Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ábel Attila

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A csepeli Csikó Sétányon található a Görgey Artúr Általános Iskola, ismertebb nevén a "Csikó Iskola", ami immáron 2003 óta elhagyatottan, romosan áll a sétányon, a lakótelep közepén...
Tekintettel az időjárásra, egy bő válogatás keretében szerte a világból mutatunk be fantáziadús kivitelezésű,  hajós tematikájú játszótereket. Vannak részletekbe veszően kidolgozott, de stilizált egyszerűségű játszóhajók is a listán. Vikingtől angol hadihajóig terjed a stílusparádé, anyagában…..
Ahogy az várható volt, a csütörtöki csepeli testületi ülés leghevesebb vitája a Csepeli Munkásotthonnal kötendő együttműködési megállapodással kapcsolatban folyt. Miközben a fideszes többség bizalomról papolt és látszólag értetlenül szemlélte, miért kritizáljuk a…..
Matolcsy, Debreczeni, és Gereben után itt egy újabb olvasnivaló. A napokban kézbesítik a csepeli háztartásokba a fideszes kerületvezetés nagy leleplezőkönyvét "Vörös Csepel - Gyilkosság, visszaélések, mutyivilág a XXI. kerületben " címmel, amelyet Ábel Attila…..
Ábel Attila 2013.07.10 22:30:41
Főként "Imádkozó sáska" kedvéért, és mert a Vastagbőr, ahogy nem jött ki Csepelre (kritizálni bezzeg tudott), nem adott hírt erről sem:

Vörös Csepel: vége a pernek

A felperes visszalépésével véget ért az utolsó olyan per is, amit az önkormányzat Vörös Csepel című könyve ellen indítottak. Persze az állja a cehhet, fizeti az ügyvédi költséget, aki a könyv állításait kétségbe vonta, tehát a felperes. És ez így is helyes.

Ezen túl már nincs tudomásom több olyan perről vagy akár rendőrségi eljárásokról, melyeket a könyv megjelenése után jelentettek be az MSZP rágalmazást, hazugságot kiáltó politikusai. Hiába állították, hogy a Vörös Csepel állításai nem igazak, semmit sem tudtak cáfolni a könyvben leírtakból.

Néha le kellett ülnünk, amikor láttuk miket műveltek

Amikor 2010 októberében, a választások után "házon belülre" kerültünk, a portások már az első munkanapon hatalmas köteg baloldali lappal vártak bennünket. Mivel a sajtó hozzám tartozott, hétfőnként a szombati szám miatt külön le kellett mennem, mert egy szabad kézben - a másikban a táskám volt - nem tudtam felvinni az újságokat. És, hogy minek kellett Tóth Mihály polgármesternek a többi lap mellett például naponta hat Népszabadság? Aligha olvasták az irodájában hatan egyszerre. Így talán arra kellett, amire a tíz uszoda, a polgármesteri hivatal-felújítás, a wellness-központ és a többi soha meg nem valósított beruházás építési tervei több mint 400 millió forintért, a kritikán aluli színvonalú informatikai és internetes rendszer több mint százötven millióért, és így tovább. A Tóth Mihály által vezetett önkormányzat esztelen, néha józan ésszel felfoghatatlan pénzszórásánál azonban volt még sokkal durvább is, amivel szembesültünk: a gondosan kiépült mutyivilág és a korrupció mértéke.

Ahogyan haladtunk ugyanis előre a munkában a 2010 októberében még fizetésképtelenséggel fenyegetett önkormányzatban, hétről hétre tíz, húsz, majd már százmillió forintokat lehetett megtakarítani pusztán azzal, hogy az új önkormányzati vezetés szisztematikusan felgöngyölítette és megszüntette a korrupciógyanús szerződéseket és az értelmetlen pénzkidobásokat. Nem egyszer bukkantunk olyan esetekre, amelyek a jogászok szerint már átléptek a büntetőjog határain, és néha le kellett ülnünk, amikor láttuk, miket műveltek elődeink. A csepeli MSZP frakcióban ma két vádlott ül. Az egyikről, a pártelnök-frakcóvezető Szenteczky Jánosról egy polgári peres ítélet már jogerősen ki is mondta, hogy közpénzből fizette a magánügyvédeit. Hozzá kell tennem: az elszámoltatás jogi oldalával kapcsolatban rendkívül elégedetlen vagyok, érthetetlen számomra a büntetőügyek folyamatos és évek óta tartó csúszása.

