Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balzsam...

215 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cukorral vagy cukor nélkül? – szegezték nekünk napköziben, amikor káposztás kockát kaptunk ebédre. És ez a kérdés valójában több volt, mint egy egyszerűen megválaszolandó kérdés, itt valódi értékrendek feszültek egymásnak. Többségünk, akik a mézédes…..
Pár éve szinte az összes szakmai lap minimál stílusban kialakított enteriôrökkel volt tele. Nálunk pont a nagy lakásvásárlási dömping idején csúcsosodott a dolog, így még manapság is szép számmal találunk minimálra húzott lakásbelsôt. (Fôleg, mivel prémium kategóriás…..
A kis mozzarellagolyók látszólag a világ legértelmetlenebb teremtményei, aztán most kiderült róluk, hogy nagyon jó salátafeltét lesz belőlük, ha bebundázva kisüti az ember. Semmi kecmec nincs vele, a panírmorzsába raktam egy kis borsot, és bazsalikomot. Érdemes magas falú…..
 Nálunk most olyan 25 centi hó esett, ami nem tűnik soknak, csak ha kinézek. Azt látom, hogy a parkoló autókat a családok kalákában próbálják kiszabadítani. Apu néha hasraesik, Anyu felsegítené,de hát a magassarkú csizma nem lehet havas, és különben is. Apu elég erős,…..
 Kicsit megkésve, de hálát szeretnék mondani a BKV sztrájknak, ami nélkül nem knyszerültem volna egy napig otthon maradni, és főzni magamnak. Aki  rendszeresen olvassa a blogot, az tudja, hogy a tésztaétel nálam csak szökőévente fordul elő, de ez most kivételes alkalom,…..
 Kacsát sütni, úgy tűnik karácsonyi ceremónia lett. Barátok összegyűlnek, lépcsőházi kanyarban detektálják az illatokat, majd rávetik magukat a vacsorára. A receptet évről évre fejleszteni lehet, idén például a pácba került némi meggypálinka is,…..
 Jó előre megünnepeltem a karácsonyt, a tavalyi túra után ugyanis egyértelmű volt, hogy idén is megyünk Stockholmba. Idén már okosabbak voltunk, mert nem csak gyalogolni voltunk hajlandóak (na jó, rettentő hideg volt, úgyhogy a metró és a busz volt a melegedő) és tényleg…..
Tudom, hogy mindenki utálja a fagyasztva kapható halfilét, és azt sem mondom, hogy mindig van a fagyasztómban, de időnként rákapok, mert sokmindent lehet belőle készíteni. Az egyik kedvencem a fűszeres panírban kirántott falatnyi darabokra vágott változat, a másik pedig ez a rakott,…..
  Jónéhány kihagyott hét után újra van egy kis időm, szóval elkezdem bepótolni az elmaradásaimat. Először is hozzám is beköltözött az advent, reggeli repkényvadászattal, idegesen ablakból nézelődő házinénivel, és széken imbolygós koszorúgyártással. Tudom, nem…..
 Az elveszés oka megint csak a munka, de a hétvégén süthetnékem támadt, miután hazajött velem némi mézeskalácsfűszer. A hozzávalók tökegyszerűek, az eredmény viszont isteni lett, úgyhogy tényleg érdemes megsütni. Hozzávalók:3 tojás3 ek cukor1 ek méz1 vaj2 ek lisztfél…..
A Legszünyőbb Irodai Jószág a kommunikációiparban Név: Vk Marci Életkora: 4-5 hét Gazda neve, pozíciója: www.videoklinika.hu Becenevek: kisrohadék, nyunyunyu, cucu, Garfield Kedvenc póz: döglöttkiskutyapóz Kedvenc kollégája: Hamar Gábor- rendszergazdi Mit csinál napközben: a…..
  Reggel kilenckor málnapárlatot inni, Nagykovácsiban erdőt járni, Mokka kutyát gombászás közben lesni, jól elfáradni,majd négyfogásos szarvasgomba-menüsort enni, na ez az igazán jó csapatépítés. A program meglepetés volt, annyit tudtunk csak, hogy kirándulni megyünk,…..
Nem kéne, nem kéne... egyébként sajátmárkás ruha van rajta. ..
Balzsam... 2009.08.16 19:43:59
Holly Madison (aki szerintem egy szép, babaarcú nő) elég fura ruhában feszített egy filmbemutatón: "faágakkal", tüllel, uszadékdarabokkal ékesített estélyi ruhája egészen egyedi, bár Halloween idején jobban el tudtam volna képzelni.…..
 Bár nem jelentettem be előre, de adtam magamnak egy hónap pihenőt blogírás ügyben. Főzni persze ezidő alatt is kellett, szóval van alapanyag bőven, majd szépen lassan bepótolom az elmaradásokat.Ezt az ételt vendégeknek készítettem, akik az utolsó pillanatban szóltak, hogy…..
Ambulancia Időgép 2009.08.07 11:12:00
Megnyomtuk a gombot a mobilarchivátoron, és előjött belőle néhány kép, amire pár év (és néhány ősz hajszál) múlva párás szemmel fogunk nézni.Az első forgatási nap, reggel hét óra, Margit-sziget. Büki doktornő hősiesen kocog, mi meg elképedve látjuk, hogy hajnalban olyan a…..
Hm, hm. Diane Kruger az a színésznő, aki még akkor is elismerésre méltóan jól néz ki, ha egyébként a ruháira vagy az összeállításaira húznám a számat. Ez a nadrágtartós-csokornyakkendős Chaplina egészen távol áll tőlem, de összességében mégis emlékezetes (igaz, egy…..
 A ma hajnali ajánlóhoz kapcsolódva pedig következzen egy beküldött levél: Sakálné vackorbanshee Rozália olvasó(kis)hölgy olyan posztot hozott össze, hogy leesik az állatok. Ahogy írta: reméli, nem fekszi meg a gyomrunkat. Kedves Tiborom,lépten nyomon…..
Balzsam... 2009.07.21 12:12:49
Komolyan irigylem azokat, akik kibírják egész nap gyümölcsön. Biztosan a génjeimmel van baj, de én meghalnék ha egész nap semmi mást nem ehetnék. Na de a jó szándék...az tengernyi van... pláne, hogy egy hónapja szemezek az új zsákmánnyal, egy kis palack narancsos balzsamecettel.…..
Bevallom nőiesen, hogy nem vagyok túlzottan nagy barátságban a vegetáriánus/vegán felfogással, nyilván lehetne róla vitatkozni. Nálam egy dolog szól ellene, hogy megrögzött húsevő vagyok, amellett, hogy időnként nekem is jól esik tisztán zöldségekből készült ételeket enni.A…..
 Na volt sütés is, ez lett belőle. Banános mifene.Kivettem a sütőből, kiborítottam, elcsodálkoztam, szabadkoztam, hogy húúúdegázulnézezki, aztán megettük, ert akármennyire ronda, azért jó íze lett. Fajtája szerint olyan mint a tarte tatin, de mgse, mer banánt raktam a…..
Balzsam- a gasztroblog Grillszezon 2009.05.25 07:12:00
  Grillezett padlizsát sokféleképpen lehet készíteni. Nyilván az alap az adott, mármint hogy beirdaljuk a félbevágott padlizsánt, a lényeg azonban utána történik.  Én meg szoktam locsolni extraszűz olívaolajjal, sózni, borsozni szoktam, és forró grillapra nyomom, majd…..