Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyirati Rita

10 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- fisrt we take manhattan, the we take berlin, idézte magában skarre leonard cohent. - sokat edz. nagyon erős. és amennyire tudjuk, szteroidokat szed. ezek kibillentik az embert az egyensúlyából...
- nem is a gerincsérülés jelentették számára ezt a széttört struktúrát, hanem az, hogy Zsenyának a személyisége szenvedett károsodást.  - elszörnyedt azon a pusztuláson, amit odabent észlelt: mind az ezer szabad vegyérték, amivel Zsenya a külvilág felé fordult lehullott, mint a vörösfenyő…..
Előbb arra gondoltam keserűen, hogy megint nem figyeltem eléggé, és amíg lehetett volna, tétováztam, most pdig ismét túl késő már. Aki lehettem volna, ha időben megpróbálok utánanyúlni Tubának, eltűnt vele együtt. DE aztán, miközben tovább figyeltem a folyó közönyös vonulását, valami más is eszembe…..
- ...a bankrabló egy teljesen átlagos harminckilenc éves kondíciójával rendelkezett. Nem az a nagyvárosi harminckilenc éves volt, aki úgy kezeli az  életközepi krízist, hogy rém drága biciklisnadrágot és úszósapkát vásárol, mert a lelkében tátongó fekete lyuk Instagram - képeket nyel el.   - a…..
- Akármennyire is kapálózunk, az ember sorsát nagyban meghatározzák a veleszületett adottságok.------- de ez nem azt jelenti, hogy nem kell gyakorolni. Vannak olyan adottságaink és tulajdonságaink, amelyek felszínre sem kerülnek, ha nem gyakorlunk. - Van, amit elrabol tőlünk az idő, és van, amit…..
- A műalkotás nem az, amit szívvel, ésszel, kézzel, kitartással létrehozol. Nem az, amit a piacon eladsz, nem az olvasók száma, nem a visszajelzések mennyisége, minősége.A műalkotás az, akivé útközben leszel. Te magad. Az életed...
- Vajon hova tartok én most, gondoltam saját tükörképemet figyelve. Illetve, kezdjük ott, hogy mégis hova jutottam? Hol vagyok most? De nem is, kezdjük egészen ott, hogy mégis ki a fene vagyok én? Amint magamat nézegettem a tükörben, egy önarcképen gondolkodtam. Ha tényleg szeretném, melyik…..
- Az embereke csodára vágynak - mondta nekem. Bármit bevesznek, ha az élményt ad neki, ha elhiszik la, hogy attól majd jobba lesznek. De nincs olyan, hogy varázslat. A helyes táplálkozás, a testmozgás, a gyógynövények hatásának alapos tanulmányozása, ez minden. De mikor az ember szenved, nem képes…..
- eljött a pillanat. ott álltam egy lépésre attól, hogy megvalósuljon az álmom. beleborzongtam. hálát adtam az égnek, hogy rátaláltam a futásra, hogy végigjárva a lépcsőfokokat megerősödtem annyira, hogy benevezhessek egy ilyen versenyre, és örültem, hogy senki és semmi nem tudott eltántorítani a…..
- Pain is inevitable. Suffering is optional. - Ha például futás közben úgy érezzük, hogy "jaj, ez nagyon kemény, nem bírom tovább", abból a "nagyon kemény"  elkerülhetetlen tény, de a "bírom vagy nem bírom" rész mindenképpen magának a futónak a döntésére van bízva. -A győzelem vagy a vereség nem…..
Még egy utolsó történet, és utána abbahagyom a kisveréb nyelvtudásáról való ömlengést (vagy zárt posztok lesznek csak az igazán hardcore rajongóknak :D).   Elöljáróban annyit, hogy húszéves szülinapom elött kikönyörögtem a szüleimnél, hogy vegyenek nekem egy InterRail jegyet és azzal hadd menjek…..
Nyirati Rita 2017.05.03 08:28:36
Hú, micsoda év volt, őrület. El sem hiszem, hogy eltelt. Lapozgatom a filofaxomat (mert ebben az évben az is lett!), mi történt idén, miért is vagyok hálás:  ..
Apukámnak zöld ujjai vannak, hogy ilyen angolosan fejezzem ki magam. És nem ám a gondosan nyírt gyepért, meg a vonalzóval mért ágyásokért van oda,..