Kétmilliárd forint évente: ennyibe került a baloldali kormányzás Csepelen

Amikor leültem elkészíteni a könyvet, amiben végre tényszerűen beszámoltunk a csepelieknek arról, hogyan, milyen visszásságokkal működött hosszú éveken keresztül az önkormányzat, már látható volt, hogy a korrupció-gyanús szerződések megszüntetésével és a működés gazdaságossá tételével nagyjából kétezer millió forinttal lehet majd csökkenteni az önkormányzati kiadásokat. Ez bekerült Németh Szilárd polgármester által a könyvbe írt előszóba is. Borbély Lénárd alpolgármester erélyes közreműködésével hosszú, hónapokig tartó kemény és konfliktusos munkával szisztematikusan zártuk el a “pénzcsapokat”. A korábban pártközeli cégekhez kötődő szolgáltatásokat ma az önkormányzat jellemzően saját hatáskörben, külső vállalkozók nélkül látja el. Így van az, hogy nem csak olcsóbbak a szolgáltatások, de el is végzik őket. Megjegyzem: az önkormányzat vagyonkezelő cége így a közmunkásokkal együtt esetenként ötször annyi embert foglalkoztat, mint 2010 októbere előtt. Hát nem megéri?

Az elszámoltatás pénzügyi eredményei is bennünket igazoltak. Amennyiben nem számolunk az inflációval, nem számoljuk, hogy a korábbiak megtartása mellett az önkormányzat új szolgáltatásokat is indított, a 2010-esés a 2012-es költségvetések kiadási oldalában a csökkenés számszerűen 2.070.180.000 forint lett. Ennyivel kevesebb pénzből tudta tehát az új, Fideszes vezetés működtetni a csepeli önkormányzatot - vagy mondhatjuk úgy is: ennyibe került, hogy az MSZP vezette Csepelt. Hozzáteszem, hogy ha reálértékben számolnánk ugyanezt az összeget, és kivonnánk még a 2010 októbere után bevezetett új önkormányzati szolgáltatások költségeit, a fejlesztéseket - például, hogy több mint duplájára növeltük a közterület-felügyeletet, bevezettük az ingyenes méhnyakrák-elleni védőoltást a csepeli kislányoknak, rendben tartjuk a közterületeket, a Tamariska dombot, a Daru dombot, az Akácfa utcai Kiserdőt, a Kis-Duna partot - a megtakarított összeg már elérné a 2,5 milliárd forintot.

De hagyjuk, ne beszéljünk arról, mi lenne ha... Magyarországon ugyanis ennyire tényszerűen és egyértelműen még nem mutatták ki, mibe kerül, ha egy párt maffia-szerű hatalmi hálót és mutyivilágot alakít ki maga körül. Az arányokhoz még annyit, hogy Csepelen 78 ezer ember él.

Ábel Attila alpolgármester
Ábel Attila 2013.07.12 10:49:54
@tryclops: tudod volt egy választási ígéretünk, hogy Csepelen elszámoltatunk, és van egy törvény, amely kötelezővé teszi az önkormányzatoknak, hogy beszámoljanak a munkájukról. Ha nincs könyv, sokaknak ma sem lenne fogalmuk arról, hogy mi történt a csepeli önkormányzatban 2010-ig. A "propagandáról" pedig annyit, hogy a könyvben leírt esetekből ma már két jogerős életfogytiglani börtönbüntetést megkezdtek a szegedi Csillagban, két vádemelés van Szenteczky János, az MSZP frakcióvezetője ellen, egy az egyik frakciótársa ellen, egy polgári peres, jogerős ítélet arról, hogy Szenteczky közpénzből fizette az ügyvédeit, ezen kívül még két ügyben gyanúsított Szenteczky, és több, az MSZP-jez kötődő üzletember vagy volt munkatárs. Ezen túl ott van kétmilliárd forint is, ami évről évre megmarad. Ha ez neked propaganda, akkor az Ügyészség meg a szegedi Csillag is csak propaganda.

@lyken: a saját piszkos ügyekről annyit, hogy két ember személyes sértődöttsége szerintem kellemetlen dolog, de nem azt jelenti, hogy amit mondanak, az igaz. Amit biztosan tudok az, hogy az "állatorvos srác" hazudott a "trafikmutyiról". Ha például ugyanis lett volna "trafikmutyi", a csepeli 31 trafik most egytől egyig fideszes kézben lenne. Kivétel nélkül. Csak nem gondolja bárki, hogy nem tudnánk csuklóból prezentálni 7 fideszes vállalkozót vagy házastársat, testvért, apát, gyereket trafikosnak, akik elviszik a 31 trafikot?

