Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovadam

16 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ádám Futni Megy! Kell egy edző 2013.06.25 12:25:00
Tovább akarok lépni. Egy hónapja futok, héten meglesz az első százas, és a június is összességében 100 km körüli hónap lesz. Egész büszke vagyok magamra azt is figyelembe véve, hogy pár évvel ezelőtt még gyűlöltem futni, egy hónapja pedig a 12x1 perc futás, 1 perc…..
Vasárnap újra itt a Nike félmaraton, gondolom sokan már várva várják a rajtot. Ami engem érint, újból hatalmas megtiszteltetésben van részem: Németh Csabi után idén Lőw Andrással futhatok 2 óra 15 perces iramot. Ha esetleg úgy érzed, hogy ez a 6'18" tempó jó lenne egy ideig,…..
A Google Maps májusban, a Google I/O-n beígért, felfrissített változata végre (a bétaváltozatos böngészős kiadás után) megjelent Androidra is - pontosabban a Play Áruházban elkezdődött az update fokozatos kigördítése. Ennek megfelelően a türelmesebbek pár napon (héten?)…..
Ádám Futni Megy! Napi tanulság 2013.07.11 20:08:00
Hiába van az embernek futó zoknija amiben elméleti szinten a lába: nem izzad nem dörzsölödik nem csúszkál ... és ráadásul még kompressziós is... Ha nem veszi fel rendesen és megmarad egy gyűrődés a talpán. Üdvözölve légy vízhólyag!..
Többen Garmin futó órát használnak és felmerült mint kérdés, hogy hogyan lehetséges a Garmin Connect programban lévő naptár adatokat pl. Google Calendarba átemelni. Az átemelés előnye, hogy például az előre berögzített edzéstervünket követhetjük akár iphone-on vagy…..
Ádám Futni Megy! Motiváció 2013.07.08 10:44:00
Talán példaként szolgál, talán elindít benned is valamit. Lehetséges, hogy úgy könnyebb ha látsz egy példát mely mutatja, hogy valóban lehetséges, hogy ugyan olyan embereknek is sikerült mint te vagy. 3 hónapja döntöttem úgy, hogy megváltoztatom az életem, ma reggel mérlegre…..
Ádám Futni Megy! Százados 2013.06.27 20:34:00
Ma megfutottam a századik kilométert. Öröm, boldogság. ..
Megjött végre. Úgy érzem jó barátok leszünk! ..
Ádám Futni Megy! DK bemutatkozás 2013.06.10 13:32:00
24 évesen napi 8 óra ülő munka és nulla mozgás mellett, szakaszosan ugyan (azok az áldott karácsonyok és húsvétok a megrakott asztalokkal) de elértem a „kerek” 124 kilót, amit napi 1-1,5 doboz cigivel is megfejeltem a jó egészség érdekében... Mások is, meg magam is azzal…..
Hogy mit hozott a futár? ..
Mi értelme van annak ha levegő után kapkodsz, ég a tüdőd, fáj a vádlid? Semmi. Élvezet úgy a futás? Lehet, hogy van akinek igen, de nekem biztosan nem.  Tudatosan kell futni, nem feltétlen elég annyi ha figyelsz a tempóra, hogy ne lihegj, hanem a szívritmusra sem árt…..
A DK Team alapvetően és igazándiból egy futóközösség, ami azért jött létre, hogy kezdő és túlsúlyos, vagy egyszerűen csak közösséget, barátokat kereső futók egymást inspirálva, motiválva fussanak, mozogjanak. Célunk rámutatni, hogy a rendszeres mozgás és a futás…..
Ádám Futni Megy! Első alkalom 2013.05.27 20:03:00
Elindultam tehát. Első alkalom nyolcszor egy perc futás, két perc sétákkal megszakítva.  Így sikerült: A futás végén, egy srác odajött és annyit mondott: "dk blog, nézd meg, dk blog". Kíváncsi voltam mi ez, rá kerestem, megoldás: Dagadt Köcsög. Egy srác története…..
Ádám Futni Megy! Edzésterv 2013.05.23 21:35:00
Sokat kerestem, olvastam, végül ráleltem "Első 5 kilométerem" edzésterv "Az edzésterv minden héten 3 futóedzést, 3 pihenőnapot és 1 szabadon választható egyéb típusú mozgást, pl  biciklizés, úszás, aerobic, erősítés (vagy helyette igény szerint pihenést)…..
Bármilyen sportba kezdesz az esetek 90%-ban szükséged lesz valami felszerelésre. A futás esetében a legfontosabb az a futócipő. Igen, lehet futni akár utcai cipőben is, de az nem lesz az igazi. Nem csillapít megfelelően, nehéz is, nem szellőzik rendesen, alapvetően nem futásra van…..
Egy hónapja diétába kezdtem, akkor 124 kilós voltam. Tudtam, hogy egyszer majd el kell kezdenem mozogni, de akkora túlsúllyal egyszerűen nem mertem. De megfogadtam, ha sikerül tíz kilót leadnom, akkor nincs kifogás, menni kell. Eljött a nap, a mérleg már "csak" 114 kg-t mutat.…..
Ballantine's Cola Mojito Tequila Sunshine Sunrise Bloody Mary... Alkohol, szénhidrát, cukor... A fogyókúra egyik legnagyobb ellensége az ha elmész szórakozni a barátaiddal... Nehéz ellenállni a csábításnak és egy light colát szürcsölgetni ebben a helyzetben... +0,7 kg egy…..
Én így érzem jól magam! Talán az egyik leggyakoribb önámító mondat egy túlsúlyos ember szájából. Valós gondolat? Lehet. De kit is akarunk becsapni? Igen, mi, túlsúlyos emberek. Másokat lehet, de magunknak ne hazudjunk… Ha valaki úgy dönt, hogy fogyókúrára vagy akár…..