Nyirati Rita 2016.08.16 18:55:02
Megnéztem a J.K. Rowling sztori c. életrajzi drámát filmet, és megállapítottam, hogy Rowling ugyanolyan tollal írta a kávézóban a Harry Pottert, ami az én kedvencem is.  Ez egyébként kb. a legolcsóbb tollacska, amit itt a klinikán is marékkal dobnak utánunk, de a reklámtollakkal (amiket utálok)…..
Nyirati Rita 2016.08.08 19:58:59
Tegnap/ma többe is belefutottam... 1. A MÀV oldalán lehet online jegyet venni, akár nemzetközi viszonylatban is. Az egy dolog, hogy az anyukámon a MÀV oldala kifog, bár egyébként banki ügyeket, vagy vásárláskat remekül el tud intézni a neten, de mégis csak jócskán felnöttként lett számítógép…..
Van ez a slow dolog, amit ha elolvasok, akkor úgy érzem, igen, ez kell nekem, ez kéne mindenkinek, ki akarna rohanni, amikor sétálni is lehet? Én mondjuk biztos nem. A múltkor például elmentem egy hosszúhétvégés elvonulásra a nővéremmel, mert megérdemeljük. Annyira slow, mi? Úgy nézett ki, hogy…..
Vasárnap reggel Táltos Bandi még az ágyban gyönyörködött az alvó kistücsökben. Úgy 10 perc után Tündér Lili elkezdett mozgolódni és még csukott szemmel kiszólt: - Apa, ne mondogasd, hogy szép vagyok, mert akkor nem tudok aludni.    ..
Nyirati Rita 2016.03.06 10:06:51
leadtam a pályázatot.    Ehhez most nem tudok mit hozzáfüzni, csak azért írtam, hogy érzékeljétek a hangulatot.  MEG VAGYOK MAGAMMAL ELÉGEDVE. (tovább is van, csak nyomjatok a gombra)..
Nyirati Rita 2016.01.21 15:07:18
én: Képzeld Lili, még pár nap, és betoppannak az angyalok a karácsonyfával és hoznak nekünk ajándékokat is. És akkor majd együtt ünnepelünk. Mármint nem az angyalokkal, de mi hárman. Mit szólsz ehhez? TL (lerázós hangnemben): hát ez nagyon jó, csak én éppen mesét…..
Nyirati Rita 2015.12.20 15:20:32
Vettem egy kocsit.   Piros.   #unexpectedshopping      ..
Nyirati Rita 2015.11.28 17:28:03
Brüsszelben leginkább két korombeli (na jó, az egyik csak 28 éves volt) lánnyal barátkoztam össze. Nem került szóba, hogy van egy kislányom, én meg magamtól nem mondtam, így 4napig dumáltunk minden másról, föleg pasikról, meg ruhákról meg jó kajákról ( és idegesítö…..
Nyirati Rita 2015.10.12 18:58:09
Nyirati Rita 2015.10.18 19:39:04
@Nils Holgersonné: mindig megéri olvasni téged
Még régebben történt, csak akkor pont benne voltam a microRNS-eskröl szóló könyvfejezetem írásában, és hanyagoltam a blogot, hogy vasárnap a tündér keresztanyám budai szalonjában ebédeltünk növéremmel meg a kismókával. Finom ebéd, tea, kényelmes dívány, a…..
Nyirati Rita 2015.04.25 09:02:13
Megint valóra vált egy álmom, Budapesten dolgozom osztrák fizetésért. Szuper, hihetetlen és nagyon élvezem.    Igaz, csak két napig, de aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli. Külöben is, az univerzum most csak leteszteli, hogy tényleg jó-e (tényleg), aztán majd…..
Nyirati Rita 2015.04.16 07:57:04
Távol álljon tölem, hogy a magyar politikában bármit is dicsérjek, inkább csak ismeretterjesztésül mesélném, hogy az elején nekem is furák voltak a vasárnap bezáró boltok. Szombaton meg rövidített nyitvatartás van. Azt hiszem, mostanra megszoktam, bár ha Budapesten voltam, kéjes…..
Hát vége a projekt manager kurzusnak, nagyon élveztem. Tényleg nagyon élveztem, ennél jobban nem tudnám megfogalmazni. Nagyon sok mindent köszönhetek az egésznek (és főleg az ams-nek -a munkaügyi hivatalnak-, hogy kifizette szó nélkül), jó társaságot, szuper hétköznapokat,…..