A Fidesz tisztújításán kértem, hogy a jelenlévők közül jelezze, aki ismer fideszes trafikost vagy maga nyitott trafikot: nem volt jelentkező. Erről mondtam ott ezek után, hogy ennyit a mutyivádról: ha lett volna mutyi, akkor erre a kérdésre 31 csepeli trafik tulajdonosa vagy ismerőik tették volna fel a kezüket. Persze egy dolog a saját szervezetünkben bebizonyítani, hogy a vádak hazugak, és más dolog szervezeten kívül. De még a balliberálisok is csak Palcsó Tamást nevét emlegetik példaként. Na, elmondanám, hogy neki zéró köze van a Fideszhez: soha semmilyen politikai nyilatkozata nem volt, tudtommal se jobbra se balra. Egy énekes, aki szeretne megélni, és ezért fellép, fellépett sok helyen, egy énekes, aki csepeli kötődésű, és ezért az MSZP-s és a fideszes kerületi vezetés is egyaránt odafigyelt rá, próbálta szerepeltetni (persze nemcsak őt, hanem Tabáni Istvánt, a Csepp Csepelt, az Auth Henrik Fesztiválzenekart és a többi csepeli kötődésű zenészt, sportolót, művészt is). Ez lenne a nagy, eredendő bűn? Ennyit tudnak felhozni? Sajnálom Palcsót azért, amit az utóbbi hónapokban vele műveltek, de ha valóban lett volna "trafikmutyi", akkor ő is csak maximum szivarkát vehetne egy fideszes trafikosnál.

Nem kell minden sértett, dühös embernek felülni. Amit meg Csepelen tettünk, azért éppen elég pórul járt balliberális vállalkozó köpköd bennünket reggeltől estig. Éves szinten kétmilliárd forintot spóroltunk meg, rengeteg pénzt vettünk el a korábban "jókor jó helyen" járt emberektől. Érthető a gyűlöletük, és az is, hogy azt hiszik, hogy mi olyanok vagyunk, mint ők. A bosszúból meg ebből a hitből táplálkozik most sok vádaskodás, amivel bennünket is támadnak.

"94 óta ez a két banda pingpongozik az országgal" - írod. Na, már megbocsáss, de az mond ilyet, aki mindent elhisz. Te pont azok közé tartozol, akik meg sem próbálnak a "hírek" mögé nézni? Egyébként a Vastagbőrről annyit, hogy ők is eljöhettek volna Csepelre, hogy személyesen, a helyszínen győződjenek meg arról, amit az általuk fikázott Vörös Csepelben leírtam. Nem éltek a lehetőséggel, csak a könyvet bírálták. Azóta nem olvasom ezt a blogot, mert én meg szeretek a "hírek" mögé nézni.
Térjünk vissza egy kicsit ehhez a könyvhöz. Múltkor a bennem motoszkáló kérdést feltettem az illetékesnek: "feladó: laspalmas címzett: polgarmester@csepel.hu dátum: 2012. január 25. 13:02 tárgy: Vörös Csepel c. könyv   Tisztelt Németh Szilárd Polgármester…..
Ábel Attila 2013.07.10 22:25:51
Vörös Csepel: vége a pernek

A felperes visszalépésével véget ért az utolsó olyan per is, amit az önkormányzat Vörös Csepel című könyve ellen indítottak. Persze az állja a cehhet, fizeti az ügyvédi költséget, aki a könyv állításait kétségbe vonta, tehát a felperes. És ez így is helyes.

Ezen túl már nincs tudomásom több olyan perről vagy akár rendőrségi eljárásokról, melyeket a könyv megjelenése után jelentettek be az MSZP rágalmazást, hazugságot kiáltó politikusai. Hiába állították, hogy a Vörös Csepel állításai nem igazak, semmit sem tudtak cáfolni a könyvben leírtakból.

Néha le kellett ülnünk, amikor láttuk miket műveltek

Amikor 2010 októberében, a választások után "házon belülre" kerültünk, a portások már az első munkanapon hatalmas köteg baloldali lappal vártak bennünket. Mivel a sajtó hozzám tartozott, hétfőnként a szombati szám miatt külön le kellett mennem, mert egy szabad kézben - a másikban a táskám volt - nem tudtam felvinni az újságokat. És, hogy minek kellett Tóth Mihály polgármesternek a többi lap mellett például naponta hat Népszabadság? Aligha olvasták az irodájában hatan egyszerre. Így talán arra kellett, amire a tíz uszoda, a polgármesteri hivatal-felújítás, a wellness-központ és a többi soha meg nem valósított beruházás építési tervei több mint 400 millió forintért, a kritikán aluli színvonalú informatikai és internetes rendszer több mint százötven millióért, és így tovább. A Tóth Mihály által vezetett önkormányzat esztelen, néha józan ésszel felfoghatatlan pénzszórásánál azonban volt még sokkal durvább is, amivel szembesültünk: a gondosan kiépült mutyivilág és a korrupció mértéke.

