ek szíriai bevetése, a Putyin "évértékelő beszédében" belengetett  orosz…..
A http://www.morethandodgeball.com/ közöl egy érdekes statisztikát az USA-ból, ami megdöbbentett. Érdemes végiggondolni, mit lehet tenni, hogy jobb legyen a helyzet? 1) 57%-a (több, mint a fele) a pásztoroknak mondta azt, hogy elhagynák a szolgálatot, ha lenne jobb hely ahova menni…..
ludens.admin 2014.01.05 14:29:19
@sefatias: Nem az akarást és vágyat, hanem az elhívást, ajándékokat és jellemet kellene nézni, vagy ennek kezdeményeit, hajtásait, amiből érett dolgok fejlődhetnek ki.
ludens.admin 2014.01.05 19:32:01
@sefatias: Hát, erre nem könnyű választ adni. Egyrészt az elbeszélgetésnél ki kell, hogy alakuljon a beszélgetést vezetőben egy benyomás az illetőről, ami segít dönteni. Ez a szubjektív rész. Másrészt normális esetben nem légüres térből, a semmiből jön az illető, aki lelkipásztor, igehirdető szeretne lenni, hanem már van egy múltja: laikusként feltehetően már szolgált gyakorlati területeken és lelki szolgálatokban is. Itt lelkipásztora, csoportvezetője ideális esetben foglalkozott vele, értékelte, bátorította, segített megtalálni neki azt, hogy milyen lelki ajándékai és milyen természetes képességei vannak és ezek szerint már szolgált, elvileg gyümölcsöket is termett. Emellett azt gondolom, hogy az elhívásnak erős belső meggyőződéssé kell, hogy váljon az illetőben, különben nem fogja a szolgálattal járól nyomást - illetve egyes történelmi egyházas teológiáknál az iskolával járó nyomást - bírni.
A következő napokban ide fognak felkerülni a Balaton Neten megrendezésre kerülő szemináriumhoz kapcsolódó anyagok...
ludens.admin 2013.08.25 20:01:43