Ahogyan haladtunk ugyanis előre a munkában a 2010 októberében még fizetésképtelenséggel fenyegetett önkormányzatban, hétről hétre tíz, húsz, majd már százmillió forintokat lehetett megtakarítani pusztán azzal, hogy az új önkormányzati vezetés szisztematikusan felgöngyölítette és megszüntette a korrupciógyanús szerződéseket és az értelmetlen pénzkidobásokat. Nem egyszer bukkantunk olyan esetekre, amelyek a jogászok szerint már átléptek a büntetőjog határain, és néha le kellett ülnünk, amikor láttuk, miket műveltek elődeink. A csepeli MSZP frakcióban ma két vádlott ül. Az egyikről, a pártelnök-frakcóvezető Szenteczky Jánosról egy polgári peres ítélet már jogerősen ki is mondta, hogy közpénzből fizette a magánügyvédeit. Hozzá kell tennem: az elszámoltatás jogi oldalával kapcsolatban rendkívül elégedetlen vagyok, érthetetlen számomra a büntetőügyek folyamatos és évek óta tartó csúszása.

Kétmilliárd forint évente: ennyibe került a baloldali kormányzás Csepelen

Amikor leültem elkészíteni a könyvet, amiben végre tényszerűen beszámoltunk a csepelieknek arról, hogyan, milyen visszásságokkal működött hosszú éveken keresztül az önkormányzat, már látható volt, hogy a korrupció-gyanús szerződések megszüntetésével és a működés gazdaságossá tételével nagyjából kétezer millió forinttal lehet majd csökkenteni az önkormányzati kiadásokat. Ez bekerült Németh Szilárd polgármester által a könyvbe írt előszóba is. Borbély Lénárd alpolgármester erélyes közreműködésével hosszú, hónapokig tartó kemény és konfliktusos munkával szisztematikusan zártuk el a “pénzcsapokat”. A korábban pártközeli cégekhez kötődő szolgáltatásokat ma az önkormányzat jellemzően saját hatáskörben, külső vállalkozók nélkül látja el. Így van az, hogy nem csak olcsóbbak a szolgáltatások, de el is végzik őket. Megjegyzem: az önkormányzat vagyonkezelő cége így a közmunkásokkal együtt esetenként ötször annyi embert foglalkoztat, mint 2010 októbere előtt. Hát nem megéri?

Az elszámoltatás pénzügyi eredményei is bennünket igazoltak. Amennyiben nem számolunk az inflációval, nem számoljuk, hogy a korábbiak megtartása mellett az önkormányzat új szolgáltatásokat is indított, a 2010-esés a 2012-es költségvetések kiadási oldalában a csökkenés számszerűen 2.070.180.000 forint lett. Ennyivel kevesebb pénzből tudta tehát az új, Fideszes vezetés működtetni a csepeli önkormányzatot - vagy mondhatjuk úgy is: ennyibe került, hogy az MSZP vezette Csepelt. Hozzáteszem, hogy ha reálértékben számolnánk ugyanezt az összeget, és kivonnánk még a 2010 októbere után bevezetett új önkormányzati szolgáltatások költségeit, a fejlesztéseket - például, hogy több mint duplájára növeltük a közterület-felügyeletet, bevezettük az ingyenes méhnyakrák-elleni védőoltást a csepeli kislányoknak, rendben tartjuk a közterületeket, a Tamariska dombot, a Daru dombot, az Akácfa utcai Kiserdőt, a Kis-Duna partot - a megtakarított összeg már elérné a 2,5 milliárd forintot.

De hagyjuk, ne beszéljünk arról, mi lenne ha... Magyarországon ugyanis ennyire tényszerűen és egyértelműen még nem mutatták ki, mibe kerül, ha egy párt maffia-szerű hatalmi hálót és mutyivilágot alakít ki maga körül. Az arányokhoz még annyit, hogy Csepelen 78 ezer ember él.

Ábel Attila alpolgármester